Selamu aleykum avcılar . başlıkta dediğim gibi havalı için 1500 tl bütçem + 500 tl de dürbün stoper dürbün ayakları için bütçem var. sağlam bir havalı tüfek alacam havalı tüfek avında çocukluktan gelme bir deneyim ve geçmişim var . bugune kadar belkı eskiler bilir NORİCA TWİN vardı . 12 yıl kullandım . yalnız menzili düşük . ve yayı eskıdi stabil atışlar yapmaz oldu .
AVLAMAK İSTEDİĞİM KUŞ karatavuk !! MENZİL SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYORUM ( ava yaklaşmak vs vs vs )
bir havalı tüfek kullanıcısının en büyük isteği . av 20 metre öteyede konsa 60 metre öteyede konsa bulunduğu noktadan atış yapıp avı indirmek . benım yasadiğim en buyuk sorun buydu daha öncekı sılahlarla . ava yaklasmaya çalısıyordum av kacıyordu . sınır hastası oldum .
diğer bir konuda dürbün !!! . dürbün öle bıse olacak kı alacagım sılahla butunlesmesı lazım . yanı oynama sorunu 50-100 atısta bır yerınden kımıldama sorunu olmaması lazım .
GAMO dünya çapında nam salmış bir havalı tüfek . GAMO HUNTER 1250 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM . bu silahı kullanan var mı nasıl bir sılah ? tepmesi nasıl ? bu silaha en uygun dürbün,,,stoper,,,ayak tavsiyeleriniz nelerdir ?
minimum 20 metre maxsimum 80 metrede karatavuğu indirebılecek istikrarlı atış yapabılen havalı tüfek ve sılahın tepmesınden etkılenmıyecek bir dürbün önerisi .
menzil uzun. 4.5 mu alayım 5.5 mu . ve hangi peleti kullanmalıyım ? ( marka deil çeşit olarak )
BİLGİLERİNİ VE ÖNERİLERİNİ PAYLAŞACAK HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ... SAYGILAR
KİMSENİN ÖNERİSİ YOK MU YAW ??
quote:
Orijinalden alıntı: gamo1250
Selamu aleykum avcılar . başlıkta dediğim gibi havalı için 1500 tl bütçem + 500 tl de dürbün stoper dürbün ayakları için bütçem var. sağlam bir havalı tüfek alacam havalı tüfek avında çocukluktan gelme bir deneyim ve geçmişim var . bugune kadar belkı eskiler bilir NORİCA TWİN vardı . 12 yıl kullandım . yalnız menzili düşük . ve yayı eskıdi stabil atışlar yapmaz oldu .
AVLAMAK İSTEDİĞİM KUŞ karatavuk !! MENZİL SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYORUM ( ava yaklaşmak vs vs vs )
bir havalı tüfek kullanıcısının en büyük isteği . av 20 metre öteyede konsa 60 metre öteyede konsa bulunduğu noktadan atış yapıp avı indirmek . benım yasadiğim en buyuk sorun buydu daha öncekı sılahlarla . ava yaklasmaya çalısıyordum av kacıyordu . sınır hastası oldum .
diğer bir konuda dürbün !!! . dürbün öle bıse olacak kı alacagım sılahla butunlesmesı lazım . yanı oynama sorunu 50-100 atısta bır yerınden kımıldama sorunu olmaması lazım .
GAMO dünya çapında nam salmış bir havalı tüfek . GAMO HUNTER 1250 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM . bu silahı kullanan var mı nasıl bir sılah ? tepmesi nasıl ? bu silaha en uygun dürbün,,,stoper,,,ayak tavsiyeleriniz nelerdir ?
minimum 20 metre maxsimum 80 metrede karatavuğu indirebılecek istikrarlı atış yapabılen havalı tüfek ve sılahın tepmesınden etkılenmıyecek bir dürbün önerisi .
menzil uzun. 4.5 mu alayım 5.5 mu . ve hangi peleti kullanmalıyım ? ( marka deil çeşit olarak )
BİLGİLERİNİ VE ÖNERİLERİNİ PAYLAŞACAK HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ... SAYGILAR
yaylı istersen diana mod 48 falan alabilirsin yada gamo hunter 1250 ama o kadar bütce ayırmış olsam az biraz daha beklerim 500 lira daha ekler kesinlikle ve kesinlikle benjamin marauder 5.5 alırım sonra istersen domuz avla ama yasaktır söyleyim yakalanırsan başın bayağı bi ağrır o kadar da ayıramam dersen yeni neslil alman namlu hatsan at44 long low alman lothar walther namlulu olanını alırım eski at44 ler gibi arıza vermiyor bunlar ve bt 65 kadar sarsmıyor sıkarken ama 2 bin lirayı gözden çıkarmış olsam 500 daha gözden çıkarır kesinlikle benjamin marauder 5.5 alırım
öncelıkle öneriniz için teşekkür ederim . türk malı bir havalı tüfek almak istemiyorum . pcp de istemıyorum . bu at44 dediğiniz silah galıba türk malı . eger gerçekten deyecekse 500 tl daha koyar benjamın marauder 5.5 alırım . yalnız bu silah hakkında bır kac sorum olcak . 1 tepmesi nasıl 2 uzak mesafede 50-70 metre kutu kolanın çapını geçmıcek grupmanlar olusturabılırmıyım ? 3 bu sılah pcp mi ? 4 bu silaha dürbün taksam sportsmach dampa ayak taksam x metreye sıfırlasam ileride herhangıbı bır sekılde dürbün ayarı bozulur mu ?
