Şimdi Ara

200 Dolar Altı Cep telefonlarında vergi 'düzenlemesi' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
2
Favori
24.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guaire

Resmi Gazete'yi okuyunca yeni bir verginin olmadığını anlıyoruz.

Haber yanlış. Zaten telefon üzerindeki vergiler gümrükte beyan edilen fiyatlarla alakasızdır. Telefonun vergileri satış fiyatı üzerinden belirlenir. Bu yüzden gümrükte değerini düşük gösterip az vergi ödemek mümkün değildir.

Bu uygulama Ticaret Bakanlığı'na birtakım bahaneler uydurarak gümrük bedeli 200$ ve altı telefonlarının ithalatını bloke etme imkanı veriyor. Yani günümüz kuru ve vergi oranlarıyla yaklaşık 3500TL ve altı satış etiketine sahip telefonları ilgilendiriyor.

Bu da Türk halkının çoğunun parasının yettiği grup. Bu fiyat segmentindeki fiyat/performans oranı yüksek ithal telefonların ithalini komple bloke edebilirlerse meydan Vestel, General Mobile gibi montajcı çöplere kalır. Rekabet de olmadığından rahat rahat giydirebilirler.
    Tuşlu telefon kullanırım o montajcı çöpleri yine kullanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende geçtiğimiz çarşamba redmi note 8 pro aldım. İndirimle 2530 tl ye gelmişti. Şimdi bakıyorum 3300 olmuş. Şaka gibi. Bir kulağımızın arkası kaldı. Arsızlıkta sınır tanımıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dun aksam ve bu sabab akrabam icin tel arastirirken aldigim ekran goruntuleri
    200 Dolar Altı Cep telefonlarında vergi "düzenlemesi"
    200 Dolar Altı Cep telefonlarında vergi "düzenlemesi"

• Bütçe açığı artıyor ve maaşlar ödenemeyecek vaziyete geliniyorsa, o ülkede halk ağır vergiler altında ezilir.
  • 5 ay önce 1495 TL'ye aldığım Xiaomi Redmi Note 8 64gb telefon şuanda 2400 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 9 Mayıs 2020; 23:37:10 >
  • 200 Dolar Altı Cep telefonlarında vergi "düzenlemesi"
    Redmi 8A 32 GB değişimi....

• hey yavrum hey ilk çıktığında 3000 tl ye aldığım xioami mi9t şuan vatan bilgisayarda 3800 olmuş 2500 e düştüğünde üzülmüştüm keşke bekleseydim diye.
    www.vatanbilgisayar.com
    Xiaomi Mi 9T fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Xiaomi Mi 9T uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/xiaomi-mi-9t-64-gb-akilli-telefon-siyah.html

• bu ne ya? şaka mı lan bunlar?
    inşallah kolon kanseri olur hepsi de benim yedikleri hakkım bağıra bağıra çıkar, bu tarafta. (öteki taraf onların sorunu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^^navi^^ -- 10 Mayıs 2020; 2:9:49 >
  • Mantıklı😃

• Beyler nasıl, başkanlık sistemi iyi mi? Uçuyor muyuz?
  • Sacma bir iş olmuş. Bunu eğip büküp 200 dolar altındaki bütün telefonlara maktu 200 usd üzerinden vergi alabilirler ya da bazı telefonların gümrük değerinin düşük beyan edilerek içeri sokulmasina karşı önlem alınmış. Ilk durum geçerli ise saçmalık oğlu saçmalık. Zaten ucuzunu alan vatandaşı niye cezalandırıyorsun?

• Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bırak gümrük vergilerini falan
    Trt bandrolü ne? Hadi onu da geçtim yüzde 25 özel teşfik vergisi.

• Eminim şuanda ülkelerinde savaş olan suriye libya nebileyim ırak halkı vatandaşı bile bizden daha rahat ulsşıyolardır şu telefonlara. Vergi ismi bile çeşit çeşit . Kimse alınmasın ama resmen en alt sınıf bu telefonlar ya yok huawei ymiş xiaomi. Şu telefonlara bile bakamıyoruz. Hele ıphone bile sanki uzaylı gelmiş inceliyoz gibi bakabiliyorum ben.
    Elimdeki telefon kırıldı mı ben bittim. Bu yeni Türkiye ye ayak uyduramadım ben.

• IMF'den borç alma, fukaranın kulak arkasına göz dik. Milyon yıllık devlet aklı

• bha41 kullanıcısına yanıt
    Ticaret Bakanligi'na sikayet edin, buna hakkiniz var. Ne olursa olsun, geceden sabaha 700 liralik zam yapilacak kadar anormal bir durum olmadi bu memlekette. Sayomi'yi de, saticiyi da oyarlar.

• Huawei p smart var.Telefon çökene kadar kullanmaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlash16 -- 10 Mayıs 2020; 8:20:5 >
  • General mobile yerli değil miydi.Ona neden zam geldi.Bu karar sonucunda vestel güçlenir ve apple'ı satın alırız.İsmini de elma olarak değiştiriz inşallah.Selam ve dua ile.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.