Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl bulabildiniz mi uygun bir Punto?
  • @ghosttailor arıyoruz...hayırlısı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

@ghosttailor arıyoruz...hayırlısı...

Umarım en kısa zamanda gönlünüze uygun bir Punto bulursunuz..Hayırlısı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 30 Nisan 2009; 18:53:03 >
  • güzelmiş gerçekten.. Bizim arabalar için üretilmiş led arka farları görmemiştim daha önce ve siyah zeminli ön farlar (sonradan boyanmış olmayacak) yurtdışından getirtiliyormu acaba bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

güzelmiş gerçekten.. Bizim arabalar için üretilmiş led arka farları görmemiştim daha önce ve siyah zeminli ön farlar (sonradan boyanmış olmayacak) yurtdışından getirtiliyormu acaba bilen varmı?

Bende modifiye sitelerinde Punto için olan aksesuarlara pek rastlamadım..Muhtemelen yurtdışında bulunabilir..Bİr de yurtdışından Punto tuning ile ilgili şöyle bir site var..
    http://www.puntopower.com/
  • Arkadaşlar 2005 model eski kasa puntom var. Direksiyon kitlenmesinden (servisin deyimi ile sertleşmesinden) dolayı bir çok kez yolda giderken kaza atlattım. bu ünite daha önce 2 kez değişti ve 5gün önce tekrar etti bu sorun 1-2 yıl içinde sürekli tekrarlıyor. Belliki üretimlerinde ve yedekparçalarında sorun var bu gün bana 1,611,32 tl fiat çıkardılar. forumları araştırdırdım ve bu sorundan dolayı 2007 yılı içerisinde 200 aracın direksiyon mili değiştirilmiş. burdan aladığım kadarıyla üretiminde ve yedek parçalarında bi hata var fiat bunun için ne yapıyor bunada baktım bi kampanya ile müşteriler aranarak servislere çağrılıp araçların direksiyon milleri ücretsiz olarak değiştirilmiş benimde 2 kez değişmişti bu üçüncü oluyor 1-2 sene içinde tekrarlıyor soruna bi çözüm bulamadılar ve arabada can güvenliğim yok fiat genel müdürlüğüne yazdım şimdi cvp bekliyorum. düşünün 100 km hızla gidiyorsunuz ve direksiyon sertleşiyor viraja girdiniz ve direksiyon sertleşti biyere çarptınız ve hayatınızı kaybettiniz bunun sorumlusu kim bu soruya yanıt arıyorum ama daha bi fiat yetkilisi cvp veremedi...

• Teşekkür ederim ghosttailor o siteye baktım gerçekten ilginç araçlar var
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulse06

Arkadaşlar 2005 model eski kasa puntom var. Direksiyon kitlenmesinden (servisin deyimi ile sertleşmesinden) dolayı bir çok kez yolda giderken kaza atlattım. bu ünite daha önce 2 kez değişti ve 5gün önce tekrar etti bu sorun 1-2 yıl içinde sürekli tekrarlıyor. Belliki üretimlerinde ve yedekparçalarında sorun var bu gün bana 1,611,32 tl fiat çıkardılar. forumları araştırdırdım ve bu sorundan dolayı 2007 yılı içerisinde 200 aracın direksiyon mili değiştirilmiş. burdan aladığım kadarıyla üretiminde ve yedek parçalarında bi hata var fiat bunun için ne yapıyor bunada baktım bi kampanya ile müşteriler aranarak servislere çağrılıp araçların direksiyon milleri ücretsiz olarak değiştirilmiş benimde 2 kez değişmişti bu üçüncü oluyor 1-2 sene içinde tekrarlıyor soruna bi çözüm bulamadılar ve arabada can güvenliğim yok fiat genel müdürlüğüne yazdım şimdi cvp bekliyorum. düşünün 100 km hızla gidiyorsunuz ve direksiyon sertleşiyor viraja girdiniz ve direksiyon sertleşti biyere çarptınız ve hayatınızı kaybettiniz bunun sorumlusu kim bu soruya yanıt arıyorum ama daha bi fiat yetkilisi cvp veremedi...