hocam öncelikle havalı tüfekle avlanmak yasak. Yakalanırsan hem tüfeğinden olursun hemde ağır bir ceza yersin. Haa güçlü birşey istiyorsan yerlide hatsan bt65 yabancı markada da fx ve samyang sumatralar çok güçlüdür. pcp silahlar tepmez, çok hafif bir hareket vardır. bu yüzden dampa ayağa gerek yok tek parça ayak yeter ve artar. hatsan bt ile 150 metreden yağ tenekesi delenler var. ancak masrafınız sadece tüfeği alınca bitmeyecek. birde scuba tüp yada pompa almalısınız. bu yüzden biraz daha masraf çıkacak.
quote:
Orijinalden alıntı: gamo1250
öncelıkle öneriniz için teşekkür ederim . türk malı bir havalı tüfek almak istemiyorum . pcp de istemıyorum . bu at44 dediğiniz silah galıba türk malı . eger gerçekten deyecekse 500 tl daha koyar benjamın marauder 5.5 alırım . yalnız bu silah hakkında bır kac sorum olcak . 1 tepmesi nasıl 2 uzak mesafede 50-70 metre kutu kolanın çapını geçmıcek grupmanlar olusturabılırmıyım ? 3 bu sılah pcp mi ? 4 bu silaha dürbün taksam sportsmach dampa ayak taksam x metreye sıfırlasam ileride herhangıbı bır sekılde dürbün ayarı bozulur mu ?
rica ederim ama neden türk malı düşünmüyorum dediniz onu anlamadım bence şu an o fiyata alınacak daha iyi bi pcp tanımıyorum bt65 ve at 44 normal modelini de önermedim size alman namlulu at44 long low önerdim grupman için iyi eğer düşmeyide her seferinde hesaba ktarsanız 150 mt de şişe kıranlar var grupman içinde fena sayılmaz hem ucuz hemde türk malı.benjamine gelirsek o asla ve asla pişman olmayacağın avrupa genelde av için kullanılan bildiğim en uygun en kalite pcp lerden bi tnesi dediğiniz mesafelerde grupman yapmak için yaylıyı unutun diyebilirim ya nitro piston kaliteli ve çok hafif bişey almalısınız ki bu hafiflikte tepmesi az olan en iyi gzlemlediğim silah stoeger x20 supressor veya x50 türk malıda gayet güzel striker1000x ama grupman istersen avdan geçmelisin net atışlar yaptığın silahta güç olmaz yaylılarda çnkü güçlü yaylı teper grupmanı çok zor olur sen hem grupman hemde av diyorsan verdiğin her kuruşa değecek benjamin marauder 5.5 derim bende almayı planlıyorum kısmet olursa yaz sonuna tepmesi az orta hafiflikte dürbün sorunsuz bağlanabilecek bu fiyata incelediğim en iyi pcp bu benim yaylı düşünme derim sana önerim yaylı alırsan eğer güç istersen attığını vuramazsın 70 mt de kola şişesi değil 20 kg lık yağ tenekesi kadar grupman anca çizersin ama grupmanı rahat çizeceğin yaylıda da güç arama ava gelmez ikisi bir arada olmaz yani olacaksa pcp şart ve tekrar söylüyorum av yasak bu silahlarla tekrardan uyarim
Buda benim bebek tam takim 1500 e mal ettim bugun gezgoz arpacikla 130 metre gibi mesafede sise kirdim ve senin isteklerini fazlasiyla karsilar emin ol benimki lw long namlu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ben de tavsiyede bulunayımödedim; LW namlulu bir BT65 ama mutlaka 300 BAR tüp ve kaliteli bir dürbün ve susturucuyla almanızı tavsiye ederim. https://www.isgoren.com.tr/urun/1287 Burada bir yanlışınız var, PCP'ler yaylılardan daha az tepme yapar. Susturucusuyla bir BT65 yaylılardan daha az ses çıkarır. Ahşap kundak bir PCP alırsanız, tüfek ağır oluyor zor gezdirirsiniz.
İlla ki yaylı alıcam derseniz; Diana 350 Magnum favorim. Çünkü gez göz arpacık kalibrasyonu mükemmel, arpacık hedefi örtmüyor, çok ince nişan alabiliyorsunuz. Yayı uzun ömürlü, makine istikrarlı. Ahşap işçiliği, altın tetik.. Yakışıklı makine. Ömürlük...
Hayırlısı olsun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme