Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
715.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracınız standart mı yoksa ekstra paketleri var mı?
  • Arkadaşlar bende 2004 model punto 1.3 m.jet araç var.Aracım 91.000 km civarında.Aracımı kullandıktan sonra belli bi süre sonra arıza lambalarından direksiyona benzeyen olan yanıyo ve sürekli oluyo.bu durum sürekli olmuyor ama genelde bu ışığı görmeye başladım.Aracımı genellikle cıty modunda kullanıyorum.Bununla ilgili bi araştırma yaptığımda direksiyon milini değiştirmem gerektiğini ve 2.070 TL sadece parçanın tuttuğunu İzmir'de bir servis söyledi.

Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?Bu aracı bu şekilde kullanmam araç direksiyonuna sertlik vermesinin dışında bir sorun yaratır mı?
    Direksiyon mili değiştirmeden bu sorun çözülebilir mi?

tşk
  • Sn. ghosttailor; ekstra olarak hatırladığım kadarıyla güvenlik paketinde abs ve yan hava yastıkları, konfor paketinde digital klima, yağmur ve far sensörü ile cd-mp3 çalar vardı. Tabi hatırladığım kadarıyla.Bende 2005 pundo multijet dynamic var. Ekstra olarak da sadece digital klima var. Yani paket değil. Bunların dışında bir de ses paketi vardı. Beşli cd değiştirici ve subwoofer vardı bunda. Paketli aracı olanlar belki daha net bilgi verebilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pumpkinpumpkin

Arkadaşlar bende 2004 model punto 1.3 m.jet araç var.Aracım 91.000 km civarında.Aracımı kullandıktan sonra belli bi süre sonra arıza lambalarından direksiyona benzeyen olan yanıyo ve sürekli oluyo.bu durum sürekli olmuyor ama genelde bu ışığı görmeye başladım.Aracımı genellikle cıty modunda kullanıyorum.Bununla ilgili bi araştırma yaptığımda direksiyon milini değiştirmem gerektiğini ve 2.070 TL sadece parçanın tuttuğunu İzmir'de bir servis söyledi.

Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?Bu aracı bu şekilde kullanmam araç direksiyonuna sertlik vermesinin dışında bir sorun yaratır mı?
    Direksiyon mili değiştirmeden bu sorun çözülebilir mi?

tşk

Geçmiş olsun diyelim arkadaşım. Ben de geçen kış aküyü değiştirdikten sonra airbag arıza sinyali ile karşılaştım.Servisi aradığımda elektronik devrelerde akü değişikliklerinde zaman zaman böyle durumlar olduğunu, bir ara uğrayıp kart okutmam ve güncelletmem gerektiğini söylediler. Tabi bir ara uğradım, uğradığımda randevusuz bakamayacaklarını söylediler. Randevu ile başka bir gün gittiğimde çek-up yapmadan birşey diyemeyeceklerini söylediler. Neyse çek-uptan sonra bana airbaglara hükmeden müşürün işlev yapmadığını, değiştirişlmesi gerektiğini söylediler. Fiat ise işçilik hariç 410 lira. Yanlış anlaşılmasın airbaglarda hata yok. Takımı ne kadar bunların, durduğu yerde bu nasıl olur dediğimde, elektronik parçalarda oluyor bunlar dediler. Bütün bu saydığım git-gellerde ilçede yaşamam ve servis olmaması sebebiyle yaklaşık her seferde 150 km. yol giderek olunca ve son gidişimde iş kısa sürer dedikleri için ailece gidip saatlerce çocukla servis kapısında sürünerek bekleyince fiata tövbe ettim. Yaptırmadım. Çakallık durumu hissettim. Telefonda başka, icraatta başka oldu iş. Arabamı çok sevmeme ve çok memnun olmama rağmen sırf bu servis yüzünden bundan sonraki arabam kesinlikle fiat olmayacak (bundan önce doğan L ve uno kullanmıştım). Tek bir düğme 410 lira. Sanki Mercedes kullanıyorum Uzun lafın kısası arkadaşım senin arızan hakkında bilgim olmamasına rağmen, yaşadığın yerde seçme şansın varsa kesinlikle bir serviste kalma, araştır diyorum. Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ht22

Sn. ghosttailor; ekstra olarak hatırladığım kadarıyla güvenlik paketinde abs ve yan hava yastıkları, konfor paketinde digital klima, yağmur ve far sensörü ile cd-mp3 çalar vardı. Tabi hatırladığım kadarıyla.Bende 2005 pundo multijet dynamic var. Ekstra olarak da sadece digital klima var. Yani paket değil. Bunların dışında bir de ses paketi vardı. Beşli cd değiştirici ve subwoofer vardı bunda. Paketli aracı olanlar belki daha net bilgi verebilirler.

