Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim Puntojet..Peki bir sorum ve sorunum daha var..Arkadaki hoparlörleri değiştirmek istiyorum.ses sistemi kullanma kılavuzunda 10 cm 30 watt özelliklerinde olduğu belirtilmiş arka kolonların..10 cm lik kolonları araştırıyorum.Pek çokta alternatif var lakin vida yerlerinin uyup uymayacağı konusunda şüphelerim var..Açıkçası ne yapacağıma karar veremedim..Montajı kendim yapmayı düşünüyorum..Hoparlör önerileriniz var mı Puntodaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 28 Nisan 2009; 0:58:46 >
  • Dün otoparktan çıkarken hız göstergesinin altındaki kırmızı direksiyon işareti yandı, kontağı kapattım ve sonra açtım söndü ama sonra manevrada yine yandı, direksiyonda herhangi bir sertleşme veya başka bir sorun olmadı, bi süre bu şekilde kullandım sonra yolun sağına çekip tekrar kontağı kapayıp açtım işaret söndü. Bugün servise götürdüm çihaza bağladılar ve akü gerilimi düşmüş ondan dediler (6.4 volta düşmüş dediğine göre) yani akümün ömrü bitmiş ve şarj etmiyor olmalı ki uzun yol yapmama rağmen ışık yandı... tork konvertörü arızası verseydi 1500ytl civarı bi masrafı olacakmış, şimdi serviste işçilik dahil 115ytl ye akü değişimi öngörüyorlar... Geçen sene de bi kere olmuştu tork konvertörü falan dediler bi serviste diğer bir serviste hiçbirşey yok arızayı sildik bir sebepten sensörler yanlış bilgi göndermiş olmalı dediler 1 senedir kullanıyorum tık demedi. Kışın bi ara sabah arabayı çalıştırdığımda arabanın saati sıfırlanmıştı. Geçen sene tork konvertörü diyen servis bu sefer akü diyor pek güvenemedim bu yüzden ve malesef Edirne'de tek bir servis var. Aküden olması pek aklıma yatmadı ama neyse umarım bişey çıkmaz... sizin başınıza da bu direksiyon uyarısı tarzı bişey geldi mi arkadaşlar?

• Akünün üzerinde şarj durumunu belirten bir gösterge olmuş olması lazım ona baktın mı ne renkti? normalde 3 renk oluyor.yeşil tam dolu -sarı yarım dolu-kırmızı boş anllamında o göstergede..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

Teşekkür ederim Puntojet..Peki bir sorum ve sorunum daha var..Arkadaki hoparlörleri değiştirmek istiyorum.ses sistemi kullanma kılavuzunda 10 cm 30 watt özelliklerinde olduğu belirtilmiş arka kolonların..10 cm lik kolonları araştırıyorum.Pek çokta alternatif var lakin vida yerlerinin uyup uymayacağı konusunda şüphelerim var..Açıkçası ne yapacağıma karar veremedim..Montajı kendim yapmayı düşünüyorum..Hoparlör önerileriniz var mı Puntodaşlar

Vida yerleri uyar sanırım ya bizim arabalarda sanmıyorum özel bi üretim hoperlör olsun bence standart 10 cm lik blaupunkt hoperlörler var ve vida yerleri diğer hoperlörlerle uyar sanırım. Benim arabada aldığımda üstünde gelen 100 wattlık subwoofer var bagajda solda aracımı sıfır almıştım ve aldığımda üstündeydi inanılmaz farkediyor bence hoperlörleri değiştirmeden önce bunu da araştır belki de fiyatı uygundur serviste hiç uğraşmazsın hoperlör değişimiyle ve subwoofer ile çözersin olayı sonuçta orjinal parçası..

