Şimdi Ara

2000 model 1.6 İES otomatik LPG seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önce lpg konusunda bir takım tecrübeler yaşadım bir kısmı çokta iyi değil , bir kısmı sorunsuz tüm bunlardan yola çıkarak 3 ay önce otomatik olmak koşulu ile araba arayışlarıma hız verdim kriter sorunsuz olacak vergi az olacak yani kısacası yıllık maliyet düşük olacak ve açıkçası öyle donanım ve incik boncuk takıntılarım yok

bu arayışlar neticesinde ilk sahibinden yetkili servis bakımlı 2000 , model , 42.000 km de honda civic 1.6 İES otm bir araç buldum ve aldım yaklaşık 3000 km dir kullanıyorum aracı test ediyorum herhangi bir aksilikle karşılaşmadım benzin karma tüketimde birkaç kez 8 lt civarı fakat çoğunluk 9 ila 9,5 lt arası

şimdi can alıcı soru şu bu araca lpg montajı yapmalımıyım aklım biraz karışık işin açıkçası o da şöyleki korkum sorun çıkabileceği ihtimali aslında sorun çıkmayıp net %35 gibi bir tasarruf sorunsuz yapılabilirse tadından yenmez fakat , forumlarda dolaşan subap ayarı , lpg kaynaklı ateşleme ekipman arızaları , egzos sistemi arızaları , 1.6 İES için geçerlimidir , yoksa montajı yap ve keyfine bakmı denir

eğer montaj yapmaya karar verirsem aşşağıda listeleyeceğim 3 marka aklımda olan sizce aralarından hangisini seçmeliyim

1: ATİKER GOLD ( yeni nesil hızlı enjektör kullanıldığı ve ekipmanları eski nesile göre daha kaliteli olduğu söyleniyor ve tabiki nispeten fiyat uygunluğu )

2: BRC ( yaygın servis ağı gene enjektörleri bir çok markaya göre hızlı olması )

3: PRINS SİLVERLİNE ( kalite ve hızlı enjektör yapısı kolay kolay ayar vs istememesi daha önce kullandığım 2 aracımda sorunsuz çalışması )

aslında fiyatları farklı olsada 3 markadada enjektör hızları temel alındı , bu benim için önemli araç 6500 devire kadar stabil çalışabilmeli nazlanmadan

en son sorum eğer varsa 98-01 arası otomatik civic kullanıcıları litre bazında tüketim paylaşırlarsa sevinirim

saygılar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sengsm -- 20 Ekim 2014; 14:57:09 >

• sengsm S kullanıcısına yanıt
    öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, yıllık yaptığınız km çoksa lpg taktırmak mantıklı ama az biniyosanız gerek yok bence, hesabını siz yaparsınız. eğer lpg taktırırsanız tavsiyem atiker dışında hepsi olur :) hondalara en uyumlu bence BRC. kaliteli düzgün montaj zaten tüm markalar için geçerli.
  • ilgi ve alakan için teşekkürler

bu gün BRC bostancı bayisini aradım standart 1850 tl fiyat verdi pazarlık kesinlikle yok prins silverline muhtemelen 2000 tl ye montajlayabilirim eğer düşünürsem hal böyle olunca kafam karışıyor daha önce hiç BRC kullanmadım bakalım biraz araştırayım şimdilik acelem yok öncelikle konuyu kafamda olgunlaştırmalıyım
  • sengsm S kullanıcısına yanıt
    En güzeli :) iyice araştırıp karşılaştırın, aceleye gelecek bir iş değil. çok fark olmassa prins daha iyi olur tabi ama brc daha uyguna bulunabilir gibi. ben brc kullandım hiç bir sorun yaşamadım tavsiye ederim.herhalikarda ikiside iyi seçim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tall81 -- 20 Ekim 2014; 21:38:17 >
  • Atiker taktırmanızı tavsiye ediyorum gereksiz para vermenize gerek yok. Microfast Obd'li taktırabilirsiniz

Forumdan bir ustamıza taktırın. Yer söyleyin ben civardaki ustalarımızın adresini vereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Atiker taktırmanızı tavsiye ediyorum gereksiz para vermenize gerek yok. Microfast Obd'li taktırabilirsiniz

Forumdan bir ustamıza taktırın. Yer söyleyin ben civardaki ustalarımızın adresini vereyim

