Şimdi Ara

2000 fiesta debriyaj sesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 fiesta soğuk motorda debriyaja basar basmaz yani hafif dokununca bile şakır şakır ses geliyor bırakınca yok. Sanayide ustaya bıraktım birgün kaldı motor soğukken baktılar sea kırank milinden geliyor motor komple inecek dediler. Acaba olabilirmi debriyajla sesin alaksı yokmuş. Kırank mili şakırdarmı. Motorda gram yağ eksiltme yok devirlenme iyi. Yaşına ve 1.25 motora göre iyi hızlanıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sorun debriyaj kökenli ise genelde pedala basarken gelen ses prizdirek bilyası kaynaklı olur. Krank milinde sorun olması için kırılma çatlama tarzı bir durum olmalı. O zaman ses dışında başka belirtiler de verirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilya debriyaja basınca baskı yaylarına basıyor ve dönmeye başlıyor bu şıkırtıya neden olurmu yani şıkırtı baya yüksek fakat soğukken ısınınca azalıyor ve neredeyse kayboluyor.

• Bahsettiğim baskı bilyası değil, şanzıman ana mil üzerinde bulunan bilya.
    Baskı bilyası debriyajdan ayağı kaldırınca ses yapar, prizdirek ise basınca.

Yalnız şıkırtı sesi deyince insanın aklına subap iticileri geliyor ama debriyajla alakası yok tabi. İticiler de motor ısınınca sesi keser.

• Prizdirek bilyası ve nasıl bozulduğu videoda net görülüyor.

https://m.youtube.com/watch?v=wQjy2FK2j6k

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Şanzıman ana mil üzerindeki bilya debriyaja basınca motorun hareketiyle alakası kalmaz dönmeye başlayan parça debriyaj bilyasıdır. prizdirek rulmanı şanzımanla alakalı olmuyormu yani motor harekrti ayağı debriyajdan kaldırınca şanzımana ileten ana mil üzerinde.

• Evet haklısınız mantığı ters kurmuşum sanırım.

Ama ustanızın dediği Krank mili sesinin debriyaja basmak veya basmamak ile ilgisini kuramadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Bende kuramadım 😁 belki bilmediğim bir nokta vardır diye buraya yazdım. Bu ustalar genelde durumu fırsata çevirme yatkını genel itibariyle. Ses debriyaja basınca hatta tam basmayıp hafif basınca daha çok ses var. Krank olsa araç ilk çalıştırma esnasında veya yüksek devirde sıkıntı yaratır bende en ufak sıkıntı yok beş bin altı bine rahat çıkıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.