Şimdi Ara

20 yıllık BYD, satışlarda Ford ve Honda'yı geride bırakma yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yıllık BYD, satışlarda Ford ve Honda'yı geride bırakma yolunda
    Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, 2024 yılı için belirlediği satış hedeflerini aşmaya ve küresel ölçekte Ford ve Honda’yı geride bırakmaya hazırlanıyor. Kasım ayına ait satış verilerinin açıklanmasıyla, BYD’nin küresel otomobil pazarındaki yükselişini sürdüreceği öngörülüyor.

Otomotiv devleri rekabette geride kalıyor

Yıl boyunca gerçekleştirdiği hızlı genişleme ile dikkat çeken BYD, üretim kapasitesini artırarak ve büyük bir işe alım süreci başlatarak Tesla’nın ardından sektör liderliğini ele geçirdi. Çin’deki güçlü satışların etkisiyle BYD, 2024 yılı için hedeflediği 4 milyon araç satışını aşarak 2025 yılına kadar 5-6 milyon araç üretim hedefini gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Bu kapsamda 2003 yılında kurulan BYD Auto, dünya çapındaki satışlarda 1948 yılında kurulan Japon Honda ve 1903 yılında kurulan ABD merkezli Ford'un önüne geçecek.

2024’ün ilk 11 ayında 3,76 milyon araç teslim eden BYD, sadece Kasım ayında 506.804 araç satarak etkileyici bir performans sergiledi. Bu performans firmanın Aralık ayında hedefini geçeceğini gösteriyor. Şirketin, özellikle yeni nesil plug-in hibrit teknolojisine sahip modelleriyle Çin pazarındaki liderliğini pekiştirdiği belirtiliyor.

BYD büyümeyi sürdürecek

20 yıllık BYD, satışlarda Ford ve Honda'yı geride bırakma yolunda
    Çin Binek Araçlar Birliği (CPCA) verilerine göre, BYD’nin Çin otomobil pazarındaki payı 2023’teki yüzde 12,5 seviyesinden yüzde 16,2’ye yükseldi. Aynı dönemde Volkswagen’in iki büyük Çin ortak girişiminin pazar payı yüzde 14,2’den yüzde 12,5’e geriledi.

Ayrıca Bkz.Devrimsel gelişme! Dünyanın ilk “dişli” CVT şanzımanı geliştirildi

BYD’nin bu satış ivmesini koruması durumunda, önümüzdeki 12 ayda 6 milyonun üzerinde araç satabileceği ve General Motors ile Stellantis gibi devlerle aynı ligde yer alabileceği tahmin ediliyor. Şirketin yönetimiyle yapılan bir toplantı sonrası Citi analistleri, BYD’nin 2025 yılı için 5-6 milyon araç teslim etme hedefini teyit etti.

Şirket, Ağustos-Ekim döneminde üretim kapasitesine 200.000 birim daha ekleyerek ve yaklaşık 200.000 yeni çalışan işe alarak büyümesini hızlandırdı. Eylül itibarıyla toplam çalışan sayısı 1 milyona yaklaşan BYD, 2023 sonunda yaklaşık 703.500 çalışana sahipti. Çin’deki rekabetçi fiyat savaşlarını avantajına çeviren BYD, ölçek ekonomisinden yararlanarak maliyetlerini düşürdü ve tedarikçilerine fiyat indirimleri talep etti. Bu strateji, birçok yabancı otomobil üreticisinin Çin pazarındaki zor durumunu daha da derinleştiriyor. Örneğin, General Motors, Çin operasyonlarının yeniden yapılandırılması ve değer kaybı nedeniyle 5 milyar dolardan fazla zarar açıklamıştı.

Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/byd-track-top-2024-sales-goal-outsell-ford-honda-2024-12-09/

• Seçim hakkımızın elimizden alınmasından ziyade dünyada eşi benzeri görülmemiş bu vergilendirme sistemi beni de sinir ediyor ama TOGG neden çöp oluyor?

Kimse sizi bu aracı almak için zorlamıyor sonuçta. Yerli bir markamız var hadi destek olmadınız, zorunda da değilsiniz ama neden bu düşmanlık? Neden bu hakaret?

1 milyon oyum olsa birini bile AKP'ye atmam ama bu zırvaya dönüşen amansız TOGG düşmanlığı da gerçekten baydı artık. İşi artık çöp diyecek kadar şirazesinden çıkarmışlar. Hani alıp, kullanıp deneyimledikten sonra çöp dese belki bir yere kadar anlayabilirim ama adam muhtemelen hayatında TOGG'un arka koltuğuna bile oturmamıştır ve çöp diyor.

• şimdi buna %300ötv iteler birileri millet togg çöpüna mahkum olsun diye.( zorla seçme hakkım elimden çalınmasaydı bu şekilde düşünmezdim )

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nice imparatorluklar yıkıldı gitti. Bunlar biraz &#231;ipetpet kalıyor.

