Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok geçmiş olsun bende alacagım alacagım diyordum sonunda aldım kullandıkca bilgileri gönderirim. fardaki bugulanma bende de var ama sorun cıkaracagını zannetmiyorum. bu arada arac uzun yolda 4.4 sehir içi 5.5 - 5.7 yakıyor sizce nasıl?
  • tüm arkadaşlara çok teşekkürler..
    bende bir sorun yok allahtan ama araçta ortalama 2500 liralık masraf çıktı neyseki kasko var
    yarın sabah servise vereceğim
  • geçmiş olsun arkadaşım.
  • arkadaşlar 2004 model punto var arka amortisör biraz sert gibi acaba sizdede böylemi darbeleri pek yumuşatmıyo hissi var bende......götürdüğüm tamirciler yapısının böyle olduğunu söylediler..ne dersiniz fikri olanlardan acil cevap bekliyorum..sizce değiştirmelimiyim ve yaklaşık fiyatını bilen varmı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucho66

cok geçmiş olsun bende alacagım alacagım diyordum sonunda aldım kullandıkca bilgileri gönderirim. fardaki bugulanma bende de var ama sorun cıkaracagını zannetmiyorum. bu arada arac uzun yolda 4.4 sehir içi 5.5 - 5.7 yakıyor sizce nasıl?

Dostum öncelikle yeni aracın hayırlı olsun..Tekerleği düz bassın..Güle güle kullan.. Verdiğin tüketim değerlerinden anladığım kadarı ile Multijet motorlu bir Punto almışssın..Benim Punto şu an 63.000 kmde..Şehir içi 5-5,2 uzun yolda ise 3.8-4 lt yakıyor.Tüketimi etkileyen lastik basıncı,kullanım tarzı ,hava koşulları gibi pek çok etken var.Aracını değerleri aslında o kadar kötü değil..Zamanla sen Punto'ya Punto sana alıştıkça değerler biraz daha düşecektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

arkadaşlar 2004 model punto var arka amortisör biraz sert gibi acaba sizdede böylemi darbeleri pek yumuşatmıyo hissi var bende......götürdüğüm tamirciler yapısının böyle olduğunu söylediler..ne dersiniz fikri olanlardan acil cevap bekliyorum..sizce değiştirmelimiyim ve yaklaşık fiyatını bilen varmı....

Selam dostum..Tamirciler haklı.Punto'ların amortisör yapısı biraz serttir..
    Hizli suruslerde örneğin viraj içindeyken eğer amortisor çok esnerse (yumuşak amortisör) istenildiği gibi yol tutamaz..Bu durumda yol tutuşu etkiler.. O yüzden spor amortisor ve yay ikilisi daima daha serttir; yine o yüzden spor yaylar (helezon) daha kisadir.Sert süspansiyon, aracın ağırlığı ile fazla yaylanmaz ve lastiğin tam etkisini göstermesini sağlar.Konforu azdır lakin yol tutuş ise çok iyi seviyededir..
    Amortisörü değiştirme konusu tamamen tercihle alakalı bir durum..Yol tutuştan taviz verip daha konforlu bir sürüş istiyorsan değiştirmelisin..

Punto'ların yol tutşu gerçekten çok iyi..Trafikte başıma gelen bir iki ufak olayda bunu yaşayarak bizzat tecrübe ettim.
    Punto'nun orjinal Opar ön amortisörü 164 TL. Arka amortisör ise 113 TL. Tabi Opar kullanmak istemezsen piyasada pek çok kalite ve fiyatta ürünler var..Ama en iyisi Monroe'dur..

Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 7 Eylül 2009; 22:44:37 >

• herkese selamlar 2004 1.3mtj sahibiyim orjinal kasetçaları navitec sd usb destekli cd çalar ile değiştirdim ön kolonlar tatmin edicide arka tarafdakiler pek işlevsel değil, arka kolonlar için ne tavsiye edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghosttailor

quote:

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

arkadaşlar 2004 model punto var arka amortisör biraz sert gibi acaba sizdede böylemi darbeleri pek yumuşatmıyo hissi var bende......götürdüğüm tamirciler yapısının böyle olduğunu söylediler..ne dersiniz fikri olanlardan acil cevap bekliyorum..sizce değiştirmelimiyim ve yaklaşık fiyatını bilen varmı....

