Şimdi Ara

2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.202
Cevap
57
Favori
164.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam modulunu internetten ozel olarak devre yaptirdim. Hem acip hem kapatiyor. Bana maliyeti taktirmasi ile 150 lira oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Cam modulunu internetten ozel olarak devre yaptirdim. Hem acip hem kapatiyor. Bana maliyeti taktirmasi ile 150 lira oldu.

Hayırlı olsun....
  • Saolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entropy

Teşekkürler emeklerin için @Halleluja

Bende 2004 sedan sol otomatik var genel olarak memnunum

Yakıt olarak lpg ile kullanıyorum çok fazla yaktığı söylenemez.Diğer 1.6 atmosferikler ile üç aşağı beş yukarı aynı diyebilirim (7,5 ile 11 lt arası lpg)

Sadece küllüğün üstündeki kapak kenar piminden kırıldı ki bu modellerde kronikmiş; öle duruyor

Birde son zamanlarda el frenini çekince tam tutmuyor o yüzden r den p ye geçerken yük hafif şanzımana geçiyor.Ve ilk çalıştırmada P den R ye alırken hafif zorlanma oluyor.

Bu zorlanma ilk aldığım günden beri var ; servise gittiğimde gösterdim usta normal sıkıntı yok dedi.Olur o kadar şanzıman yüke biniyor dedi .

Aynı durumu yaşayan var mı acaba

Merhaba bende de aynı araç var. yine bu forumda tam otomatik şanzuman üzerine son derece bilgili forum açan bir arkadaşın dedğinde bu durumun normal olduğunu söylemişti. Bende de aynı durum mevcut. Kafan rahat olsun.
    Bende 2 gün önce lpg sistem taktırdım ustalar 3 saat sonra teslim ettiler aracı. 2 günde 100 km yol aldım. Şu ana kadar memnunum depoyu fulledik bakalaım tüketim nasıl olacak.

• 2004 terra aracimin bir özelligi ile ilgili bilgi almak isyiyorum yardimci olurmusunuz bilgisi olan varsa
    Ayni aracin 2003 terra sinin teyp inde saat ve derece çiktigini gördüm ve benim aracim 2004 teyp ise ayni ama birtürlü acamadim ve nasil yapabilirim
     2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım

• Teşekkürler valla iyice rahatladım bu konuda.Bende aşağı yukarı 24000 km oldu lpg li kullanıyorum.Eğer 90-110 arası gidersen arabayı ani hızlandırmazsan yakıt hiçde abartı değil.

Geçen kütahya- bolu arası 8.3 lt lpg ile gitti lpg yi (2.78) den aldım.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entropy -- 21 Ocak 2014; 18:10:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_tncy

2004 terra aracimin bir özelligi ile ilgili bilgi almak isyiyorum yardimci olurmusunuz bilgisi olan varsa
    Ayni aracin 2003 terra sinin teyp inde saat ve derece çiktigini gördüm ve benim aracim 2004 teyp ise ayni ama birtürlü acamadim ve nasil yapabilirim

Bununla ilgili bilgisi olan yokmu arkadaşlar

• selam arkadaşlar size sormak istediğim bir soru var 2003 terra aracımın ön farları karardı yani siyahlaştı bunu kendim temizlemem mümkün mü yoksa bir ustaya falan mı götürmeliyim sizce daha önce bunu deneyen yapan oldu mu acaba? iyi forumlar.
  • Hazır far temizleme kitleri satılıyor. Bir araştır istersen... Fakat sanayiye gidersen işçilik parası ile birlikte bir miktar daha fazla fiyata temizlettirebilirsin.
  • quote:

quote:

2004 terra aracimin bir özelligi ile ilgili bilgi almak isyiyorum yardimci olurmusunuz bilgisi olan varsa

Bununla ilgili bilgisi olan yokmu arkadaşlar

Valla benimkinde hep vardı çıkartmaya hiç uğraşmadım...Clock falan yerle falan bir uğraş menüden olabilir...Derece hep kalıyor zaten saatte öyle olmalı....

• arkadaşlar aracın kullanıcı kitabında tercih edilen 5w30 numara yag kullanılmalı yazıyo ama 10 40 yag kullanılıyor genelde yanlışlıkmı var servis 10 40 kullanıyor kitapçıkta 5w30 diyo ne alaka bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksaraylı1903

arkadaşlar aracın kullanıcı kitabında tercih edilen 5w30 numara yag kullanılmalı yazıyo ama 10 40 yag kullanılıyor genelde yanlışlıkmı var servis 10 40 kullanıyor kitapçıkta 5w30 diyo ne alaka bilgisi olan varmı ?

