yok 12+ senelik meb de öğretmen ha senin için şimdi sordum buraya gitmişler 55.000 tl+ yi ezmek zor tabi ispanyaya bile gidecek bu yaz. kendini kurtarmışa başarılı insana no problem ülke şartları hala iyi şu an, biri yer diğeri bakar olayı hakim |
200 TL ile aç karnı doyurmak Survivor Türkiye (2. sayfa)
-
-
kerimcen millet aç açık mı demişim bir oku yazdığımı
problem ülkenin yüzde 20'si isviçre standartlarında yaşarken diğer yüzde 20'si bangladeş standartlarında yaşıyor
gelir dağılımı tarihin en kötü seviyesinde
en fakir 20 milyonu besleyemiyoruz iş bulamıyoruz ya da yeterli geliri sağlayamıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 21 Haziran 2024; 17:7:21 > -
bangladeş gibi değilde yanında bile geçmez dahada asgari ücret yada emekliler dışarda yemektir,evlat desteği olmadan tatile gitmektir evet oran dibin dibi oldu sosyallikleri azaldı.
erdekte otelde tatil bile pahalı artık bu kesime kız kardeşimin desteği olmasaydı bu yaz annem de gidemezdi yada ben vericektim.
anca maaşrı eve yetiyor artık çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 18:6:8 > -
Kerimcem hay maşallah 12+ senelik sınıf öğretmeni kardeşin nasıl 55 bin TL maaş alıyor mübarek. Nasıl bir maaşmış o tabi ezmek zor olur.
Gerisine de uzunca bir cevap yapıştırırdım da zamanıma ve kelimelerime yazık. Sen şeye devam et, uçuyoruz şahlanıyoruz ülke çok iyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaş adamın kız kardeşinin ne bereketli maaşı varmış, anne babasını tatile bile gönderiyor. Kafa buluyor eleman tüm forumla. Bizde adam yerine koyup cevap veriyoruz.
Bloklamaya geri dönüyorum ben, bu eleman düzelmez. Tek işi gücü forumda boş beleş saçmalamalarla kendini eğlendirmek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
engelliyince değişçek gerçekler anasında bir 19.000 tl koltuk çıkmış çokmu yerde varoş erdek,sanki bodrum yalıkavak dedik
la yeminle bayramda florya aqua parka gidelim dedik girişi 450 tl hayattan soğdum nevirmiz döndü sırada avm sini boş boş dolaşıp geri döndük bir açlık bir açlık giremedik o açlıktan .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 18:45:28 > -
@kerimcem adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
yok 12+ senelik meb de öğretmen ha senin için şimdi sordum buraya gitmişler 55.000 tl+ yi ezmek zor tabi ispanyaya bile gidecek bu yaz.
kendini kurtarmışa başarılı insana no problem ülke şartları hala iyi şu an, biri yer diğeri bakar olayı hakim
Gardaş 50 bin TL bugün normal bir memur alıyor sorunun bir kısmıda bu
Asgarî ücret 17 bin emekli maaşı 10 bin TL ama en kötü vasıfsız memur maaşı 50 bin TL başlıyor
Ve ben zaten istediğimi alacak durumdayım keza 50 gram tavuk dönerin 180-200 TL olması sıkıntı
Kazandığı tüm parayı harcayan adama salak derim ben yada aldığı para ile karnı doyunca durumun çok iyi diyen burası Türkiye birikim yapmak zorundasın bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üstte yazdım zaten uçurum oldu ama memur yada az birşey kariyer yapanın hayatları iyi helen diyorum ,herkes uçuyor kaçıyor gibi birşey demedim.
ama bu kesimden dolayı sektörde gayette canlı ölü toprağı görsem yazarım varoş yerdeki avm ler bile bedavaymış gibi talan ediliyor.
kendinizi kurtarmaya hayatta başarılı olmaya yükselmeye bakıcaksınız altta kalanın işi zor şu an.
