Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dostum küçük bir düzeltme yapayım dynamic versiyonunda direksiyon kum. müüzik sistemi alüminyum jant ön sis farı mevcut

Dostum jant konusunda haklısın ..Shine'nın müzik sistemi Dynamicten farklı olarak Mp3 çalıyor.Sis farı ise standart donanım olarak sadece Shine versiyonunda olması lazım.Kendi Punto'mda dynamic ve sis farları mevcut değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaddack

Arkadaşlar, Fiat Punto Multijet triptronic düşünüyorum. Triptronic şanzıman ile ilgili bilindik bir problem var mı bu araçta yoksa huzurla triptronic şanzımanlı multijet Punto alabilirmiyim?

Merhaba shaddack dostum.Şimdiye kadar Dualogic şanzımanla ilgili bir sıkıntı yaşandığını duymadım..Eski kasa Punto'larda Dualogic şanzıman sadece 1.2 8V benzinli motorla birlikte sunuluyor.

Ayrıca verdiğim linke bir göz at derim..

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=85&baslik=Punto%201.2%20Dualogic%20-May%C4%B1s%202004

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 11 Ekim 2009; 20:03:00 >

• crackocain dostum sakın o arabayı alma. ben alalı 1 ay oldu aynı renk aynı model hatta 77 000 KM de arabada çizik dahi yok fiyatı 15 000 tl. senin dediğin araba önden kazalı ve KM si biraz fazla gibi. ama arabayı güvendiğin birine gösterirsin içine sinerse alırsın. BU ARADA BENİM ARACI STEPNESİ MOTOSİKLET TEKERİ GİBİ BU DURUM 2004 MODELLERDEMİ BÖYLE YOKSA HEPSİNDE STANDARDT MI. USTALARDAN BİR CEVAP GELİRSE SEVİNİRİM. BU ARADA ARACIN YAKITINI SEHİR İÇİ 145 E KADAR DÜŞÜRDÜM. SEHİRLER ARASI İSE 108 000 YAKIYOR YANİ 100 KM DE 4 LİTRE BU YÜZDEN PUNTOMU ÇOK SEVİYORUM. TABİ BU SİTEYİDE. BU SİTE OLMASA BELKİ BEN BU ARABAYI ALMAYACAKTIM...
  • yeni çıkan çoğu araçta stepneler bisiklet lastiği tabiri ile geçiyor benim 99 model polomda bile aynı durumdu.
    not: enteresandır benim puntomda çelik jant sis farı direksiyondan kumandalı kasetçalarteyp standart
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucho66

crackocain dostum sakın o arabayı alma. ben alalı 1 ay oldu aynı renk aynı model hatta 77 000 KM de arabada çizik dahi yok fiyatı 15 000 tl. senin dediğin araba önden kazalı ve KM si biraz fazla gibi. ama arabayı güvendiğin birine gösterirsin içine sinerse alırsın. BU ARADA BENİM ARACI STEPNESİ MOTOSİKLET TEKERİ GİBİ BU DURUM 2004 MODELLERDEMİ BÖYLE YOKSA HEPSİNDE STANDARDT MI. USTALARDAN BİR CEVAP GELİRSE SEVİNİRİM. BU ARADA ARACIN YAKITINI SEHİR İÇİ 145 E KADAR DÜŞÜRDÜM. SEHİRLER ARASI İSE 108 000 YAKIYOR YANİ 100 KM DE 4 LİTRE BU YÜZDEN PUNTOMU ÇOK SEVİYORUM. TABİ BU SİTEYİDE. BU SİTE OLMASA BELKİ BEN BU ARABAYI ALMAYACAKTIM...

Bucho dostum haklısın..Punto'larımız gerçekten son derece keyifli araçlar..Her zaman söylerim..Piyasadaki fiyat/performans oranı en iyi olan araba Punto'dur.Çevremdeki birkaç dostumuda Punto sahibi olmasına vesile olmuş bir kişi olarak etrafımda Punto kullanıcısı olupta şikayeti olan bir insan görmedim.Herkes gayet memnun..Özellikle yakıt tüketiminden..Bunca senedir araba kullanırım,ayrıca pek çok marka ve modelde araba sahibi oldum.Sahip olduğum bütün arabalar benim için özeldi ama Punto'yu aldıktan ve kullanmaya başladıktan sonra onunla aramda gerçekten farklı bir bağ olduğunu hissettim.
    Sözün özü Punto'lar gerçekten özel araçlar..ve İtalyanlar bu arabaya gerçekten 'Ruh' katmış..
    Site ile ilgili yorumun içinde teşekkür ediyorum dostum..Elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmya çalışıyoruz..Ortak paydamız tabiki Punto

Sorunun cevabına gelecek olursam benim aracımda stepne olarak 185/60 R 14 standart lastik var.Belki 2005 model ve sonrası böyledir.Aracında bulunan stepneyi kısa mesafede ve max.80 km hızda kullanabilirsin..

