Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 2004 Fiat Punto 1.3 Multijet Dynamic alamayı düşünüyorum birtane buldum ama adam ön tamponu değiştirmiş. sebebini sordumda boya atması sebebiyle dedi. boya atması sebebiyle tampon değişirmi. birde yol bilgisayarı bu modellerin hepsinde varmı varsa ne gibi işer için kullanılıyor.fiyatı 15 250 istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucho66

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 2004 Fiat Punto 1.3 Multijet Dynamic alamayı düşünüyorum birtane buldum ama adam ön tamponu değiştirmiş. sebebini sordumda boya atması sebebiyle dedi. boya atması sebebiyle tampon değişirmi. birde yol bilgisayarı bu modellerin hepsinde varmı varsa ne gibi işer için kullanılıyor.fiyatı 15 250 istiyor

bucho66 Dostum..Öncelikle Donanımhaber'e ve aramıza hoşgeldin..Seçimini Punto'dan yana kullanırsan son derece mantıklı bir tercih yapmış olursun..Punto 2.el piyasasındaki fiyat/performans oranı en iyi seviyeye sahip araçlardan biridir.
    Tampon ile ilgili sorununa değinecek olursam,gerek kendi aracımda gerek çevremdeki diğer Punto'larda boya atması gibi bir sorunla karşılaşmadım.Satan kişi sana tampon değişmesinin sebebi olarak boya atmasını gösterdi ise ve eğer araç gerçekten içine sindiyse o kadar problem edilececek bir şey olmadığını düşünüyorum.Mühim olan aracın motoru ,kaportası ve yürüyen aksamıdır.

Yol bilgisayarı Punto'ların hepsinde mevcut.Yalnız 2005 ve sonrası modellerde hem görsel hem veri açısından daha gelişmiş versiyonu bulunuyor. Bunu dışardan anlayabilmenin en kolay yolu yeni nesil yol bilgisayarlarının ekranı dikdörtgen şeklinde iken eski nesil yol bilgisayarlarının görünümü kare şeklinde..Sürücünün ihtiyacı olan her türlü bilgiyi (Anlık yakıt tüketimi,ortalama yakıt tüketimi,mevcut yakıtla gidilebilecek mesafe,dış hava sıcaklığı,buzlanma uyarısı,kapı açık uyarısı,hız sınırlayıcı) sağlıyor.Ayrıca Trip A ve Trip B adı altında gittiğin yolun iki ayrı kısmını km cinsinden ölçmeni sağlayan bir sistemde mevcut..

Aracın fiyatı makul gibi görünüyor.Ancak aracın km'sini belirtirsen daha sağlıklı bir yorumda bulunabiliriz.

Yeni Punto'n ile seni aramızda görmek isteriz....Aklına takılan herhangi bir soru olursa ben ve forumdaki diğer Punto üstadları sana elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız..

Kolaygelsin..

• Selamlar bucho66,
    Forumumuza hoşgeldin, umarım bahsettiğin aracı alıp aramıza katılırsın sen de.. Punto alırsan her açıdan rahat edersin bu kadar söylemem yeterli sanırım. Zaten Puntolar hakkında benimle aynı fikri paylaşan ve yazdıklarını zevkle okuduğum ve de saygı duyduğum arkadaşım ghosttailor da sana gerekli açıklamayı yapmış geriye arabayı satın almak kalmış sana Kolay gelsin

quote:

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 2004 Fiat Punto 1.3 Multijet Dynamic alamayı düşünüyorum birtane buldum ama adam ön tamponu değiştirmiş. sebebini sordumda boya atması sebebiyle dedi. boya atması sebebiyle tampon değişirmi. birde yol bilgisayarı bu modellerin hepsinde varmı varsa ne gibi işer için kullanılıyor.fiyatı 15 250 istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

Selamlar bucho66,
    Forumumuza hoşgeldin, umarım bahsettiğin aracı alıp aramıza katılırsın sen de.. Punto alırsan her açıdan rahat edersin bu kadar söylemem yeterli sanırım. Zaten Puntolar hakkında benimle aynı fikri paylaşan ve yazdıklarını zevkle okuduğum ve de saygı duyduğum arkadaşım ghosttailor da sana gerekli açıklamayı yapmış geriye arabayı satın almak kalmış sana Kolay gelsin

quote:

Hakkımdaki düşüncelerin için teşekkür ediyorum Puntojet dostum..Sonuçta elimden geldiği,dilimin döndüğü kadar bilgi ve birikimlerimi paylaşmaya çalışıyorum..Tekrar teşekkür ediyorum..Saygı bizden Puntojet..