belki sadece bana özeldir ama ortaokul mezunu çiğ köteci çocuk bile 1.200 lük araba alıyor gözümün önünde azim hırs çalışkanlık yırtıklık şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 18:36:9 > -
22 senedir millete en az 3, en az 5 cocuk yaptiran; o cocuklari yetistirecek egitim sistemini sozde muhafazakar egitim adi altinda sakatlayan, universitelerin, fakultelerin dahi icini bosaltan, her yere pitrak gibi acan, hocalardan kafa tutani yollayip, isbirlikci olani rektor yapan,
Kamu harcamalari uzerindeki denetimi tamamen kaldiran, kendi yandasina her turlu luksu (bkz. Diyanet son ABD imkanlari) tahsis eden, tum dunyada azicik medeni insanin, Musluman olsun Turk olsun, kabul etmeyecegi zirvalari ic siyaset icin her yerde zikredip, cesitli dis politika hatalariyla ulkenin dis prestijini sifirlayan,
Ve daha sayabilecegim zibilyon hatayi yapan Simsek mi yani? Ha Simsek de suc ortagidir da, sanki Nebati olsaydi keske der gibi bir halin var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ideoloji veya devlet yönetiminden bahsetmiyorum, orası da zaten iflas etmiş.
Ancak Şimşek'in son 1 sene de yaptığı, halkın 10 yılını çaldı ve devam edecek.
21 yılın enkazını ve yurt dışına giden paraların acısını halka çektiriyorlar ve bunun acısı büyük olacak.
-
Mehmet Şimşek neyi mahfetti? Adam tek başına mücadele ediyor, malum şahıs ekonominin içinden geçmiş, kasa boş, adam fellik fellik kasaya para bulmaya çalışıyor. AKP dönemindeki en iyi ekonomi bakanı adam. Para birimine değer kaybettirmek çok kolay fakat değer kazandırmak çok zor. Düşünmeden çok gelişi güzel konuşuyorsun.
-
-
Hocam bunlar düşünebilseydiler zaten Muharrem İnce gibi tarımı, hayvancılığı atağa kaldıracak çiftçi aileden gelen aday varken aaa dans etti diye adamı linç etmezlerdi. Akıl ve mantık bekleme bu nesilde. Pirom nasıl da yedirdi bunlara ama :D
Puhaaaaaa :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İkinci cümle gerçekten kahkaha attırdı, kusura bakma rencide etmek için demiyorum.
Şimşek göreve geldiği Mayıs 2023-Mayıs 2024 arası neler olmuş bakalım;
Döviz %110 artmış.
Akaryakıt %130 artmış.
Neredeyse temel her ürüne %200 civarı zam gelmiş. Sakın ekmeği örnek göstermeyin yine gülerim.
Taksit kısıtlaması gelmiş, kredi kısıtlaması gelmiş, faizler %100'den fazla artmış.
Vergiler artmış ve ekstra vergiler türetilmiş, bu vergilerin hepsi en alt tabaka halk yani hepimiz için.
Bunun yanında Türkiye'nin en zengin 15 insanı ve şirketinin 7 milyar TL vergi borcu 75 milyon TL'ye düşürülmüş affedilmiş.
Yıldırım Demirören'e verilen 900 milyon dolar krediyi alamıyor, hatta hamlesi bile yok.
Ayhan Bora'ya verilen 1.3 milyar TL krediyi alamıyor, hatta hamlesi bile yok.
Sonra 20 milyona yakın mülteciye harcanan paralar azaltılmamış, aksine son bir sene de artış göstermiş.
Enflasyon %39,59'dan %75'e çıkmış ki gerçek enflasyon %150 seviyelerinde.
Bu adam mı başarılı? Ya da iyi niyetli?
AKP'nin 21 yıl da ülke dışına çıkardığı yarım trilyon dolar nerede? Gitsin o parayı getirsin banane? Ben mi, sen mi ya da sokakta ki biri mi ödeyecek vergiler ile kayıp paraları, yolsuzlukları?
Şimşek 6 ay daha görevde kalırsa ülkede büyük karışıklıklar peşi sıra başlayacak, gidişat o yönde şuan zaten. Şimşek ilk döneminde de başarılı değildi, yine piyasayı durağan pozisyona getirip vergileri artırmıştı ki o dönem bu kadar mülteci de yoktu. Zaten kovulup arkasından da cia ajanı ve fetöcü diyen de kendi partisiydi.