• Selam tekrardan beyler...

Denizlide bir Punto buldum. 1.3 Multijet dizel.

Araçta orjinal cd çalar, dijital klima, çift hava yastığı, abs var.

2005 model ve 80.000 km'de 15.750 TL...

Sağ far değişmiş, onun haricinde değişeni yok. Fiyat iyi gibi geldi bana...
  • herkese slm. benim puntota city mode arızası oldu, fiata telofan açtım, bu sitede vardı sanırım city mode arızası, garanti bitmesine rağmen değiştirildi diye okumuştum. 1 hafta sonra aradılar aracımın daha önce hasarlı kaza yaptığını, aynı zamanda bakımlarının serviste yapılmadığından dolayı yardımcı olamayacaklarını söylediler .. Bence bu kronik bir hata ise sanırım bir çok puntocu bu fikirde servise gitmediğinin veya kazalı darbeli olup olmadığının bir önemi olmasa gerek ne dersiniz.
  • Donanım iyi..Fiyat iyi..Araç gerçekten temiz ise alınabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysedo70

herkese slm. benim puntota city mode arızası oldu, fiata telofan açtım, bu sitede vardı sanırım city mode arızası, garanti bitmesine rağmen değiştirildi diye okumuştum. 1 hafta sonra aradılar aracımın daha önce hasarlı kaza yaptığını, aynı zamanda bakımlarının serviste yapılmadığından dolayı yardımcı olamayacaklarını söylediler .. Bence bu kronik bir hata ise sanırım bir çok puntocu bu fikirde servise gitmediğinin veya kazalı darbeli olup olmadığının bir önemi olmasa gerek ne dersiniz.

Dostum haklısın sonuçta eğer aracın hasarlı kaza yapmış ve bu tamiri Fiat bilgisayarlarında görebiliyorsa tamirini de Fiat yetkili servislerinden birine yaptırmışsındır diye düşünüyorum. Tamirini yaptıkları arabaya güvenmemeleri çok enteresan.. sonuçta bu tamiri yapanlar da kendileri... Garantisi bitmiş bir arabaya istediğin heryerde servis hizmeti alabilirsin buna hiçkimse karışamaz. Arabanda kronik bir sorun varsa ki city mod arızası bu arabaların bana göre kronik bir arızası; yetkili servise bakıma götürüp götürmemen hiçbirşeyi değiştirmez. Fiat'ın bu olaya bu şekilde bir yaklaşımla tepki vermesi çok enteresan. Bu arabadaki arıza sen yetkili servisten başka biryere götürdüğün için olmamış bu arıza zaten varmış... Sanırım değiştirmemek için bahane uyduruyorlar... Bu birsürü Puntoda olan bir sorun, ücretsiz değişim yapılanların hiçbirinde kaza yokmuymuş??? veya hepsi sadece yetkili servise mi gitmiş??? Şikayetini tekrarlamanı aksi takdirde hakkını hukuki yollarla arayacağını bildirmeni tavsiye ederim, işin ucunu bırakma. Kaybedecek birşey yok ama kazanırsan 2300TL. cebinde kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mysedo70

herkese slm. benim puntota city mode arızası oldu, fiata telofan açtım, bu sitede vardı sanırım city mode arızası, garanti bitmesine rağmen değiştirildi diye okumuştum. 1 hafta sonra aradılar aracımın daha önce hasarlı kaza yaptığını, aynı zamanda bakımlarının serviste yapılmadığından dolayı yardımcı olamayacaklarını söylediler .. Bence bu kronik bir hata ise sanırım bir çok puntocu bu fikirde servise gitmediğinin veya kazalı darbeli olup olmadığının bir önemi olmasa gerek ne dersiniz.

