Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum fiyatı ne olursa olsun komple boyalı bir araç almanı tavsiye etmem.Aracın fiyatının bu kadar makul olmasının sebebi komple boyalı ve baz versiyon bir Punto olması..Bu iş için ayırdığın bütçe ne kadar bilemiyorum ama biraz daha fazla vererek daha donanımlı temiz bir Punto bulabilirsin diye düşünüyorum..
    Aşağıdaki ilanlara bir göz atmanı öneririm..
    http://www.sahibinden.com/1_3_multijet_dizel_yeni_vize_full-65WQQaXQQ14330180WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/68000_fuul_bakimli_1_3_m_jet_punto_ilgilenenlere_duyurulur-33WQQaXQQ16550333WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/sunroof_lu_punto_1_3_m_jet-06WQQaXQQ17294863WQQpXQQdisplayitem

• bence hiç o işe girmeyin renk tutmadığı için boyanmış cümlesi bence yalanın daniskası.tamponun rengi tutmayıp komple arabamı boyamışlar :)
  • Evet o ilk linkteki araç işte... Araç 2 hafta önce boyanmış. Resimdeki eski hali yani.

Daha fazla donanımdan ziyade tek istediğim kilometresinin düşük ve sorunsuz olması. Cdçalar'ı da kendim taktırmayı düşünüyorum onun haricinde pek birşey istemiyorum ekstra donanım olarak.

Bakalım beklemedeyim şuanda temiz bir Punto bulursam alıcam en yakın zamanda...
  • merhaba arkadaşlar. bende cuma günü punto alarak aranıza katıldım. Araç ile ilgili detaylı bilgi aramak için nette dolaşırken bu foruma girdim.şimdiye kadar yazılanları okuduğumda hakikatten araç hakkında ehil insanların burada bulunduğu gördüm ve hiç düşünmeden bu aileye katılmak istedim...

Aracım 2004 1,3 multijet dynamic...14500 tl ye aldım fiat servisine ve tanıdığım bi ustaya götürdüm...sol arka kapıda 2 tane küçük çizik var...onun dışında bi sıkıntısı yok dediler...

aracı çokta araştırmadan aldığım için pek fazla bilgi sahibi değilim...Kullanıcı kitabı var ama o da italyanca olduğu için bi yararını göremedim.Türkçesini bulma ihtimalim var mı?
  • HERKESE SELAMLAR. ARKADAŞLAR TÜM FORUMU OKUDUM PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN SAOLUN.

PUNTO ALMADA KARARLIYIM AMA DİZEL Mİ BENZİNLİ Mİ KARAR VEREMEDİM.

YILDA 10 BİN KM İÇİN DİZEL ALINIR MI? AĞIR BAKIM MASRAFINI YAKITTAN VE VERGİDEN TELAFİ EDEBİLİRMİYİZ NE DERSİNİZ.

DİREKSİYON PROBLEMİ HEPSİNDE OLUYORMU ACABA AMA OLANLARI SERVİS ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİYORMUŞ HERALDE.

