Şimdi Ara

2001 golf mu alayim, 2005 megane mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Iki arac arasinda kaldim ve sizden tavsiye istiyorum.

- 2001 model, 1.9 dizel, otomatik, 270.000'de Golf 4 comfortline (arkadasim ilk sahibi) 20.000 TL

- 2005 megane 1.5 dizel, manuel, 150.000'de cam tavan, 26.000 TL

Ne dersiniz? Acikcasi 26-27 gibi bir arac dusunuyordum ama arkadasimda satmayi dusununce kararsiz kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam megan düşünülebilinir yakıtı iyidir kullananlar memnun çevremdeki onun haricinde 20-24 bine daha az kmli golfde kovalayabilirsiniz çünki km biraz fazla 300000 yaklaşmş masraf yapabilir açıkcası ikiside alınası araç ama ben başka golflere bakardım :) bnm düşüncem hayırlısı olsun hakkınzda :)

• Daha yeni daha az risk demek

• 270binde golf 20bin ha Diyecek bisey bulamadim bu olaya.

• Aslinda golf aklimda yoktu ama arkadasimin olunca birden dusunmeye basladim.
    Biraz sahibindene bakinca dizel otomatik golfler daha da pahaliya satiliyor.
    27K tl butcem var ama daha ucuz neden olmasin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurder

Aslinda golf aklimda yoktu ama arkadasimin olunca birden dusunmeye basladim.
    Biraz sahibindene bakinca dizel otomatik golfler daha da pahaliya satiliyor.
    27K tl butcem var ama daha ucuz neden olmasin:)
    ben de o bütçeyle bir araç alacağım

şuan için astra, megane 2,focus hb , golf şeklinde düşündüğüm sıralama
  • quote:

Orijinalden alıntı: muraton85

ben de o bütçeyle bir araç alacağım

şuan için astra, megane 2,focus hb , golf şeklinde düşündüğüm sıralama

Alıntıları Göster
    ben megan derim golf km olarak uçmuş.. 1.9 motor yüksek yakıt yüksek bakım masrafı...

megan 2 ben 2 yıl kullandım çok memnundum tek sorun cam tavan zamanla tıkırtı yaptı o zaman 120tl ye tamir kiti değiştirdim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2017 polo mu 2012 civic mi?
    3 yıl önce açıldı
    Jazz mı Getz mi Yaris mi?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.9 TDI motorlar çok sağlamdır, yakıt ayırmaz, güç dağılımı homojendir.
    90-110-130 HP olarak üç tane seçeneği olması lazım.
    Fakat çok seslidir, yakıtı %20 yüksek olur Megane 2'ye göre.
    Bakımlıysa kilometre çok sıkıntı değil, şanzumana ayrıca dikkat gerekir.
    Ben olsam Golf için bu riske girmezdim, Passat B5.5 kasa olsa durur düşünürdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

1.9 TDI motorlar çok sağlamdır, yakıt ayırmaz, güç dağılımı homojendir.
    90-110-130 HP olarak üç tane seçeneği olması lazım.
    Fakat çok seslidir, yakıtı %20 yüksek olur Megane 2'ye göre.
    Bakımlıysa kilometre çok sıkıntı değil, şanzumana ayrıca dikkat gerekir.
    Ben olsam Golf için bu riske girmezdim, Passat B5.5 kasa olsa durur düşünürdüm.
    Daha yüksek model + Daha düşük yakıt + Daha düşük km + Cam tavan hangisinde varsa onu tercih et derim ben.

Eğer Golf ü tercih edersen aradaki 6000 liralık farkı ilk motor yada şanzıman arızasında kapatır.

Ha arkadaşını çok seversin illa onun işi görülsün dersen de saygım sonsuz.

Hayırlı alışverişler

• 2012 Logan alınabilir.

quote:

26-27 gibi bir arac
  • Golfun en iyi kasasidir 4 kasa malzeme kalitesi o yillara gore cok iyidir

Ancak 1.9dizelini onermem arkadaslarda bahsetmis yakiti bugunun dizellerine gore yakiti en az 2litre fazla yakar 90liksa hantaldir

Size tavsiyem benzinlisini almaniz

Meganeda fena degildir ama kisisel olarak tipinden cok kisa surede sklrdim ben

Hakkinizda hayirlisi olsun simdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: yaniyosunfuatabi

Golfun en iyi kasasidir 4 kasa malzeme kalitesi o yillara gore cok iyidir

Ancak 1.9dizelini onermem arkadaslarda bahsetmis yakiti bugunun dizellerine gore yakiti en az 2litre fazla yakar 90liksa hantaldir

Size tavsiyem benzinlisini almaniz

Meganeda fena degildir ama kisisel olarak tipinden cok kisa surede sklrdim ben

Hakkinizda hayirlisi olsun simdiden
    Golf'ün km normal 13 14 yıllık araba sonuçta ve yıllık Kmsi 20-21 bin km arasında bu çok normal ve ilk sahibi imiş napsın km yükselmesin diye işe bugün yürüyerek mi gidiyim deseydi :).Araba sonuçta tabikide kullanılacak...

