Şimdi Ara

20 YILDIR TV İZLEMİYORUM. NEYİ KAÇIRDIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İzlemeden anlatılamaz. 20 yıl da izle aradaki farkı yaz.
  • Alikuşçu çok yapıcı bir yaklaşım sertgilemişssin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Alikuşçu çok yapıcı bir yaklaşım sertgilemişssin

Tek tereddütüm önceki yapılan şeylerin izleri zamanla siliniyor. O yüzden sıralama sonucu değiştirebilir.
  • Ne kaçırdın bilmiyorum ama bildiğim şey evinde televizyon olmayanların çocukları öğrenim hayatında çok başarılı oluyor.
    Sanırım TV çocukları aptallaştırıyor.
  • Bu biraz da ne amaçla kullanacağına bağlı. Örneğin ülkemizdeki insanların çoğu saçma sapan diziler ve yarışmalar için izliyor televizyonu ve zaman kaybından başka birşey değil bunlar. Ama seviyeli bir bilgi yarışması veya bir belgesel izlersen en azından yeni birşeyler öğrenebilirsin. Ama ben birşey kaçırdığını düşünmüyorum çünkü bunların hepsi okuyarakta kazanılabilicek şeyler..
  • behzat ç.'nin son bölümünü
    valla televizyonu neye göre kullanmaya bakar bu. çok enteresan belgesellerle ilginç şeyler öğrenilebildiği gibi, gereksiz vakit geçirdiğim de çok oluyor.
    hiç televizyon olmasaydı daha mı iyiydi derseniz, evet bence çok daha iyiydi. en azından boş zamanımı başka bir şeye gömerdim, daha yararlı olacağı kesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her silah kullanan adammı vuruyor. hayır :)
    yaşasın tv.
    bence çok yararlı ve gerekli bir alet.
  • Evde tv (ve hiçbir şey) olmadığı dönemler hayatımın en verimli dönemleri oldu.

Bir dönem ufaktan vardı. Önce belgeseller, sonra haberler, iki ay sonra baktım ki gecenin 1'inde
    şu komikçi tellallarından birinin programını izliyorum. Sabahleyin derhal tvyi birisine hediye ettim.

Ayda en az 4-5 kitap, haftada 3-4 tiyatro, konserler ve sair...
    Bazen iki tiyatro birden de olmuştur!

Şu an burada olmamın nedeni evde hiçbir şeyimin olmadığı o yokluk dönemlerimdir.

Sizi oyalayacak hiçbir şeyiniz yoksa böyle şeylere yönelmek daha kolay oluyor herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Evde tv (ve hiçbir şey) olmadığı dönemler hayatımın en verimli dönemleri oldu.

Bir dönem ufaktan vardı. Önce belgeseller, sonra haberler, iki ay sonra baktım ki gecenin 1'inde
    şu komikçi tellallarından birinin programını izliyorum. Sabahleyin derhal tvyi birisine hediye ettim.

Ayda en az 4-5 kitap, haftada 3-4 tiyatro, konserler ve sair...
    Bazen iki tiyatro birden de olmuştur!

Şu an burada olmamın nedeni evde hiçbir şeyimin olmadığı o yokluk dönemlerimdir.

Sizi oyalayacak hiçbir şeyiniz yoksa böyle şeylere yönelmek daha kolay oluyor herhalde...

Kesinlikle katılıyorum hocam size. Ayrıca imrendim size, her türlü sanatı takip ediyorsunuz. Şu anda toplumların bu halde olmasının nedeni de küçüklükten itibaren böyle yönlendirmeler yapılmamasıdır.

• O da bir şey mi? Ben 22 yıldır TV izlemiyorum
    küçük kardeşlerim vardı TVye heveslenip izlemeye çalışan, tuttum içinden birkaç parça söktüm, onlar da alıştı yıllardır seyretmiyorlar.
    Ne mi kaybettik? Sormayın dostlar, kendimi taş devrindekiler gibi yontulmamış hissediyorum

Ünlü bir alimin aslını hatırlamadığım sözünün içeriği : Ne kadar az TV izlerseniz(TV olmayabilir, gündemi aracılarla takip etmek anlamında) o kadar çok doğru bilgiye sahip olursunuz.
  • hiç bişey kaçırmadın ne kaçıracan ki:) bazen tv izlememek ve dünyadan habersiz yaşamak en iyisi.boşuna tvdeki zam haberlerini görünce insanın çıldırası geliyor.net takıl en iyisi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyranDayi

O da bir şey mi? Ben 22 yıldır TV izlemiyorum
    küçük kardeşlerim vardı TVye heveslenip izlemeye çalışan, tuttum içinden birkaç parça söktüm, onlar da alıştı yıllardır seyretmiyorlar.
    Ne mi kaybettik? Sormayın dostlar, kendimi taş devrindekiler gibi yontulmamış hissediyorum

Ünlü bir alimin aslını hatırlamadığım sözünün içeriği : Ne kadar az TV izlerseniz(TV olmayabilir, gündemi aracılarla takip etmek anlamında) o kadar çok doğru bilgiye sahip olursunuz.

Ben de size imrendim. 2 yıl geç kalmışım :)

Rahmetli Ahmet Yüksel Özemre vardı. Kitapları incecik ve hoştur.

Bir seminerinde, gençliğinde uzun süreler davut orucu tuttuğunu söylemişti.
    Yani sözgelimi 9 ay boyunca sürekli oruçlu olmak gibi.

Yaşlılığında zinde olmasının nedenini o oruçlara bağlamıştı.

Ben de ondan görüp yıllar önce uzun süreli oruç tutmaya başladım.

Yani, denenebilir şeyler, iyi örneklik oluşturabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

Bu biraz da ne amaçla kullanacağına bağlı. Örneğin ülkemizdeki insanların çoğu saçma sapan diziler ve yarışmalar için izliyor televizyonu ve zaman kaybından başka birşey değil bunlar. Ama seviyeli bir bilgi yarışması veya bir belgesel izlersen en azından yeni birşeyler öğrenebilirsin.

bence soruna sadece bu cevap yeter.yine bu büyzden televizyon izlememeyi maharet olarak görmek komik geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

Bu biraz da ne amaçla kullanacağına bağlı. Örneğin ülkemizdeki insanların çoğu saçma sapan diziler ve yarışmalar için izliyor televizyonu ve zaman kaybından başka birşey değil bunlar. Ama seviyeli bir bilgi yarışması veya bir belgesel izlersen en azından yeni birşeyler öğrenebilirsin. Ama ben birşey kaçırdığını düşünmüyorum çünkü bunların hepsi okuyarakta kazanılabilicek şeyler..

Katılıyorum. Bana göre F1 ve Hell on Wheels dışında bir hiçtir TV. :)

Gerçi internet alternatifi de var.
  • ne seyrettiğine bağlı.
  • tv diyince insanların aklına hemen, dizi ve sabah programları gelmesi demek,
    gercekten başka birşey izlemediginiz anlamına gelir demek.

mesela, zor yollar, gazeteci gözüyle, sınırlar arasında, ayhan sicimoglu ile renkler, gülhan (bazen sıkıyor)

belki siz izlememeyi yararlı görebilirsiniz. ama ama
    eger günde en az 3 gazete + aydada 2 dergi okumuyorsanız gerçekten çok şey kaybetmissinizdir.
    çünkü,
    şu gün 20 tane kanal olsa, 4 ayrı kanalın haberini 6-7-8 zaman dillimleri iiçinde izleyip muhakeme yapabilr ve
    neyin ne derece dogru veya haklı olduguna karar verebilrsiniz.
    ama 1 gazete veya 1 dergi ile bu muhakemeyi yapamazsınız. 15 günlük bir zaman dilimi içinde denenip görülebilir.
    tabikide 24 saat tv izlenmez. hiç birşey yapmadan 5 saat izleseniz, 7 saat uyusanız, 10 saat çalışsanız, geriye 2 SAAT lik bir kitap okuma,
    film izleme, veya resim yapmak için bile zaman ayırmış olabilirsiniz.

• acun ve ajdar gibi değerli şahsiyetleri izleme imkanını kaçırmışsın.
  • Seçici olarak TV izlemek gerçekten çok zor. Başaranlar elbette vardır ama bana göre TV şu anda Türk bayanlarının beynini uyuşturan 1 numaralı düşmandır.
  • kunta kinte, köle isaura, dallas, terminatör, süperman, gazman.. çok şey kaçırmışsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.