OBD seçeneği 2000 model honda civic için anlamlı olmayacaktır muhtemelen desteklemeyecektir
  • prins silverline şu an için kafamda sabitlendi muhtemelen ilk tercih olacak ..

fakat atiker gold hakkında yeterli bilgiye ulaşamadım kalitesi nasıldır eğer bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa sevinirim fiyatı cezbediyor aslında eğer üründe kaliteli ise tercih edilebilir diye düşünüyorum ürünün malzeme kalitesi ve teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olan varsa ve paylaşan olursa onuda listeme alabilirim ...
  • ben kullanan birisi olarak yine atiker den uzak durun diyorum fiyatına kanmayın, ucuz etin yahnisi diye boşa dememişler. kafanızı karıştırmayım seçiminiz gayet güzel olmadı BRC
  • quote:

Orijinalden alıntı: tall81

ben kullanan birisi olarak yine atiker den uzak durun diyorum fiyatına kanmayın, ucuz etin yahnisi diye boşa dememişler. kafanızı karıştırmayım seçiminiz gayet güzel olmadı BRC

2001 Toyota 1.6 Sol otomatikde yerli Baykan sistemi var, OBDsiz. Enjektörleri yavaş valtek değil, hızlı Matrix HS. Güzel tarafı, OBD bağlantısı olmadan veya bobin bağlantısı olmadan devir algılamasını enjektör fişlerinden yapıyor (sanal devir algılama). Çok da memnunum....Sadece aşağıdaki linkteki gibi tam gaz basınca ve devirlenince regülatör basıncı düşüyor, ECU düzeltmek için enjektör sinyalini uzatıyor. Bu regülatörün içinde 50ml kadar bir su varmış ısıtan, bu kadar tamgaza yetmiyor demekki.-)

Kendim ayar işine girince, fark ettim ki, Baykanın kullandığı Tamona ECUnun programı çok basit, eğer Matrix gibi hem hızlı hem lineer enjektörlerle çalışıyorsa problem değil.

Yeni Atiker ECUları ve programı çok güçlü, kullandıkları ucuz ve lineer olmayan enjektörler ile başarılı çalışıyor. Mesela, 1995 Range Roverdaki OBD2 bağlantısından
    devir algılıyor, LTFT, STFT ayalarını düzeltiyor vs. Benzer Atiker SR06 Super Max 320kW regülatörlü montajları, Chrysler 300C 5.7 gibi vasıtalarda gördüm. Tek sıkıntım, devasa regülatör ve 4.6 motor ısınıncaya kadar, aracın maksimum performansı benzin gibi olmuyor, sanki hafif tekliyor.

Atikerin normal kitlerde kulladığı regülatörü 100kW SR07 çok kararlı çalışıyor, aşağıdaki linkde tam 100kW gücünde bir vasıtada bile gayet yeterli. Tek dikkat edilmesi gereken, rolanti enjeksiyon mslerini 3.5-4ms aralığında tutmak için nozulları yeterli çapta delinmesi, standart 1.8mm geliyorsa 2.3 veya 2.4mme delmek mesela.

Vikars Regülatör sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4zf6 -- 11 Kasım 2014; 11:18:47 >

• yazdıklarınız güzel fakat burada usta faktörü fazlası ile işin içine giriyor örneğin nozul delinmesi vs... şimdi sorsak herkes iyi usta fakat sonuçlar ortada bir çok kullanıcı aracının sorunlarının çözümünü kendisi arıyor internette vs..

beni bu yüzden düşündürüyor yoksa fiyat gayet mantıklı
  • arkadaşlar şimdi diğer bir sorumda BRC için onuda biraz araştırdım ama fiyatlar garip örnek vermek gerekirse BRC my11 için ikiside büyük montaj atölyeleri olan ve aynı zamanda prins bayileri olan 2 bayiden fiyat aldım birinde 1900 tl diğerinde 1690 tl fakat 1690 olanda parantez içinde ( orjinal italyan ) ibaresi var bunların arasındaki fark nedir eğer 1500 ila 1600 tl gibi bir rakam aralığında bulabilirsem BRC aklıma yatıyor fakat bu ikisinin arasındaki fark kafamı karıştırdı burada sadece fiyat farkımı var yoksa ürünlerde farklımı ?
  • Ben fark olduğunu sanmıyorum ama Özençler otogazla iletişime geçin BRC ile ilgili ayrıntılı bilgi verip yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tall81 -- 12 Kasım 2014; 18:29:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.