Şimdi Ara

2001 volvo s40 t4 Silecek arızası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Yaklaşık 3 aydır T4 kullanıyorum.Daha önceki tecrübelerimden de yararlanarak ufak tefek sorunları hallettim.Fakat sileceklerle ilgili bir sorunum var çözemediğim.Silecekler 1.kademe ve 2.kademeyi açtığımda düzgün çalışıyor problem yok ama silecekleri kapatmak isteğimde silecek o an nerdeyse orda kalıyor.Silecek koluna dokuna dokuna aşağıdaki pozisyonuna getirip bırakıyorum.Aynı şekilde fasılalı kısımda dokununca hareket ediyor bırakınca olduğu yerde kalıyor.Cem modülü diye bir devre var ordan olabileceğini söylediler.Devrede herhangi bir hasar yada olumsuzluk göremedim.Devrenin soketlerini çıkarıp iptal ettiğimde de silecekler adına değişen birşey olmuyor.Sizce devreye bir yazılım yüklenmesi falan söz konusu olabilirmi yada bilmediğim bir yerde silecek zamanlama rölesi falan mı var.Forum konularının nerdeyse tamamını taradım fakat benzer bir durum bulamadım.Yardımlarınızı bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: asoline777

Selamlar. Yaklaşık 3 aydır T4 kullanıyorum.Daha önceki tecrübelerimden de yararlanarak ufak tefek sorunları hallettim.Fakat sileceklerle ilgili bir sorunum var çözemediğim.Silecekler 1.kademe ve 2.kademeyi açtığımda düzgün çalışıyor problem yok ama silecekleri kapatmak isteğimde silecek o an nerdeyse orda kalıyor.Silecek koluna dokuna dokuna aşağıdaki pozisyonuna getirip bırakıyorum.Aynı şekilde fasılalı kısımda dokununca hareket ediyor bırakınca olduğu yerde kalıyor.Cem modülü diye bir devre var ordan olabileceğini söylediler.Devrede herhangi bir hasar yada olumsuzluk göremedim.Devrenin soketlerini çıkarıp iptal ettiğimde de silecekler adına değişen birşey olmuyor.Sizce devreye bir yazılım yüklenmesi falan söz konusu olabilirmi yada bilmediğim bir yerde silecek zamanlama rölesi falan mı var.Forum konularının nerdeyse tamamını taradım fakat benzer bir durum bulamadım.Yardımlarınızı bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.

kardeş aynı 2000 model s40 1.6 orta ve hızlı mod haricinde çalıştıramıyordum taki soketleri konrol edene kadar.soketleri iyi kontrol et oksitlenme falan olmuştur.dokuna dokuna indiriyorum demişsin silecek kolunun direksiyon bölgesindeki giriş çıkışları konrol et derim.önceliklede silecek motorunun soketlerini tekrar iyi temizle kolay gelsin umarım işini görür.

• Teşekkür ederim ilgin için soketleri tekrar kontrol ettim yeniden temizledim ama sorunu çözmedi.Sanırım başka bir derdi var :(
  • iyi bir elektrikçi ustası çözer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylv77

iyi bir elektrikçi ustası çözer.

Dürüst çalışanları tenzih ederim ama sanayi esnafının çoğuna güvenim kalmadı.Ya işten anlamıyorlar ya da ufacık birşey için afaki para istiyorlar.Far ampülünün değişimi için 40 lira vermiş biri olarak böyle bir arızaya ne kadar öderim Allah bilir.Nitekim ben o parayı bir günde ancak kazanıyorum.Çözülürse çözülecek yoksa bu şekilde binmeye devam :)
  • quote:

quote:

Dürüst çalışanları tenzih ederim ama sanayi esnafının çoğuna güvenim kalmadı.Ya işten anlamıyorlar ya da ufacık birşey için afaki para istiyorlar.Far ampülünün değişimi için 40 lira vermiş biri olarak böyle bir arızaya ne kadar öderim Allah bilir.Nitekim ben o parayı bir günde ancak kazanıyorum.Çözülürse çözülecek yoksa bu şekilde binmeye devam :)

güvensizliğine aynen katılıyorum kardeş, kendi bulunduğum mekan olarak yardımcı olmak isterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

quote:

quote:

güvensizliğine aynen katılıyorum kardeş, kendi bulunduğum mekan olarak yardımcı olmak isterdim.

Hangi şehirdesiniz ben Konya'yım benim en büyük sorunum bu aslında :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de Konya'da t4 kullanan biriyim şunu tecrübe ettim motorla şanzımanla ilgili ciddi bir sorun varsa aracı kesinlikle Konya'da yaptırmayacaksın doğrudan Ankara'ya götüreceksin. Bunun dışındaki ufak tefek arızalar Konya'da yaptırılabilir mesela eski sanayide iyi elektrik ustaları var veya anadolu sanayideki METE volvoda elektrikçi Fatih usta var benim far sileceğinin motorunu 70 tlye tamir etti Ankara'daki yiğit volvo motorun değişmesi gerektiğini söylemişti yenisi de 450 tl. Oraya bir uğrayın derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karareis

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de Konya'da t4 kullanan biriyim şunu tecrübe ettim motorla şanzımanla ilgili ciddi bir sorun varsa aracı kesinlikle Konya'da yaptırmayacaksın doğrudan Ankara'ya götüreceksin. Bunun dışındaki ufak tefek arızalar Konya'da yaptırılabilir mesela eski sanayide iyi elektrik ustaları var veya anadolu sanayideki METE volvoda elektrikçi Fatih usta var benim far sileceğinin motorunu 70 tlye tamir etti Ankara'daki yiğit volvo motorun değişmesi gerektiğini söylemişti yenisi de 450 tl. Oraya bir uğrayın derim

Alıntıları Göster

Zaten ocak ayında Ankarada F1 Volvo da komple motor değiştirdi.Ufak tefek arızalar için gidilmiyor sonuçta uzak.Mete volvoyu tanıyorum olmazsa oraya uğrayayım dediğiniz gibi.Malumunuz Konyada t4 çok bulunan bi araç değil sizinle tanışmak fikir alışverişi yapmak isterim.