• Abi söktüm hoparlörü..birde baktım marka falan yok..kalitesiz bir hoparlör..cd çalar blaupunkt ama oysa..Dediğin gayet mantıklı ama bu iş için ayırabileceğim bütçe max 50-60 tl..hoparlörleri 2 vida tutuyor.Dediği gibi kendim yapacağım montajı..ama uyum sorunu yüzünden son dakika golü yemek istemiyorum
  • Evet ghosttailor bakmıştım ve ilginç bişekilde o ışık yeşil görünüyor... Direksiyonda bi sorun yok gitiği yere kadar kullanacağım servise güvenmekten başka çare yok bakım zamanı gelince yeni bi akü alırım bakalım farkedecek mi... cevabın için çok teşekkür ederim
  • Dostum eğer yeşilse aküde hiçbir sorun yok..Akün tam dolu ve şarj oluyor demektir..Bence sorun başka bir yerden kaynaklanıyor olmalı..direksiyonu city açık mı kullanıyorsun genellikle?
  • Yok ya özellikle o kadar dikkat ederek kullanıyorum ki mesela city modunu sadece çok gerekli olduğunda sadece dururken açıyorum yani city modunu açmak için bile durduğum oluyor sanki hareket halindeyken açarsam direksiyon sistemine birden aşırı yük binecekmiş gibi geliyor öyle özenli kullanıyorum ki.. sakınan göze çöp batar misali... Servisteki ustanın akünün zorlandığını söylemesine çok kısa mesafe kullandığımdan ve kışın soğuk bir havada sabah çalıştırdığımda saatin sıfırlanmış olmasından bişey demedim bi de bilgisayarla ölçtüler kendim gördüm yani akü gerilimi 6.5 yazıyodu ayrıca aküyü ayrıca elektronik bi cihazla tekrar ölçtüler onda da oldukça zayıflamış olduğunu söylediler bende bişey demedim onun üstüne...
    Senin hoperlörlerin bi sorun çıkaracağını sanmıyorum ya 10 cm lik hoperlörlerin montaj delikleri standart olsa gerek olmadı hoperlöre zarar dermeden yeni aldıklarını uygun yerlerden delebilirsin matkapla bu da bi fikir

• Gösterge tablosunda çıkan o ikaz ile ilgili olarak biliyorsun direksiyon sisteminde elektrik motoru var bizim arabalarda..Aşırı kullanımlarda motor kendini koruma amaçlı devreden çıkıyor ve göstergede gördüğün ikaz lambası yanıyor.Kontağı kapatıp açınca herşey normale dönüyor diye okumuştum sitede bir forumda..hatta kullanma kılavuzunda da yazıyormuş bu dediğim olay..Kullanma kılavuzunu bir incele istersen..Dediğin gibi sakınan göze çöp batıyor..Hor kullanmakta bize göre değil..Ortasını bulmak lazım
    Ayrıca servisin dediği tork konvertörü olayı pek mantıklı gelmedi bana tork konvertörü denilen şey otomatik vitesli araçlarda, torkun tekerlere içinde likit bulunan bir düzenekle dolaylı iletimini sağlayan ve yokuşlarda geri kaymayı da önleyen cihazdır.Direksiyon ile bağlantısını çözemedim ben..
    Önerin için teşekkür ederim..Umarım matkaba gerek kalmaz

• Çok haklısın ghosttailor hor kullanmak bize göre değil Kullanma klavuzuna yarın bi daha bakayım ama benim uyarı ışığı daha öğlen ilk çalıştırmada daha ilk birkaç metrede yandı... Umarım önemli bir arızanın habercisi değildir ve ustanın dediği gibi sensörler kirlendiğinden veya aküden falan olmuştur... çünkü diğer durumda direksiyon sistemi tamamen değişiyormuş hem uzun hem maliyetli bir iş. Eps sistemindeki bir bölüme tork konvertörü diyorlarmış 2 farklı servisten de aynı terimi duydum sanırım bu terim city modu ile alakalı bişey.. Bence de sen haklısın bana da senin dediğin gibi olan mantıklı geliyor o parça her ne ise umarım arıza yapmaz çünkü Puntomu serviste bırakmak istemiyorum
    Umarım hoperlör işini kolayca halledersin. Bizi sonuçtan haberdar et lütfen (önceki ses kalitesi - sonraki ses kalitesi, kullandığın marka vs.) bakarsın bizler de hoperlörlerimizi daha kaliteli olanlarla yenileriz :) Kolay gelsin iyi geceler dilerim ayrıca yardımcı olduğun için çok sağol

