Şimdi Ara

20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI ŞANLIURFA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
0
Favori
149.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20. zh tug. 3 hd aly. 2.hd tb usta birliğim kobra nişancısı olarak gidiyorum bakalım herkes e hayırlı teskereler inş rahat ederiz
  • cuma günü teslim usta birliğim 20. zırhlı birlik 2. tank tabur karargahı ve karargah bölüğü muhabere takımı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
  • up up
  • Kardeşim ben topçu taburunda 337. kd olarak yaptım tankçı çok tanıdığım yoktu ama soruların varsa cevaplamaya çalışırım...
  • Merak ettigim tek sey devrecilik nasil onun disinda genel seyleri biliyorum disiplinin cok oldugu cok sicakoldugu filab

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devrecilik ve sıracılık bölük bölük değişiyor.Ama 2'sinden biri kesin vardır.Uzun dönem gideceksen eğer inşallah kalabalık olur senin dönemin yoksa ezer üst devreler eğer kısa dönem gidiyorsan sorun olmaz genelde karışmıyor uzun dönemler.Birde yüzüne gülen insan çok olur güvenme herkese mesafeli ol benim tavsiyem.İspiyoncu çok birliklerde.Herşeye rağmen güzel yere çıkmış askerliğin tadını çıkarmaya bak kafana takma hiçbir şeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antking

Merak ettigim tek sey devrecilik nasil onun disinda genel seyleri biliyorum disiplinin cok oldugu cok sicakoldugu filab

kafana takacagın tek şeyi söylim.

SICAK SICAK SICAK.

cehennem urfanın altında olabilir.
  • teşekkürler bilgilendirme için
  • Kardeşim Devrecilik Var. Dikkat Etmen Gereken Tek Şey Ceza Evine Düşmemek. 7 gün Yattım Ama Hayatımda GEçirdiğim En zor günlerdi...Çok dikkatli olun. Hayırlı Teskereler...
  • 5. hd bölüğü 2. hd takımında tekçe hudut karakolunda(akçekale) 327 kd askerlik yaptım burada oldukça iyi ve kötü anılarım geçti başımdan oldukça çok kaçakçılık oluyor bazı günler pusuya yatıyorsunuz adeta birer nöbet ağacına dönüşeceksiniz 120 gün günde en az 12 saat kesintisiz nöbetim vardı gece kulece deniyor du bnm görevime akşam 6- sabah 6 diğer huduttaki kişiler 8 saat nöbet 8 saat amm 8 saat uyku ama uyku asla 8 saat olmaz herzaman ıstıraatten gider nöbet aracı geç gelir olay olur vs vs... yemekler kötü, sigara bulmak zor ,otlakçı çok :D, uyku haram ,kaçakçı çok, gece soğuk gündüz cehennem, akrep var, -pusuda yattığın yere iyice bak- mayınlı arazide mayınlar patlamıyor, tank mayını üstünde halay çekildi denendi ,adam kovalandı, tecrübeyle sınandı rahat ol,gece görüş dürübüne fazla abanma gözlerine yazık, gitmeden iyice uyu sivilde, çarşı 5 ay da toplam 3 kere çıkabildim, denetim çok 3. ordu kmtanı geldi orgeneral!!! o gelmeden önce klasik 1 ay önceden ortalık ayağa kalktı çarşılar izinler iptal, zıçmak yassak, 4 gün hiç uyumadım 4 gün hiç postal çıkarmadım, -sivilde uyu çok arıcan - iyi yanları rahat ateş açabilion atış talimi çok görüyon kaçakçı gördüğünde ateş açabilion -üstüne değil havaya- yemekler kötü demiştim bol bol satranç pinpon oynayın kafa dağıtın kitap almayın uykunuz var zaten :D sigara az için dicem olmucak için kaçakçıların üstünü iyice arayın onlardanda sigara çıkıor esrar kaçakçılarına dikkat edin boş değiller silah milah neyse yaa herhangi bir sorun olursa ulaşın bana ALLAH KURTARSIN ne diyim BEN Mİ YAPAYIM TORUUN !!!!! BEN Mİ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elhandir -- 10 Nisan 2012; 0:42:26 >

