Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
715.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bıktık bu eski usta ve şöfor ağızlarından,
    dizel motorlara bu güvensizlik nedir anlayamadım.
    kendini usta sanan insanlar sürekli kötülüyorlar.
    artık yeni nesil dizeller benzinlilerden daha sorunsuz.
    benim aracım 2006 model şu anda 40binde, 30binde iken yağ değişimi yaptım özel bir serviste.
    yağı değiştiren usta bu araç 2008 model mi dedi.
    aracı temiz kullanınca motor, yürüyen aksam ve diğer elektronik ve mekanik sistem sapasağlam kalıyor.
    bu iş dizel ve benzinli olmasına değil,
    arabayı kullanan kişilerin araç kullanmasını bilmesine bakar.

quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

quote:

Orjinalden alıntı: freemann

Arkadaşlar bende Punto ailesine katıldım 2006 Multijet alalı 1 hafta olmadı ama servise götürdüğümde içime kurt düşürdüler yürüyeni vss.. herşeyi çok güzel temiz ama 118 bin km de araç.100 binden sonra sana çok masraf çıkartır dedi servisteki usta.Siz ne dersiniz bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz benim için önemlii.

Dostum İstanbul Atatürk havalimanında aynı motoru kullanan bir albea nın 380 bin km bakımını geçen ay yaptırdığını gittiğim serviste duydum ve hiçbir sorununun olmadığını söylesem heralde rahatlarsın 100 bin km sonra temiz bir aracın hem de dizel motorlu bir aracın (dizel motorlarda benzinli motorlara göre daha sağlam malzeme kullanma zorunluluğu vardır) bakımlı ve temiz kullanmak şartıyla nasıl çok masraf çıkartacağını açıklayabileceğini sanmıyorum. Aracın dediğin gibi temiz kullanılmışsa ustanın söyledikleri - ki o kişinin gerçek "usta" olduğunu hiç sanmıyorum - saçmalamaktan ibaret... Gönlün rahat olsun. triger kayışı bakım periyodu 250 bin km. Bu da servis parça bakım periyodunda yazan yazıdır. (Dikkat et değişim demiyorum bakım diyorum çünkü puntolarda triger kayışı değil zinciri vardır ve normal araçlardaki gibi 50 - 60 bin km de bir değiştirilmez) Madem 100 bin den sonra sorun çıkartıyor o halde 250 bin km yi nasıl görür bu araba? Gerçekten de işinde bu kadar bilgisiz bir insanın resmi serviste nasıl çalıştığını merak ettim... Ayrıca 2005 senesinde 1.3 multijet motorunun yılın motoru seçildiğini de eklemek isterim. İyi bir seçim yapmışsın multijet motor kaliteli yakıt kullanıldığı müddetçe ve bakımları düzenli olarak yapıldığı müddetçe seni hiç üzmez araban kaya gibi sağlam merak etme. hayırlı olsun güle güle kullan.
    Not: Bence derhal servisini değiştir yoksa senin çok bilen "usta" sağlam motorunu da bozar benden söylemesi :) İyi günler dilerim.

• Tamamen katılıyorum

Orjinalden alıntı: gpunto

bıktık bu eski usta ve şöfor ağızlarından,
    dizel motorlara bu güvensizlik nedir anlayamadım.
    kendini usta sanan insanlar sürekli kötülüyorlar.
    artık yeni nesil dizeller benzinlilerden daha sorunsuz.
    benim aracım 2006 model şu anda 40binde, 30binde iken yağ değişimi yaptım özel bir serviste.
    yağı değiştiren usta bu araç 2008 model mi dedi.
    aracı temiz kullanınca motor, yürüyen aksam ve diğer elektronik ve mekanik sistem sapasağlam kalıyor.
    bu iş dizel ve benzinli olmasına değil,
    arabayı kullanan kişilerin araç kullanmasını bilmesine bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 3 Ocak 2009; 23:53:58 >
  • Soru soracağım elim boş gelmek istemedim..Eski aracımdan bir kare.. Dizel Puntoların yakıt tüketimi nasıl son fiyatlar üzerinden? Performans motor sesi vs gibi konularda da soru işaretleri var kafamızda..Bir arkadaşa almayı düşünüyoruz ancak bizim kullandığımız benzinli idi.. Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..
     2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 5 Ocak 2009; 11:07:01 >
  • bu hafta sonu şehirdışına çıktım 1000km yaptım.
    yol bilgisayarında görününen ortalama 4.8 litre idi.
    bu da 2.35tl den hesaplanırsa kiometrede 0.112 tl eder.
    eski tabirle 112bin lira yakıyor.

şehir içi dışı karışık ortalama 5 litre desek 0.117 eder.

quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Soru soracağım elim boş gelmek istemedim..Eski aracımdan bir kare.. Dizel Puntoların yakıt tüketimi nasıl son fiyatlar üzerinden? Performans motor sesi vs gibi konularda da soru işaretleri var kafamızda..Bir arkadaşa almayı düşünüyoruz ancak bizim kullandığımız benzinli idi.. Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..