2006 MODEL PUNTO 1.4 16V BENZİNLİ SHINE MODELİ VAR 38000 KM DE 14600TL SON FİYAT NE DERSİNİZ.
    SHINE MODELLERİ DONANIM OLARAK FULL GEÇİYORMUŞ HERALDE AMA SAHİBİ TAM BİLEMİYOR.
    BU MODELLERDE (SHINE) OLMASI GEREKEN STANDART DONANIM NE OLMALIDIR?
    İLERDE LPG TAKTIRSAK SORUN ÇIKARMI?
  • bende 2005 model 1.4 16v dynamic sunrooflu modeli var yakıt konusunda şehir içi 20-25 kuruş şehir dışıda 18-20 kuruş yakıyorum 1 depo ile şehirler arası 650km görüyor
    geri kalan tercihi sen yap
    shine larda bazılarında cruise kontrol cd changer otomatik klima var diye biliyorum
    sanırım satılırken ekstra paketler olarak satıldı bu saydığım 3 ekipmanda her araçta bulunmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 7 Ekim 2009; 19:22:37 >
  • Sevgili dostum mustafatunc aramıza hoşgeldin, doğru bir seçim yaptığını arabanı bir müddet kullanıp zevkine vardıkça anlayacaksın. Arabanın kilometresini yazmamışsın ama fiyatı uygun geldi bana. Kullanım klavuzunun türkçesini fiat yetkili servislerinden bulabilirsin (Hatta müşteri hizmetlerini arayıp talep edilebildiğini duymuştum) Birazcık olsun bilgi sahibi olman için forumumuzdaki 15 sayfanın tamamını okumanı tavsiye ederim çok faydalı bilgilere ulaşacağına eminim. Puntonu güle güle kullan kazasız belasız Forumumuzda Puntonla ilgili her türlü bilgi paylaşımında bulunabilirsin memnun oluruz.. özellikle ilk izlenimler...
  • AY345306 dostum selamlar Araba almayı düşünüyorsan Punto tavsiye ederim. Ben dizel modeli kullanıyorum ve "ağır masraf" tabir ettiğin birşeyle karşılaşmadım arabam 2006 model Shine modeli (yani Full donanımlı olan) şu an 65000 km de ve tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırmama rağmen 20000 - 40000 - ve 60000 km lerdeki büyük bakımlarda en fazla verdiğim para 330 ytl oldu. 10000 - 30000 - 50000 km bakımlarında yaklaşık 180 - 200 ytl para verdim eğer ağır bakım masrafından kastın bunlarsa bana pek ağır gibi gelmedi. Yakıtının kalitesine ve bakımlarına dikkat ederek normal kullanım şartlarını göz önüne aldığımızda bu arabaların multijet motorunu bitirebileceğini sanmıyorum zira 250.000 km de bir triger zincirine bakım yapılır diyor servis kataloğunda. Dikkatini çekerim triger kayışı değişimi gibi bi masrafın bile yok anlayacağın. Diğer motorların 60.000km de bir oldukça masraflı bir işlem olan triger kayışlarını değiştirme zorunluluğu gözönüne alınırsa uzun vadede birçok arabadan bile daha ekonomik bakım masrafı olduğunu söyleyebilirim. Forumumuzun diğer 15 sayfasına da bir göz atma imkanı bulursan sorularına aradığın tüm cevapları bulabileceğine inanıyorum. Punto alırsan haberimiz olsun her konuda yardımcı olmaya çalışırız.
    Saygılar.

• Dostum crackocain o bahsettiğin arabayı gördüm ve almanı tavsiye etmem 2004 modellerde resimdeki arabanın şu anda üstünde olan Shine modelinin direksiyonu hiç olmadı çünki shine modeli 2006 senesinde piyasaya çıktı o arabanın direksiyonu bile değişmiş. demekki havayastıklarını patlatmaya yetecek bir kaza geçirmiş yani sadece kaldırıma çarpma gibi gelmedi bana.... sevgili dostum emrahisilti2 nin de dediği gibi renk tutmadığı için arabayı komple boyamak hangi mantığa sığar? ekonomik te değil madem tampondaki renk tutmamış ozaman tamponu tekrar boyasalarmış arabanın günahı ne ucuz etin yahnisi olmaz demişler boşver çok daha iyisini bulacağına eminim. Seni de bir an önce aramızda görmek isteriz. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 8 Ekim 2009; 1:19:54 >

• YORUMLARINIZ İÇİN TŞKRLER ARKADAŞLAR...

PEKİ BU ARABA İÇİN NE DERSİNİZ??

2006 model punto 1.4 16v benzinli shine modeli var 38000 km de 14600tl son fiyat ne dersiniz.
    Shine modelleri donanim olarak full geçiyormuş heralde ama sahibi tam bilemiyor.
    Bu modellerde (shine) olmasi gereken standart donanim ne olmalidir?
    Ilerde lpg taktirsak sorun çikarmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AY345306

YORUMLARINIZ İÇİN TŞKRLER ARKADAŞLAR...

PEKİ BU ARABA İÇİN NE DERSİNİZ??

2006 model punto 1.4 16v benzinli shine modeli var 38000 km de 14600tl son fiyat ne dersiniz.
    Shine modelleri donanim olarak full geçiyormuş heralde ama sahibi tam bilemiyor.
    Bu modellerde (shine) olmasi gereken standart donanim ne olmalidir?
    Ilerde lpg taktirsak sorun çikarmi?

sanırım otomatik klima var bazılarında cruise control cd changer gibi şeyler var
    yalnız arabayı dikkatle incelemenizi tavsiye ederim fiyatı çok uygun bir eksiği yamuğu olmasın
  • Çok teşekkürler arkadaşlar o arabadan vazgeçtim, dedikleriniz baya ciddi.