• açıklamanız için teşekkürler arkadaşlar aracın KM si 74000 binde ve meslektaştan yani öğretmenden bayağı bir konuştuk adamı o kadadar sıkıştırdım ama adam arabasında herhangibir kusur olmadıgını sadece ön sağ farda bugulanma oldugunu söylüyor. sanırım bu o kadar önemli birsey degildir. far fiyatı ne kadar biliyormusunuz yazarsanız sevinirim yarın arabayı expere götürecegim araçta bir ssorun cıkmazsa arabayı alacagım. resimleri yollarım kısmet olursa.
  • quote:

açıklamanız için teşekkürler arkadaşlar aracın KM si 74000 binde ve meslektaştan yani öğretmenden bayağı bir konuştuk adamı o kadadar sıkıştırdım ama adam arabasında herhangibir kusur olmadıgını sadece ön sağ farda bugulanma oldugunu söylüyor. sanırım bu o kadar önemli birsey degildir. far fiyatı ne kadar biliyormusunuz yazarsanız sevinirim yarın arabayı expere götürecegim araçta bir ssorun cıkmazsa arabayı alacagım. resimleri yollarım kısmet olursa.

Bucho dostum aracın km'si 2004 model bir araç için ideal..Aracın sahibi sadece farda buğulanma olduğunu söylemiş..Bunu negatif manada söylemiyorum ama sonuçta kimse ''yoğurdum ekşi'' demez..Satan kişi ile beraber güvenilir bir (mümkünse satan kişinin önermediği,tanımadığı) bir servise yada ustaya götürüp kontrol ettirmeli eğer içine sindiyse parayı bastırıp almalısın..

Bu arada expere götürmeni önermem.Genelleme yapmak tabi ki yanlış lakin çoğu exper adıyla piyasada olan kişi yaptığı işten bihaber durumda..Taklalı bir arabaya 'Darbesiz 10 numara araç' diyebilecek kadar bihaberler..(Bizzat yaşadım oradan biliyorum..)

Punto'nun orjinal Opar marka farı şu an 255 TL..(Sağ-Sol aynı fiyat)..Yan sanayi olanları ise 170-180 TL...Ayrıca ön tamponda boya atması olduğunu söylemiştin..Şayet ön tamponuda değiştireyim dersen onunda fiyatı 660 TL.. An itibari ile güncel fiyatlar bu şekilde dostum..

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun..Punto'nu aldığın gibi fotolarını bekliyoruz..

Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 28 Ağustos 2009; 0:36:16 >

• maalesef fiat ana bayiine gitmekten başka şansım yok. farın fiyatı için teşekkürler az da değilmiş fiyatı hani. tampon hakkında eksik bilgi verdim galiba ; adam boya attı bende kaskolu oldugu için değiştirdim dedi. yani tampon daha yeni. bakalım hayırlısı. keşke güvenebileceğim bir usta olsada ona gösterebilsem. senin bahsettiğin servisinde maasallahı varmış yani. ben olsam bir daha önunden geçmezdim. forumda bütün mesajları okudum ve gerçekten iyi şeyler duydum araç hakkında. sorunlarına gelince yani klima ve direksiyon; onlarıda sordum ve adam çok şaşırdı bu iki sorunun %40 kronik olduğuna. aceba serviste bu iki sorun anlasılabilirmi ne dersiniz? teşekkürler
  • quote:

maalesef fiat ana bayiine gitmekten başka şansım yok. farın fiyatı için teşekkürler az da değilmiş fiyatı hani. tampon hakkında eksik bilgi verdim galiba ; adam boya attı bende kaskolu oldugu için değiştirdim dedi. yani tampon daha yeni. bakalım hayırlısı. keşke güvenebileceğim bir usta olsada ona gösterebilsem. senin bahsettiğin servisinde maasallahı varmış yani. ben olsam bir daha önunden geçmezdim. forumda bütün mesajları okudum ve gerçekten iyi şeyler duydum araç hakkında. sorunlarına gelince yani klima ve direksiyon; onlarıda sordum ve adam çok şaşırdı bu iki sorunun %40 kronik olduğuna. aceba serviste bu iki sorun anlasılabilirmi ne dersiniz? teşekkürler

