Şimdi Ara

2001 LAND ROVER Discovery Td5 almak mantıklımıdır ? hemde siyahını

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
24.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1131989

bu linkteki araç nasıldır sizce almakla yanlış yapmış olurmuyum ?
    kullanan yada sahip olan varsa yorumlarınızı bekliyorum
    alırsam 2500 motor dizelini ve 2001 modelini alırım vergi için ;)

• Yapay Zekanın Yanıtı

2001 Land Rover Discovery Td5: Almadan Önce Bilmen Gerekenler

2001 Land Rover Discovery Td5, hem off-road hem de on-road sürüşler için sağlam ve yetenekli bir araçtır. Ancak, herhangi bir kullanılmış araç gibi, bazı potansiyel sorunları da vardır. Bu yazıda, bir 2001 Land Rover Discovery Td5 almayı düşünüyorsanız bilmeniz gerekenleri inceleyeceğiz.

Discovery 2.5 Td5 Yorumları

Genel olarak, Discovery 2.5 Td5, güvenilir ve yetenekli bir araç olarak kabul edilir. Sahipler, güçlü motoru, sağlam yapısı ve off-road yeteneklerini överler. Ancak, bazı yaygın sorunlara da dikkat etmeniz gerekir.

Discovery 2.5 Td5 Kronik Sorunlar

• Enjektör Arızaları: Td5 motoru, enjektör arızalarına eğilimlidir, bu da motor performansının düşmesine ve yakıt verimliliğinin azalmasına neden olabilir.
    • Turbo Arızaları: Turboşarj da arızaya meyilli bir başka bileşendir ve bu da güç kaybına ve artan yakıt tüketimine yol açabilir.
    • Süspansiyon Sorunları: Discovery'nin süspansiyon sistemi, özellikle off-road sürüşlerde zorlanabilir. Hava süspansiyonu arızaları yaygındır ve onarımları pahalı olabilir.
    • Elektronik Sorunlar: Land Rover araçları, zaman zaman elektronik sorunlar yaşayabilir. Bu sorunlar, motor yönetim sisteminden klima kontrollerine kadar her şeyi etkileyebilir.
    • Pas: Discovery'ler, özellikle şasi ve karoser gibi alanlarda paslanmaya eğilimlidir. Düzenli bakım paslanmayı önlemede yardımcı olabilir ancak önceden var olan pasın onarımı maliyetli olabilir.

Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir 2001 Land Rover Discovery Td5 almayı düşünüyorsanız, şu hususlara dikkat ettiğinizden emin olun:

• Servis Kayıtları: Aracın düzenli olarak bakıma sokulup sokulmadığını kontrol edin.
    • Arıza Kodu Tarama: Aracı bir tamirciye götürün ve olası arıza kodlarını taramak için bir teşhis testi yaptırın.
    • Boya Kalitesi: Aracın boyası herhangi bir pas veya onarım belirtisi olup olmadığını kontrol edin.
    • Süspansiyon Testi: Aracın süspansiyonunu off-road koşullarında test edin ve herhangi bir gıcırtı veya sarsıntı olup olmadığını kontrol edin.
    • Elektronik Test: Aracın tüm elektronik özelliklerinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Sonuç

2001 Land Rover Discovery Td5, özellikle off-road meraklıları için ilgi çekici bir araçtır. Ancak, potansiyel sorunlarının farkında olmak önemlidir. Uygun bir şekilde bakılmış ve onarılmış bir araç bulursanız, yıllarca güvenilir ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak, kronik sorunları olan bir araç alırsanız, yüksek onarım maliyetleriyle karşılaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yav ne iş ya 24 kişi bakmış bi yorum yazan yok hiçmi kimsede yok bu arabadan yada hiçmi kimse bilmiyo bu araba hakkında bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLMVER

yav ne iş ya 24 kişi bakmış bi yorum yazan yok hiçmi kimsede yok bu arabadan yada hiçmi kimse bilmiyo bu araba hakkında bişey
    Hocam nasıl bir bilgi istiyorsun sor söyleyeyim.
    Sen bir şey sormadan söyleyeceğim ilk şey;şehir içi kullanım ise TD5,arazide de kullanacaksan V8 almandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Hocam nasıl bir bilgi istiyorsun sor söyleyeyim.
    Sen bir şey sormadan söyleyeceğim ilk şey;şehir içi kullanım ise TD5,arazide de kullanacaksan V8 almandır.