• quote:

sizinle tanışmak fikir alışverişi yapmak isterim.

paylaşmak, yardımlaşmak, dostluk kurup güzel anılar paylaşmak hayata dair şiir tadında bir aşka benzer.

bu lezzeti alanlar mutlu, alamayanlar ise yaşamdan soğumaya ve mutsuz olmaya mahkum olurlar.

insan denen beşeri varlık paylaştıkça, dertleştikçe ve güzel düşünerek hayatını idame ettirdiği sürece yaşama sımsıkı tutunur.

hayatta kaybedecek bir şeyleri olmayan insanlardan korkacaksın, keza cahillik ruhlarının prangalarını vurmuştur onlara.

ey insanoğlu bak ve dön, hayatın ve geleceğin için yaşa.

dosdoğru ve yaşanabilir ol.

sevmek ve sevilmek ümidiyle .....

sağlıcakla dostlar.

allah sizleri ailelerinizden ayırmasın.

• Orijinalden alıntı: asoline777

Zaten ocak ayında Ankarada F1 Volvo da komple motor değiştirdi.Ufak tefek arızalar için gidilmiyor sonuçta uzak.Mete volvoyu tanıyorum olmazsa oraya uğrayayım dediğiniz gibi.Malumunuz Konyada t4 çok bulunan bi araç değil sizinle tanışmak fikir alışverişi yapmak isterim.

Sn asoline777
    Pm den telefon numaramı gönderiyorum istediğiniz zaman arayabilirsiniz ben de sizinle tanışmak isterim

• quote:

quote:

sizinle tanışmak fikir alışverişi yapmak isterim.

paylaşmak, yardımlaşmak, dostluk kurup güzel anılar paylaşmak hayata dair şiir tadında bir aşka benzer.

bu lezzeti alanlar mutlu, alamayanlar ise yaşamdan soğumaya ve mutsuz olmaya mahkum olurlar.

insan denen beşeri varlık paylaştıkça, dertleştikçe ve güzel düşünerek hayatını idame ettirdiği sürece yaşama sımsıkı tutunur.

hayatta kaybedecek bir şeyleri olmayan insanlardan korkacaksın, keza cahillik ruhlarının prangalarını vurmuştur onlara.

ey insanoğlu bak ve dön, hayatın ve geleceğin için yaşa.

dosdoğru ve yaşanabilir ol.

sevmek ve sevilmek ümidiyle .....

sağlıcakla dostlar.

allah sizleri ailelerinizden ayırmasın.

Sn ylv77
    Bu güzel düşünceleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çukurova üniversitesinde okuduğum ve Adana'da çok sıkı dostluklar kurduğum için size de ayrı bir muhabbet besliyorum.

• teşekkür ediyorum.

yolunuz düşerse adanaya buyurun beklerim.

ağırlamak isterim.

saygılarımla.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kardeş istanbuldayım

• Arkadaşlar bahsettiğim sorunu bugün itibariyle çözmüş bulunmaktayım belki başına gelen olur aklınızda bulunsun CEM üzerinde ki röleden (1 TL) kaynaklanıyormuş.
  • Merhaba arkadaşlar,

asoline777 kullanıcı adı ile konuya dair tecrübesini paylaşan arkadaşım,bana yardımcı olabilirmi rica etsem? tarih biraz eski ama Bende de aynı sorun var. Silecekleri kapatmak isteğimde silecek o an nerdeyse orda kalıyor.Silecek koluna dokuna dokuna aşağıdaki pozisyonuna getirip bırakıyorum. CEM ÜZERİNDE Kİ RÖLE DEMİŞSİNİZ AMA CEM NE DEMEK OLUYOR.NASIL YAPACAĞIM.

TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Erdinctpc E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,CEM üzerinde derken sigorta kutusu kastediliyor,Elektronik Modül Merkezi gibi bir anlamı var.Bu da genellikle topido gözünün altında,motor bölmesinde ve bagaj kısmında bulunur.Modül üzerinde sigortalar ve röleler bulunur ve aracının kitapçığında hangi sigortanın,rölenin hangi üniteye ait olduğu yazar.Oradan silecekleri çalıştıran sigorta yada röleyi bulup aynısıyla değiştirin;silecekler için torpido altına ve motor kabinindeki sigorta kutusuna bakın.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 23 Mart 2017; 20:16:9 >
  • Erdinctpc E kullanıcısına yanıt
    C 2001 volvo s40 t4 Silecek arızası
    Central Electronik Modul olarak geçer CEM resmini attığım devre.Üzerinde ki rölelerin neyi kontrol ettiği belirtilmiş.2001 S40 T4 de sürücü tarafı sol diz hizasında aracınız aynı ise yeri bu.Yalnız röle sök tak bir şey değil lehim gerektiriyor.Üzerindeki yazıların aynısını bulmaya çalışmayın herhangi bir elektronikçiden temin edebilirsiniz 1 liraydı fiyatı. Şimdi ne kadar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asoline777 -- 25 Mart 2017; 21:54:2 >

• D.Baran ve asoline777 yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.