Şimdi Ara

2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.202
Cevap
57
Favori
164.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb iyigeceler arkadaşlar bende araniza katilmak istiyorum 1 ay önce almis oldugum
    2004 1.4 16v toyota corolla terra 130000 gri sedan aracim benide eklerseniz sevinirim
    Bir sorum olucak aracimin orta konsolundaki siyah bir bölüm var ekran gibi görünüyor ama hic bir hayat belirtisi yok acaba dijital klima olan modellerdemi çalisiyor diye düşündüm ama o da saçma geldi bir işe yaramayacaksa bu modele neden koymuşlar yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_tncy

Mrb iyigeceler arkadaşlar bende araniza katilmak istiyorum 1 ay önce almis oldugum
    2004 1.4 16v toyota corolla terra 130000 gri sedan aracim benide eklerseniz sevinirim
    Bir sorum olucak aracimin orta konsolundaki siyah bir bölüm var ekran gibi görünüyor ama hic bir hayat belirtisi yok acaba dijital klima olan modellerdemi çalisiyor diye düşündüm ama o da saçma geldi bir işe yaramayacaksa bu modele neden koymuşlar yardimci olursaniz sevinirim
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 7 Şubat 2016; 1:38:37 >
  • Arkadaşlar 2005 model aracımın 80 bin bakımının büyük bir kısmını tamamladım.
    Motor yağını internet üzerinden satın aldım. (Mobil 1 0w-40) Aslında servise ücretinden dolayı gitmek istemiyordum fakat aracı 2. el aldığımdan dolayı, bundan önce araca yapılan bakımları merak ettim ve aracın bir bakıma da komple gözden geçirilmesini düşündüm.
    Motor yağını kendim götürmüştüm zaten, onun dışında yağ-polen-hava filtrelerinin değişimini istedim. Zaten karter kapağını değiştiriyorlar. Onun dışında eğer araçta bir sıkıntı mevcutsa benden onay alınarak yapılmasını istedim. Zaten yapılmasını istediğim bakımlar her ne kadar sanayiye göre pahalı olsa da orijinal parçaları olduğundan dolayı böylesi daha iyi olur diye düşündüm. (Daha önce filtreleri sanayide değiştimiştim en dandik filtreleri kullandıklarını görünce bir daha kendi orijinal parçasını alıp onlara taktırmaya karar vermiştim.) Araçta bir sorun çıkmadı sadece silecekleri değiştirmemin gerektiğini söylediler ben de pahalı olacağını düşünerek kabul etmedim fakat sonra ne kadar pahalı olur ki dedim ve değiştirin dedim. Sadece silecekler 63 liraymış meğerse bilseydim değiştirmezdim. Neyse aracı iç dış temizliğini de yapıp teslim ettiler. 207 lira ödedim. Bujileri internet üzerinden satın almıştım bugün sanayide 10 liraya değiştirdim. Eski bujilerin artık çok kötü durumda olduğunu gördüm. Baskı balata iyi durumda, triger zincirli olduğundan sorun yok, antifiriz ve cam suyu tamam...

Şimdi şanzıman ve fren yağını da değiştirmek istiyorum. Bu işlem için orijinal yağlar hangileridir? Ayrıca sanayide her hangi bir usta kolaylıkla bu işlemi yapabilir mi? Ne kadar sürede bir değiştirilmesi gereklidir?