Şunu düşünüyorum:

http://www.sahibinden.com/ruhsat_sahibinden_birmot_servis_bakimli-37WQQaXQQ17509848WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orijinalden alıntı: crackocain

Çok teşekkürler arkadaşlar o arabadan vazgeçtim, dedikleriniz baya ciddi.

Şunu düşünüyorum:

http://www.sahibinden.com/ruhsat_sahibinden_birmot_servis_bakimli-37WQQaXQQ17509848WQQpXQQdisplayitem

İlanda Birmot servis bakımlı dediğine göre plakayı verip servisten tam olarak arabanın başından neler geçmiş satın almadan önce kontrol edebilirsin dostum. Serviste kaydını bulamazsan almadan önce güvendiğin bir Fiat yetkili servisinde ücreti karşılığında ekspertiz yaptırabilirsin. Fotoğraflarına bakınca temiz gibi görünüyor bir de yakından görmen lazım. Umarım aradığın gibi bir Puntodur bol şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafatunc

merhaba arkadaşlar. bende cuma günü punto alarak aranıza katıldım. Araç ile ilgili detaylı bilgi aramak için nette dolaşırken bu foruma girdim.şimdiye kadar yazılanları okuduğumda hakikatten araç hakkında ehil insanların burada bulunduğu gördüm ve hiç düşünmeden bu aileye katılmak istedim...

Aracım 2004 1,3 multijet dynamic...14500 tl ye aldım fiat servisine ve tanıdığım bi ustaya götürdüm...sol arka kapıda 2 tane küçük çizik var...onun dışında bi sıkıntısı yok dediler...

aracı çokta araştırmadan aldığım için pek fazla bilgi sahibi değilim...Kullanıcı kitabı var ama o da italyanca olduğu için bi yararını göremedim.Türkçesini bulma ihtimalim var mı?

Merhaba mustafatunc dostum..Öncelikle aramıza hoşgeldin demek istiyorum.Bende Punto'mu satın aldığımda kullanıcı kitabı yoktu.Bunun üzerine 444 22 55 numaralı Fiat çağrı merkezini aradım ve durumumu belirttim.Telefondaki yetkili aracın şasi numarasını ve adres bilgilerimi istedi.2 gün sonra Punto'mun kullanma kılavuzu adresime kargo bedeli Tofaş tarafından ödenmiş olarak geldi. Yapman gereken 444 22 55 i aramak ve gerekli bilgileri vermek...
    Yeni aracınla kazasız belasız sürüşler dilerim..
    Her türlü soru veya sorununda çekinmeden bize danışabilirsin..Punto Kulübü olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız..
    Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 9 Ekim 2009; 18:01:09 >

• quote:

HERKESE SELAMLAR. ARKADAŞLAR TÜM FORUMU OKUDUM PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN SAOLUN.

YILDA 10 BİN KM İÇİN DİZEL ALINIR MI? AĞIR BAKIM MASRAFINI YAKITTAN VE VERGİDEN TELAFİ EDEBİLİRMİYİZ NE DERSİNİZ.

DİREKSİYON PROBLEMİ HEPSİNDE OLUYORMU ACABA AMA OLANLARI SERVİS ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİYORMUŞ HERALDE.

2006 MODEL PUNTO 1.4 16V BENZİNLİ SHINE MODELİ VAR 38000 KM DE 14600TL SON FİYAT NE DERSİNİZ.
    SHINE MODELLERİ DONANIM OLARAK FULL GEÇİYORMUŞ HERALDE AMA SAHİBİ TAM BİLEMİYOR.

AY345306 dostum..Sende aramıza hoşgeldin..Seçimin ne olursa olsun Punto son derece keyifli bir araçtır.Yılda 10000 km yapacağını belirtmişssin..Bu rakamdan yola çıkarsak aylık yaklaşık 830-850 km gibi bir rakam karşımıza çıkıyor.
    Eğer tercihin Multijet motorlu bir Punto olursa karma tüketimle (Şehir içi/ şehir dışı) 850 km 'yi bir depo mazot ile yaparsın. Güncel pompa fiyatı ile sana maliyeti 2.67 x 49 =130 TL olur.
    Seçimin benzinli bir Punto olursa bir depo benzin ile yine karma tüketimle 500-550 km yaparsın.Sana maliyeti 3.24 x 49 = 159 TL olur.