• Erellach kullanıcısına yanıt
    Seçim hakkımızın elimizden alınmasından ziyade dünyada eşi benzeri görülmemiş bu vergilendirme sistemi beni de sinir ediyor ama TOGG neden çöp oluyor?

Kimse sizi bu aracı almak için zorlamıyor sonuçta. Yerli bir markamız var hadi destek olmadınız, zorunda da değilsiniz ama neden bu düşmanlık? Neden bu hakaret?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 9 Aralık 2024; 16:15:02 >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt
    işte vergiler ile seçme hakkım elimden çalındığı için düşmanım adam gibi kabul edilebilir bir vergi olur ve ben yerli olduğu için destek olmayı tercih ederim. tabikide böyle bir durum söz konusu değil sonuç olarak düşmanım.

Tamam da TOGG'un suçu ne?

TOGG yokken de bu saçma vergiler vardı. Aksine bugün elektrikli araçlarda %10 ÖTV varsa bu TOGG sayesinde oldu. TOGG olmasa muhtemelen elektrikli araç vergileri de yüksek olacaktı.

1 milyon oyum olsa birini bile AKP'ye atmam ama bu zırvaya dönüşen amansız TOGG düşmanlığı da gerçekten baydı artık. İşi artık çöp diyecek kadar şirazesinden çıkarmışlar. Hani alıp, kullanıp deneyimledikten sonra çöp dese belki bir yere kadar anlayabilirim ama adam muhtemelen hayatında TOGG'un arka koltuğuna bile oturmamıştır ve çöp diyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BYD'nin satışlarının alayı kendi milli pazarından geliyor. Henüz Çin dışında belirgin ve baskın bir varlığı yok ama böyle giderse o da olur gibi.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    doğru oturmadım ama yinede benim için çöp oturmama gerek yok. nekadar yerli teknoloji varsa alayıda çöp, bu fehiş seviyesindeki vergiler kabul edilebilir seviyeye gelene kadar çöp. rekabet olacaksa kalitede satış sonrası destekte fiyatlandırmada ( adil vergilendirme ile ) olur rekabet.

basit bir şekilde : bmw audi tesla byd vs, bunların vergileri tog ile aynı mı? yada yakın seviyede mi?

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Sizinle aynı şekilde düşünüyoruz bu konuda.

Siyasi olarak her ne kadar AKP'yi hiç desteklememiş olsam da TOGG'u siyasi malzeme olarak görmüyorum.

Muhtemelen dediğiniz gibi kullanım deneyimi bile yaşamamıştır arkadaş. TOGG'a binme ve kullanma fırsatım oldu. Kendi adıma söyleyebilirim ki ben çok beğendim. Zaten sedan modeli çıktığında alma niyetim de var.

Tamam da elektrikli modellerde KW ve baz fiyat üzerinden bir vergilendirme var. Sonuçta Tesla da %10 vergi diliminde gelebiliyor ülkeye . Bir çok markanın %10luk dilimde araçları var. Firma fiyat skalası + motor gücünü ayarlamıyorsa bu TOGG'un suçu mu?

Neyse daha fazla cevap veremicem size kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 9 Aralık 2024; 17:26:42 >
    togg suçlu değil, üretilmesi tabikide çok güzel benim düşmanlığım vergiler yüzünden nefretimin yansıması.
    sıkıntı yok bende engelledim togg yandaşlarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erellach -- 9 Aralık 2024; 17:29:22 >
  • byd'nin satışlarda ford'u, honda'yı, vw'yi vs. ge&#231;mesi &#231;ok b&#252;y&#252;k bir anlam ifade etmiyor a&#231;ık&#231;ası. Byd'nin globalde dişe dokunur bir satışı yok. &#199;in 1,4 milyarlık bir n&#252;fus ve &#231;in h&#252;k&#252;meti resmen vatandaşlarını &#231;in malı ara&#231; almaya zorluyor. byd ve tek t&#252;k birka&#231; &#231;inli marka dışında otomobil işinden k&#226;r elde eden firma yok neredeyse. Hepsi milyarca dolar zarar a&#231;ıklıyor. &#199;in h&#252;k&#252;meti desteğini yarın kesse &#231;inli otomobil &#252;reticilerinin tamamına yakını iflas bayrağını &#231;eker

• Umarım seyrek düşmez. Biraz fazla hızlı büyüyor sanki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet içine oturmamış bile, kendisine yazmadığım halde oturmuş bana cevap vermiş, kendisi itiraf ediyor, bir de engellemiş beni. 20 yıllık BYD, satışlarda Ford ve Honda'yı geride bırakma yolunda 

TOGG girişimi gerekliydi gereksizdi bu tartışılabilir ama nihayetinde yerli bir marka olsun istenmiş ve yatırım yapılmış. İçinde kendi vatandaşlarımız çalışıyor. TOGG bugün iktidarın propaganda malzemesi olabilir, bunu zaten şiddetle eleştiriyorum ama yarın bu iktidar gider, TOGG da olması gerektiği konuma oturtulur. Meselelere kısa vadeli ve at gözlüğü ile bakmamak gerek. İşte bu vatandaş at gözlüğü takmış, TOGG'a çöp diyor.

