Şimdi Ara

2000 Liraya DSLR Tavsiyesi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır hevesleniyordum bir makine alıp hobi amaçlı çekimler yapmaya ve bu cümleden anlayacağınız üzere bir tecrübem yok. Sokakta, seyahatte fotoğraf çekmek için kullanıcam. 2000 lira gibi bir bütçe ayırdım aradaki farka değecekse 2200-2300 civarınada çıkabilirim.

Geçen haftadan beri internette yazılanları ve forumlardaki tartışmaları okuyorum, bulduğum rehberleri inceliyorum, neredeyse hepsi 2012-2013 den kalma yazılar, bulduğum en güncel yazı 2015 e ait bu yüzden güncel modellerden tavsiye alabileceğim biryer bulamadım. Okuduğum yorumlara göre fotoğraf çekimleri için nikon daha başarılıymış sizin yorumlarınız ve tavsiyeleriniz neler?

• Bugün 2.200 liraya alabileceğiniz en yetenekli ve fiyat/performans ürünü modellerden birisi Olympus OM-D E-M10 Mark II'dir.
    Bu fiyatın biraz üstünde, sanırım 2.600-2.700 liralara Canon 200D var, o da güzel.
    Nikon D5500 var aynen kit lens 18-55'li fakat sanırım o 2.700-2.900 liralara veya varsa daha ekonomik ( n11.com'da ithalatçı garantili, distribütör garantili değil )
    -
    Şurada birşeyler yazdım benzer-yakın fiyattan konuşulduğu için faydası olacaktır.
    https://forum.donanimhaber.com/canon-eos-200d-mantikli-bir-tercih-olur-mu--129436525

Güncel olur sanırım bunlar sizin için...

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Benimde aklımda nikon d3400 vardı ama yazdığınız eksi yönlerini görünce bir soğudum açıkçası. Diğer tavsiyeler ise ne yazık ki ayırmak istediğim bütçeden fazla. 2000 liraya bir kamera alıp ilerleyen zamanlarda da birkaç farklı lens almayı planlıyorum ancak dediğim gibi önemli bir fark yaratacaksa 2200 lira civarınada çıkabilirim, onun dışında bütçeyi aşmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaym1n

Benimde aklımda nikon d3400 vardı ama yazdığınız eksi yönlerini görünce bir soğudum açıkçası. Diğer tavsiyeler ise ne yazık ki ayırmak istediğim bütçeden fazla. 2000 liraya bir kamera alıp ilerleyen zamanlarda da birkaç farklı lens almayı planlıyorum ancak dediğim gibi önemli bir fark yaratacaksa 2200 lira civarınada çıkabilirim, onun dışında bütçeyi aşmak istemiyorum.

Olympus OM-D E-M10 Mark II böyle ileri düzey makina kullanmaya yeni başlayacak birisi için bence müthiş yetenekli bir alet. Makinanın yeteneklerini kullanmayı öğrenirseniz değil Nikon D3400, Nikon D7200'den falan iyi işler çıkartabilirsiniz. bu seviyedeki (giriş alt seviye) d-slr'lar bence sırf insanların hani yıllardır sağda-solda görüp duyduklarından dolayı ezberlemiş olmalarını avantaj bilip "Ne üretsek satılır, böyle inandıklarından alacaklar" düşüncesi ile üretilmiş gibi görünüyor bana. Çünki bakın mesela tee kaç senelik Nikon D3200'e ne ise hemen hemen aynısını hala satıyor D3400 diye, Canonda'da öyle bu durum. Pazar payı iyi, en bilindik diye hiiiç öyle çok ileri adımlar atmıyorlar. Olympus OM-D E-M10'da mesela 5x IS, 1/16.000 perde hızı, focus bracketing özellikleri yoktu. Üreticisi pek tabi yeni modele bu Canon/Nikon'un yaptığı gibi bu yetenekleri kazandırmayabilirdi de ama bence tüketiciden yana bir adım attı bu fiyat seviyesinde "En kullanışlı" makinayı tüketici beğenisine sundu. Fakat işte çoğunluğun gürültüsü çok çıkıyor ve bu nedenle de insan da hliyle şüpheli yaklaşıyor. Fakat bazı firmalar er-geç gördüler yada görecekler. Mesela Canon en nihayetinde aynasız modeli EOS M5'te 5 eksenli IS'i yarım yamalak da olsa getirdi. Yarım-yamalak demem sadece video kayıtta aktif olan ve yazılımsal olarak sarsıntı gideren bir 5 yönlü titreşim giderme koymuş. Ondan önce de Sony a6300'ü çıkarttıktan kısa bir süre sonra a6500 modelinde gövdede 5 eksenli IS'i koydu. Şu günlerde Fujifilm'in yeni çıkacak modeli X-H1'de de 5 eskenli IS olacağı söylentileri dolaşıyor. Yine Sony A7 serisinde bazı modellerde de gövdede 5 yönlü IS var.

