Şimdi Ara

2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.202
Cevap
57
Favori
164.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşlar arabanın anahtarını sustalı şekle dönüştürmek istiyorum. Geçen sene yaşadığım yerdeki bir anahtarcıya sordum. Toyota yı yapamıyoruz demişti. Fakat Hocaoğlu anahtarcılık diye bir firmanın yaptığını okudum. Bazı kullanıcılar ebay gibi sitelerde hazır anahtarı alıp yapıyorlarmış. Yapan oldu mu hiç?

Aslında olabilir :)
    araştırmalarının sonucunu burada paylaş mutlaka faydalananlar olabilir
  • ebaydan sipariş ettim geldiğinde ben izinde olacağım muhtemelen... artık izin dönüşü deneyip tecrübelerimi paylaşırım...
  • Arkadaşlar arabam 2005 terra düz yeni lpg taktırdım 1000 km oldu geçen şehir dışına çıktım 22 kuruş 220--230 ( eski parayla ) yaktı birkaç kişi fazla yakmış falan dedi ilk defa lpg kullanıyorum ... Yakıt durumu nasıl olmalı şehir içi ve şehir dışı çünkü 1000 km olunca getir ayar yaparız demişlerdi..Birkaç kişi paylaşabilir mi? Teşekkürler....
  • Benim araçta senin arabanın sol versiyonu 2005 model. Şehirler arası bu havada aynı yakıyor. Son gelen zamlar ve soğuğun etkisi ile bu fiyatlar normal.
  • Bu arada cam açma - kapama modülü de sipariş ettim bakalım.
  • quote:

Bu arada cam açma - kapama modülü de sipariş ettim bakalım.

Hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun...
  • quote:

Arkadaşlar arabanın anahtarını sustalı şekle dönüştürmek istiyorum. Geçen sene yaşadığım yerdeki bir anahtarcıya sordum. Toyota yı yapamıyoruz demişti. Fakat Hocaoğlu anahtarcılık diye bir firmanın yaptığını okudum. Bazı kullanıcılar ebay gibi sitelerde hazır anahtarı alıp yapıyorlarmış. Yapan oldu mu hiç?

bende yaptırmayı düşündüm ama sonradan vazgeçtim 50tl gibi bir fiyat vermişti usta iyi olmaz ama dedi sadece kabı değiştiriyormuş bende vazgeçtim fakat siz sağlam birşey olsun isterseniz araçın içinden de işlem yapıyorlar elektrikciye gidiyorsun otomatı değiştiriyor falan o zaman komple değişiyor anahtar falan ona da 90 olur değişmti tanıdık usta:) ben yaptırmadım.
  • Bizim anahtarın üzerinde bir şifreleme tekniği var mı? Yoksa sadece kumandanın içindeki çıkarılabilir kısımdan mı şifreli sinyal geliyor?
  • mrb arkadaşlar ben araci 3 aydir kullaniyorum benzinde bir problem yokmotor sicakken stop edip calistirinca rolenti düsük kalip stop ediyor gaza gecene kadar ama lpg de giderken bazen 5. Vites te 3000 devirde 100 görur iken bazende bu gaz yememe yada 4000 devirleri bulabiliyor ve bu hizlarda ilerlerken gazi sabitledigimde sanki gaz kesik kesik geliyor gibi bir titreme oluyor aracta ve çok rahatsiz edici bir durum genelde sollama esnasinda basliyor 1.4 terra aracimda yaşadigim problemi nasil çözebilirim ve birsey daha immoblizer 2 kezde anahtari tanimadi marsa basiyor ama almiyor security isigi yanip sonuyor bu problemleri nasil halledebilirim yardi.ci olursaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_tncy -- 17 Ocak 2014; 23:18:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legend_01 kullanıcısına yanıt
    kardeş bendede 2003 sedan sol var bendede göstermiyo sende hıza göre artan azalan müzik özelligi varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksaraylı1903

kardeş bendede 2003 sedan sol var bendede göstermiyo sende hıza göre artan azalan müzik özelligi varmı

bende öyle bir özellik yok ben direksiyon kumandasını kullanıyorum. isimleri de gösteremedim artık uğraşmıyorum çokta önemli değil benim için ama cihaz 10 numara istediğin klasöre atla istediğin tarz müzik dinle cd derdi yok :)
  • Selamlar,

Konuya genel olarak baktım ama bu konuda bilgi göremedim, varsa da gözümden kaçmıştır.