Geçin kısaca geçin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 22 Haziran 2024; 20:11:55 >
-
Göreve geldiği gibi dolar şakkadanak düşmesi mi gerekiyordu? Elinde sihirli değnek var dokununca düzeliyor mu? Ekonomiyi nasıl bir şey sanıyorsun? İlkokul çocukları bile temel ekonomi bilgisini öğrendi, sana öğretemedik.
Mehmet Şimşek ekonomiyi mahfetti demişsin. Yani Mehmet Şimşek gelmeden önce ekonomi iyiydi, geldi bozdu öyle mi?
Verdiğin örnekler temel ekonomi bilgisine sahip her bireyin algılayabileceği kötü ekonominin bir sonucu olan, beklenen normal durum. Doların, enflasyonun, akaryakıt artacağını anlamak için kahin olmaya gerek yok. Şuan Mehmet Şimşeğe sor, bundan sonra artacak mı, artacak der. Senin algılaman pek mümkün değil. Mehmet Şimşek 2023 yılında 2026 yılında enflasyonun tek haneye düşmesini hedeflediğini söylüyor. Sana göre göreve gelir gelmez düzelmesi gerekiyor değil, ekonomi bu kadar basit şakkadanak halloluyor hemencicik.
www.trthaber.comBakan Şimşek: Enflasyon 2026 sonunda tek haneye inmiş olacakhttps://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bakan-simsek-enflasyon-2026-sonunda-tek-haneye-inmis-olacak-823096.html
-
Hakaretsiz konuşamıyorsun Şimşek'i savunan birinden zaten başkası beklenmez ama söyleyim yine de;
Pinpon topu, tenis topuyla enflasyon eksiye de düşer 3 sene sonra sorun orada değil, gerçek cep enflasyonu her ay artıyor. Yani 3-5 tane AKP'li düşüyor diyince düşmeyecek.
Ekonomiyi senin gibi asosyal bilgisayar başı bir şey zannetmiyorum merak etme, piyasanın merkezindeyim ve piyasanın içler acısı halini, iflas etmek üzere olanları gayet canlı görüyorum.
21 yıldır borç ve vergi üzerine inşa edilmiş bir ekonomiyi, tüketim yoluyla ayakta tutup, birden tüketim duracak kimse bir şey almayacak diyerek aynı mantıkta yönetirsen bu sistem çok kötü patlar, bunu şimdi değil 2003 senesinde yapacaklardı.
İşine gelmeyenlere cevap verememişsin, tekrar sorayım;
Beyefendi neden 2024 model S400'e biniyor?
Diyanet bütçesinin %70'ini (1.977.765.000$) neden yurt dışına kaçırıyor ve buna ses çıkarmıyor?
Dövizin yükselmesini engellemek için, kısa günün kârı merkeze 3 aylık döviz girecek ve yalancı pozitif rezerv ile yurt dışında ki firmaların 3 aylık vade ile döviz getirip %60 faizden yararlanıp geri dövizle çıkmalarına niye ses çıkarmıyor?
Bunun yanında Türkiye'nin en zengin 15 insanı ve şirketinin 7 milyar TL vergi borcu 75 milyon TL'ye düşürülmüş affedilmiş.
AKP'nin ve yandaşlarının 21 yılda minimum yurt dışına kaçırdığı halkın vergilerini yani, 500 milyar dolar parayı neden görmezden geliyor?
Yıldırım Demirören'e verilen 900 milyon dolar krediyi alamıyor, hatta hamlesi bile yok.
Ayhan Bora'ya verilen 1.3 milyar TL krediyi alamıyor, hatta hamlesi bile yok.
Sonra 20 milyona yakın mülteciye harcanan paralar azaltılmamış, aksine son bir sene de artış göstermiş.
Halkın tepesine binerek ekonomi hangi Dünya tarihinde düzelmiş?
Bunlara cevap ver, sonra tekrar konuşuruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 23 Haziran 2024; 4:24:3 >
-
Hakaret ettiysem niye mesajım silinmiyor?
-
Bu zamana kadar çıkmaması zaten mucizeydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X