İki motor versiyonunu performans açısından değerlendirecek olursak :
    1.4 16 V Punto 95 HP / 5800 dv/dk-Max Tork ise 128 Nm/ 4500 dv/dk
    1.3 16 V Multijet ise 70 Hp / 4000 dv/dk-Max Tork ise 180 Nm/ 1750 dv/dk
    Her iki versiyonuda kullanmış biri olarak dizel ile benzinli arasında aman aman bir performans farkı olmadığını gözlemlediğimi sana söyleyebilirim.(Kişisel yorumumdur.Benzinli Punto kullanıcısı dostlarım kızmasın )

LPG taktırmanı şahsen önermiyorum.Piyasada 750 TL ye bile LPG sistemi satan markalar var.Kaliteli bir LPG sisteminin (Zavolli,Tartarini gibi..) sana maliyeti yaklaşık olarak 1500-1850 TL olur.Ayrıca biraz performans kaybınıda bu maliyete dahil edebiliriz diye düşünüyorum.Şayet tercihini LPG taktırmaktan yana kullanacaksan Punto sana bu konuda bir sorun çıkarmaz.

Bakım konusuna gelirsek yetkili servise gitmediğin sürece bakım maliyetleri arasında öyle söylendiği gibi abartı farklar bulunmuyor.Sana kendimden bir örnek verecek olursam:
    Punto'mun 60000 bakımında Yağ filtresi polen filtresi hava filtresi mazot filtresi 50tl tuttu..Arka kampanalar temizlendi Lastiklere balans ayarı yapıldı. 25 tl işçilik artı 62 tl ye 4lt 5w40 Castrol Edge motor yağı hepsi 135 tl..Aynı işlemler için yetkili serviste istedikleri fiyat tam 600 TL..Tam bir komedi anlayacağın..Ben tüm ekipmanı Opar'dan kendim tedarik ettim.Olağan dışı durumlar haricinde yetkili servise gidilmemeli..

Shine versiyonu Punto'nun üretilen en yeni ve en son serisiydi.Dynamic versiyonundan farklı olarak Fiat Punto Shine'da ilave perde hava yastıkları, radyo-CD ve MP3 çalar, direksiyon kumandalı müzik sistemi, deri kaplı direksiyon, alüminyum jantlar ve ön sis farları ve alüminyum pedallar mevcut.

Sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Sonuçta seçimi yapacak olan sensin..Hayırlısı ne ise o olsun diyelim..

Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 9 Ekim 2009; 18:57:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crackocain

Çok teşekkürler arkadaşlar o arabadan vazgeçtim, dedikleriniz baya ciddi.

Şunu düşünüyorum:

Önden kazalı bir araca şüphe ile yaklaşmak lazım.Airbaglerin patlamamış olması kazanın hafif olduğuna dair bir izlenim uyandırmamalı.Airbag çok farklı bir sistemle çalışır.Sadece Punto için değil,genel olarak Market arabası çarpınca açılan yada tam tersi çok ağır kazalarda açılmayan airbagler olduğunu biliyoruz.Değerli dostum Puntojet'in de dediği gibi Birmot servis kayıtlarından aracın servis geçmişine bakabilirsin.Olmadı tanıdık bir kaportacıya aracı gösterebilirsin.
    Sonuç olarak iyice araştırmakta fayda var diye düşünüyorum..
    Linkteki Punto fena görünmüyor..

http://www.sahibinden.com/sunroof_lu_punto_1_3_m_jet-48WQQaXQQ17294863WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 9 Ekim 2009; 19:19:53 >

• ghosttailor KARDEŞİM SAOL YORUMLARIN İÇİN...

YARIN YUKARDA YAZDIĞIM ARABAYI SERVİSE GÖSTERCEM. ÖZELLİKLE DİKKAT ETMEM GEREKEN BİR NOKTA VAR MI?
  • quote:

ghosttailor KARDEŞİM SAOL YORUMLARIN İÇİN...

YARIN YUKARDA YAZDIĞIM ARABAYI SERVİSE GÖSTERCEM. ÖZELLİKLE DİKKAT ETMEM GEREKEN BİR NOKTA VAR MI?