Dostum bende Puntojet dostumun söylediklerine aynen katılıyorum..Onlara göre yetkili serviste herhangi bir işlem görmemiş aracın hasarlı bir kaza yaptığını nereden bilebiliyorlar? Bu nokta çok enteresan geldi bana..Buna işin kolayına kaçmak derler..Son derece saçma bir durum..Hakkını sonuna kadar aramalısın..Bu tip durumlarda yasalar her zaman tüketicinin yanındadır.Önce tüketici sorunları hakem heyetine başvurmalı,olmadı işi mahkeme sürecine bile götürebilirsin.Yasaya göre tüketici hakem heyetinin vereceği karar mahkemede delil olarak kullanılabiliyor..Bu arızadan muzdarip ve ücretsiz değişim hizmetinden yararlanan pek çok insan var.. Bu durumda sana mahkeme sürecinde emsal teşkil eder.
    Umarım en kısa zamanda sorun birçözüme kavuşur..Gelişmeleri bizimle paylaşırsan seviniriz..
    Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 13 Ekim 2009; 1:16:01 >

• crackocain gerçekten arabanın donanımı ve km si iyi. bu fiyata kaçırma sıkı pazarlıkla 15 250 veya 15000 bile alınabilir.
  • Teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için. Sanırım danışıklı dövüş var buradaki servis beni önceden aradı arabanın km sini sordular ve sizin araba kazlıydı sanırım dediler bende hasarı var demiştim arkasından 2 saat sonra fiattan aradılar arabnız 42bin km de kazalı servis bakımları felan işte önceden anlattığım gibi, sonuçta bir iş birliği var servisle fiat arasında; bu konunun üstüne gideceğim lakin arabaya bir müşteri var normalde 14500 istiyordum ama bu arıza yüzünden 12500 - 13500 arası verecem alacak olan kişiye durumu söyledim city meselesini yani oda kredi çekmek için bankaya başvurmuş bakalım ne olacak neticeler..
  • selam puntocular.. bende 2-3ay önce 2004 1.3mjet punto aldım. dijital klima cd çalar sanrof 94000 km 15000tl ye aldım. ateş kırmızısı. fotolarınıda çekip katıcam. cd çalarım sorunlu. ilk aldığımda sorun vardı cd yi taka çıkara ayarladım. çk güzeldi. geçende bi gün içinden cd yi cıkardım cdsiz kaldı ertesi gün cd taktım yine eskisi gibi çalmıyor. audio çalıor. böyle bir problem yaşayan varsa nasıl ayarladı anlatabilirmi? bende bütün formu okudum. kendi puntomuda çok seviyorm.
  • heeyyy puntocular neredesiniz? kimse yokmu? yeni siteyemi geçtiniz?
  • City mode direksiyon sistemi arızasından endişe edennler lütfen aşağıda verdiğim linke bir göz atsınlar içiniz rahat etsin

Ben city mod direksiyon sistemimi üçretsiz değiştirmiştim başka bir arkadaşımız daha bu hizmetten faydalanmış inceleyin derim

http://forum.donanimhaber.com/m_32682902/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet2397

selam puntocular.. bende 2-3ay önce 2004 1.3mjet punto aldım. dijital klima cd çalar sanrof 94000 km 15000tl ye aldım. ateş kırmızısı. fotolarınıda çekip katıcam. cd çalarım sorunlu. ilk aldığımda sorun vardı cd yi taka çıkara ayarladım. çk güzeldi. geçende bi gün içinden cd yi cıkardım cdsiz kaldı ertesi gün cd taktım yine eskisi gibi çalmıyor. audio çalıor. böyle bir problem yaşayan varsa nasıl ayarladı anlatabilirmi? bende bütün formu okudum. kendi puntomuda çok seviyorm.

Ahmet dostum sende aramıza hoşgeldin..Punto'nu iyi günlerde güle güle kullanmanı dilerim..Aracın 2004 modelse Cd okuyucusu Mp3 formatında kayıtlı olan CD leri çalmaz.Track formatındaki cdleri okuyabilir.
    Muhtemelen Cd çaların lazerinde bi sıkıntı var diye düşünüyorum.CD Rom sürücüleri yapı itibari ile çok hassas donanımlardır , çok kolay arızalanabilirler bu arızalar genelde Cd Rom sürücünün okuyucu lensinin kirlenmesi sonucu olan arızalardır. Bu sorunun çözümü ise lensin temizlenmesi şeklindedir. Okuyucu Lensi Piyasada bol miktarda çeşidi olan Cd Rom temizleme kitleri ile temizleyebilirsin...
    Ayrıca ''Eskisi gibi çalmıyor,Audio çalıyor'' derken ne demek istediğini biraz daha açabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 17 Ekim 2009; 6:11:04 >

