Şimdi Ara

Tofaş Şahin Devir Saati - Hararet ve Sinyal Kolu Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
12.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Bugün sabah kalktım ufak bi işim vardı gideyim dedim çalıştırdım aracı devir saati ve hararet çalışmıyodu neyse dedim devam ettim sinyal kollarının çalışmadığını farkettim . Dörtlüleri yakınca yanıyo ama sinyal koluyla sinyal veremiyorum . Hızıda gösteriyo araç sadece devir - hararet ve sinyalde sorun var neden olabilir . Teşekkürler .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tofaş Şahin Devir Saati, Hararet ve Sinyal Kolu Çalışmıyor

Tofaş Şahin araçlarında devir saati, hararet göstergesi veya sinyal kolunun çalışmaması, yaygın sorunlardan biridir. Bu arızaların nedenleri ve çözümleri şunlar olabilir:

Devir Saati Çalışmıyor

• Sigorta arızası: Devir saatinin çalışması için gerekli olan sigorta atmış olabilir.
    • Elektrik kablosu hasarı: Devir saatine giden elektrik kabloları hasar görmüş olabilir.
    • Gösterge paneli arızası: Gösterge paneli arızalıysa, devir saati de dahil olmak üzere tüm göstergeler çalışmayabilir.
    • Devir saati sensörü arızası: Devir saatine veri sağlayan sensör arızalı olabilir.

Hararet Göstergesi Çalışmıyor

• Sigorta arızası: Hararet göstergesi için gerekli olan sigorta atmış olabilir.
    • Elektrik kablosu hasarı: Hararet göstergesine giden elektrik kabloları hasar görmüş olabilir.
    • Hararet göstergesi sensörü arızası: Motorun sıcaklığını ölçen sensör arızalı olabilir.
    • Gösterge paneli arızası: Gösterge paneli arızalıysa, hararet göstergesi de dahil olmak üzere tüm göstergeler çalışmayabilir.

Sinyal Kolu Çalışmıyor

• Sinyal kolu arızası: Sinyal kolu mekanik olarak arızalı olabilir.
    • Elektrik kablosu hasarı: Sinyal koluna giden elektrik kabloları hasar görmüş olabilir.
    • Gösterge paneli arızası: Gösterge paneli arızalıysa, sinyal göstergeleri de dahil olmak üzere tüm göstergeler çalışmayabilir.
    • Sinyal lambası arızası: Sinyal lambaları arızalıysa, sinyal kolu çalışsa bile lambalar yanmayabilir.

Bu arızaları gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Atmış sigortaları kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Elektrik kablolarını hasar açısından incele ve gerekirse onar.
    • Gösterge panelini arıza açısından kontrol et ve gerekirse onar veya değiştir.
    • Sensörleri kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Sinyal kolunu kontrol et ve gerekirse onar veya değiştir.
    • Sinyal lambalarını kontrol et ve gerekirse değiştir.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, kalifiye bir tamirciye başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sigortalık bir vaka sanırım.
  • Sigorta mı atmıştır nedir anlamıyorum pek hocam ? Ne masrafı olur bana yarın gidicez kuzu kuzu sanayiye tedbirli gidelim
  • aynenconi kullanıcısına yanıt
    en fazla 10 tl masraf olur 2 sigorta degistircek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.