Selam dostum..Tamirciler haklı.Punto'ların amortisör yapısı biraz serttir..
    Hizli suruslerde örneğin viraj içindeyken eğer amortisor çok esnerse (yumuşak amortisör) istenildiği gibi yol tutamaz..Bu durumda yol tutuşu etkiler.. O yüzden spor amortisor ve yay ikilisi daima daha serttir; yine o yüzden spor yaylar (helezon) daha kisadir.Sert süspansiyon, aracın ağırlığı ile fazla yaylanmaz ve lastiğin tam etkisini göstermesini sağlar.Konforu azdır lakin yol tutuş ise çok iyi seviyededir..
    Amortisörü değiştirme konusu tamamen tercihle alakalı bir durum..Yol tutuştan taviz verip daha konforlu bir sürüş istiyorsan değiştirmelisin..

Punto'ların yol tutşu gerçekten çok iyi..Trafikte başıma gelen bir iki ufak olayda bunu yaşayarak bizzat tecrübe ettim.
    Punto'nun orjinal Opar ön amortisörü 164 TL. Arka amortisör ise 113 TL. Tabi Opar kullanmak istemezsen piyasada pek çok kalite ve fiyatta ürünler var..Ama en iyisi Monroe'dur..

Kolaygelsin..

baba çok teşekkür ederim sağolasın varolasın kardeşim....

• bence öncelikle teybi değiştirmelisin basit bir teyp..
    bende lg marka teyp var arkalara boss marka oval kolon koydum
    kicker subwoofer
    orta kalite bir amfim var markası neydi unuttum..
    ses gayet iyi çıkıyor camlar titriyor
  • ghosttailor dostum arabanın yakıtı şehir içinde 6.0 çok aşagı inse 5. 7 yi görüyorum ne yaptıysam düşüremedim hava filtresinden falan olurmu acebe bu birde sehir içi devir saatini 20-30 arası kullanmaya özen gösteriyorum ama yinede yakıt tüketimi düşmüyor hemen bilgisayar 6.0 ı gösteriyor. senin yakıt degerleri çok iyi eger ben de bu degerlerin 0.2-0.3 üstünde bir tüketim yakalıya bilirsem süper olacak.
  • slm. herkese çok güzel bir paylaşım ortamı olmuş, benim de 2004 punto 1.3 multijetim var ama bayağı bir sorunlu, yağmur yağdıktan sonra araba zor çalışıyor bazende çalışmıyor servise gidiyor elektrik sorunu var diyorlar, ama çalışıyor araba, sigorta kutusundan da olabilir diyorlar yada beyinden, anlayamadm arabamdan memnunum ama bu sorunlar olmaya başladığından beri soğudum birde dreksiyon sertleşmesi de var city mod düğmesi çalışmıyor, sanırım iptal edilmiş. yanlız bu yağmurdan sonra çalışmama durumu, klimadan veya kalöriferden kaynaklanıyor olabilir mi.? bilmiyorum şu an kontağı açtığımda elektrik gelmiyor hafif kontağı kımıldattığımda elektrik geliyor araba çalışıyor istop ediyor analamadım tekrar servise gidecek araba sanırım..Bu kısır döngüyede bir son vermek lazım....
  • yağmur yağdıktan sonra oluyorsa elektrik aksamıyla ilgili bir sorun yada bobin su alıyor biyerden.Muhtemelen kuruduktan sonra çalışmaya başlıyor.
    city mode çalışmıyorsa direksiyon kutusu ile ilgili problemin var masrafı baya bir büyük.
    arabanın çalışıp istop etmeside muhtemelen immobilizer den kaynaklanıyor.Bence aracı yetkili servise çektir heryerine baksınlar
  • Öncelikle herkese merhaba diyorum..

