Şimdi Ara

200 gb sata hdd'i winxp neden 130 gb görüyo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 200 gb seagate ncq, 8 mb cache li bir hdd satın aldım. annakartım ise epox 9npa3j. winxp yi ilk defa kurcam, hdd 200 gb olmasına rağmen winxp sadece 130 gb olarak görüyor. (nerde 70 gb :) )

daha önce bazı anakartların 130 gb gibi bir sınıra kadar desteklediklerini duymuştum ama çözümü nedir tam bilmiyorum. şimdiden teşekkür ediyorum, acil cevaplarınızı bekliyorum.

• hmm sanırım aynı sorun banada olmuştu..win xp sp2 li versiynunla boot edersen win kurarken mavi ekranda diskleri bölme ekranında 70 gb lik tanımlanmamış bölüm göreceksin..sonra da işte ntfs e fln çevircen..dicek o ki sadece win xp sp2 120gb tan sonrasını görüyor..sp 2 li xp kurcan..
  • ben sp siz winxp kuruyordum
    tamam bir deneyim wertyue sp2 li kurmayı.sağol.
    bakalım ne olacak...
  • 131 GB den büyük HDD için çözüm aşağıdaki gibi.

"Registry" de bir anahtar yazmak gerekiyor.

1. Başlat -> Çalıştır -> Regedit yaz ve Enter yap veya Tamama tıkla.

Açılan pencerede yapılacak işlemler.

1.HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM ->> CurrentControlSet ->> Services/atapi ->> Parameters
    Parameters dosyasının üzerine farenin sağ tuşuna basıp.
    Açılan pencerede üstten ikinci sırada "Yeni" yazan yerin üstüne geldiğin zaman bir pencere daha açılacaktır.
    Açılan pencerede orta sırada "DWORD Değeri" yazan yazıya bir kere tıklayıp "Yeni Değer #1" aç.

"Yeni Değer #1" olan yeri şu şekil değiştir "EnableBigLba" ve Enter yaparak Anahtarın ismini değiştir.

En son olarak da "EnableBigLba" nin üzerine çift tıkla, açılan penceredeki değeri "1" yapıp tamam veya Enter yap.

• daha hiç windows kurmadım makinaya. ilk defa windows yüklenecek.130 gb gördüğü kadarıyla kurup, sonra mı regedit ten söylediğin değişiklikleri mi yapıcam BarbarosTUGRUL. doğru mu anladım
  • Win xp sp2 yi kurduğpumda hdd in tamamını gördü. teşekkürler wertyue ve BarbarosTUGRUL.

demek 130 gb tan sonrasını sadece win xp sp2 görüyormuş. diğer türlü bir sorun olduğunda da registry den gerekli değişikliği yapmak gerekecek demek.
  • rıca ederım bu yazı aklında bulunsun sp2 olmadıgında yapman gereken sey bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.