Ne yazık ki taa 2012'de (yani 6 yıl önce) Olympus OM-D E-M5 modelinde gövdede 5 eksenli IS olan modelini çıkarttığında (Halen kullanıcıları olan bir makinadır) işte bu sürünün gürültüsü ve ezberi arasında çok az duyuldu. Bir de tabi her ortamda rakip markaların türlü biçimlerde pazarlama yapan elemanlarının yönlendirmeleri de oluyor. Mesela Olympus m43 sistem fotoğraf makinaları için denilir ki "arkaplan ölmüyor 2x çarpan yüzünden, sensörü ufak vb."

Şurada birkaç örnek paylaşmıştım,
    https://forum.donanimhaber.com/olympus-om-d-e-m10-olympus-45mm-f1-8-ile-portreler--130315033

Bir de şu konu 5-6 aylık ve yararlı bilgiler olduğunu düşünüyorum ve gözatmanızı öneriyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/aynasiz-sistem-tavsiyesi--124309592

Bu kaynağı da tekrar burada da paylaşayım...
    http://fotoptik.blogspot.com/2018/01/m43-vs-aps-c-hatta-fullframetamkare.html

...

Forumdaki konuyu baştan aşağı okudum, çok fazla teknik bilgi içerdiği için tabi pek hakim olamadım desem doğru olur. Ancak okuduklarım kadarıyla ve diğer sitelerdeki rehberlere göre sensör boyutu büyükse az ışık olan ortamda veya benzeri durumlarda daha avantajli oluyor, ayrıca yine okuduklarımdan yola çıkarak nikonun veya canonun lenslerinin daha ucuz olduğu idi, hatta bununla ilgili birkaç lens karşılaştırması yapmışlardı linki bulursam yazarım buraya neredeyse 2 kat fiyat farkı vardı gösterilen örnekteki lenslerin (aynı özelliklere sahip lensleri kıyaslıyor farklı markalara uyumlu olan).

Son olarak şunu diyebilirim gönlüm nikondan yana (d3400 modelinden bahsetmiyorum, genel olarak), neden nikon istiyorum, bunun sebebi tamamiyle okuduklarım, yapılan yorumlar ve youtube incelemeleri. Muhtemelen ana akıma uyarak böyle hareket ediyorum ve düşünüyorum ancak öncelikli olarak nikon daha sonra ise canondan önerebileceğiniz bir aynalı dslr kamera var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 23 Ocak 2018; 1:30:6 >

• quote:

Forumdaki konuyu baştan aşağı okudum, çok fazla teknik bilgi içerdiği için tabi pek hakim olamadım desem doğru olur. Ancak okuduklarım kadarıyla ve diğer sitelerdeki rehberlere göre sensör boyutu büyükse az ışık olan ortamda veya benzeri durumlarda daha avantajli oluyor, ayrıca yine okuduklarımdan yola çıkarak nikonun veya canonun lenslerinin daha ucuz olduğu idi, hatta bununla ilgili birkaç lens karşılaştırması yapmışlardı linki bulursam yazarım buraya neredeyse 2 kat fiyat farkı vardı gösterilen örnekteki lenslerin (aynı özelliklere sahip lensleri kıyaslıyor farklı markalara uyumlu olan).

Son olarak şunu diyebilirim gönlüm nikondan yana (d3400 modelinden bahsetmiyorum, genel olarak), neden nikon istiyorum, bunun sebebi tamamiyle okuduklarım, yapılan yorumlar ve youtube incelemeleri. Muhtemelen ana akıma uyarak böyle hareket ediyorum ve düşünüyorum ancak öncelikli olarak nikon daha sonra ise canondan önerebileceğiniz bir aynalı dslr kamera var mıdır?