Bulunduğun ilde eminim ki herkesin bildiği işinin ehli ustalar vardır..Biraz araştırma ile bulunabilir diye düşünüyorum.Aslında bakarsanız farın fiyatı normal bence.Çünkü Punto'lar %100 İtalyan üretimi olan araçlar.Buna paralel olarak parça fiyatlarında yerli üretim araçlarla farklılık olması normal olarak kabul edilebilir.
    Exper konusunda yaşadığım tecrübeden bahsedecek olursam,Çok yakın bir dostum 2.El bir araç almak üzere sahibi ile anlaşmıştı.Aracı alıp yetkili bir servise götürmüş..Oradaki exper(!) aracın darbesiz kazasız iyi durumda olduğunu gönül rahatlığı ile alabileceğini söylemiş.Arkadaşım beni aradı ve yaşadığı durumu anlattı.Bunun üzerine onunla beraber aracı kendi tanıdığım ve gerçekten işinin ehli olduğunu bildiğim bir abimize götürdük..Sonuç araç taklalı çıktı..Aracı satan kişi zaten dürüstlükten bihaber bir insan(!)mış..Ona söyleyecek sözüm yok..Exper denilen kişi zaten ayrı bir tez konusu
    Sonuçta 2.El bir araç alırken çok dikkatli olmak lazım..Her türlü üçkağıt dönebiliyor..

Direksiyon konusunun serviste anlaşılabileceğini sanmıyorum.Umarım böyle bir sorun yaşamazssınız,lakin yaşasanız bile FIAT müşterisini sıkıntıya sokmadan sorunu gideriyor..
    Klima konusunda kronik bir sorun olduğuna katılmıyorum.Bu sorunu daha önce yaşayan sevgili dostum Puntojet forumda gerçekten üstad olarak nitelendirebileceğimiz 'havnitekin' ustamıza konuyu PM ile iletmişti.

havitekin usta'dan gelen cevap şu şekildeydi..

10 Temmuz 2008; 1:18:52

Arkadaşlar Klima sorunum ile ilgili Havnitekin bey ile pm den görüştüm, İçime soğuk sular serpen bir cevap geldi, ben de sizler de aynı sorunla karşılaştıysanız merak etmeyin diye sizlerle paylaşmak istedim. Merak edecek birşey yokmuş diyebilirim, işte cevabı:

Kimden: havnitekin
    Kime: Puntojet
    Tarih: 9 Temmuz 2008; 17:38:26
    Başlık: Cevap: Punto Klima Sorunu

selamlar....

ilk önce aracınızda oluşan durumun bir arızadan kaynaklanmadığını belirtmek isterim.

Bu durum nemin artmasından kaynaklanmaktadır.yaklaşık 1.5 2 saat kadar devemlı çalıştırıldığında,İç ve Dış ortam arasındaki sıcaklık farkının fazla olduğu zamanlarda, şiddetli yağmur yağdığında çok sık olur..
    Bunu önlemenin yolu vardır. Manuel klimalarda çok rastlanan bu durumu engellemek için klima ilk çalıştırıldığında 10 dk kadar dış hava alım kapatılmalı,iç sirkülasyonla klima çalıştırılmalı , her yarım saatte bir sirkülasyon dışardan hava alacak konumda 5,10 dk. çalıştırılmalı ve klima kapatıldıktan sonra en az 1 dk fan çalışmalı ve daha sonra araç stop edilmelidir.

genelde bu kurallara uyulduğunda 4,5 saatlik ya da daha uzun yolculuklarda soğutma kaybı ve duman gözlemlenmez...klima da 6 saatten fazla çalıştırılmamalıdır.

bu arada bahar ve kış aylarında haftada en az bir kez 10 dk boyunca klima çalıştırılmalı klima gazı ile klima yağının ayrışıp tortu ve nem yapması önleneceği gibi klimanın ömrü de uzayacaktır..

klimanızda kesinlikle bir arıza ya da bakım gerektirecek bir durum yoktur.

saygılarımla...