2004 model 1.3 multijet 94000 km punto aracımı alalı 7 ay kadar oldu,motorla ilgili birkaç küçük sorununu halletmiştim ancak bugün park yerinden çıkarken city modunu açıp çıktım ve daha sonra kapattım ve city modunu sadece park ederken kullanıyorum.

Ancak 1 km kadar gittikten sonra gösterge panelinde direksiyon arıza lambası yandı ve bir süre sonrada direksiyon çok sertleşti.
    Sanırım direksiyon hidrolikten çıktı ve kol gücüyle dönmeye başladı ve city moduda çalışmıyordu artık arıza lambası yandıktan sonra..Kenara çekip kontağı kapattım ve tekrar çalıştırdım ancak aynı sorun tekrar oldu.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba sorun ne olabilir sizce? Arızayı servise gitmeden ustada yapılabilir mi?

Şimdiden teşekkürler herkese..
  • Selam seyyahbey aramıza hoşgeldin,
    Direksiyon sorununla ilgili daha eski yazılanları okursan sanırım bir fikir sahibi olursun ama şu kadarını söyleyebilirim; Direksiyonun sertleşiyorsa direksiyon sisteminin tamamının değişmesi gerekiyor demektir ve bu herhangi bir ustanın tamir edebileceği birşey değil malesef. Servisteki bilgisayara bağlandığında bilgisayar city mode direksiyon tork konvertörü arızası diye adlandırıyor bu sorunu ve tek çözümü direksiyon sisteminin tamamının değişmesi. Parça ücreti yaklaşık 2300 ytl civarı tutuyor fakat dediğim gibi daha önceki yazılanlara da bir göz gezdirmeni tavsiye ederim aynı sorun benim aracımda da vardı Fiat müşteri hizmetlerine şikayet maili attım ve bu parça ücretsiz değiştirildi. (Arabamın garantisinin 1 sene önce bitmiş olmasına rağmen) aynı şeyleri ben de yaşadım ve bu süreci yaşayan birisi olarak iyi biliyorum. Sen de parçayı değiştirmeden önce bu yolu dene kaybedeceğin hiçbirşey olmaz aksine kazanırsan 2300ytl+işçilik cebinde kalır. Umarım sorununu en kısa zamanda halledersin ve bizleri de gelişmelerden haberdar edersin. Forumumuzda puntonla ilgili paylaşımlarının devamını bekleriz kolay gelsin.

quote:

Orijinalden alıntı: seyyahbey

Öncelikle herkese merhaba diyorum..

2004 model 1.3 multijet 94000 km punto aracımı alalı 7 ay kadar oldu,motorla ilgili birkaç küçük sorununu halletmiştim ancak bugün park yerinden çıkarken city modunu açıp çıktım ve daha sonra kapattım ve city modunu sadece park ederken kullanıyorum.

Ancak 1 km kadar gittikten sonra gösterge panelinde direksiyon arıza lambası yandı ve bir süre sonrada direksiyon çok sertleşti.
    Sanırım direksiyon hidrolikten çıktı ve kol gücüyle dönmeye başladı ve city moduda çalışmıyordu artık arıza lambası yandıktan sonra..Kenara çekip kontağı kapattım ve tekrar çalıştırdım ancak aynı sorun tekrar oldu.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba sorun ne olabilir sizce? Arızayı servise gitmeden ustada yapılabilir mi?

Şimdiden teşekkürler herkese..

• Selamlar mysedo70 aramıza hoşgeldin,
    Elektrik arızanla ilgili bir fikrim yok ama servisin bu sorunu çözememesiz çok ilginç geldi bana yaşadığın yerde varsa aracını başka bir Fiat servisine götürmeni tavsiye ederim. Direksiyon problemine gelince lütfen daha önce yazılanlara bir göz at sanırım aradığın cevabı bulursun dostum emrahisilti2 nin de söylediği gibi sorun direksiyon kutusunda ve sertleşme başladıysa değişmesi gerekiyor başka bir tedavisi yok. Ve değişimin pahalı olduğu da doğru (2300ytl+işçilik) ama diğer arkadaşlara da defalarca yazdığım gibi müşteri hizmetlerine şikayet maili atıp işin peşini bırakmadan takip edersen bir sonuç alacağına inanıyorum. Benim aracımın sorunu da aynıydı ve garantisi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değiştirildi. Hiç uğraşmadan para verip bu parçayı değiştirmek isteyenin yolu açık olsun siz paradan bahsedin servis hemen halleder şipşak ama altı üstü bi mail atıcam ve telefonda da derdimi anlatıcam param cebimde kalsın denemekten de bir kaybım olmaz dersen ben yolunu gösterdim. Umarım senin arabanın da direksiyon sistemi benimkininki gibi ücretsiz değiştirilir kolay gelsin.

