Şimdi Ara

200 Bin Liraya Kia Rio 1.0 Turbo 7 İleri Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar forumda bu bölümde araç tavsiyesi istenen başlıkların çoğunu okudum ama güncel olarak sizlerden fikir almak istedim.

Öncelikle sorumun ilk kısmı şöyle: Bayiyi aradığımda bu aracın artık Türkiye'ye gelmediğini ve fiyat listelerinde bu yüzden olmadığı söylendi. Buna binaen bu araçta gelecek yıllarda yedek parça bulamama veya fahiş fiyat sıkıntısı yaşanma ihtimali var mı?

İkinci olarak da başlıkta da belirttiğim gibi şu anda malum sitede bu aracın 5-10 bin kmlerde olan orta paketi elegance tekno 200 binlerde, sizce bu kadar eder mi (güncel koşullarda). Aracı en az 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum bu arada elden çıkarma konusunda sıkıntı yok yani.

Diğer bir sorum ise ben bu araçla i20 7 ileri arasında ve clio 2020 model xtronic arasında kararsız kaldım, onların da yine az kilometrelerde olanları aşağı yukarı aynı fiyatlarda. Siz olsanız tercihiniz nasıl olurdu? Özellikle bu konularda tecrübeli olan ve başlıkta geçen araçları kullanmış arkadaşlardan görüş bekliyorum.

Not: Şu kadar daha ekle şunu al şeklinde yorumlara açık değilim max bütçe 210 bin lira.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Rio, uzun yıllardır ülkemizde sevilen bir model olmayı sürdürüyor. Rio'nun 1.0 litre turbo benzinli motor ve 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile donatılan versiyonu, yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

1.0 litrelik turbo beslemeli motor, 100 beygir güç ve 172 Nm tork üretiyor. Bu güç, 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile sorunsuz bir şekilde yola aktarılıyor. Kia Rio 1.0 T-GDI, 0'dan 100 km/s hıza sadece 10,3 saniyede ulaşabiliyor.

Yakıt tüketimi açısından da oldukça verimli olan Kia Rio 1.0 T-GDI, şehir içinde 6,3 litre, şehir dışında 4,2 litre ve ortalama 5,1 litre yakıt tüketiyor.

Kia Rio 1.0 Turbo 7 ileri versiyonu, donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Standart olarak LED farlar, 8 inçlik dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, geri görüş kamerası, hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi özellikler sunuluyor.

Fiyat olarak 200 bin lira civarında satılan Kia Rio 1.0 Turbo 7 ileri, segmentindeki rakiplerine göre uygun bir fiyat etiketine sahip. Ancak, bu fiyatın araçtaki bazı eksiklikleri de beraberinde getirdiğini belirtmekte fayda var. Örneğin, deri döşeme ve navigasyon sistemi gibi özellikler bu pakette yer almıyor.

Sonuç olarak, Kia Rio 1.0 Turbo 7 ileri, performans, verimlilik ve donanım özellikleriyle beklentileri karşılayan bir model. Fiyatının da uygun olması, aracı çekici bir seçenek haline getiriyor. Ancak, bazı eksik özellikleri göz önünde bulundurularak tercih edilmesi gerekiyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence Clio alıp geç macera arama. Foruma sorarsan herkes Kia der 210 bin parası olsa gider Clio veya Polo alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parça sıkıntısı çekmezsiniz aynı motoru Hyundai kullanıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4 gün önce 195 bine sıfır style paket 1.4 otm i20 aldık taş gibi motor şanzıman piyasa arabası yakıyor dersen tak tüpü bin
    1.0 motor dct şanzımanlı 2. El araçla ne işin var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 23 Ağustos 2021; 7:54:54 >
  • Yukarıda arkadaşın dediği gibi al bir Clio geç, Polo olur Ibıza olur. 1.0 Motor Hyundai ortak üretimde olsa parça sıkıntısı yaşanabilir. Parça diyince akla illa ki mekanik parça gelmesin, eften püften 5 liralık parçayı 1 ay 2 ay beklersin.

• bence alınır. clio kağıt gibi araba. poloda da ruh yok. kianın ülkede reklamı kötü ama en sağlam araba bu koreliler. hem hyundai hem de kia çok sağlam ve dayanıklı.

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt

Araç yok ki hocam, artı araç vites konusunda şüphelendirse de 5 yıl garantisi bu sorunu çözüyor bence. 1.4 i20'nin yakıt konusunda üzeceği kesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.2 TSI GOLF 7 ALINIR MI?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlbozan

Araç yok ki hocam, artı araç vites konusunda şüphelendirse de 5 yıl garantisi bu sorunu çözüyor bence. 1.4 i20'nin yakıt konusunda üzeceği kesin.

Vites konusunda neyden şüphen var hocam 6 ileri tam otm şanzıman
    Geçen hafta 4 tane aldık şirkete düşünürsen 2 tane daha vardı bayide

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Vites konusunda neyden şüphen var hocam 6 ileri tam otm şanzıman
    Geçen hafta 4 tane aldık şirkete düşünürsen 2 tane daha vardı bayide

Alıntıları Göster

7 ileri dct olan için dedim onu. Hangi şehir bu arada?

• 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum elden çıkarma konusunda sıkıntı yok diyorsun da hocam elbet bir gün o aracı satacaksın. Piyasası olmayan arabayı mecbur fiyat kırıp satmak gerekiyor.

• Valla arkadaşlar ben Ankara'dayım; Ankara, İstanbul, Konya, Aksaray, Eskişehir vb. bütün Hyundai yetkili satıcılarını aradım hiçbirinde 0 araç yok şu anda. En erken eylül ortası diyorlar ve fiyat hakkında kimisi mevcut fiyatı söylüyor kimisi fiyatlar hakkında kesin bir şey diyemem diyor. Aynı durum Kia için de geçerli zaten ithal araç.