Ama 1.9 olduğu için 1.5 dci e göre doğal olarak fazla yakar 1-2 LT daha fazla yani...Sıkıntı şansımandan çıkabilir. Arkadaşınız ise çekinmeyin bak gardaşım de sorun varsa söle ona göre hareket edeyim de yada gücenmece olmasın bi servise gösterelim fln diyin manuel olsa bunu demenize gerek.

2005 megane 1.5 dci 150 bin km ve km ile oynanmış olabilir eğer bu araba eş dost yada ilk sahibinden değilse...

Ama baştan söyliyim 1.9 TDİ ş.içi ş.dışı fark etmez fix 30-35 kr yakar belki otomatik olduğu için 35-40 kr da olabilir...Bunu bir arkadaşınıza sorun....

• quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Golf'ün km normal 13 14 yıllık araba sonuçta ve yıllık Kmsi 20-21 bin km arasında bu çok normal ve ilk sahibi imiş napsın km yükselmesin diye işe bugün yürüyerek mi gidiyim deseydi :).Araba sonuçta tabikide kullanılacak...

Ama 1.9 olduğu için 1.5 dci e göre doğal olarak fazla yakar 1-2 LT daha fazla yani...Sıkıntı şansımandan çıkabilir. Arkadaşınız ise çekinmeyin bak gardaşım de sorun varsa söle ona göre hareket edeyim de yada gücenmece olmasın bi servise gösterelim fln diyin manuel olsa bunu demenize gerek.

2005 megane 1.5 dci 150 bin km ve km ile oynanmış olabilir eğer bu araba eş dost yada ilk sahibinden değilse...

Ama baştan söyliyim 1.9 TDİ ş.içi ş.dışı fark etmez fix 30-35 kr yakar belki otomatik olduğu için 35-40 kr da olabilir...Bunu bir arkadaşınıza sorun....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bi kaç saat içinde bir araç almam sözkonusu acil degerli fikirlerinize ihtiyacım var; 2010 model ,kaput sol ön çamurluk boyalı, beyaz snrflu 158 binde 1.6 elegans .son 42 isteniyor kararsız kaldım.. ne dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: derinlik34000

arkadaşlar bi kaç saat içinde bir araç almam sözkonusu acil degerli fikirlerinize ihtiyacım var; 2010 model ,kaput sol ön çamurluk boyalı, beyaz snrflu 158 binde 1.6 elegans .son 42 isteniyor kararsız kaldım.. ne dersiniz.

Alıntıları Göster
    Sevgili ozgurder nacizane fikrim ikisini de alma. Neden dersen bahsettiğin Golf 14 yaşında, 1.9 motor, 300 bine dayanmış o paraya yazık bence. Megane II dediğin araç ise Clio'nun geniş halinden başka bir şey değil. Hoş geniş dediysek dış görünümü içi o kadar da geniş değil. O kadar para verip Megane II alacağına git 18-19 milyara 2007-2008 dizel clio al daha mantıklı.
    Anladığım 30 milyara yakın verebiliyorsun. O paraya bence 2005-2006 model civarı Opel Astra HB alabilirsin. Nacizane görüşlerim böyle. Hakkında hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fennari

Sevgili ozgurder nacizane fikrim ikisini de alma. Neden dersen bahsettiğin Golf 14 yaşında, 1.9 motor, 300 bine dayanmış o paraya yazık bence. Megane II dediğin araç ise Clio'nun geniş halinden başka bir şey değil. Hoş geniş dediysek dış görünümü içi o kadar da geniş değil. O kadar para verip Megane II alacağına git 18-19 milyara 2007-2008 dizel clio al daha mantıklı.
    Anladığım 30 milyara yakın verebiliyorsun. O paraya bence 2005-2006 model civarı Opel Astra HB alabilirsin. Nacizane görüşlerim böyle. Hakkında hayırlısı.

Alıntıları Göster
    Hocam bi 4-5k daha fiyatı yükseltip baz versiyon bir seat ibiza alsanız daha iyi olur bence hem sıfır arabaya binmiş olursunuz hemde daha az masraf olur size

• quote:

Orijinalden alıntı: DowyJones

Hocam bi 4-5k daha fiyatı yükseltip baz versiyon bir seat ibiza alsanız daha iyi olur bence hem sıfır arabaya binmiş olursunuz hemde daha az masraf olur size

Alıntıları Göster
    golf o megane a göre çok yakar, motoru aşırı seslidir
  • o km ve yasta bir golfe 20000 tl vermeniz hic mantikli degil. Yanlis anlamayin ama ticarette dost kazigi diye bir olgu vardir, fiyat bence yuksek. Illa dizel bir araba dusunuyorsaniz ve dediginiz megane nin km orjinal ise(ki sanmiyorum) megane daha iyi bir tercih olacaktir.

• Orjinal km li megane daha mantıklı.

Yada bahsi geçen golf için daha uygun fiyat.

Gerçi megane için istenen de pek iç açıcı değil ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 6 Kasım 2014; 0:48:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tavan var km si daha dusuk modeli daha yeni hemde daha az yakiyo tabiki megane

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancanözd

Cam tavan var km si daha dusuk modeli daha yeni hemde daha az yakiyo tabiki megane
    megane.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.