Gelişmeleri bekliyoruz..Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 28 Ağustos 2009; 21:07:06 >

• Merhaba;bende de 2005 sunrooflu multijet var.Aracım 115.000kmde.Düşünürseniz benimle pmden iletişime geçebiirsiniz.Hatta burada link vermek uygun olur mu bilmiyorum ama eğer bir mahsuru yoksa ilanımın bulunduğu sitenin linkini de verebilirim.İzmir'deyim.
    quote:

• arkadaşlar;orjinal cd çalar arıyorum.Satatn ya da servis dışında nerede bulabileceğimi bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.Bir de araç içine havalandırma ızgaralarından gelen ses beni biraz rahatsız ediyor;izmirde izolasyon yaptırabileceğim ehil bir yer var mıdır?Teşekkürler
  • selam arkadaşlar bende aranıza bu gün katıldım.2005 multijetim var.85000 de sıfır almıştım 2004 aralıkta.hepinize selamlar saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardagoras -- 1 Eylül 2009; 22:15:44 >
  • Aramıza hoşgeldin kardagoras Arabanın detaylı bilgilerini, varsa sana göre iyi-kötü taraflarını ve bizler için tavsiyelerini duymaktan mutluluk duyarız. Ayrıca arabanın resimlerini de görmek isteriz kendine iyi bak. Her türlü sorununda buraya yazmaktan çekinme lütfen, Punto konusunda uzman birsürü kişi var forumumuzda... her soruna çare bulunur

quote:

Orijinalden alıntı: kardagoras

selam arkadaşlar bende aranıza bu gün katıldım.2005 multijetim var.85000 de sıfır almıştım 2004 aralıkta.hepinize selamlar saygılar..

• merhaba herkese
    benim puntonun tek farı su almış bi miktar kışın bu bana problem çıkartıcaktır
    kaskodan nasıl değiştirebiliriz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardagoras

selam arkadaşlar bende aranıza bu gün katıldım.2005 multijetim var.85000 de sıfır almıştım 2004 aralıkta.hepinize selamlar saygılar..

Merhaba..Kulübümüze hoşgeldin kardagoras dostum..Sevgili dostum Puntojet'inde söylediği üzere aracınla ilgili olsun olmasın her türlü sorununu bizimle paylaşabilirsin..Kulübümüzdeki Tüm Puntoseverlere olduğu gibi sanada yardımcı olmaktan zevk duyarız.Ama resim eklemeyi unutmuyoruz

Sein gibi yeni dostlarımızın katılımlarıyla her geçen gün sayımız biraz daha artıyor..Kendi adıma bundan çok mutluluk duyduğumu ayrıca belirtmek isterim..

Keyifli ve aktif forumlar dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

merhaba herkese
    benim puntonun tek farı su almış bi miktar kışın bu bana problem çıkartıcaktır
    kaskodan nasıl değiştirebiliriz acaba

Emrah dostum bildiğim kadarı ile Bazı kaskolar poliçe maddelerinde bir yıl içinde bir cam değişimi, bir far değişimi ve autoking servislerinde belli orana kadar çizik, ezik onarımını hasarsızlık indirimi kaybolmadan yapıyor. Bunu kasko yaptırırken iyice araştırmak gerekiyor.. Kimi sigorta şirketi size sormadan kasko bedeli az olsun diye poliçede değişiklikler yapabiliyor..Poliçeni inceleyip Sİgortanı yapan şirket ile temasa geçersen yardımcı olurlar..Şahsen bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum..

• http://www.youtube.com/watch?v=iWppj8GHkhA

Çip Tuning olayına mi girsek acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 3 Eylül 2009; 20:48:54 >
  • olmadı kırıcaz artık :)tşkler
  • sanırım allh söyletti.. dün gece kaza yaptım ve buğu yapan far kırıldı.. tabi bizim kaput ve sol çamurlukla gitti
  • Çok geçmiş olsun dostum kaskodan hallolur herşey takma kafana.. Umarım sende birşey yoktur tekrar tekrar geçmiş olsun...

quote:

sanırım allh söyletti.. dün gece kaza yaptım ve buğu yapan far kırıldı.. tabi bizim kaput ve sol çamurlukla gitti
  • quote:

sanırım allh söyletti.. dün gece kaza yaptım ve buğu yapan far kırıldı.. tabi bizim kaput ve sol çamurlukla gitti

Dostum çok büyük geçmiş olsun..Cana geleceğine mala gelsin demişler..Sıkma canını..Umarım herşey en kısa sürede yoluna girer..
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.