Bütçem tüm imkanlar kullanılarak bu seviyeye geldi, ufak bir zam olsa aracı alamıyorum. Bu durumda 200 bin civarı sıfıra yakın rio bana daha mantıklı geldi sonuç olarak.

• quote:

Valla arkadaşlar ben Ankara'dayım; Ankara, İstanbul, Konya, Aksaray, Eskişehir vb. bütün Hyundai yetkili satıcılarını aradım hiçbirinde 0 araç yok şu anda. En erken eylül ortası diyorlar ve fiyat hakkında kimisi mevcut fiyatı söylüyor kimisi fiyatlar hakkında kesin bir şey diyemem diyor. Aynı durum Kia için de geçerli zaten ithal araç.

Bütçem tüm imkanlar kullanılarak bu seviyeye geldi, ufak bir zam olsa aracı alamıyorum. Bu durumda 200 bin civarı sıfıra yakın rio bana daha mantıklı geldi sonuç olarak.

alınır kardeşim mis gibide binilir. hyundai önce 2 hava yastığı koymayı bıraksın i20'lere. Rio'da en boş pakette bile 6 hava yastığı standart. arkalar kampana yerine disk fren vs. vs. artıları var. baktığınız araç özelinde söylemiyorum ama 6 ileri tam otomatik vites i20'lerden bir sene önce Rio'ya gelmişti zaten. Rio her açıdan parasının hakkını daha iyi veren bir model ancak ülkemizdeki hyundai'nin satış politikalari yüzünden geri plana atılan ve kıymeti bilinmeyen bir model oldu maalesef. kimisi demiş ilerde satılmaz falan filan, ülkede 25 yaşındaki Şahin bile satılıyor hala neden satılmasın ki. turbo-benzinli otomatik vites araç sonuçta, güvenliği yerinde tasarımı yerinde vs. olabiliyorsa Cool pakete ilave tekno paketli bakmaya çalışın hocam (cool tekno paket)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Ağustos 2021; 17:35:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

alınır kardeşim mis gibide binilir. hyundai önce 2 hava yastığı koymayı bıraksın i20'lere. Rio'da en boş pakette bile 6 hava yastığı standart. arkalar kampana yerine disk fren vs. vs. artıları var. baktığınız araç özelinde söylemiyorum ama 6 ileri tam otomatik vites i20'lerden bir sene önce Rio'ya gelmişti zaten. Rio her açıdan parasının hakkını daha iyi veren bir model ancak ülkemizdeki hyundai'nin satış politikalari yüzünden geri plana atılan ve kıymeti bilinmeyen bir model oldu maalesef. kimisi demiş ilerde satılmaz falan filan, ülkede 25 yaşındaki Şahin bile satılıyor hala neden satılmasın ki. turbo-benzinli otomatik vites araç sonuçta, güvenliği yerinde tasarımı yerinde vs. olabiliyorsa Cool pakete ilave tekno paketli bakmaya çalışın hocam (cool tekno paket)

Alıntıları Göster

Bahsettiğim araç elegance tekno paket hocam

• quote:

Bahsettiğim araç elegance tekno paket hocam

Alıntıları Göster

oo ohh ballı kaymak tatlısı. yapışın hocam kaçırmayın.

şaka gibi ama çoğu C segment araçta olmayan "sağ yolcu koltuğu yükseklik ayarı" bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Ağustos 2021; 17:21:20 >

• quote:

oo ohh ballı kaymak tatlısı. yapışın hocam kaçırmayın.

şaka gibi ama çoğu C segment araçta olmayan "sağ yolcu koltuğu yükseklik ayarı" bile var.

Alıntıları Göster

Ankara'daki rio ilanlarından biri sizin mi yoksa? 200 Bin Liraya Kia Rio 1.0 Turbo 7 İleri Alınır Mı? 

• quote:

Ankara'daki rio ilanlarından biri sizin mi yoksa?  

Alıntıları Göster

yok hocam ilanda aracım yok, 2015 megane'ım var ama Kia'yı severim :)

• İlbozan kullanıcısına yanıt

210'a kadar bütçeniz varsa biraz pazarlıkla düşünürseniz Kia Stonic'te var hocam, donanım biraz düşüyor ama tavanı yüksek bu nedenle içi daha geniş ve ferah duruyor, dışarıdanda araç daha kaslı görünüyor. altı yerden biraz daha yüksek ve bagajı da biraz daha geniş Rio'ya göre. Ankara'da 217 yazılmış böyle bir ilan var örnek olarak;

(ilanla bir alakam yoktur)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-bayraklar-dan-2020-kia-stonic-1.0-t-gdi-cool-otomatik-boyasiz-945801149/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Ağustos 2021; 19:16:12 >

• quote:

210'a kadar bütçeniz varsa biraz pazarlıkla düşünürseniz Kia Stonic'te var hocam, donanım biraz düşüyor ama tavanı yüksek bu nedenle içi daha geniş ve ferah duruyor, dışarıdanda araç daha kaslı görünüyor. altı yerden biraz daha yüksek ve bagajı da biraz daha geniş Rio'ya göre. Ankara'da 217 yazılmış böyle bir ilan var örnek olarak;

(ilanla bir alakam yoktur)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-bayraklar-dan-2020-kia-stonic-1.0-t-gdi-cool-otomatik-boyasiz-945801149/detay

Teşekkürler hocam baktım bu ilanlara hep ama bu araç bana hiç hitap etmiyor tek kişiyim.

• yukarı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.