Evet haklısın arkadaşım malesef bu tip bir sorun var benim arabamda da kırmızı direksiyon uyarı lambası yanık halde dolaşıyorum 1 haftadır ama direksiyonda bir sertleşme olmadı. Yabancı sitelerde de araştırdım bu tip sorunlar bazı arabalarda olabiliyormuş ve ditreksiyon sisteminin tamamen değişimi gerekiyormuş (yetkili servisteki usta direksiyon sertleşmediği için benim arabamdaki sorunun aküden olduğunu söyledi umarım haklıdır) senin arabanda da uyarı lambası yandıktan bir süre sonra mı direksiyon sertleşti yoksa uyarı lambası yanar yanmaz mı? veya uyarı lambası hiç yandı mı? Kontağı kapatıp tekrar açınca bir süre düzelme oldu mu hiç? ve bu direksiyon sişstemi değişimi kaç saat sürüyor? fiyatı konusunda ben de senin yazdığın rakam civarında bişeyler duymuştum ama süreyi bilmiyorum inşallah gerekmez ama değiştirmem gerekirse ne kadar arabasız kalacağımı merak ettim..

• quote:

Orjinalden alıntı: pulse06

Arkadaşlar 2005 model eski kasa puntom var. Direksiyon kitlenmesinden (servisin deyimi ile sertleşmesinden) dolayı bir çok kez yolda giderken kaza atlattım. bu ünite daha önce 2 kez değişti ve 5gün önce tekrar etti bu sorun 1-2 yıl içinde sürekli tekrarlıyor. Belliki üretimlerinde ve yedekparçalarında sorun var bu gün bana 1,611,32 tl fiat çıkardılar. forumları araştırdırdım ve bu sorundan dolayı 2007 yılı içerisinde 200 aracın direksiyon mili değiştirilmiş. burdan aladığım kadarıyla üretiminde ve yedek parçalarında bi hata var fiat bunun için ne yapıyor bunada baktım bi kampanya ile müşteriler aranarak servislere çağrılıp araçların direksiyon milleri ücretsiz olarak değiştirilmiş benimde 2 kez değişmişti bu üçüncü oluyor 1-2 sene içinde tekrarlıyor soruna bi çözüm bulamadılar ve arabada can güvenliğim yok fiat genel müdürlüğüne yazdım şimdi cvp bekliyorum. düşünün 100 km hızla gidiyorsunuz ve direksiyon sertleşiyor viraja girdiniz ve direksiyon sertleşti biyere çarptınız ve hayatınızı kaybettiniz bunun sorumlusu kim bu soruya yanıt arıyorum ama daha bi fiat yetkilisi cvp veremedi...

pulse06 kardeşim açıkçası dediğin sorun kronik olarak belli bir seride Grande Punto'larda vardı.Bizim kasa Punto'larda Grande Punto'lar kadar rastlanan bir durum değil..
    2007 yılı içerisinde direksiyon mili değişen Punto'lar mı yoksa Grande Punto'lar mı? Bende yaptığım araştırmalar sonucu yukarıda belirtmiş olduğum sonuca vardım..
    Umarım böyle bir sıkıntıyı tekrar yaşamazsın..

• slm arakadaşlar bende geçen hafta 2004 model 1.4 16v dynamic puntomu alarak aranıza katıldım bundan sonra burayı ilgiyle takip edeceğim sahip olduğum ilk araba beğenerek aldım 69000 km de lpg li henüz ne yakıyor diye hesaplayamadım genel olarak ilk izlenimim iyi ancak cd çaların mp3 çalmadığını örenince biraz üzüldüm çift yönlü digital klima var ancak içeriyi ısıtmak için açtığımda şöför tarafı sıcak üflerken yolcu tarafı soğuk üflüyor neden olduğunu anlayamadım ( iki tarafta eşit derecede ayarlı olmasına rağmen) birde gösterge panelindeki derece sürekli yanıp sönüyor (sürücü tarafı) acaba kullanmayımı bilmiyorum yoksa bozukmu anlayamadım
  • Aracım ; 2004 Punto 1.4 dynamic 16V

ABS, ASR, ESP
    6 hava yastığı
    sunroof
    city özelliği
    hill holder ( rampa kalkış destek sistemi )
    park sensörü
    hız sabitleyici
    yağmur sensörü
    5 li cd çalar
    yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
    direksiyondan kumanda radyo cd
    çift yönlü dijital klima
    sis farı

araç 69000km de ve lpg li

Sizce Nasıl ??
  • altess kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin..Donanım ve km olarak aracın gayet iyi durumda..Çok özel değilse sana ne kadara mal olduğunu yazarsan sevinirim..Puntoların benzinli 1.4 16V modelleri segmentindeki 1.4 araçlara göre zaten daha az bir benzin sarfiyatına sahip..LPG li olunca daha da tasarruflu olur ..
    klima konusunda ise klimayı buğu çözme konumunda (sol alt köşedeki düğme) ve min soğuklukta deneyip eşit sıcaklık ve soğukluk verip vermediği sonucunu bize haber verirsen ben ve arkadaşlar sana buradan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız..
    Tekrar aramıza hoşgeldin..Aracını kazasız belasız güle güle kullanman dileği ile..

• quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

Arkadaşlar selam, forumu bugün gördüm ve hemen üye oldum bizim Puntolar için böyle bi fn club açılmış olması çok isabetli oldu en azından aynı dili konuşabileceğimiz birileri olacak bundan sonra... Benim Puntomda da aynı sorunlardan var aracım 2006 model (2005 senesi sonunda almıştım son seri eski kasa Shine modeli) içerden gelen tıkırtılar - özellikle ön konsoldan ve arka solda emniyet kemerinin ordan gelen tıkırtılar yüzünden bi gün arabayı tamamen sökeceğim :) böyle sorunları olan varmı? varsa çözebilen varmı? :)

evet arka kauçuklardan kaynaklanan bir ses geliyor arka emniyet kemerinin ordan. hele hele kış-yaz geçişlerinde yani soğuk-sıcak geçişlerinde bu durum ortaya çıkıyor.

bizde eski kasa 2004 model benzinli 1.4 punto var. arabanın benzin yakışı ve motor performansı çok iyi. şehir içinde 6.2 lt ortalama benzin yakıyoruz.

genel olarak çok sevdiğim bir araba punto ama bir takım hastalıkları var.bunlar :

1. dandik malzeme kullanılması.. öyle ki motor bölümünde bir takım plastik kapaklar sıcaklıktan düşüyor. arabanın arkasından ve ön göğüslükten sürekli tıkırtı geliyor. bu araba çok narin kullanılmalı sert kullanıma gelmiyor.
    2. fiatın fabrika çıkışlı olarak sattığı lastikler markası ne olursa olsun çok dandik.. özel üretim bence ve piyasadan alacağınız dunlop kesinlikle aynı kalitede değildir.
    3. arabada ABS fren sistemi var ancak bir bozukluk var. bazen çok iyi tutsa da bazen tıkr tıkır tıkır çeklinde tutmuyor fren ve araba kızaklamasa da fren tutmuyor.
    4. kalkışlarda çok stop ediyor. debriyajın kavrama noktası sanırım biraz yukarıda olduğundan alışana kadar gerçekten baya stop ediyor araba. mecburen gaza yüklenerek kaldırmak zorunda kalıyorsuınuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 6 Mayıs 2009; 0:04:51 >

• quote:

En kötüsü 24.700 YTL verdiğim aracım şu anda 16.000 YTL etmiyor.

o da bişey mi? biz 30 bin liraya yakın para verdik 2004 de. ek paketler nedeni ile şuan 15 bin anca eder.

arabada ekstra güvenlik paketi(6 hava yastığı), ses paketi, dijital 2 bölgeli klima, cruise control, park sensörü, yağmur sensörü var. ama satarken bunlar maalesef para etmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

altess kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin..Donanım ve km olarak aracın gayet iyi durumda..Çok özel değilse sana ne kadara mal olduğunu yazarsan sevinirim..Puntoların benzinli 1.4 16V modelleri segmentindeki 1.4 araçlara göre zaten daha az bir benzin sarfiyatına sahip..LPG li olunca daha da tasarruflu olur ..
    klima konusunda ise klimayı buğu çözme konumunda (sol alt köşedeki düğme) ve min soğuklukta deneyip eşit sıcaklık ve soğukluk verip vermediği sonucunu bize haber verirsen ben ve arkadaşlar sana buradan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız..
    Tekrar aramıza hoşgeldin..Aracını kazasız belasız güle güle kullanman dileği ile..