Rica ederim dostum..Elimden geldiğince dilimin döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım..
    Almak istediğin aracın fiyatı emsallerine göre baya uygun.2006 model 38000 km'de üstelik en üst versiyon Shine olan bir aracın 14600 gibi bir fiyatı olması üç aşağı beş yukarı piyasadaki diğer Punto'larında fiyatınıda bilince insanın aklına ister istemez farklı düşünceler getiriyor.
    2.el bir araç alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şasi ve yürüyen aksamının ne durumda olduğudur.Ondan sonra motorun durumu , kaporta, boya vs..gelir. Ayrıca km'sinin orjinal olup olmadığınada dikkat etmek gerekiyor.
    Her işte olduğu gibi 2.el araçlardada çok fazla -amiyane tabirle-'üçkağıt' dönüyor.Bu sebepten dolayı dikkatli olmanı ve aracı gerçekten işinin ehli güvenilir insanlara göstermeni öneririm.
    Umarım aracın herhangibi bir sorunu çıkmaz,sende güle güle kullanırsın..
    Gelişmeleri forumdan bizlerle paylaşırsan seviniriz..
    Kolaygelsin..Bol şans..

• quote:

Orijinalden alıntı: ghosttailor

quote:

HERKESE SELAMLAR. ARKADAŞLAR TÜM FORUMU OKUDUM PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN SAOLUN.

AY345306 dostum..Sende aramıza hoşgeldin..Seçimin ne olursa olsun Punto son derece keyifli bir araçtır.Yılda 10000 km yapacağını belirtmişssin..Bu rakamdan yola çıkarsak aylık yaklaşık 830-850 km gibi bir rakam karşımıza çıkıyor.
    Eğer tercihin Multijet motorlu bir Punto olursa karma tüketimle (Şehir içi/ şehir dışı) 850 km 'yi bir depo mazot ile yaparsın. Güncel pompa fiyatı ile sana maliyeti 2.67 x 49 =130 TL olur.
    Seçimin benzinli bir Punto olursa bir depo benzin ile yine karma tüketimle 500-550 km yaparsın.Sana maliyeti 3.24 x 49 = 159 TL olur.

İki motor versiyonunu performans açısından değerlendirecek olursak :
    1.4 16 V Punto 95 HP / 5800 dv/dk-Max Tork ise 128 Nm/ 4500 dv/dk
    1.3 16 V Multijet ise 70 Hp / 4000 dv/dk-Max Tork ise 180 Nm/ 1750 dv/dk
    Her iki versiyonuda kullanmış biri olarak dizel ile benzinli arasında aman aman bir performans farkı olmadığını gözlemlediğimi sana söyleyebilirim.(Kişisel yorumumdur.Benzinli Punto kullanıcısı dostlarım kızmasın )

LPG taktırmanı şahsen önermiyorum.Piyasada 750 TL ye bile LPG sistemi satan markalar var.Kaliteli bir LPG sisteminin (Zavolli,Tartarini gibi..) sana maliyeti yaklaşık olarak 1500-1850 TL olur.Ayrıca biraz performans kaybınıda bu maliyete dahil edebiliriz diye düşünüyorum.Şayet tercihini LPG taktırmaktan yana kullanacaksan Punto sana bu konuda bir sorun çıkarmaz.

Bakım konusuna gelirsek yetkili servise gitmediğin sürece bakım maliyetleri arasında öyle söylendiği gibi abartı farklar bulunmuyor.Sana kendimden bir örnek verecek olursam:
    Punto'mun 60000 bakımında Yağ filtresi polen filtresi hava filtresi mazot filtresi 50tl tuttu..Arka kampanalar temizlendi Lastiklere balans ayarı yapıldı. 25 tl işçilik artı 62 tl ye 4lt 5w40 Castrol Edge motor yağı hepsi 135 tl..Aynı işlemler için yetkili serviste istedikleri fiyat tam 600 TL..Tam bir komedi anlayacağın..Ben tüm ekipmanı Opar'dan kendim tedarik ettim.Olağan dışı durumlar haricinde yetkili servise gidilmemeli..

Shine versiyonu Punto'nun üretilen en yeni ve en son serisiydi.Dynamic versiyonundan farklı olarak Fiat Punto Shine'da ilave perde hava yastıkları, radyo-CD ve MP3 çalar, direksiyon kumandalı müzik sistemi, deri kaplı direksiyon, alüminyum jantlar ve ön sis farları ve alüminyum pedallar mevcut.

Sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.Sonuçta seçimi yapacak olan sensin..Hayırlısı ne ise o olsun diyelim..

Kolaygelsin..

dostum küçük bir düzeltme yapayım dynamic versiyonunda direksiyon kum. müüzik sistemi alüminyum jant ön sis farı mevcut

• Arkadaşlar, Fiat Punto Multijet triptronic düşünüyorum. Triptronic şanzıman ile ilgili bilindik bir problem var mı bu araçta yoksa huzurla triptronic şanzımanlı multijet Punto alabilirmiyim?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.