• arabamı ben satmayı düşünüyordum.
    satma amacımda otomatik araba almak.
    ancak bu aralar ailevi sağlık problemlerinden dolayı araba bana çok lazım oluyor.
    şimdi satarsam bi süre arabasız kalamam.

şimdilik bir süre erteledim.

quote:

Orjinalden alıntı: bluemountain

yukarda bir arkadaş arabasını satıyror bende bu ara araç bakıyorum nerdesiniz acaba fiyat olarak nasıl düşünüyorsunuz ??. aslında ben palio dizel bakıyodum puntolar la fiyatları yakın olduğunu görünce punto da düşünmeye başladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Soru soracağım elim boş gelmek istemedim..Eski aracımdan bir kare.. Dizel Puntoların yakıt tüketimi nasıl son fiyatlar üzerinden? Performans motor sesi vs gibi konularda da soru işaretleri var kafamızda..Bir arkadaşa almayı düşünüyoruz ancak bizim kullandığımız benzinli idi.. Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..

Yaklaşık 2 ay önce Edirne'den İstanbul Ataköy'e gittim en az ne kadar yakıt harcayarak gideceğini merak ettiğimden nerdeyse hiç gaza basmadım 90km sürati geçmedim arabada 2 kişi+2 bavul vardı klima açıktı ve aracı otoparka park ettiğimde yol bilgisayarında 100 km'de 3.7 litre ortalama yakıt harcadığını gördüm. Normal sakin kullanımda 100 km'de ortalama 4.8 - 5.2 litre şehir içi yakıyor. Motor sesi konusuna gelince; Ben hiç benzinli Punto'ya binmedim bu yüzden onunla kıyaslama yapamam ama elimden birsürü benzinli araba geçti inanın dizel olmasına rağmen sürüş esnasında kullanmış olduğum birçok benzinli araçtan daha sessiz, sadece kırmızı ışıkta durunca anlıyorsunuz dizel olduğunu bir de ilk çalıştırınca. 180Nm tork ürettiği için çok güzel bir çekişi var aynı motor hacmindeki benzinli araçlardan daha iyi bence... Özellikle de yokuş çıkarken vites düşürmek bir yana 1750 devirden sonra devreye giren turbo sayesinde gaza dokununca daha da hızlandığını görüp anlıyorsunuz ne kadar güçlü olduğunu. Bence ihtiyaçları doğru belirleyip alınabilecek bir araç. Hem ucuz hem konforlu seyahat etmek istiyorsanız tavsiye edebileceğim bir araç. Şunu da unutmayın araç 1248cc lik bir motora sahip olduğu için vergi diliminde en alt sırada yer alıyor. Yani bir senede 1300cc üstü bir araç için ödeyeceğiniz miktar 2009 senesi için 1-3 yaş arası 628TL iken, 1248cc lik dizel Punto için ödenecek miktar 393TL. Yılda 235 TL kar hiç de fena değil... tabi maksat dizel alıp ekonomi yapmaksa her anlamda ekonomi yapmak lazım hem yakıttan hem vergiden

• gpunto, çok geçmiş olsun umarım sağlık sorununuz en kısa sürede hallolur.

Sye88, Sunroof resmi yaramı deşti resmen çok beklemiştim sunrooflu+çift bölge kontrollü klimalı model ama bulamamıştım... başka resmi varsa aracınızın eminim diğer arkadaşlar da en az benim kadar görmekten keyif alacaklardır
    Saygılar.
  • evet arkadaşlar doğru söyliyorsunuz..Servisimi değiştirdim ve şuanda yeni ustalardanda bayağı memnunum,onların atladığı bir çok şeyi burada gördüler ve uyardılar.Hepinize teşekkürler verdiğiniz destek için aracımdan çok memnunum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: freemann

evet arkadaşlar doğru söyliyorsunuz..Servisimi değiştirdim ve şuanda yeni ustalardanda bayağı memnunum,onların atladığı bir çok şeyi burada gördüler ve uyardılar.Hepinize teşekkürler verdiğiniz destek için aracımdan çok memnunum...

Ne zaman şikayetiniz olursa buraya yazabilirsiniz hep beraber bir çözüm ararız. Aracınızı güle güle kullanın.
  • Yardımcı olan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum..Benzinli Puntonun en büyük dezavantajı rampalarda devirden düşürürseniz geç toplamasıydı bu sorunun dizelde turbo sayesinde aşılmış olması çok iyi..Dobloyu kaldırabilen motor Puntoyu havada karada kaldırır ama 1.4 kadar olmaz haliyle..Yakıt değerleri de çok iyiymiş..Bizim araç uzun yolda temkinli gidersek 5 lt yi zor görüyordu dizelin tüketimine hayran kaldım..

