Şimdi Ara

2001 corolla 1.4 vvti mı gli mi??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar. 2004 senesınden buzamana kadar clio kullandım fakat gecenlerde sattım. şimdi kesinlikle bi corolla almak ıstıyorum.. forumları dolastıgımda bu işlerden anlayan arkadaslarımızın oldugunu gördum.. umarım bana yardımcı olursunuz.

soruma gelınce; oto pazarında dolastıgımda galerıcıden 2001 model 1.4 vvti motor klima abs hava yastıklı bi corolla buldum sadece yarım parca boyası oldugu söylendi tabıkı servıse baktrılıcak bu. fakat benım kafama takılan 96 - 98 model gli 1.6 kasalarmı yoksa 2001 vvti 1.4 olanlarmı daha kullanıslıdır. sonucta gli lerde olan hatta daha fazla özellik bu aracta var. ama cevremde bu aracların tutulmadıgı eskı kasalara nazaran daha fazla sorun cıkardıgı söylenıyor. almak ıstedıgım araba 90bin km de sıralı sıstem var. ben zaten tupsuz araba ıstemıyorum.. hem gli kasalara görede fıyatı daha uygun 15 ten assag temiz gli bulunamıyor ben bunu 13250tl ye alabılıyorum. bunların aralarındakı artıları eksileri bana söylerseniz sevinirim. şimdiden yazan arkadaslara tesekkur ederim

• Kesinlikle vvti al . varsın 1.4 olsun . Şahsen kullandım çekişi güzel. Gerçi 1.6 terra vvti de bulabilirsin..14 civarı gibi.

etraftakiler GLİ için efsane kasa felan derler kulak asma. yeni teknoloji bir araca bin . vvti motor hem tutumlu hem performanslıdır hem de ABS hava yastığı gibi artıları olur.
  • bende aynen senın dedıgın gibi dusunuyorum sonucta yenı teknoloji ve km 90bin. sadece arac elimde patlamasından korkuyorum. kimle konustuysam 1.4 oldugu ıcın hemen dudak buzuyor. gli1.6 tercıh etmemı söyleyen cok ama benımde mantıgıma uymuyor. hanı mantıklı bır acıklamasını yapan bulabılsem gli kasaya tamam derim alırım.. cevap ıcın tesekkur ederım ayrıca:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maavisokak -- 2 Haziran 2009; 16:05:19 >
  • sen millete bakma hocam 13 yıllık arabaya 15 bin verilirmi ya akıl var mantık var git al 2001-2002 vvti 1.4 1.6 farketmez ikiside işini görür 16 valf o arabalar 1.4 gayet yeterli olur gliyi falan boşver
  • Kimsenin dudak bükmesine bakmayın. O araç 1.4 ve 98bg . Çoğu 1.6 araçtan seridir. Her aracın alıcısı da satıcısı da vardır.
    Ben de Renault 19'un 1.4'ünü alırken zamanında 1.6 al 1.4 tutmaz diye çok dediler ama aldım. 6 sene kullandım ve hiç zorlanmadan sattım.
    Doğru 1.6sı tercih sebebidir ama 1.4ü kimse almaz diye düşünme. Mesela siz 1.4 almayı düşünüyorsunuz. Niye? Daha ucuz diye. Satarken de sizin gibi düşünen bir sürü müşteriniz olacak... Toyota alıyorsunuz sonuçta..
    Alın, güle güle kullanın .
    (Bu arada laf eden çok olur: niye bu kasayı aldın sonraki kasayı alsaydın, niye 1.4 aldın 1.6 alsaydın, niye beyaz aldın gri almadın ıvır zıvır. ) Millet söyler. kulağını tıka arabana bin
    daha ne olsun 13200e abs li klimalı havayastıklı lpgli araç alıyorsun hem de corolla. daha iyisi varsa bulsunlar onu alalım...
    quote:

Orjinalden alıntı: maavisokak

bende aynen senın dedıgın gibi dusunuyorum sonucta yenı teknoloji ve km 90bin. sadece arac elimde patlamasından korkuyorum. kimle konustuysam 1.4 oldugu ıcın hemen dudak buzuyor. gli1.6 tercıh etmemı söyleyen cok ama benımde mantıgıma uymuyor. hanı mantıklı bır acıklamasını yapan bulabılsem gli kasaya tamam derim alırım.. cevap ıcın tesekkur ederım ayrıca:)

• 96 gli corollam vardı.. nasıl anlatsam ki şimdi sana en iyi şöyle özetliyim auris kullanıyorum şu anda ama hala arada özlüyorum. hiç bir kelime anlatamaz tadını alman lazım. bu arada fiyatına laf ediyorlar ama benim aracımı da toyota geçen yaz 14 e aldı 400.000 km yi aşan corolla var bir tanıdığımda, hala canavar gibi.
  • Sizi anlıyorum biz Asya milletleri biraz duygusalız. Arabalarımıza da bağlanıyoruz. Ben ilk arabamı (gri renkli güzel bir broadway di) hala özlüyorum. Bu arada corolla GLİ de güzel arabadır. bir arkadaşım 220 bindeki 98 model GLİ sini satıp 2005 model sedan corolla aldı, o da eski aracını özlüyor.. Normaldir.

Ama biraz da mantıklı olmak lazım. GLİ ayarında corolla isterseniz yeni modellerin SOL donanımını alabilirsiniz. 2000 yılından sonra çıkan SOL modeller GLİ nin devamı gibi düşünülebilir. 4 cam otomatik, kadife koltu döşemesi, elektrikli aynalar ....

2000 model bir SOL vvti yi 15- 16 ya alabilirsiniz GLİ ye 14- 15 vermek varken.. hemde ABS ve havayastığı gibi üstünlükleri ile birlikte yeni nesil daha teknolojik ve daha tutumlu bir motoru var (VVTi)
    quote:

Orjinalden alıntı: erincar

96 gli corollam vardı.. nasıl anlatsam ki şimdi sana en iyi şöyle özetliyim auris kullanıyorum şu anda ama hala arada özlüyorum. hiç bir kelime anlatamaz tadını alman lazım. bu arada fiyatına laf ediyorlar ama benim aracımı da toyota geçen yaz 14 e aldı 400.000 km yi aşan corolla var bir tanıdığımda, hala canavar gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 VVT-i'lar 1.6lara göre çok yakıyor diye biliyorum ama çok ne kadar çok tabiki en fazla 10-20krdir...
  • Yanlış..
    Aracın fabrika verilerinde görürsünüz zaten az yaktığını(gerçi kayda değer bir fark değil). Nedense öyle yanlış bir anlayış var. Yakıtta şehir içinde daha makuldür hatta.Neymiş, küçük motor zorlandığı için çok yakarmış.. O zaman 2000 motor araçların da 1600 lerden az yakması lazım

Bir de teknoloji farkı var. 1.6 GLİ 1.6 VVTiden çok yakıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: dj.trust.06

1.4 VVT-i'lar 1.6lara göre çok yakıyor diye biliyorum ama çok ne kadar çok tabiki en fazla 10-20krdir...
  • merhaba
    bizde de 2002 model 1.4 vvti vardi gectigimiz subat ayina kadar
    7yil kullandik 90000km de araba bir gun bile bozulmadi
    sadece bakimlarini yaptirdik baska hic bir masraf cikarmadi
    ayrica 1.4 gitmiyo cekmez diyenlere kulak asmayin o kadar seri bir arabaki
    bizimkinde lpg yoktu ama onu bilemicem
    yakit konusunda da cok ideal bir araba
    bakim yaptirdiktan sonra 20tl lik benzinle 130km gittigimi biliyorum
    normalde de 100km gidiyodu sehir icinde rahat
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.