Hiç bir şeyden de anlamıyor. TOGG'la aynı fiyat ve KW bareminde olan Avrupalı modellerin hepsi TOGG ile aynı vergi diliminde ama adamın bundan bile haberi yok. Üstelik, sizin de söylediğiniz gibi Tesla'nın bir modeli de TOGG ile aynı vergi diliminde, adamın bundan da haberi yok.

Velhasılı neyi eleştirdiğini dahi bilmiyor. TOGG sayesinde elektrikli otomobiller Türkiye'de Avrupaya göre daha ucuz, sanırım bunun bile farkında değil.

Rahmetli Uğur Mumcu böyleleri için "bilgisi olmadan fikri olanlar" derdi. Yine haklı çıktı.

• BYD çok büyük bir markadır buna lüks markalarıda dahil. BYD Çin'in Volkswagen'i olma yolunda yoluna emin adımlarla devam ediyor

• Adet bazında LCW'de, Chanel'den fazla satıyordur ama... Ama işte...

BYD isterse sene de 1 milyar adet araç satsın, BYD işte daha fazlası değil.

• ford,honda,toyota vs diğer Alman gruplar eski kafada kalmış, devrime zamansız yakalanmış hala depolarındaki stokları cvt,dsg yakıt depesu vs eritmeye &#231;alışan vizyonsuzlar...

zaten tesla ile baslayan ateş olmasaydı,hala bunların milyonluk tenekelerini izliyorduk.

&#231;in ders veriyor, d&#252;nya ya...askeri,uzay,emotor ,havacılık elektronik ne varsa.

Vergilendirme sistemindeki aksaklıklardan bahsedip fikir sunmak yerine doğrudan hakaretamiz ifadelere başvurmak bilginizin sıfır olduğunu sadece sinirle hareket ettiğinizi ilan ediyor.

Evet TOGG'un segmentinde bana g&#246;re bariz hataları varda hi&#231;birisi sizin bahsettiğiniz &#231;&#246;pl&#252;k durumuna sokmaz, Adıya satış yapan teslanın o fiyat seviyesindeki aracından &#231;ok daha iyi durumda, evet destek verip kendi markamızı &#246;ne &#231;ıkarmak i&#231;in en azından bir teşvik yapılmış, kaldıki bunu eleştirip TOGG y&#246;neticilerine selam &#231;akmak varken siz doğrudan &#231;&#246;p diyorsunuz?

Bakın haberde BYD'nin stratejisine 100 senelik markalar bile dayanamıyor yakında satış rakamında ge&#231;ilecek diyorlar, amerika ve avrupa'da daha geride olan &quot;&#231;&#246;p olmayan&quot; ara&#231;larına fırsat vermek &#252;reticilerini kollamak i&#231;in ekstra vergi getiriyor ne yapsın kabak gibi piyasayı a&#231;sın da BYD hepsinin k&#246;k&#252;ne kibrit suyumu eksin? bana g&#246;re zaten onları birleşmek durumunda bırakacak ya neyse işte durum buyken siz abartılı şeyler yazarak kendinizi kandırıyorsunuz?

H&#252;k&#252;met değişse şu vergiler kaldırılır mı? kaldırılmayı bırak &#252;zerinde ince ayar yapılmadan d&#252;zenleme olsa piyasanın dengesini şaşırtırlar olan halka olur bayiler k&#226;r oranlarında zıplarlar, ince hesap yapılan bir alanda ne kadar rahat&#231;a zorla se&#231;me hakkınız elinden alınmış gibi alakaya musakka bir yorum yapabiliyorsunuz?

Haber yorumunun altına memleketinizi g&#246;mmek yerine doğrusu şu diye yorum yapmak size &#231;ok mu zor geliyor.

Ekstra vergi koyuyorlar dediğiniz markaların &#231;oğı T&#252;rkiye'ye adeta sakatlanmış int. &#246;zelliği olmayan yada kısıtlı, online g&#252;ncelleme alamayacak ara&#231;lar getiriyorlar, devlete &#231;akacağınıza size bir s&#252;r&#252; &#246;zellik sayıp bir kısmını 3*4 yıldır hala ve 2023-2024 modellerinde dahi getirmeyen markaları ve dağıtıcılarını eleştirsenize.

Yok yok araştırıp g&#246;zleyip analiz edip doğruları s&#246;ylemek yerine bas kalayı ver k&#252;sk&#252;y&#252; oh ne g&#252;zel. girsin t&#252;m markalar c&#252;c&#252;k vergilerle siz aracın keyfini yaşayın memleketin ekonomisinden size ne ki zaten. :)))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.