Selam arkadaşlar forumda bu bölümde araç tavsiyesi istenen başlıkların çoğunu okudum ama güncel olarak sizlerden fikir almak istedim. Öncelikle sorumun ilk kısmı şöyle: Bayiyi aradığımda bu aracın artık Türkiye'ye gelmediğini ve fiyat listelerinde bu yüzden olmadığı söylendi. Buna binaen bu araçta gelecek yıllarda yedek parça bulamama veya fahiş fiyat sıkıntısı yaşanma ihtimali var mı? İkinci olarak da başlıkta da belirttiğim gibi şu anda malum sitede bu aracın 5-10 bin kmlerde olan orta paketi elegance tekno 200 binlerde, sizce bu kadar eder mi (güncel koşullarda). Aracı en az 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum bu arada elden çıkarma konusunda sıkıntı yok yani. Diğer bir sorum ise ben bu araçla i20 7 ileri arasında ve clio 2020 model xtronic arasında kararsız kaldım, onların da yine az kilometrelerde olanları aşağı yukarı aynı fiyatlarda. Siz olsanız tercihiniz nasıl olurdu? Özellikle bu konularda tecrübeli olan ve başlıkta geçen araçları kullanmış arkadaşlardan görüş bekliyorum. Not: Şu kadar daha ekle şunu al şeklinde yorumlara açık değilim max bütçe 210 bin lira. |
200 Bin Liraya Kia Rio 1.0 Turbo 7 İleri Alınır Mı?
Kia Rio, uzun yıllardır ülkemizde sevilen bir model olmayı sürdürüyor. Rio'nun 1.0 litre turbo benzinli motor ve 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile donatılan versiyonu, yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.
1.0 litrelik turbo beslemeli motor, 100 beygir güç ve 172 Nm tork üretiyor. Bu güç, 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile sorunsuz bir şekilde yola aktarılıyor. Kia Rio 1.0 T-GDI, 0'dan 100 km/s hıza sadece 10,3 saniyede ulaşabiliyor.
Yakıt tüketimi açısından da oldukça verimli olan Kia Rio 1.0 T-GDI, şehir içinde 6,3 litre, şehir dışında 4,2 litre ve ortalama 5,1 litre yakıt tüketiyor.
Kia Rio 1.0 Turbo 7 ileri versiyonu, donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Standart olarak LED farlar, 8 inçlik dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, geri görüş kamerası, hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi özellikler sunuluyor.
Fiyat olarak 200 bin lira civarında satılan Kia Rio 1.0 Turbo 7 ileri, segmentindeki rakiplerine göre uygun bir fiyat etiketine sahip. Ancak, bu fiyatın araçtaki bazı eksiklikleri de beraberinde getirdiğini belirtmekte fayda var. Örneğin, deri döşeme ve navigasyon sistemi gibi özellikler bu pakette yer almıyor.
Sonuç olarak, Kia Rio 1.0 Turbo 7 ileri, performans, verimlilik ve donanım özellikleriyle beklentileri karşılayan bir model. Fiyatının da uygun olması, aracı çekici bir seçenek haline getiriyor. Ancak, bazı eksik özellikleri göz önünde bulundurularak tercih edilmesi gerekiyor.