Şimdi Ara

2000 TL'ye DSLR Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlangıç için bir kamera almak istiyorum.2000 - 2500 TL arası bir bütçem var. Kendi ilçemde 2000 TL'ye satılan ikinci el Canon 700D 18-55mm IS STM + Lowepro Apex 140 AW Omuz Çantası buldum.(2300 shutter, 1 yıl garantili) Sizce günümüz piyasasında bu kamerayı almak mantıklı mı ? Yoksa sizin önerebileceğiniz bir makine var mı ?

• temizse o makine de alınabilir ama bütçeyi birkaç yüz lira daha artırıp sıfır Nikon D3300 + 18-55 Vr almak bence daha mantıklı ...

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Nikon D90, Nikon 3100, Canon 650D bunlar arasindan hangisini tercih etmeliyim. Nikonlarda otomatik netleme ve motor durumları nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

Hocam merhaba. Nikon D90, Nikon 3100, Canon 650D bunlar arasindan hangisini tercih etmeliyim. Nikonlarda otomatik netleme ve motor durumları nedir ?
    Valla alacağınız motorsuz lens 50mm f1.8D , 60mm. F2.8D olabilir.
    Bunların F1.8G ve F2.8G'lilerinin fiyatına bakınız.
    Ben motoru mesele etmez D3300, D5500 falan alırdım açıkcası. Zaten 5-6 tane lensle çalışmanız çok zor. Olacağı en çok 3 lensiniz olur. Ben olsam bu devirde onu da 2'nci el alırım... D90'ı almam artık bu saatten sonra gövdede AF motoru var diye ama sizi bilemem tabi. Haa tabi D7000 serisi bir şey almak da mümkün ise bilemem, mesela D7100'ü de alabilirsiniz. D7200'e gerek yok hiç.

D3000, D5000'lerde gövdede AF motoru yok ama işte sadece birkaç D ibaresi olan lenste ancak AF çalışmıyor.

Canon'larda da gövdede AF motoru yok !.. Fakat işte lensinde AF motoru olmayan lens hemen hemen hiç yok, özel gayretle ara ki bulasın yani :) O yüzden bu hiç sorun gibi rastlamıyor kullanıcılara tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.