Puntojet araç hala bende olsaydı istediğin tarz fotoğraflar çeker paylaşırdım ama....Elimde kalanlar arasından bulabildiğim sadece bu fotoğraf var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 12 Ocak 2009; 18:58:39 >

• Sye88 yolladığın resim için çok teşekkür ederim cevap biraz geç oldu kusura bakma. Eğer yükleyebilirse modifiye edilmiş bikaç punto resmi var ilginizi çekeceğini düşünüyorum

• Bu resimleri sizler de çeşitli sitelerde görmüş olabilirsiniz ama görmeyen arkadaşlar için yüklemeyi uygun gördüm.. resimlere devam

• Beğendiyseniz daha buldukça yollarım. Yurtdışında 3 kapılı olan modellerin modifiyeli olanları çoğunlukta, o yüzden yolladığım resimdekilerin çoğu 3 kapılı modeller.. Bu 3 kapılı modeller Türkiye'de bildiğim kadarıyla hiç satışa sunulmadı ama yine de resimlerde bizlere fikir olabilecek birsürü ayrıntı var...
    Hepinize saygılar..

• punto 1,3
  • selam arkadaşlar,
    2.el punto almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.2004 model 1,3 multijet 70000 km de 15.000 tl nasıl ? abs haricinde full (sunroof,dijital klima,...) .Multijet motorlar nasıl sağlıklı mı, performans ve bakım masrafları hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim teşekkürler
  • Herkese selam,

2004 yılında, 2005 model olarak aldığım punto yaklaşık 40000km de iken 2008 yılbaşında linea ile değiştirdim. Daha doğrusu eşim değiştirdi=)) Ben panda ile idare ediyorum=)

Öncelikle klima ile ilgili sorun yaşadığımı hiç hatırlamıyorum, daha doğrusu hiç sorun yaşamadım ve çok iyi bir teklif olduğu için ( 21.000 'e sattık ve tam donanımlı, 6 ileri otomatik linea 35.000 e) değiştirdik.

Punto,

iyi tarafı sunroof olması ve çok ekonomik olması

Kötü tarafı işçilik ve malzeme kalitesi

Linea

iyi tarafı nerede ise eksik donanım yok. sunroof, xenon far ve deri koltuk hariç herşey var.

Kötü tarafı daha çok yakıyor, otomatikleştirilmiş vites uyumlu değil, sıkışık trafikte sarsıntılı vites değişimleri olabiliyor.

Dizel makine ile ilgili de bir ekleme yapayım, 16 ay süreyle 1.3 dizel doblo kullandım. İş dolayısı ile önce 0 km verdiler, tüm trakyada 40000 km dolaştım, ardahana uçakla gittiğim için, başka bir arkadaşa devrettim, en son firmadan ayrılırken sanırım 70000km de idi motor ile ilgili sorun yoktu. Kars hava alanında 10000 km de başka bir doblo aldım, yılbaşında 33000 km de iade ettim. Şantiyede kullanıldığı için özen gösterdik desem ne kadar inandırıcı olur bilmem. Kısaca aynı makine ile punto, linea, doblo ve lısa bir süre için asrta araçları kullanma şansım oldu, kesinlikle harika bir makine..

• quote:

Orjinalden alıntı: hibritlesme

selam arkadaşlar,
    2.el punto almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.2004 model 1,3 multijet 70000 km de 15.000 tl nasıl ? abs haricinde full (sunroof,dijital klima,...) .Multijet motorlar nasıl sağlıklı mı, performans ve bakım masrafları hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim teşekkürler

Doğru tercih yapmışsın bence. Punto ve Multijet motorlar ile detaylı bilgilere daha önceki sayfalardan ulaşabilirsin performans ekonomi vs. ile ilgili baya bir yorum bulabilirsin. Eğer alırsan şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: hibritlesme

selam arkadaşlar,

süper, kaçırma.
  • arkadaşlar fıat punto ıcın sıs farlarını nerden bulabılırız bayı fıyatı 450 ye takarım dıyor bana bıraz pahalı geldı bızde opel astra var onun sıs farı bıle ondan ucuz
  • Herkese selamlar :)

Punto modifiyesi gercekten zor bir otomobil, pek fazla da yok bu nedenle...

Sizle otomobilimi paylasmak istedim, ayrıca son halini Tuning Türkiye Mart sayısında detaylıca inceleyebilirsiniz ;)

'06 Punto Multijet

Modifications;

Upsolute Chip

ECU Mapped

Raid HP Boost Gauge

Simota Absolute Power Filter

Magnex Slash Cut Exhaust

Exhaust Pipes Modifications

EGR & Cat Conv Canceled

OZ Ultraleggera Matte Black Rims 7.0 x 17''

Kumho KU31 Tires 205 40 17

Eibach Springs 50mm

Llumar Window Tints All+

Texon Xenon 6000k

JSV Angeleyes

US Indicators

Custom Made Matte Black Headlights

Custom Made Matte Black Sport Grill

Carbon Abarth Logo

Bumper Mods

AEM & APP Plate

Pioneer Head Unit

Infinity Components

Kicker Subwoofer

Rockford Fosgate Amplifier

Photos;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRaGGeR -- 22 Şubat 2009; 17:28:26 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.