Ayrıca araç muayene sırasında küçük far hüzmesinin yönünün yanlış olduğundan dolayı hafif kusurlu yazmışlardı bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Son olarak aracı eğimli bir yerde durdurup el frenini sonuna kadar çekmeyince özellikle araçtan inerken kaymalar meydana gelebiliyor. Tabi indikten sonra duruyor ama yine de el freninin daha sıkı tutmasını istiyorum. Bunun için ne yapılabilir? Sizin araçta el frenini yarım çektiğinizde eğimli yerlerde kayma meydana geliyor mu? Sanayideki bir ustaya sordum normal dedi ama yine de emin olmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşlar 2005 model aracımın 80 bin bakımının büyük bir kısmını tamamladım.
    Motor yağını internet üzerinden satın aldım. (Mobil 1 0w-40) Aslında servise ücretinden dolayı gitmek istemiyordum fakat aracı 2. el aldığımdan dolayı, bundan önce araca yapılan bakımları merak ettim ve aracın bir bakıma da komple gözden geçirilmesini düşündüm.
    Motor yağını kendim götürmüştüm zaten, onun dışında yağ-polen-hava filtrelerinin değişimini istedim. Zaten karter kapağını değiştiriyorlar. Onun dışında eğer araçta bir sıkıntı mevcutsa benden onay alınarak yapılmasını istedim. Zaten yapılmasını istediğim bakımlar her ne kadar sanayiye göre pahalı olsa da orijinal parçaları olduğundan dolayı böylesi daha iyi olur diye düşündüm. (Daha önce filtreleri sanayide değiştimiştim en dandik filtreleri kullandıklarını görünce bir daha kendi orijinal parçasını alıp onlara taktırmaya karar vermiştim.) Araçta bir sorun çıkmadı sadece silecekleri değiştirmemin gerektiğini söylediler ben de pahalı olacağını düşünerek kabul etmedim fakat sonra ne kadar pahalı olur ki dedim ve değiştirin dedim. Sadece silecekler 63 liraymış meğerse bilseydim değiştirmezdim. Neyse aracı iç dış temizliğini de yapıp teslim ettiler. 207 lira ödedim. Bujileri internet üzerinden satın almıştım bugün sanayide 10 liraya değiştirdim. Eski bujilerin artık çok kötü durumda olduğunu gördüm. Baskı balata iyi durumda, triger zincirli olduğundan sorun yok, antifiriz ve cam suyu tamam...

Şimdi şanzıman ve fren yağını da değiştirmek istiyorum. Bu işlem için orijinal yağlar hangileridir? Ayrıca sanayide her hangi bir usta kolaylıkla bu işlemi yapabilir mi? Ne kadar sürede bir değiştirilmesi gereklidir?

Ayrıca araç muayene sırasında küçük far hüzmesinin yönünün yanlış olduğundan dolayı hafif kusurlu yazmışlardı bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Son olarak aracı eğimli bir yerde durdurup el frenini sonuna kadar çekmeyince özellikle araçtan inerken kaymalar meydana gelebiliyor. Tabi indikten sonra duruyor ama yine de el freninin daha sıkı tutmasını istiyorum. Bunun için ne yapılabilir? Sizin araçta el frenini yarım çektiğinizde eğimli yerlerde kayma meydana geliyor mu? Sanayideki bir ustaya sordum normal dedi ama yine de emin olmak istiyorum.

Yarım çekilirse yapar o yüzden viteste bırakırız ama sona kadar çektiğimizde yapmıyor...Ben muayeneden yeni çıktım el freninde sorun yoktu...Ama farlarda evet benimde kısalarda bir zayıflık söz konusu idi...Artık 40 bin bakımında yaptırırım.. Bir de benim 4lü flaşörün lambası patladı yanmıyor..Onu da yaptıracam artık....Evet silecekler pahalı ben bosch taktım gayet memnunum .. Yağı 4 litre mi aldınız ? Ben de bakımda yağ götürmeyi düşünüyorum....Aslında servise kilometre kontrolü bakımdan hiç olmazsa 20 binde bir götürmek gerekiyor....Hiç olmazsa aracın tam sorunlarını öğrenip sanayide yaptırma durumu var...

• Evet yagı 4 litre aldım. Polen filtresine 55 lira almislar. Ben bosch unkini gecen sefer 15 liraya alip kendim takmistim. Tekrar servise periyodik bakim icin gitmeyi dusunmuyorum.

• Arkadaşlar araçla ilgili herhangi bir sıkıntım yok ama 80bin temel bakımlarından sonra kafam rahat olsun diye hidrolik yağlarını değiştirmek istiyorum.

Şanzıman hidroliği olarak 2 litre Mobilube 75w-90 aldım.
    Fren hidroliği olarak 1 litre Mobil Brake Dot 4 alacağım.

Direksiyon hidroliği için Mobil Atf 220 mi 320 mi alayım? Kaç litre almalıyım?
    Debriyaj hidroliği olarak fren hidroliğinin aynısını mı kullanmam gerekiyor? Kaç litre almalıyım?