• 20'nci Zh. Tug. K. Yrd. 1'inci Tnk. Tb. K.lığı
    ŞANLIURFA

arkadaşlar bende buraya düştüm tank tabur hakkında hiç bilgi görmedim.burada askerlik yapmış olan birisi varsa bilgi verirse sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.(kısa dönem)
  • quote:

Orijinalden alıntı: elhandir

5. hd bölüğü 2. hd takımında tekçe hudut karakolunda(akçekale) 327 kd askerlik yaptım burada oldukça iyi ve kötü anılarım geçti başımdan oldukça çok kaçakçılık oluyor bazı günler pusuya yatıyorsunuz adeta birer nöbet ağacına dönüşeceksiniz 120 gün günde en az 12 saat kesintisiz nöbetim vardı gece kulece deniyor du bnm görevime akşam 6- sabah 6 diğer huduttaki kişiler 8 saat nöbet 8 saat amm 8 saat uyku ama uyku asla 8 saat olmaz herzaman ıstıraatten gider nöbet aracı geç gelir olay olur vs vs... yemekler kötü, sigara bulmak zor ,otlakçı çok :D, uyku haram ,kaçakçı çok, gece soğuk gündüz cehennem, akrep var, -pusuda yattığın yere iyice bak- mayınlı arazide mayınlar patlamıyor, tank mayını üstünde halay çekildi denendi ,adam kovalandı, tecrübeyle sınandı rahat ol,gece görüş dürübüne fazla abanma gözlerine yazık, gitmeden iyice uyu sivilde, çarşı 5 ay da toplam 3 kere çıkabildim, denetim çok 3. ordu kmtanı geldi orgeneral!!! o gelmeden önce klasik 1 ay önceden ortalık ayağa kalktı çarşılar izinler iptal, zıçmak yassak, 4 gün hiç uyumadım 4 gün hiç postal çıkarmadım, -sivilde uyu çok arıcan - iyi yanları rahat ateş açabilion atış talimi çok görüyon kaçakçı gördüğünde ateş açabilion -üstüne değil havaya- yemekler kötü demiştim bol bol satranç pinpon oynayın kafa dağıtın kitap almayın uykunuz var zaten :D sigara az için dicem olmucak için kaçakçıların üstünü iyice arayın onlardanda sigara çıkıor esrar kaçakçılarına dikkat edin boş değiller silah milah neyse yaa herhangi bir sorun olursa ulaşın bana ALLAH KURTARSIN ne diyim BEN Mİ YAPAYIM TORUUN !!!!! BEN Mİ???

ben de tekçedeydim 335 olarak :)
    benim şansıma emir geldi kısa dönemlerin termale çıkması yasaklandı ve karakol çavuşluğu yasaklandı 3 kişiden 2 si kuleci oldu ben de hudutçu oldum ilk ve son kez benden sonra kısa dönemlerin hudutçu olması yasaklandı ve daha sonra da zaten kısa dönemler karakollara gönderilmiyor
    hudutçuluk en zoruydu uzun dönemler ile birlikte günde çift nöbet 10 saat arada da amm. kulecilerin işi çok daha kolaydı :) ben 2 kez çıkabildim çarşıya bir gün aralıksız 14 saat nöbet tuttuğumu bilirim. yemekler kötü demişsin yemek var mıydı ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 10 Nisan 2012; 2:56:39 >

• merhaba kısa donem askerlık cıktı ustalık 20'nci Zh. Tug. 3'üncü Hd. A. 2'nci Hd. Tb. K.lığı
    SURUÇ ŞANLIURFA
    bılgısı olan var mıdır burası hakkında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mannjak

merhaba kısa donem askerlık cıktı ustalık 20'nci Zh. Tug. 3'üncü Hd. A. 2'nci Hd. Tb. K.lığı
    SURUÇ ŞANLIURFA
    bılgısı olan var mıdır burası hakkında?