Dün yazdım forum arıza yaptı gitmedi mesajım. O yüzden şimdi o kadar detaylı yazamıycam.

Ne alırsanız alın en çok önerilen 2'inci alacağınız lens olma ihtimali en yüksek olan lens 50mm. F1.8
    Dün bunlara baktım Canon'da 560 TL iken 50mm. F1.8
    Nikon'da 1.150 TL = 50mm F1.8G

Dolayısı ile benCanon 200D'nin Nikon D5600'den sensör olarak biraz geri kalmasına rağmen hem daha yeni bir gövde olması nedeni ile hem de bu alma ihtimalinizin çok yüksek olduğu lensten 550 TL. kar edebileceğiniz hesabı ile Canon 200D'yi öneriyorum. Bakalım bu mesaj gidiyor mu şimdi

Pekala yalnız şöyle bir sıkıntı var bu kamera 2700-2800 lira civarında bir fiyata sahip.

Yani benim bütçemi aşıyor 100d bana uyuyor ancak tavsiye etmediğinize göre bunuda elemem gerekiyor, nikon d3400 de yeterli değil, bu gidişle ben birşey alamıycam herhalde.
  • quote:

Pekala yalnız şöyle bir sıkıntı var bu kamera 2700-2800 lira civarında bir fiyata sahip.

Yani benim bütçemi aşıyor 100d bana uyuyor ancak tavsiye etmediğinize göre bunuda elemem gerekiyor, nikon d3400 de yeterli değil, bu gidişle ben birşey alamıycam herhalde.

100D işte... Edenler eder onu da tavsiye de...
    Bakınız foto kalitesi 700D ile aynı (Zaten aynı zaman çıktığından aynı sensörü kullanmışlar)

Bir de şöyle bakınca

Şimdi bunu görüp de 2.elde 720 liraya Canon 700D'den, Canon 100D'den iyi makina varken ben size Canon 100D'yi nasıl önereyim ? Vallahi uyuyamam günlerce "Bir insana bunu nasıl yaptım" diye.
    Bir arkadaşımız Canon 100D'den Olympus OM-D E-M10 Mark II'y geçti mesela. Çok memnun ve harika fotolar çekiyor. Şuradan fotolarına bakabilirsiniz :https://www.flickr.com/photos/140767821@N04

Sonra bir de şöyle bir yol var...
    Bu makina da Olympus OM-D E-M10 ile aynıdır, sensörü M10 Mark II ile aynıdır, gövdede 5 eksenli IS'i vardır, 1/8000 hızında perdesi vardır.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=11197

Buna 2.el bir kit lena alın 300-400 liraya
    https://www.sahibinden.com/lens-filtre-fotograf-kamera?query_text=14-42

1.600 - 1.700 liraya Canon 100D'den 700D'den iyi makina sahibi olunuabilir.
    Şöyle de bir şey taşıyacaksınız yanınızda üstelik en soldakinden daha iyi olan en sağdakini !?

Yalnız şöyle bir durum var ki resimde canon rebel t5i yazan model daha hoş duruyor , tabi ki kameranın nasıl gözüktüğünün veya tipinin çekimler için bir faydası yok bunu biliyorum ancak daha çok ilgimi çekiyor bu tarz cüsseli cihazlar. Bunun dışında hem sizin attığınız incelemelerde hemde internetteki karşılaştırma sitelerinde gördüğüm kadarı ile Olympus OM-D E-M10 Mark II ne canon 100d'nin ne de nikon d3400'ün dengi değil. Puanlamalara göre 1 seviye daha üst bir cihaz ve kıyaslamak gereken nikon d5500 sanırım, yani anladığım kadarı ile öyle. Birde bu kadar para veripte ikinci el bir cihaz kullanmaya pek sıcak bakmıyorum. Hocam valla sizinde vaktinizi alıyorum ama şuan anladığım kadarıyla benim bütçeyi artırmam gerek ve daha çok okuma yapmam gerek. Ben okumaya ve rehberleri incelemeye devam edeyim şubat ayında iyice kararlaştırırım ne yapacağıma ona göre hareket ederim diye düşünüyorum.

Çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için, sıfır bilgiye sahip biri olarak bu hobiye başlamak için işe yarar bir sürü bilgi edindim, bütçe ve kamera seçimi işinide halledersem güzel bir hobi edinmiş olucam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.