5-30 yağlar bildiğim kadarı ile tam sentetik yağ olduğudur ve daha incedir. Motoru daha iyi koruduğu ve performansını bir nevi daha arttırmaktadır.Kış şartlarında çok soğuk bölgede yaşıyorsanız 5-30 tercih edebilirsiniz.
  • otomatik vites kullanıcıları şanzıman yağı değişimini ihmal etmeyin. sonra telafisi zor arızalara mahal vermemek için şanzıman yağımızı değiştirin.
    ben aracımı aldığımda 109000 de aldım.şuan 110000 olmak üzere yağını ve filtresini değiştirdim.en son karter kapağı içindeki kalan yağı tepsiye döktürdüm halini görüyorsunuz.ustanın demesine göre karter kapağı hiç açılmamış filtre ve yağda bu zamana kadar değişmemiş.2004 model aracımdaki bu yağ 10 yıldır sorunsuzca görevini yerine getirmiş 4 litre yağ boşaldı ve 4litre dexIII yağ koydurdum.kafam rahatladı. Herkese hayırlı günler dilerim.

• allah nasip ederse ben de 2004-2005 model sedan 1.6 sol almayı düşünüyorum araba hakkında genel fikirleriniz nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hdurak

allah nasip ederse ben de 2004-2005 model sedan 1.6 sol almayı düşünüyorum araba hakkında genel fikirleriniz nelerdir?

Hocam 4 yıldır 2003 corollanın üzerindeyim.
    Çok sert bir araba. Amortisör, Direksiyon, Debriyaj, Vites yolları, Fren pedalına kadar sert bir araba, açıkçası bıktırmış durumda ve değiştirecek imkanımız da yok.
    Daha önce foruma yazdığımda diğer arkadaşlarda böyle sorunların olmadığını tam tersine yumuşak karakterli olduğu yazılmıştı. Belki 2005 kasadan sonra düzeltilmiştir sorunlar.
    Şunu garanti edebilirim. Kasislerde benim araba kesinlikle esnemiyor. kasisin yükseltisi aynen kabinde. çıkıp iniyorum. Bir gram esnemiyor.
    Amortisörler değişti, Tokiko orjinal japon amortisör takıldı. Araba hala kazurat.

Daha önce çeşitli kiralık araçlar kullanma imkanım oldu. Tata indigo, Fiat Albea gibi. Fiat Albeanın benim odun araçtan sonra mersedes gibi geldiğini söylesem abartmış olmam.

• Ne yaptin hocam sen ben de 2003 sol var focustan astradan albeayla hic kiyaslama daha yumsak bir arac sadece lastik sesi var ve oda lastik markasina gore degisyo

• gigus G kullanıcısına yanıt
    Yaz kis 5 w 30 kullansak ne olur kardes

• quote:

Orijinalden alıntı: aksaraylı1903

Yaz kis 5 w 30 kullansak ne olur kardes

Merhaba kardeş aracınız kaç model bilmiyorum ama benim 2004 model istanbuldayım aracım gazlı bende hafta sonu itibariyle 10-40 castrol yağ koydum.
    sebebi gazlı arabalar bir miktar yağ eksiltir,5-30 yağ çok ince olduğu için eksiltmesi çok fazla olmaması için 10-40 tercih ettim. 5-30 daha çok yeni nesil arabalar içindir. sizin sorunuza gelirse tercih meselesi motora bir zararı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdurak

allah nasip ederse ben de 2004-2005 model sedan 1.6 sol almayı düşünüyorum araba hakkında genel fikirleriniz nelerdir?

Merhaba bende 2013 ekim sonu itibariyle 2004 sol otomatik araç aldım. şu ana kadar yaklaşık 1500 km yol aldım. Şu ana kadar arabada tek sevmediğim nokta lastiklerim Michelin olmasına rağmen 120km den sonra yol sesini içeri alıyor. gerçi buda aynı segmentteki ve modeldeki araçlar içinde aynı şey geçerli olabilir. İstanbulda yaşadığım ve malum İstanbul yolları çukurlar ve kasisleri meşhurdur. Çukur ve kasislerde aracımın süspansiyonundan memnuniyetsizliğim olmadı. aracım otomatik olduğu için debriyaj sertliği hakkında yorumum yok, max160km/h hızı gördüm 1200 küsür ağırlığı sayesinde direksiyon yol tutşu güven hissi veriyor herhangi bir tedirginlik yaşamadım. Kısaca genel olarak aynı segment ve model içinde alınıp güvenle binilebilecek bir araç diye düşünüyorum.
    İyi günler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.