Şimdi Ara

200 Dolar Altı Cep telefonlarında vergi 'düzenlemesi' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
2
Favori
24.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
306 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir fikrim var ey iktidar... Alış veriş yapan her vatandaştan ne aldığına bakılmaksızın harcadiginin100 de 30 u kadar vergi alınsın bu vergiler türk milletine küfreden müteahit lere verilsin .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kampanya yapalım gıdadan başka bir şey almasın bu turk millet 1 yıl... hadi bismillah

• Ulan realme 5i telefon aldım evkurda ucuz diye göndermediler para iadesi yapmışlar fiyat artacak diye herhalde vay anasını ya 300 lira koymuşlar üstüne ulan kulak arkası kaldı bide onu yapın ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bastıkları karşılıksız paraların karşılığını bulmaya çalışıyorlar. Son zamanları debelenmeleri normal bence ;)

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    Yerli üretici de fiyatları sabit tutmaz yabancıyla yine aynı fiyattan satmaya çalışır ürünleri. Bu ülkede ucuz elektronik ürün kalmayacak.
    Dolar 7tl oldu. Yurtdışında 20 dolara satılan ürün bizde 400tl ye satılmaya başlandı. Yabancının parası bizden 7 kat değerliyken vergilerle Yabancının elektronik ürünü 20 kat değerli hale geldi.

• Niye yerli malı kullanmalı? Ben illa vestel venüs almak zorundamıyım? Sen iphone u beğenmeyebilirsin, ben beğeniyorum almak istiyorum, kullanmak istiyorum. Ekonominin toparlanması sadece vestel venüs almakla düzelecekse hemen alalım. Yani oturupta hala vergiyi savunmak, ülkede olan yanlışları eleştirenlere tepki göstermek ayrı bir dünya. Kimse eleştirmesin, kimse yorum yapmasın. Çünkü hükümet her zaman doğrusunu yapar, düşünür bizim için. Dönün de neyi savunduğunuza bakın. Vergiyi savunuyorsunuz vergiyi. Arada bir saksıyı çalıştırmayı deneyin, tozlanmış oralar.

• Beni uzen konu şu.

Bu hukumet illa gidecek ömür boyu devam etmez. Ama bu vergiler kalici olacak. Bu ulke tarihi boyunca getirilen verginin kaldirildigini gormedim ben. Yani x bir parti yonetime gelirse yine bu vergileri almaya devam edecek.

Bana en cok bu koyuyor.

• Valla biz bi yanlış yaptık zamanında Vestel smart tv aldık. Biz en çok lazım edeceği zamanda youtube açmamaya başladı. Lisans anlaşmalarını uzatmamışlar dendi. Ümidi kestik 2 ay sonra filan düzeldi. Yine kesildi tekrar. Bir daha tövbeler olsun ne alırım ne aldırırım. 2 katı parayı veririm düzgün cihaz alırım.
    İnsanları bir markaya bu kadar zorlamanın ne anlamı var ? Üstelik düzgün ürün üretemeyen bir markaya.

• Mocle kullanıcısına yanıt
    İsin garibi arada iki kar fark yok. Misal vestel 2000₺ oluyor dunyaca unlu yillarin markalari 2.200. Yani yerli uretimde oyle ekstra bir foyat farki yok bildigin kafa kafaya fiyatlar. Boyle bir ortamda ben neden buram buram kalitesizlik kokan vesteli alayimki???

• Vestel bize araba yapıyor babayiğit tabiki vergi istiyorsa vericez bir vergiyi çok görmeyin ha vestelde almayacaksaniz akıllı telefon kullanmayın fiyatlar düşene kadar.

• www.hepsiburada.com
    Oppo Reno2 Z 128 GB (Oppo Türkiye Garantili) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/oppo-reno2-z-128-gb-oppo-turkiye-garantili-p-HBV00000NS6NA

Benim esas anlamadığım aynı model marka telefonun sırf rengi değişince 400 tl fark nasıl oluyor?
  • OOYEAHH kullanıcısına yanıt
    Daha yapmadi hocam yapsin binelim oyle bunu yaz:) ayrica babasinin hayrina yapmiyor para kazanmak icin yapiyor.

• Milleti vestele düşman ettiler iyice,bu saatten sonra vesteli de köy muhtarı alır herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 30 kupona alınmadı bu vatan

Bir fikrim var ey iktidar... Alış veriş yapan her vatandaştan ne aldığına bakılmaksızın harcadiginin100 de 30 u kadar vergi alınsın bu vergiler türk milletine küfreden müteahit lere verilsin .
    Harcayandan zaten alıyor, geçmediğin köprüden bile alıyor

• Tam marketten çıkarken ceeeee desinler ekstra 100 tl lik alışverişe 30 tl nakit vergi

• quote:

Orijinalden alıntı: alex59

https://www.hepsiburada.com/oppo-reno2-z-128-gb-oppo-turkiye-garantili-p-HBV00000NS6NA
    Benim esas anlamadığım aynı model marka telefonun sırf rengi değişince 400 tl fark nasıl oluyor?
    hb nın işi işte hocam
    www.vatanbilgisayar.com
    iPHONE 8 64 GB AKILLI TELEFON ALTIN fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/iphone-8-64-gb-akilli-telefon-gold.html

www.hepsiburada.com
    Apple iPhone 8 64 GB Fiyatı - %11 İndirim Burada!
    https://www.hepsiburada.com/iphone-8-64-gb-p-HBV000007PTP5

iphone da aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 10 Mayıs 2020; 11:15:39 >

• Fakir fukaranın suçu ne?
    3310 a geri mi dönsün gariban yurttaş.
    ?
  • fitamino kullanıcısına yanıt
    Doğrudur tam fiyatları bilmiyorum şimdi. Ama alacağım cihaz arasında 2 kat bile fark olsa gururla vestel almam...

• Normalde bir konu hakkında ikinci kez yazmaktan nefret ediyorum ama kanı bozuk şakirt yalamaya tayfası damlayıp ,algı yapmaya kalkınca şarteller atıyor .

-Türkiye cep telefonlarına 12 milyar $ son bir yılın değil 4 yılın rakamı

- kişi başına ortalama 200$ harcamışiz

-son 5 yılda satışlarda sert düşüş meydana gelmiş .

-üllkede telefon değiştirme aralığı ise 34 ay 'a çıkmış

Bakın tekrar söylüyorum telefonlar ucuz ,biz pahalıya alıyoruz

Benim kullandığım telefon 100$ ,ülkedeki satış rakamı
    2250 TL.

Bildiğiniz üzere geçmiş yıllarda çin ile yapılan anlaşmayla türk lirası ile alışveriş yapabilirsiniz.

Kullandığım telefon ile aşağı yukarı aynı özellikteki markalar satış rakamı 749 TL .
    Yani düdüklenmeseydik kargo dahil toplamda 750 TL'ye gayet güzel güncel telefonlari alabilirdik.

Ama kazık yemekten zevk alanlar yüzünden aynı cihaza 2.250 TL ödemek zorundayız.

Ekleme: konu sahibi başlığı"düzmesi " şeklinde değiştirirse daha anlamlı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 10 Mayıs 2020; 11:48:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bitirdiler ülkeyi hadi alırsın pahalı telefondan vergide gariban vatandaşın alacağı telefondan ne istiyorsun yazıklar olsun

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.