2003-2005 arası Corolla HB kasa otomatik ve LPG li araçlarla ilgili bilgi rica ediyorum kullanıcılarından,

1) Üretim yerleriyle ilgili 2003 sonrası kasalar yerli üretim diye bir bilgi gördüm konunun aslı nedir?

2) Terra-Sport-SOL-Sol extra diye tanımlamalar var aralarındaki farklar nelerdir?

3) Terra yerine üst donanım Sol tercih edilebilir peki, Sol düşük model, sport yüksek model iken, Sport ile SOL arasında tercih yapılması gerekirse, tercih nasıl olmalıdır?

4) Şanzuman 4 ileri sanırım, yakıt tüketimi LPG, 10lt/100km ş.içi desek az mı söylemiş oluruz?

5) euro civic ile corolla hb tercihinde konfor hangisi daha iyidir ? (her 2 modeli bilenler için)

6) Son olarak, gerçek piyasa fiyatlarından bilgisi olan varsa söylerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

• Merhabalar bildiğim kadarı ile yanıtlayayım.
    1. Bahsettiğiniz Toyota Corolla HB ler İngiltere de montajı yapılmıştır. Yerli üretim diye bir şeyi ilk kez duyuyorum.

2. Terra en alt donanıma sahip versiyonudur. Sol en üst donanıma sahiptir. Sport ise ara versiyon olarak nitelendirebiliriz. Tabi kendine özgü bazı farklılıkları da vardır.
    Sollarda 8 hava yastığı, dijital klima, bej döşeme, alaşımlı jant mevcut, ayrıca 2005 sonrasında makyaj yapıldı ve far,yağmur sensör özelliği de eklendi. Sportlarda ise 4 hava yastığı ve normal klima var, mavi döşemeler, marşpiyeller mevcut. Sol special diye bir model daha var bu donanımda manuel vites seçeneği yok otomatik vites ve sol donanımdan farklı olarak sunroof ve cruise control var.

3. Ben Sol modelini kullanıyorum. Sol un yukarıda bahsettiğim gibi bazı avantajları mevcut. Fakat sport modelindeki ekstra ayrıntılar sizin için sol daki özelliklerden daha önemliyse tercih edilebilir. Sonuçta motorlar aynı.

4. Benim araç LPGli şehir içerisinde yaklaşık olarak 9 litre civarında yakıyor. Ayrıca 5 ileri vites mevcut.

5. Euro Civic HB modelini soruyorsanız konfor olarak bir nebze daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Fakat Corolla nın ikinci eli daha iyidir.

6. Modeline, temizliğine, km sine göre fiyatlar farklılık gösterecektir elbette. Mesela ben geçen sene çok temiz bir Corolla 2005 model (63 bin kmdeki) sol hb yi 26 bin liraya almıştım. sigortadan, sahibinden veya dod.com üzerinden sanal ekspertiz ile piyasa fiyatına yakın değerleri tespit edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 14 Ocak 2014; 16:34:45 >

• ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    çok açıklayıcı ve aydınlatıcı oldu gerçekten...

ilginize teşekkür ederim...

İlgi duyan başka üyelerimiz var ise onların da yorumlarını okumak isterim..

Tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

çok açıklayıcı ve aydınlatıcı oldu gerçekten...

ilginize teşekkür ederim...

İlgi duyan başka üyelerimiz var ise onların da yorumlarını okumak isterim..

Tekrar teşekkürler...

Euro civic düşünüyorsanız kesinlikle uzak durulması gereken bir araç...İngiliz montajlı olmasından dolayı sorunlu... Uzun süren civic kullanımına dayanarak Euro civicle civic arasında dağlar kadar fark var.. Müdürümde vardı satana kadar canı çıktı...Civiclere göre daha hantal yol sesini fazla almıyor ama parça fiyatları çivicin 2 katı ve herzaman bulunmuyor...Servislerde herzaman keşke normal civic olsaydı sözünü dinlemekten gına gelir...:-) Tercih sizin tabi ama eurodan uzak durulması taraftarıyırm..Hatta eski Euro civiclerde bir de hararet sorunu vardı sanırım...Kolay gelsin....

• last06 kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için teşekkürler, bu yorumla civic defterini kapanmış olur.