• hoşbulduk saol. uzun zamandır bu formu takip ediyorum yeni üye oldum daha. birşeyler yazayım bende dedim. allahtan benim direksiyon sorunum yok. cd çalar mp3 çalmıyor sadece audio cdleri çalıyor. problem şu anda çözüldü gibi. kendi kendine yine. ama en düzgün şeklinde bile bir takırtılı yoldan geçinde müzikte 1snlik bir takılma olup yine devam ediyor. temizlemek için vcd temizliyici diye satılan cd şeklinde birşey va ondan mı almam gerek. cd sürücünün içinde falan kalmaz dimi o? biraz kalın gibi gözüküyoda???
  • hoşbulduk saol. uzun zamandır bu formu takip ediyorum yeni üye oldum daha. birşeyler yazayım bende dedim. allahtan benim direksiyon sorunum yok. cd çalar mp3 çalmıyor sadece audio cdleri çalıyor. problem şu anda çözüldü gibi. kendi kendine yine. ama en düzgün şeklinde bile bir takırtılı yoldan geçinde müzikte 1snlik bir takılma olup yine devam ediyor. temizlemek için vcd temizliyici diye satılan cd şeklinde birşey va ondan mı almam gerek. cd sürücünün içinde falan kalmaz dimi o? biraz kalın gibi gözüküyoda???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet2397

hoşbulduk saol. uzun zamandır bu formu takip ediyorum yeni üye oldum daha. birşeyler yazayım bende dedim. allahtan benim direksiyon sorunum yok. cd çalar mp3 çalmıyor sadece audio cdleri çalıyor. problem şu anda çözüldü gibi. kendi kendine yine. ama en düzgün şeklinde bile bir takırtılı yoldan geçinde müzikte 1snlik bir takılma olup yine devam ediyor. temizlemek için vcd temizliyici diye satılan cd şeklinde birşey va ondan mı almam gerek. cd sürücünün içinde falan kalmaz dimi o? biraz kalın gibi gözüküyoda???

Dostum sarsıntılı bir yoldan geçerken müzikte 1-2 sn lik takılma olması normal.Anti-Shock özelliği olan Cd playerlerde bahsettiğin takılma sorunu yaşanmamakta.Bİzim Punto'ların (ve piyasadaki pek çok aracın) CD playerlerinde bu özellik mevcut değil.Bu yaşadığın normal bir durum.Endişelenmene gerek yok..
    Cd temizleme kiti olarak 2. kalite bir ürün almanı önermem.Kaliteli bir ürün almalısın.Bende 3 ayda bir Punto'mun lensini temizlerim.Merak etme içinde kalma gibi bir durum söz konusu değil..Bu arada en kısa zamanda fotoları bekliyoruz..
    Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 17 Ekim 2009; 15:15:05 >

• Arkadaşlar merhaba..

Süper olmuş bu klüp. bilmediğim ve merak ettiğim bi sürü bilgi sahibi oldum şu 11 sayfalık klüpte dahada çok şey paylaşıp öğreneceğimizi düşünüyorum..

2 tane soru sormak istiyorum.. müsadenizle..

1 : 3 aylık punto sahibiyim.. Bayandan alınmış bi araba temizliğinde bi araba sahibi oldum.. Arabanın önceki sahibi bayan olduğu için çok km yapılmamış ve vuruğu boyası çıkması takması motor problemi hiç bişey yok ve araç servis bakımlı.. aracı teslim aldığım tarihten 1 ay sonrasına kadar araçta hiç bir problem yok.. yol sesi rüzgar sesi takırtı tukurtu hiç bişey yoktu.. Araçla uzun yolculuk yaptım gidiş geliş yaklaşık 1400 km yol yaptım.. Bu uzun yolculuktan sonra yol sesi rüzgar sesi ve takırtılar başladı.. bu takırtılardan ve yol sesinden kurtulma yolu yokmu ? Aracı servise götürdüm test sürüşlerinden sonra aracın rotillerinin değişmesi salıncakların onarıma girmesi lazım dendi.. Ama fiyat verilmedi.. Sizce bu işlemler bana kaç paraya patlar ?

2 : Babamın ford mondeo 2000 motor otomatik şansıman arabası var.. Yol bilgisayarında 1-100 km yakıt tüketim ortalaması 7.1 Lt. gösterior
    Benim 1300 motor puntomda 7.0 ? Yol bilgisayarına inanmayıp eski usül hesaplama yapmayı düşündüm ve 7.50 lt mazot ile 145 km yol yapabildim.. 7.50 lt mazot = 20 TL tekabül ediyor.. Acaba pompada bir sorunmu vardır diye düşünüyorum ? ve ne yapmam gerekiyor sizce ?

Sabırla okuyup yanıt veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akureyri -- 18 Ekim 2009; 16:20:56 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.