Güncelleme: Evet arkadaşlar, 4. yıl bakımını dün yaptırdım ve aşağıdaki işlemler için tam 4.000,00 TL ödedim. Opar GS1 0W-30 4,7 lt yağ Opar Dot-4 Fren hidroliği 0,5 lt Yağ Filtresi Polen Filtresi Hava Filtresi 4 Adet Buji 70AH 640A Robust GN Akü İşçilik Akü ölçüm sonucu "Değiştir" çıkan bir kağıt gösterdiler, nerede yolda bırakacağı belli olmaz dediler, ben de Aküyü de değiştirdim. Arkadaşlar merhaba, Aşağıda geçen sene ki mesajım bulunmaktadır. Bu sene aynı konu üzerinden devam edeceğim ve 33.000 km ve 4 yılı bitirdik aracımızla. Son gelen yakıt zamlarından sonra artık araca korkarak biniyorum (Sabah 7 de çocuğumun okulu var, yoksa asla binilecek gibi değil) günlük yakıt masrafı (Benzin 19,80 tl) 35,00 TL tutuyor ve aylık hafta sonu gezmeleri ile birlikte 1.000,00 TL civarı yakıt alıyorum arabaya. 4 Sene bitmek üzere ve herhangi bir kronik ya da kronik olmayan bir problem yaşamadık çok şükür. Halen aracın dökülen, deforme olan bir yeri yok ve halen kronik bir trim sesi başlamadı ama bozuk yollarda sol arka emniyet kemerinden sanırım, tıkırtı geliyor ama asfaltta sorun yok, bozuk yollarda oluyor tıkırtı. Bu sene servis fiyatı can yakacak gibi duruyor, aldığım ilk teklif aşağıda, bugün başka bir servisten daha teklif bekliyorum. 2 Sene önce aynı bakıma 1.250,00 TL ödemiştim, 2 senede %100 ün üzerinde artış olmuş fiyatlarda. Diğer servisten gelen rakam iskontosuz 3.300,00, iskonto ile 2.800,00 TL. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geçen seneki konum; Arkadaşlar merhaba, Aracım ile (HB, 1.6 E-Torque, benzinli) 3 yılı tamamladım ve 3. bakımını (24 bin km de henüz) hafta sonu yetkili servisinde yaptırdım. 3. Yıl bakımına ilave olarak ön fren balataları değişti ve tüm silecekler (ön-arka) değişti. 1.370,00 ₺ ödedim hepsine. İlk yıl bakımına 750,00 ₺ (yağ-filtreler) ikinci yıl bakımına 1.250,00 ₺ (yağ-fitreler + 4 buji + fren hidroliği) ödemiştim. Bu 3 yıl içerisinde birkaç ufak tampon sürtmesine ek olarak binanın otoparkından (kış günü sabah erken saat ve hava karanlıktı) geri geri manevra yaparak çıkarken aracın sağ arka çamurluğu (Benzin dolum kapağının olduğu bölge) binanın pvc yağmur suyu atık borusunun L köşesine sürttüm ve orası göçtü, öylece duruyor, nazarlık olsun dedim yaptırmadım. 3 Sene sonunda herhangi bir kronik problem yaşamadım, servis bakımları dışında servise gitmek zorunda kalmadım taaki bu bakıma kadar. Son bakımda (artık nasıl olduysa!) yağ çubuğunun girdiği boru kırılmış dediler, garantiden değiştirecekler, haber bekliyorum. Kuvvetle muhtemel bakım esnasında kırdılar, araçlara o kadar hor davranıyorlar ki anlatamam, bir de yetkili servis. Yetkilisi böyleyse sanayisini düşünemiyorum, Allah düşürmesin. 3 Yıldır şikayet ettiğim bir şey olmamıştır, en azından şimdi düşününce bagajın bazen küçük gelmesi ve yakıtın ş.içinde 10lt altına düşmemesi dışında aklıma başka bir sıkıntı gelmiyor. Ankaranın engelli koşu pentatlonlarını aratmayan yollarında geçen 3 seneye rağmen herhangi bir trim sesi başlamadı (ki her gün bu bozuk yollarda 15-16 km git gel yapıyorum). Kırılan, bozulan, ezilen, soyulan, dökülen bir yeri yok şimdilik. 3 Sene önceye dönüp aynı bütçe ile araç bakıyor olsam yine hiç düşünmeden diğer alternatiflere tercih edeceğim bir araç olurdu. (o gün için diğer seçenekler, ibiza/fabia/İ20 idi) Bilgilendirme amacıyla paylaşıyorum, ilgililerine faydası olur belki. Ek: Bugün (01.04.21) kırık yağ çubuğu borusunu 30 dk.lık bir işlem ile garanti kapsamında değiştirdiler.https://forum.donanimhaber.com/egea-hb-ile-gecen-2-yil--142692043 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Mart 2023; 16:41:12 > |
Fiat Egea HB Bakım Ücretleri 2023
Son beş yıldır Fiat Egea HB kullanıyorsanız, 2023 servis ücretlerinin merakınızı uyandırması doğaldır. Bu metin, Fiat Egea HB için 2023 periyodik bakım ücretleri ve diğer servis masrafları hakkında bilgi sağlayacaktır.
Periyodik Bakım Ücretleri
Fiat Egea HB'niz için 2023 periyodik bakım ücretleri, aracınızın kilometresi ve modeline göre değişebilir. Örneğin, 10.000 km bakımı için yaklaşık ücretler aşağıdaki gibidir:
- Benzinli modeller: 750-1.000 TL
- Dizel modeller: 850-1.100 TL
Periyodik bakım işlemleri, yağ değişimi, filtreler, bujiler ve diğer parçaların kontrolünü içerir.
Arıza Tespit Ücreti
Aracınızda bir arıza oluşması durumunda, arıza tespiti için bir ücret ödemeniz gerekebilir. Fiat servislerinde 2023 arıza tespit ücreti yaklaşık 200-300 TL'dir.
Diğer Servis Ücretleri
Periyodik bakım ve arıza tespitinin yanı sıra, Fiat servisleri aşağıdakiler gibi diğer hizmetler için de ücretlendirme yapabilir:
- Klimatronic bakımı: 150-200 TL
- Fren balatası değişimi: 250-350 TL
- Akü değişimi: 400-600 TL
Güncel Ücretler için Danışın
Belirttiğimiz ücretler tahminidir ve Fiat servislerindeki güncel fiyatlar değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, aracınızın bakım veya onarım ücreti hakkında en doğru bilgiyi almak için en yakın Fiat servisini aramanız önerilir.
Lütfen 2024 yılı bakım ücretleri ve 2022 yılı periyodik bakım ücretleri hakkında bilgi veremeyeceğimizi unutmayın, çünkü bu bilgiler henüz mevcut değildir.