Şimdi Ara

200 Dolar Altı Cep telefonlarında vergi 'düzenlemesi' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
2
Favori
24.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaB0

Xiaomi note 8 pro 3k bandını geçmiş, vay arkadaş ne lanet bir ülke oldu burası.
    Migros bir iki ay evvel 2300'e satıyordu 128 lik olanı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün önce eşime xiaomi redmi note 8 128 gb aldım hepsiburadadan 1849 tl 150 yapıkredi world puan verdi bide 1700 e mal etmiştim kendimede alacaktım şimdi baktım 2799 tl olmuş ayıptır günahtır vallahi billahi yazıktır ramazan ramazan sövduruyorlar kendilerine sonra enflasyon %10 bakanda çıkıyor turk lirasinda kalan kazandı der lafı guzah oh ne ala memleket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 dolarlık telefon satış fiyatı 3100 lira (Redmi Note 8 Pro 128 GB). 900 lira zam.

Pratikte dolar 12 TL gibi fiyatlandırılıyor vergiler yüzünden.

Rezilliğin, acizliğin ve zulmün daniskası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Mayıs 2020; 19:25:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    E ne yapalım hocam fotoğraf çekmeyi seviyorum elimde Huawei mate 10 lite var yavaşlamaya başladı :( bir seneye patlar bu ne Alaçam nasıl alacam kim bilir.

• Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez.

• Ah ulan ah adamlar bir maaşla iki iPhone 11 pro max alabiliyor. Neyse buna şükür.

• Sizi böyle alalım. İmkanı olan şoför, tırcı tanıdığı olan getirsin valla yoksa telefon hayal.
    Bkz :https://forum.donanimhaber.com/kuzey-irak-telefon-fiyatlari-guncel--84126857-79

• vergileri böyle forumlarda tartışmaya devam ettikçe daha çok vergi gelir.

devlet halkı soyuyor, halk: padişahım çok yaşa
  • bir telefondan alınan vergiler;

TRT Bandrolü (%10)
    ÖTV (%25)
    KDV (%18)

:D bu haberleri görünce sinirleniyorum bizi yönetenlerin analarını babalarını bacılarını hatta ailelerin de ki tüm kızların hepsini saygı ile yaaad ediyorum şunları yazarken bile yaad ediyorum...
  • Gözetim belgesini alan ithalatçı firmalar bu düzenlemeye takılmıyor yani 50 dolarlık telefon ithal ettiğinde 200 dolar bedelinden vergilendirme işlemi gözetim belgesi olmadan ithalat yapacak olan firmaları bağlıyor
  • vergiye selam kaçağa devam

kansızlar, dinsizin hakkından imansız gelir unutmayın
  • Doğru karar.
    Osmanlı zamanında telefon mu vardı.

Güvercin besleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Mayıs 2020; 20:38:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Primeminister

Sizi böyle alalım. İmkanı olan şoför, tırcı tanıdığı olan getirsin valla yoksa telefon hayal.
    Bkz :https://forum.donanimhaber.com/kuzey-irak-telefon-fiyatlari-guncel--84126857-79
    ülkeyi getirdikleri duruma bak, insanlar kuzey ıraktan telefon getirmeye çalışıyor artık.

• Yurt dışından getirdiğim telefonun yurt dışı fiyatı 3800 tl sımdı kayıt için 1800 vermem gerek allah bunların belasını versin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resmi Gazete'yi okuyunca yeni bir verginin olmadığını anlıyoruz.

Haber yanlış. Zaten telefon üzerindeki vergiler gümrükte beyan edilen fiyatlarla alakasızdır. Telefonun vergileri satış fiyatı üzerinden belirlenir. Bu yüzden gümrükte değerini düşük gösterip az vergi ödemek mümkün değildir.

Bu uygulama Ticaret Bakanlığı'na birtakım bahaneler uydurarak gümrük bedeli 200$ ve altı telefonlarının ithalatını bloke etme imkanı veriyor. Yani günümüz kuru ve vergi oranlarıyla yaklaşık 3500TL ve altı satış etiketine sahip telefonları ilgilendiriyor.

Bu da Türk halkının çoğunun parasının yettiği grup. Bu fiyat segmentindeki fiyat/performans oranı yüksek ithal telefonların ithalini komple bloke edebilirlerse meydan Vestel, General Mobile gibi montajcı çöplere kalır. Rekabet de olmadığından rahat rahat giydirebilirler.
  • Tam telefon alma arifesindeydim bir çoğunun stok bitmiş fiyat güncellemesi bekliyorlar herhalde. Hakkımı helal etmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2-3 hafta önce malum siteden M20 32 gb almıştım 1250 tl ye şimdi bakayım dedim 1760 tl olmuş yuh yemin ederim ya
  • Türkiye fiyatıyla aynı fiyata gelse dahi yurtdışından kaçak alın. Yeterki bu devletin kasasına bir kuruş girmesin

• Normalde sadece şakirt bloklarım bu forumda ama görüyorum ki malum yerli malı montajcı firma destekçileri de babadan oğula nesil gibi. Hepsi listeme.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.