quote:

Orijinalden alıntı: mysedo70

slm. herkese çok güzel bir paylaşım ortamı olmuş, benim de 2004 punto 1.3 multijetim var ama bayağı bir sorunlu, yağmur yağdıktan sonra araba zor çalışıyor bazende çalışmıyor servise gidiyor elektrik sorunu var diyorlar, ama çalışıyor araba, sigorta kutusundan da olabilir diyorlar yada beyinden, anlayamadm arabamdan memnunum ama bu sorunlar olmaya başladığından beri soğudum birde dreksiyon sertleşmesi de var city mod düğmesi çalışmıyor, sanırım iptal edilmiş. yanlız bu yağmurdan sonra çalışmama durumu, klimadan veya kalöriferden kaynaklanıyor olabilir mi.? bilmiyorum şu an kontağı açtığımda elektrik gelmiyor hafif kontağı kımıldattığımda elektrik geliyor araba çalışıyor istop ediyor analamadım tekrar servise gidecek araba sanırım..Bu kısır döngüyede bir son vermek lazım....

• arkadaşlar bunca kişiyiz ama nedense bi türlü organize olamıyoruz.
    puntolarla ilgili bir site açmayı düşünüyorum sizlerde bana yardımcı olurmusunuz acaba ?
  • Dostum emrahisilti2 puntolarla ilgili bir site açma fikri bence de çok güzel bir fikir site oluşturmayı bilmiyorum ama elimden gelen herhangi birşey varsa yapmaya hazırım. Bunun nasıl yapılacağını bilen varsa ve bizi aydınlatırsa çok sevinirim herkese kolay gelsin.

quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

arkadaşlar bunca kişiyiz ama nedense bi türlü organize olamıyoruz.
    puntolarla ilgili bir site açmayı düşünüyorum sizlerde bana yardımcı olurmusunuz acaba ?
  • tasarım vs onlar kolay beraberce bölümleri yaparsak yeterlidir.Birde herkesin arada bir girip çıkması yeterli :)
  • arkadaşlar bugün aracımı aldım
    size tek diyeceğim şey kartal kırmak otoya sakın ama sakın gitmeyin.
    aradılar 3 te aracınız hazır diye gidiyorum 5 te bir bakıyorum 2 çamurluğumda vernik akması dalgalanma var.Bu ne diyorum hemen yaparız diyo.Götürüyolar uğraşıyolar araç geliyo yine yok aynısı.Bayramdan sonra gel tekrar boyayalım diyolar.Aracın içine biniyorum koltukta kocaman pasta izi.Tamponda izler...Farlarımı açıyorum beyaz ampüllerim yok.Nerde diyorum patlakmış?? Ben o arabayla 2 gün dolaştım patlamadıda ordamı patladı?Hadi diyoruz neyse çıkalım gidelim şurdan.evime yaklaşırken bi bakıyorumki hararet yükseliyor.(hayatında hararet görmedi bu araba)Çekiyorum sağa rölantide çalıştırıyorum su ekliyorum vs.. düzeltiyoruz.
    faturaya bakıyorumki antifreeze eklenmiş.Ya allahsızlar sigortadan 20 lira fazla alıcaksın diye iş yapıyosun bari düzgün iş yap!.Fiat çağrı merkezine şikayetimi bildirdim bakalım sonuç ne çıkıcak
    akşam akşam insanı delirtiyorlar ben böyle kepazelik görmedim

• bu ne ya mesaj yazamıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.