• Rica ederim dostum..Umarım sende bir daha böyle sorunlarla karşılaşmazsın..Hoparlör oalyını çözünce heberdar edrim tabii Kendine iyi bak..İyi geceler..
  • selam puntocular..
    1.3 multijet temiz,abs ve cift aırbaglı bir punto arıyorum bilginize...
  • Merhaba..Bu iş için ne kadar bütçe ayırdığınızı belirtmemişsiniz.Ama size yardımcı olmak amacı ile ufak bir araştırma yaptım..

http://www.sahibinden.com/23_000_km_de_2006_model_1_3mjet-16WQQaXQQ13837746WQQpXQQdisplayitem&keyword=punto
    http://www.sahibinden.com/fiat_punto_1_3_jdt_16_v_dynamic-92WQQaXQQ13809522WQQpXQQdisplayitem&keyword=punto
    http://www.sahibinden.com/2004_punto_1_3_multijet-97WQQaXQQ13789726WQQpXQQdisplayitem&keyword=punto
    http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_56_000_km_de_15_500_tl-01WQQaXQQ13835479WQQpXQQdisplayitem&keyword=punto
    http://www.sahibinden.com/yok_bu_fiyata_boylesi_fiyat_dustu-94WQQaXQQ11450187WQQpXQQdisplayitem&keyword=punto

Bu iş için internetten geniş kapsamlı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.Çok temiz ve uygun fiyatlı araçlar olabiliyor.Bende aracımı yaklaşık 1 ay önce internetten görmüş olduğum bir ilandan aldım.Hİç bir sorun çıkmadı.Araçtanda gayet memnunum.Özellikle yakıt olarak sizi fazlası ile tatmin edecektir.
    Şimdiden hayırlı olsun..Kazasız belasız güle güle kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 28 Nisan 2009; 16:47:28 >

• 15000 tl yi asmayan bir bütcem var..acaba var mıdır bir kronik sorunu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

15000 tl yi asmayan bir bütcem var..acaba var mıdır bir kronik sorunu?

Hayrola dostum
    Megane'ı alalı birkaç oldu daha ??
    yalnız Stilo ve megane'dan sonra punto kesmez seni..
    (puntocu arkadaşlar kızmasın)
  • Puntoların bilinen bir kronik sorunu yok..Bu araç için 15000 tl yeterli bir bütçe..Umarım gönlünüze göre temiz bir araç bulursunuz..
    gendarme puntocular sana kızmaz Aslında bir bakıma haklısın..Çünkü Megane Stilo ve Punto farklı segmentlerdeki farklı sürüş özellikleri bulunan araçlar Ama Stilo ve Punto'nun ortak bir noktası var..İkiside İtalyan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 29 Nisan 2009; 0:34:06 >
  • Evet gendarme..Sonunda kavuştum..Cumartesi Full bir iç dış temizlik yapıp,pazar günü kullanabildim..Hakikaten müthiş bir şeymiş bu city modu
    Bundan sonra hiç kapatmam herhalde Yakıt konusunda da beklentilerimden çok daha iyi çıktı..Mazotu yakmıyor,adeta kokluyor..Aracı istanbuldan kardeşim aldı Uzun yolda 90-100 km hızla yol bigisayarının gösterdiği değer 4,0 lt..Şehir içinde ise ben 5,1 lt gördüm..Daha önceki aracım 1,6 lt benzinli olunca bu değerler benim için gerçekten harikulade Şimdilik bir problem yok..Çok doğru bir karar vermişim..

• @gendarme vazgecemedim su fiat askından...
    puntoyu,bizim hanıma düşünüyorum..nede olsa,fiat a inaniyoruz..dilerim meganı satmadan ve bütceyi aşmadan,bir dogum hediyesi verebilirim..haziranda baba olcaz inşallah..
  • BELKİ,HANIMDAN FIRSAT BULURSAK BİZDE ARADA ALIP,YORARIZ,İTALYANI...
  • @GENDARME BU ARADA BELKİ KOLÇAGI PUNTOYA TAKARIM....
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.