Cevabınızdan dolayı teşekkür ederim.geçen pazar 2 el pazarında 2005 model punto multijet için pazarlık yaptım. Aracın sahibi ekstra olarak güvenlik ve konfor paketi olduğunu söyledi.Araçta yağmur sensörü, park sensörü,ve çift yönlü dijital klima var.Ama sadece 2 hava yastığı mevcut. Güvenlik paketli olan bir araçta 2 hava yastığı olması garibime gitti ve bende bir şüphe uyandırdı.Bende bunun üzerine forumda bir arkadaşımızın yazmış olduğu donanım listesine baktım. Ayrıca araçta cruise control olması gerekiyor aşağıdaki listeye bakılınca..Çünkü bu özellik KP özelliklerine dahil.Aracın sahibi bana bundan bahsetmedi ama yol bilgisayarında speed limit diye bir özelliği gösterdi.Cruise control denilen bu mudur?
    Aracı almak istiyorum ve kafama takılan bazı sorulara burada cevap bulabilirim diye düşündüm..
    Keyifli forumlar..

Punto 1.2 8V Dualogic Dynamic
    Punto 1.3 Multijet 16V Dynamic Punto 1.4 16V Dynamic

Stil
    Hafif alaşmlı jantlar S S
    Metalik Boya S* S*
    Isıtmalı ve elektrik kumandalı dış dikiz aynalar S S
    Gövde rengi tamponlar S S
    Kapı koruma çıtaları S S
    Konfor ve Fonksiyon
    Atermik SolarPlus cam S S
    Elektrikli ön camlar S S
    Follow me home S S
    Fiat Code S S
    İç hava sirkülasyonu S S
    Dualdrive S S
    Çok satırlı bilgi ekranı S S
    Yol bilgisayarı S S
    Orta konsol bardaklık S S
    Çift parça katlanabilir arka koltuklar S S
    Ön koltuk arkalarında cepler S S
    Kapı panellerinde harita cepleri S S
    Yükseklik ayarlı direksiyon simidi S S
    Yükseklik ve bel ayarlı sürücü koltuğu S S
    Kapı açık ikaz lambası S S
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit S S
    Klima + polen filtresi S S
    Çift bölge kontrollü otomatik klima KP KP
    Sunroof O O
    Cruise control - KP
    Park sensörü KP KP
    Yağmur sensörü KP KP
    Direksiyondan kumandalı müzik sistemi S S
    CD changer uyumlu , hıza duyarlı Blaupunkt HiFi Radyo/Kaset müzik sistemi S S
    CD changer uyumlu , hıza duyarlı Blaupunkt HiFi Radyo/CD müzik sistemi KP KP
    6 hoparlörlü 220W ses sistemi S S
    Ön konsola entegre 5'li CD değiştirici SP SP
    Subwoofer 100W SP SP
    Güvenlik
    Sürücü havayastığı S S
    Yolcu havayastığı S S
    Kapı içi koruma barı S S
    Yükseklik ayarlı ve aktif gergili ön emniyet kemerleri S S
    Yangın önleme sistemi (FPS) S S
    Yükseklik ayarlı ön koltuk kafalıkları S S
    Yükseklik ayarlı arka koltuk kafalıkları S S
    ABS + EBD O S
    Tavan havayastıkları EGP EGP
    Yan havayastıkları EGP EGP