evet var

ben acemiliği suruçta ustayı da sınır karakollarında yaptım
    bazı kısa dönemler hep suruçta kaldı sizin gibi
    zaten artık kısa dönemler karakollara gönderilmiyor
    sürekli suruçtaki kısa dönemler ile hem askerlik hem askerlik sonrası irtibat halindeyim

suruç merkez tugaydan çok daha küçük ve biraz daha rahattır tugaya göre
    tugay çok büyük suruç çok küçük bunun dezavantajları da var avantajları da çok detaya girmiyorum ama isterseniz yazarım

yer olarak sınırın dibindedir sürekli suriye manzarası gözünüzün önünde olacak

karargaha düşerseniz çok daha rahat

normalde eğitimleri (yürüyüş, yanaşık düzen eğitimi vs) ağırdır ve sporda zorlarlar (pentatlon, halat vs)
    ama nisanda gideceğiniz için denetleme olmayacaktır ve bu konuda rahat edersiniz

ama yine de spor olur koşu barfiks şınav vs vs sporu seven biriyseniz sorun yok

yemekleri çok kötüdür kantin zayıftır buna hazırlıklı olun

çarşı izinleri sorunludur yerel halk sevmez askeri pek o yüzden iptaller çok olur ıvır zıvır sebeplerden

sorunlu askerler olabilir ayrıca devrecilik de vardır uzun dönemlerle iyi ilişkiler kurarsanız sorun olmaz ama ters gitmeyin

yazıcı vs genelde kısa dönemden yapmazlar revirci olursanız rahat olur onun dışında kısa dönemin kapağı atıp rahat edeceği pek yer yok

onun dışında kısa dönemler eğitim çavuşu olur ve bir sonra gelen kısa dönemleri eğitmeye yönelik hazırlanırlar

ulaşım merkez urfadan minibüslerle 40-50dk dır suruç ın hemen çıkışı

başka her türlü sorunuza gerek burdan gerek mesaj ile cevap verebilirim

yazın sıcağı dezavantaj olabilir ama yaz dönemi komutanlar vs izinde olur denetleme olmaz bu yüzden yazın çoğu zamanınız boş geçecek

bir de kaçakçı kovalamak için sınır bölgelere pusuya gidenler olabilir kısa dönemlerden bu zevkli olabilir ama kısa dönemlerin hudut karakollarına
    gitmesi yasaklandı bu da büyük bir ihtimalle yasaklanmıştır

ha bu arada kantin çok küçük ve zayıf giderken birçok şey götürün orada verirler kantinden alırım vs bunlar suruçta geçersiz

iyi bir yer değil ama çok kötü bir yer de değil yani bir denizci havacı veya jandarma gibi rahat temiz olmayacak
    ama bir kıbrıs manisa tokat gibi çok ağır eğitimleri olan bir yer de değil yani buradan kötü bir sürü yer var ama buradan iyi de bir sürü yer var
    ortalamanın altı gibi düşünün

ha banyo olayı bu konuda çok rahatsınız duş sayısı çok ve zaman limiti yok gibi ben her gün 20-25dk duş alabiliyordum yani öyle bazı yerlerdeki gibi topluca gir 3dk da çık böyle bir şey yok suruçta

hayırlı teskereler

• cok tesekkur ederim cok guzel aciklamissiniz. Aklima soracak birsey gelirse tekrardan rahatsiz ederim sizi.:)
  • Cehennem Ne işiniz var orda :) 82/1 olarak yaptım askerliğimi 10 ay kaldım bi daha önünden geçmeyi düşünmüyorum
  • 20nci zh. tug. k. yrd. mknz. p. tb. 1nci mknz. p. bl. 2nci mknz. p. tk. tk. kh.

tuzladaki 3 ay ardından bugün kurada çektiğim yer çıktı. Acaba bilgisi olan var mı?
    merkezde mi yer ve diğer illere gönderme gibi bi durum var mı
    teşekkürler şimdiden
  • astekler için koşullar nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtbt

astekler için koşullar nasıl ?

Astegmen olarak bence cok rahat edebileceginiz bir yere gidiyorsunuz sorunlu askerler vardir ama fazla takilmaniza gerek yok sonucta siz subay olarak yapacaksiniz,tugay tam merkezde istediginiz yere yuruyerek cok kolay ulasabilirsiniz,baska sorunuz varsa yardimci olmaya calisirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki konaklama nasıl? ev , lojman vs
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.