Alıntıları Göster
    hem arazide hem asfaltta ama çoğunluk asfaltta olacak yakıtı nasıldır sorun çıkarırmı parçası pahalımıdır servisi nasıldır konforu nasıldır...
  • quote:

yav ne iş ya 24 kişi bakmış bi yorum yazan yok hiçmi kimsede yok bu arabadan yada hiçmi kimse bilmiyo bu araba hakkında bişey
    Uzak dur derim, Land Rover ve özellikle Range Rover çok sorunlu araçlardır. En çok sorun çıkaran markalar arasında 2. marka %2X gibi bi değerdeyken Range %5Xlerdeydi. Bir tanıdığımda da Freelander var, aracı 100, 150 km kadar kullandım ne şehir içi ne uzun yol hiçbir iyi yanı olmayan araç. Kaldıki servisleri özel seçsen bile pahalı.
  • quote:

hem arazide hem asfaltta ama çoğunluk asfaltta olacak yakıtı nasıldır sorun çıkarırmı parçası pahalımıdır servisi nasıldır konforu nasıldır...

Alıntıları Göster
    0-100 ü 17 sn civarında bişeydi bildiğim kadarıyla kamyon gibi mübarek.otoyola pek uygun değil gibi bence.ama arazi kullanımında mükemmeldir.
    gerçi bu tarz araçların% 90 ının lastikleri çamura bile girmiyo arazi kullanımı pekte büyük ihtiyaç değil gibi cüssesi yüzünden tercih ediliyor galiba genelde

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

Uzak dur derim, Land Rover ve özellikle Range Rover çok sorunlu araçlardır. En çok sorun çıkaran markalar arasında 2. marka %2X gibi bi değerdeyken Range %5Xlerdeydi. Bir tanıdığımda da Freelander var, aracı 100, 150 km kadar kullandım ne şehir içi ne uzun yol hiçbir iyi yanı olmayan araç. Kaldıki servisleri özel seçsen bile pahalı.

Alıntıları Göster
    Sen bunun yanına yedek benzin römorku al.
    BMW almadan önce üretilen modellere bakmamak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

Alıntıları Göster
    Madem öyle TD5 seçmen daha mantıklı olur.
    Yakıtı makul seviyelerdedir çünkü TD5 iyi bir motordur.Eski 300TDI kodlu 2500cc turbodizeli 3 litre ayçiçek yağı,1 litre mazot ile çalıştıranlar bile vardı.Rover motorları ilginç motorlardır yani.
    Alacağın araca yaptıracağın ekspertiz çok önemli.Çünkü kronik bir sorunu varsa mutlaka tekerrür edecektir,bu 2000 km sonra da olabilir 200000 km sonra da.
    Asfaltta ilk nesle göre konforlu bir araçtır çünkü Disco 1'in biraz daha yontulmuş versiyonudur.TC karlı havalarda da hafif arazide de kilit niyetine iş yapar,kilidi aratmaz.
    Servis olarak da İstanbul'da isen eğer,Maslak sanayi Onuş Oto'yu öneririm.Oktay Onuş servis sahibidir ve off-road grubumuzdandır.
    Fiyat farkını yine Maslak sanayideki Anıl Oto'ya giderek kendin görebilirsin.Kendileri Türkiye'nin en pahalı LR servisidir.
    Fakat benim önerim P38 kodlu ikinci nesil Range Rover'lara da bakman.Sonuçta 1. nesil disco desen bunu söylemezdim ama 2. nesil disco ile p38 aşağı yukarı muadil araçlardır.Ağırlıklı şehir içi kullanım için p38 biraz daha uygundur.Tercih meselesi tabii bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Madem öyle TD5 seçmen daha mantıklı olur.
    Yakıtı makul seviyelerdedir çünkü TD5 iyi bir motordur.Eski 300TDI kodlu 2500cc turbodizeli 3 litre ayçiçek yağı,1 litre mazot ile çalıştıranlar bile vardı.Rover motorları ilginç motorlardır yani.
    Alacağın araca yaptıracağın ekspertiz çok önemli.Çünkü kronik bir sorunu varsa mutlaka tekerrür edecektir,bu 2000 km sonra da olabilir 200000 km sonra da.
    Asfaltta ilk nesle göre konforlu bir araçtır çünkü Disco 1'in biraz daha yontulmuş versiyonudur.TC karlı havalarda da hafif arazide de kilit niyetine iş yapar,kilidi aratmaz.
    Servis olarak da İstanbul'da isen eğer,Maslak sanayi Onuş Oto'yu öneririm.Oktay Onuş servis sahibidir ve off-road grubumuzdandır.
    Fiyat farkını yine Maslak sanayideki Anıl Oto'ya giderek kendin görebilirsin.Kendileri Türkiye'nin en pahalı LR servisidir.
    Fakat benim önerim P38 kodlu ikinci nesil Range Rover'lara da bakman.Sonuçta 1. nesil disco desen bunu söylemezdim ama 2. nesil disco ile p38 aşağı yukarı muadil araçlardır.Ağırlıklı şehir içi kullanım için p38 biraz daha uygundur.Tercih meselesi tabii bu.

Alıntıları Göster
    Evet bua araçlara check-up gibi bişi yaptır ileride sorun yaratır yolda falan kalırsın.

Ama çok hoşuma gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: modiffy

Evet bua araçlara check-up gibi bişi yaptır ileride sorun yaratır yolda falan kalırsın.

Ama çok hoşuma gitti.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: modiffy

Ama çok hoşuma gitti.

hoşa gitmeyecek gibi değilki çok zengin duruyo valla
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: modiffy

Ama çok hoşuma gitti.

hoşa gitmeyecek gibi değilki çok zengin duruyo valla

Alıntıları Göster
    iyi günler arkadaşlar son mesaj atılalı epey olmuş ama sizlere bi sorum olcak 160 000 km de td5 35000 e alınır mı yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_7190

iyi günler arkadaşlar son mesaj atılalı epey olmuş ama sizlere bi sorum olcak 160 000 km de td5 35000 e alınır mı yorumlarınızı bekliyorum

165k kmdeki dizel araba alınmaz hele land rover gibi sorunlu araçlar hiç alınmaz vazgeç bu sevdadan hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapursuit

quote:

165k kmdeki dizel araba alınmaz hele land rover gibi sorunlu araçlar hiç alınmaz vazgeç bu sevdadan hocam

şöyle ezbere konuşmasak mı acaba??? land rover sahibi oldunuz mu? olduysanız ne gibi sorunlar yaşadınız? yaşadığınız sorunlar kullanıcı hatası mıydı?? gereksiz yorumlar yapmayalım..

nedenleri ile açıklayın tamam diyelim.. kulaktan dolma bilgilerle insanları yönlendirmeyelim!!!

@burak: alınır arkadaşım, bakımları zamanında yapılmış, hor kullanılmamış, kazasız (pertten toplama fln değilse), çok el değiştirmemiş bir araç ise alınır.. son derece sağlam ve arazi kabiliyeti iyi olan bir modeldir..

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

quote:

quote:

şöyle ezbere konuşmasak mı acaba??? land rover sahibi oldunuz mu? olduysanız ne gibi sorunlar yaşadınız? yaşadığınız sorunlar kullanıcı hatası mıydı?? gereksiz yorumlar yapmayalım..

nedenleri ile açıklayın tamam diyelim.. kulaktan dolma bilgilerle insanları yönlendirmeyelim!!!

@burak: alınır arkadaşım, bakımları zamanında yapılmış, hor kullanılmamış, kazasız (pertten toplama fln değilse), çok el değiştirmemiş bir araç ise alınır.. son derece sağlam ve arazi kabiliyeti iyi olan bir modeldir..

Alıntıları Göster
    Bu tür bir araca ihtiyacın varsa ve bulunduğun şehirde bu araçları tamir edecek ustada varsa sorun olmaz.Bu tür araçla alakalı gezenbilir.com da birçok bilgi var.Onları okuyun,okuduklarınıza göre kafanıza takılan soru olursa yine sorarsınız.Ama bulunduğunuz ilde usta olup olmaması en önemli konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sen bunun yanına yedek benzin römorku al.
    BMW almadan önce üretilen modellere bakmamak lazım.

millet bilip bilmeden sallıyor,borusan bmw ve land rover satıyor diye ikisini beraber sananlar var ne yazıkki.

ikiside birbiriyle alakasız markalardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

quote:

sahibi olmadım ama çok range rover sürdüm kuzenimde range rover var yarın da kısmetse babama range rover sport alıyoruz daha çok deneyim yaşıycaz yani, en çok arızayıda havalı süspansiyondan veriyo

• quote:

Orijinalden alıntı: trafik cenavarı

quote:

quote:

quote:

sahibi olmadım ama çok range rover sürdüm kuzenimde range rover var yarın da kısmetse babama range rover sport alıyoruz daha çok deneyim yaşıycaz yani, en çok arızayıda havalı süspansiyondan veriyo

Alıntıları Göster
    sorunlu araclar ne demek? biri kuyuya taş atıyor sonrada herkez inanıyor

2004 vogue kullanıyorum bugüne kadar ne süspansiyonu nede başka bişeyi bozuldu.

en saglam araclar arasında yer almaktadır. bırakın boş boş kulaktan duyma lafları

• quote:

quote:

quote:

quote:

genel olarak sorunlu olduğuna inandığınız bir markanın aracını babaniza aliyorsunuz demek ne mutlu size..

havali suspansiyon sorunu discolarda degil mkII range roverlarda vardi..

dogrusunu bilin de her yerde yaniltmayin insanlari..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 10 Mart 2011; 16:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

quote:

quote:

quote:

quote:

genel olarak sorunlu olduğuna inandığınız bir markanın aracını babaniza aliyorsunuz demek ne mutlu size..

havali suspansiyon sorunu discolarda degil mkII range roverlarda vardi..

dogrusunu bilin de her yerde yaniltmayin insanlari..

Alıntıları Göster
    Herkese selamlar..

Uzun zamandır birşey paylaşılmamış ama bende deneyimlerimi yazmak istiyorum..

Daha yeni motoru yapılmış 2001 disco td5 aldım.. İzmir'de aynı araç sahibi bir tamirci de çok samimi dostum.. Araç turp gibi.. En büyük sorunu arka körükleriydi.. Körükleri iptal ettik, yerine yay monte ettik, şimdi gayet iyi durumda, hiçbir sıkıntı da yaşamıyorum.. Yakıtı normal arabalara göre tabi ki çok ama gülü seven dikenine katlanır, 10 yaşında bir araba ve insanlar hala gözlerini alamıyorlar.. Aracın mekaniğindeki sorun her türlü hallediliyor ama herhangi bir kaza anında kaporta parçaları, far, sinyal ve camları çok pahalı.. Çıkması da bulunmuyor desek yeridir.. En iyisi kasko yapmak ve bu aracın tadını çıkartmak..

Kazasız günler diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tncbny

Herkese selamlar..

Uzun zamandır birşey paylaşılmamış ama bende deneyimlerimi yazmak istiyorum..

Daha yeni motoru yapılmış 2001 disco td5 aldım.. İzmir'de aynı araç sahibi bir tamirci de çok samimi dostum.. Araç turp gibi.. En büyük sorunu arka körükleriydi.. Körükleri iptal ettik, yerine yay monte ettik, şimdi gayet iyi durumda, hiçbir sıkıntı da yaşamıyorum.. Yakıtı normal arabalara göre tabi ki çok ama gülü seven dikenine katlanır, 10 yaşında bir araba ve insanlar hala gözlerini alamıyorlar.. Aracın mekaniğindeki sorun her türlü hallediliyor ama herhangi bir kaza anında kaporta parçaları, far, sinyal ve camları çok pahalı.. Çıkması da bulunmuyor desek yeridir.. En iyisi kasko yapmak ve bu aracın tadını çıkartmak..

Kazasız günler diliyorum

Alıntıları Göster
    iyi günler arkadaşlar daha öncede yazmıstım buraya discovery alacağımı ama kısmet olmadı şimdi eger kısmetse alacağım ama bana td5 kullanan bi arkadas lazım biraz acil çünkü bir tane td5 var alacağım.

Eğer td5 kullanan bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_7190 -- 29 Mayıs 2012; 1:28:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.