• Merhaba.Speed limit cruise kontrol değildir.Speed limit düğmesini aktif hale getirdiğinizde ve bir hız seçtiğinizde (örneğin 100 km), belirlediğiniz bir hızı geçtiğinizde (örneğe göre 100 km.)sesli alarm ikaz ediyor ve yol bilgisayarında sppe limit yazıyor. Hayırlı olsun diyelim.Çok keyifli bir araçtır.Ayrıca konfor paket olması çok isabet olmuş.Digital klimanın kıymetini kullandıkça anlıyorsunuz.
  • Teşekkür ederim..Bunca senedir benzinli araç kullanmış bir olarak bu ilk dizel aracım..Peki multijet motorları kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?Ayrıca dijital klimada ilk görüşte açıkçası biraz karmaşık geldi
  • Benim de ilk (hala kullanıyorum) dizel aracımdır.Aynen sizin gibi alırken tereddütlerim vardı. Fiatın taşıt koruma sistemi var.Her 10 depo mazotta en az 1 deposunu opet.ten almanız ve aracınızın km.sini opet karttan geçmeniz gerekiyor. Bu sayede yakıttan dolayı bir sorun yaşarsanız aracınızın motoru garanti altında oluyor. Benim başıma bir kez bir sorun geldi.O da 2005-2006 kışı (meşhur Sibirya soğukları varken) mazot filtresi mazotun donması sebebiyle dondu.Fakat aklınıza birşey gelmesin o hafta onlarca kişi (farklı bayilerden mazot almasına rağmen) benim yaşadığımı yaşadı.Sonradan öğrendikki soğuk hava beklenenden çabuk bastırmış ve tüpraş eurodizellere katkı maddesi koymadan dağıtım yapmış. Servisi aradım, gelip ücretsiz filtreyi değiştirdiler.Çok şükür başka bir vukuat olmadı yakıttan.Tabi burada belirtmem gerekir ki acemi bir dizel kullanıcısı olarak o günden sonra gelen servisin söylediklerini aynen uyguladım ve uyguluyorum. Bana kış aylarında kesinlikle normal mazot kullanmamı, bunun yeterli olacağını, ama illede istersem donmaya karşı yakıt katkı maddesi de koyabileceğimi, normal mazotun euroya göre daha yoğun olması sebebiyle soğukta daha dirençli olduğunu söyledi.Servise normal mazotun motorda bir sorun yaratabilir mi diye sorduğumda, multijet motorların normal mazotu da filtreleyebilen bir özelliği olduğunu (hatta renolarda bu özelliğin olmaması sebebiyle normal mazot kullananların zamanla sorunlar yaşadığını), bu yüzden rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi. Ben de kış aylarında normal, sıcak havalarda da euro kullanıyorum. Motor ustası değilim ama hiç bir sorun yaşamadım. Eğer alacağınız araç sorunsuzsa çok keyifli (özellikle turbo farkıyla yokuşlarda) bir araç aldığınızı düşünüyorum. Belirtmem gereken bir konu da fiat puntonun 2004 yılında 1.3 multijet motor ile kendi segmentinde dünyanın en iyisi seçildiğidir. 1248 cc olması sebebiyle vergi avantajı da cabası. Dikkat etmeniz gereken en önemli olay yağını eksik etmeyin. Bende hiç eksiltme olmadı ama zaman zaman kontrol etmekte fayda var. Bir de özellikle kış aylarında ilk çalıştırdığınızda hareket etmeden birkaç dakika rolantide motorun ısınması iyi olur. Digital klimaya gelince, sağa ve sola ayrı ayrı 7 derece farklı ısı verebiliyor.Yani şöför ile yolcu kendi zevkine göre sıcaklığı ayrı ayrı ayarlama şansına sahip. Bunun dışında mono tuşuna bastığınızda her tarafa aynı sıcak/soğuk hava veriyor. Aynı evlerde kullanılan klimalar gibi düğmeden istediğiniz dereceyi ayarlıyorsunuz, gerisi klimaya kalmış. Isı sürekli ayarladığınız derecede tutuluyor. Son olarak da en çok beğendiğim ve hiç bahsedilmeyen "hızlı buğu çözme"özelliğinden bahsedeyim. Özellikle kış mevsimlerinde camlar nefesimizden buhar yapıyor ya, sadece max düğmesine basatığınızda klima otomatik olarak ön ve yan camlara çalışıyor, arka cam rezistansı çalışıyor ve yan aynaların ısıtması çalışıyor.İnanın çok hızlı bir şekilde buhar falan kalmıyor.İşiniz bittiğinde tekrar max düğmesine bastığınızda klima önceki ayarına geri dönüyor. Lafı bu kadar uzattığım için belki anlamışsınızdır; arabamı seviyorum. Kalabalık olmaya aileler için ideal bir seçim olduğunu düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ht22 -- 9 Nisan 2009; 21:49:24 >

• İlginizden ve cevabınızdan dolayı teşekkür ederim..Yeni punto'm ile aranızda olmaktan çok mutluyuz
  • Arkadaşlar nelerdesiniz yahu?
  • Arkadaşlar Punto kulübü mevcudumuz nedir tam olarak?
  • Puntocular nette gezmek yerine direksiyonda gesmeyi tercih ettiğinden topiğe pek uğramıyorlar Sn. ghosttailor, aracınız kaç km.de ve mahsuru yoksa kaç aldığınızı öğrenebilirmiyim? Piyasa ne kadar kırık diye merak ettim. Hani bu günlerde her yerde kriz indirimi var deniyor ya o bakımdan. Bu arada kazasız belasın günlerde kullanmanız dileğiyle, hayırlı olsun..
  • Araç 2005 model konfor ve güvenlik paketli dijital klimalı multijet dynamic..sıkı pazarlıkla 15000 tl ye alındı..araç 56000 km de..
  • gosttailor çok güzel ve çok ekonomik bir araba aldın hayırlı olsun kazasız belasız sürüşlerle inşallah.
  • Teşekkür ederim armani..
  • Makul bir fiyata çok değerli bir araç almışsın ghosttailor. Hayırlı olsun..
  • Teşekkür ederim..Kazasız belasız inşallah..
  • Arkadaşlar 1.3 multijet motor max. torkunu 1750 dv/dk da veriyor.Peki kaç bin devirde bitiyor bu max tork?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.