Ekstra önerileriniz varsa alabilirim... Teşekkürler şimdiden.
  • Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım, burada Corolla ailesi ile birarada olmaktan mutluluk duydum.
    Ben 2004-2005 model otomatik vites arıyorum. Tavsiyelerinizi duymak isterim. Nelere dikkat etmem gerekir. Saygılar.
  • Arkadaşlar aracımın debriyajı uzun zamandır kazık gibi sert, çok sert, kullandığım iki kiralık araçtan sonra farkettim bu durumu ve 2 yıldır bu araca böyle biniyorum acaba aşırı sert debriyaj birgün yolda bırakırmı, sol ayağımdan geçtim, masrafı nedir, değiştirmeye değermi değmezmi.
  • Bu araclarin debriyaji genel olarak cok sert zaten. Sizinkinde anormal bir sertlik olup olmadigini baska bir ayni model aracla kiyaslayin derim.

• 34us plakali aracin jant lastik ebadini ve kac cm ne marka yay oldugunu belirtirseniz cok makbule gecer :)

• batuqdo kullanıcısına yanıt
    Arac kac cm basik ve yay markasi nedir bide lastik ebatlarini soylerseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler

• Devir ve kilometre saati.....LPG ve Karaman --Gülnar....
     2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım 2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım 2002 - 2007 Corolla kullanıcıları burada toplanalım

• Arkadaşlar size 80 binde yaptığım bakımları yazayım. Belki bazıları yapılmasa da olurdu ama içim rahat olsun istedim:
    - Motor yağı ve filtresi değişti, karter tapası değişti (Mobil 1 0w-40 ile değişim yaptım bundan önceki yağ da aynısıydı)
    - Hava filtresi değişti
    - Polen filtresi değişti
    - Bujiler değişti
    - Antifiriz değişti
    - Silecekler değişti
    - Cam suyu ilavesi
    - Fren hidroloği değişti
    - Şanzıman yağı değişti
    - Benzin ve Lpg yakıt filtreleri değişti

Araç 3000 deviri 107 km de görüyordu. (Lpg li)
    80 bin bakımlarından sonra 102 km de 3000 deviri görmeye başladı. 5 km hızda bir azalma ile aynı devire ulaşıyorum şu an. Neden olabilir sizce?
  • Merhaba arkadaşlar,

2005 corolla 1.6 hatchback terra modelini önerir misiniz. Piyasası nasıldır?

• Ben dahil bir çok arkadaş listeye eklenmek istendik ama eklenmedik @Halleluja
  • Arkadaşlar mesajlar okadar karıştı ki listeye eklemeyi bıraktım, ama şuan 3. sayfadan itibaren kontrol edip herkesi listeye eklemeye çalışıyorum. Biraz bekleyin.
  • Listeyi güncelledim arkadaşlar, 68 kişiyiz. eklenmeyen varsa mesaj atabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Listeyi güncelledim arkadaşlar, 68 kişiyiz. eklenmeyen varsa mesaj atabilir.

maşşallah maşallah
    kazasız belasız binmeler herkese
  • Teşekkürler emeklerin için @Halleluja

Bende 2004 sedan sol otomatik var genel olarak memnunum

Yakıt olarak lpg ile kullanıyorum çok fazla yaktığı söylenemez.Diğer 1.6 atmosferikler ile üç aşağı beş yukarı aynı diyebilirim (7,5 ile 11 lt arası lpg)

Sadece küllüğün üstündeki kapak kenar piminden kırıldı ki bu modellerde kronikmiş; öle duruyor

Birde son zamanlarda el frenini çekince tam tutmuyor o yüzden r den p ye geçerken yük hafif şanzımana geçiyor.Ve ilk çalıştırmada P den R ye alırken hafif zorlanma oluyor.

Bu zorlanma ilk aldığım günden beri var ; servise gittiğimde gösterdim usta normal sıkıntı yok dedi.Olur o kadar şanzıman yüke biniyor dedi .

Aynı durumu yaşayan var mı acaba
  • Arkadaşlar arabanın anahtarını sustalı şekle dönüştürmek istiyorum. Geçen sene yaşadığım yerdeki bir anahtarcıya sordum. Toyota yı yapamıyoruz demişti. Fakat Hocaoğlu anahtarcılık diye bir firmanın yaptığını okudum. Bazı kullanıcılar ebay gibi sitelerde hazır anahtarı alıp yapıyorlarmış. Yapan oldu mu hiç?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.