Sağol kardeş hepimize kazasız sürüşler aracı 15.250 ye aldım azmı çokmu bilmiyorum ama aldım işte klimayı denedim düşük derecede eşit sıcaklık veriyor ama yüksek derecede yolcu tarafı sıcak hava üflemiyor sanırım bozuk
    ghosttailor kardeş senin cd çalar aynı zamanda mp3 çalıyormu benimkide blaupunkt ama mp3 çalmıyor

• herkese slm... öncelikle topicime iilgi gösterdiğiniz için çok sağolun... Aracımı yeni aldığımda açmıştım, nerdeyse bir yıl oluyor.. şifremi kaybettiğimden ve iş yoğunluğundan bir ara giremedim..

Şimdi bir sorum olacak, Aracım 2004 1,3 Multijet .. (Yağmur sensörlü, sunrooflu, park sensörlü, cd çalarlı, dijital klimalı) bu dynamic konfor paketlimi yoksa shine mı hala çözemedim. sorunum bu araçta uzaktan kumanda varmı..
    Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: altess

quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

altess kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin..Donanım ve km olarak aracın gayet iyi durumda..Çok özel değilse sana ne kadara mal olduğunu yazarsan sevinirim..Puntoların benzinli 1.4 16V modelleri segmentindeki 1.4 araçlara göre zaten daha az bir benzin sarfiyatına sahip..LPG li olunca daha da tasarruflu olur ..

Sağol kardeş hepimize kazasız sürüşler aracı 15.250 ye aldım azmı çokmu bilmiyorum ama aldım işte klimayı denedim düşük derecede eşit sıcaklık veriyor ama yüksek derecede yolcu tarafı sıcak hava üflemiyor sanırım bozuk
    ghosttailor kardeş senin cd çalar aynı zamanda mp3 çalıyormu benimkide blaupunkt ama mp3 çalmıyor

Aracın fiyatı donanımı ve km'si göz önüne alındığında çok iyi.. Klimanda bir problem olduğu anlaşılıyor.Yetkili serviste sorununa çözüm bulabilirler..Benim aracımın cd çaları blaupunkt ama mp3 çalmıyor.Punto'nun Shine modelleri Mp3 çalıyor bildiğim kadarı ile..Klima konusunda gelişmeleri buradan bizlerle paylaşırsan seviniriz..

• quote:

Orjinalden alıntı: nejgun

herkese slm... öncelikle topicime iilgi gösterdiğiniz için çok sağolun... Aracımı yeni aldığımda açmıştım, nerdeyse bir yıl oluyor.. şifremi kaybettiğimden ve iş yoğunluğundan bir ara giremedim..

Şimdi bir sorum olacak, Aracım 2004 1,3 Multijet .. (Yağmur sensörlü, sunrooflu, park sensörlü, cd çalarlı, dijital klimalı) bu dynamic konfor paketlimi yoksa shine mı hala çözemedim. sorunum bu araçta uzaktan kumanda varmı..
    Teşekkürler..

Hoşgeldin nejgun kardeşim..Forumdaki Punto kullanıcılarının bilgi paylaşımında bulunacağı böyle bir platforma ihtiyacı vardı..Sende bu kulübü kurarak bu işin temelini attın..Kendi adıma bende sana teşekkür ederim..Seni tekrar aramızda gördüğümüze sevindim..Benim imzamdaki aracımda seninle sunroof hariç aynı donanıma sahip..Dynamic konfor paketli diye geçiyor..Punto Shine'ların dış görünümdeki en büyük farkı sis farları olması..Uzaktan kumanda derken merkezi kilit sistemini kast ediyorsun sanırım benim merkezi kilit sistemi uzaktan kumandalı..eğer seninki değilse 2004-2005 model farkından olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 7 Mayıs 2009; 20:33:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nejgun

herkese slm... öncelikle topicime iilgi gösterdiğiniz için çok sağolun... Aracımı yeni aldığımda açmıştım, nerdeyse bir yıl oluyor.. şifremi kaybettiğimden ve iş yoğunluğundan bir ara giremedim..

Teşekkürler..

Tekrar görüşmek ne güzel nejgun hoşgeldin Senin aracın Dynamic konfor paketli sanırım çünki ben aracımı alırken (2005 senesi eylül ayında) Shine modeli ile diğerlerini karşılaştırmıştım. Benim aracımda deri direksiyon, direksiyondan kumandalı mp3 çalarlı bagajda 100 wattlık subwooferlı cd player, spor pedal takımı ve sis farı vardı satıcı tüm bu donanımların sadece Shine modelinde olduğunu söylemişti...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.