Şimdi Ara

2000 TL Toplama için yardım (Özel durum) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: duzah

Arkadaşlar büyük ihtimal haftaya alacağım, kafamda 2 sistem belirledim. Sizce hangisini alayım ? Artıları eksileri nelerdir. Yukarıda yazmıştım öyle ultra multra derdim yok performans derdim yok, bozulmasın kaliteli olsun. 2-3 sene high-mid götürsün, kasmasın yeter. Zaten her sene yaz aylarında update yaparım 400-500 TL. Çok fazla araştırmalar yaptım haftalardır bilgime bilgi kattım sayenizde teşekkürler arkadaşlar.

2000 TL Toplama için yardım (Özel durum)

Üsttekini al AMD olan sistemi

• yunuki kullanıcısına yanıt
    Hocam neden AMD veya neden İntel, artılar eksiler nelerdir ? Sonuçta 1 kere alacağız bilgisayarı, zamanla güncelleriz eskiyene kadar. Ama önümüzdeki 5-10 yıl 3000-5000 tl verip bilgisayar almak istemiyorum. Bunu güncelleyerek gideceğiz artık :)
  • quote:

Hocam neden AMD veya neden İntel, artılar eksiler nelerdir ? Sonuçta 1 kere alacağız bilgisayarı, zamanla güncelleriz eskiyene kadar. Ama önümüzdeki 5-10 yıl 3000-5000 tl verip bilgisayar almak istemiyorum. Bunu güncelleyerek gideceğiz artık :)

AMD sistemdeki parçalar daha performanslı intele göre

Avantajları şöyle
    1-4 gb ram daha fazla
    2-SSD var
    3-İşlemci daha performanslı
  • yunuki kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam :)
  • ben de bilgisayar almak istiyorum pek bir bilgim yok oem ürünleri ve kasa toplamak hakkında o yüzden takip ediyorum,son yapılan iki sistemde neden işlemci amd-ekran kartı nvidia işlemci intel-ekran kartı amd olarak yapılmış onu merak ettim bildiğiniz bir şey mi var.Üsttekilerden yola çıkarak ben de kendiminikini düzenledim,yorumlarınız nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 12 Temmuz 2014; 14:45:16 >

• Hocam ben 2000 tlyi aşamadığım için öyle yaptım, intel-nvidia alsam 2200e yakın olacak o yüzden öyle yaptım. Tabi ki intel-nvidia, amd-radeon ikilileri daha verimli olacaktır. Zaten ben r9 280li sistemi alırsam seneye onu satar gtx 770 felan alırım o yüzden benim sıkıntım yok o kunuda :)

@ahdonanımah
  • bir şeyi merak ettim ilk mesajınızda grafik kaygınızın çok olmadığından bahsettiniz,r9 280i gtx770 ile değiştirmenizin nedeni tam olarak nedir.R9 280 yerine gtx lere mi bakmalı??
  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    Nvidia-intel uyumu, birbirleriyle destekli teknolojiler. Grafik kaygım yok ama bilgisayarın 3-5 sene gitmesini isterim. Şimdi highda açsa bile 3 sene sonra low-medium anca açacak.
  • ben vatandan ayarlamayı yaptım orda gtx ile 300 lira farkediyor değer mi peki görüşünüz nedir bu konuda.Çünkü benchmarkalarda aşırı fazla bir fark yok
  • Şimdi değil ileride alırım demiştim ben hocam.
  • sistemi aldınız mı
  • duzah kullanıcısına yanıt
    almadan önce bana ulaş yeter.
  • Hocam fiyat için öğrencimin babasının yanına gittim, o da bana kartın hesabında para kalmadığını, hesap kesim tarihinin bu ayın 10'unda olduğunu söyledi ben de o gündür bekliyorum. 3-4 gün sonra tekrar konuşacağım kısmetse internetten vereceğim siparişi.
  • quote:

Anladım. Tabiki söz uçar yazı kalır. Umarım r9 280x kullanan arkadaşlar konuyu görür tecrübelerini paylaşırlar bizimle. Genel kanı Nvidia'nın yazılım konusunda önde olduğu
    , F/P konusunda ise Ati/Amd önde. Bakalım bu savaş ne zaman son bulacak

Ben r9 280x 2 tanesinide denedim R9 280x Toxic Güzel Yanlız 3 Fanlı Diye Çok Sesli Evde Helikopter Var Sanıyorsun Ama Ses Sıkıntı Olmaz Dersen Alabilirsin Güzel Performans Sağlar Birde R9 280x Vapor-x Var Oda Toxic Kadar Performanslı Ve Sessiz Daha Ucuz Ve En İyi R9 280x Serisinin En İyi Kartı Ayrıcada Yok Oda Pahalı Geldi Dersen R9 280 Dual-X Alabilirsin Oda Gayet Ultrada Oyunları Açabilirsin Benim Aldığım Sistem Budur Soğutucu İle Kasa Ve CPU Bir Arada Alabilirsin Çıkarıp Yaklaşık 2000 Edecektir Belki Biraz Fazla Eder 2069 Gibi Ama Soğutucuyu Sonra Mutlaka Al

• Ozzy1213 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam sisteminiz hayırlı olsun öncelikle. Amd tabanlı sistem düşünmüyorum artık kafamda bir sistem belirledim onu alacağım. Tekrar teşekkür ederim.
    tabiki sizin düşünceniz ama ben intel-nvidia uyumundan çıkmam diyordumki yanılmışım gerçekten o fiyata bunun kadar performans hiçbiri veremez bu sistemde çoğu oyunu ultra ve highte watch dogs bf4 crysis 3 gibi oyunları ultrada 60 fps alınır
    Hocam benim derdim performans almak değil, yazmıştım ilk mesajımda grafik kaygım yok kasmadan oynatsın lowda bile oynarım diye :) Alışkınım laptopta low oynamaya masaüstü koymaz bana :D
    Tamamda 2000 Lira Veripte Lowda Oynamak Saçma Ozaman 1000TL Topla Lowda Oynıcaksan Önemli Olan Performansı Kendini Sıkıntıya Sokmassın 1000 Lira Ver Ozaman
    Hocam benim anlatamadığım veya sizin anlamadığınız bir şey var galiba. İlk mesajımda da dediğim gibi oyun kaygım yok, daha çok programlama-game making işleri ile uğraşacağım. Android developer kit, RPG Maker VX Ace, Gamesalad, Unity3d-2d gibi programlar vs. Her sene yazın 500-600 lira upgrade yapabilirim o yüzden İntel tabanlı istiyorum. Amacım uygun bütçeli performans bilgisayarı değil, kendi bütçeme uygun ileride sorun çıkarmayacak uzun ömürlü geliştirilmeye açık bir bilgisayar.
    ozaman buyur ben unity 3d-2d ve cry engine3 kullanıyorum kasmalar olursa usandırır oyüzden intel istedin bunu önerebilirim

3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk 148,77 TL

CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA 284,99 TL

8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 245,56 TL

Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 571,14 TL

Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart 244,67 TL

R9 270X DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı 475 TL

1.970,71 TL
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.