Corolla HB bir araç 2005 model civarı ve olabilirse sol modeli bakılacak....
  • Bilen bilir bende de corolla 2005 hb vardı, sol ve otomatik vitesti. Şu an ise sıfır astra h kasaya geçtim. Corollanın bu kasası ile aşağı yukarı aynı üretim yıllarında çıkmış olan kasa.

Corollanın yol sesi aldığından, motorunun uzun yolda fazla devir çevirdiğinden (300 devirde 106 km ?) 100'ü geçince rüzgar sesi aldığından bahsediliyor. Halleluja ise direksiyonun ve amortisörlerinin sert olduğundan yakınırdı. Ben şimdi astra ile kıyaslamak istiyorum:

1)astra çok sert bir araba, korna bile sert, o kadar sert ki melodi bile tutturamazsın, sadece kornaya abanıp daaat sesi çıkarttırabiliyorsun, debriyaj sert, sinyal kolları sert, direksiyonu sert, amortisörleri sert, sinyal kolları sert her şeyi sert bir araba. Corolla astraya göre çok daha yumuşak karakterli bir arabaydı.

2)astrada eşya gözü diye bir şey yoktu, ilk bindiğimde telefonu ve anahtarımı koyacak bir yer bulamadım. ARABADA TELEFON VE ANAHTAR KOYACAK BİR YER YOK??!

3)Motoru corollanın motorunundan sonra sinirlendiriyor ve corolla ile aynı yakıyor. Motor sesini de alıyor. 3000 devirde 100 km yapıyor, rüzgar sesini alıyor.

Astranın daha başarılı olduğu nokta daha oturaklı bir araba hissi vermesi, malzeme kalitesi ve yol tutuşu. Almanlar göze ve hissetme duyularına hitap etmesini biliyor, vites kolu krom kaplama, direksiyon derisi daha kaliteli, direksiyon düğmeleri yumuşak plastik olduğundan kaliteli hissi veriyor, araba içi malzeme kaliteleri de öyle.

japonlar ise görünüşe o kadar önem vermiyor, önemli olan arabanın sorunsuz ve verimli bir şekilde hizmet etmesi. Bu arabaların en yeni modelleri bile 10 yaşına yaklaştı, kasa olarak da 12 yıllık bir araba, yeni arabalar ile kıyaslamak çok gereksiz. Uzun lafın kısası bu araba dönemine göre çok iyi bir araba idi ve gerekse uzak doğulu gerekse batılı rakiplerini gayet de alt edebiliyordu.

@kocaballi:http://forum.donanimhaber.com/m_57893127/tm.htm otomatik vitesini kullandım, sol 2005 cc li, sunrooflu.

araba perte çıktı, sigorta şirketi 23.000 lira verdi, sonra duyduğumuza göre tamir edilip başkasına satılmış. bu da size fiyatının ne kadar yüksek olduğu hakkında fikir verir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 18 Ocak 2014; 9:11:33 >

• emek verip uzun uzun yorum yapmışsınız, teşekkür ederim....

opel ve hele ki astra hiçbir zaan araç listemde olmadı ve olmayacak, siz kullanıp bu sonuca varmışsınız ben kullanmadan bu sonuca vardım, bir akrabamın vardı, onda görmem bile yetti.

corolla için ise aynı fikirdeyiz, sadece Türkiyedeki akaryakıt fiyatları nedeniyle yakıtının yüksekliği bir dezavantaj yoksa başka bir olumsuzluğu yok....

yakıtı da dikkate almam durumunda bir alt kasaya ve Hondaya geçeceğim yani jazz'a...

bakalım hayırlısı....

• Arkadaşlar arabaya cam modülü taktırdım. Sorunsuz çalışıyor.
    Şimdi hız sabitleme, alarm ve far sensörü planım var. Ondan sonra araba full + full olacak :) Bu işlerin nasıl yapıldığını nette anlatmışlar ama ben yapmaya kalksam sanırım 1 haftada halledemem :) Beceriksizlikten değil de daha önce görmediğim ve bu tarz işlerle uğraşmadığımdan dolayı iş yapayım derken çiş yapmayım diyorum. Bu işleri daha önce kendi kendine yapan bir arkadaş hepsini yarım günde çok rahat ücretsiz olarak yapabileceğini söyledi ama Bursa da. :(
    Yaptıran arkadaş varsa tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum. Ben Niğde deyim eğer yakın bir mekandaysa belki bize de faydası dokunur :)
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    cam modülünü neerden kaca aldın kardeş
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.