Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi dedigin gibi 130 hp lik deli bişi:) turkiyeye 2001 yılında tanıtım amaclı 4 adet getirilmiş ancak malum krizin patlak vermesiyle yuksek vergisinden dolayı ithalatından vazgecilmiş. gelen 4 arabada kurayla tofas personeline satılmıs. 2 tanesi trafikte 2 taneside rallilerde kuyllanılıyor. Ben aracın ikinci sahibiyim tofas personelinden aldım. Arabanın TR deki hikayesi budur. Yuruyen aksamı tamamen punto motor ise alfa dır. oldukca keyifli bi arac kasasıda bazı cizgileri ve farları haric classic puntolara epey benzer. fırsat olunca eklerim fotolarını..
  • quote:

Orjinalden alıntı: punto hgt

merhaba arkadaslar. söyle bir göz attım oldukca guzel, faydalı bir forum hazırlamıssınız ellerinize saglık daha sık ziyaret edecegim bende 2001 1.8 HGT abarth kullanıcısıyım.

punto hgt dostum aramıza hoşgeldin.. İlk Punto HGT sahibi olarak forumumuza renk kattın..Bu arada bende Bursa'lıyım..Hemşehriyiz yani
    Dediğin diğer Punto HGT yi biliyorum..Bursa'da Otokop'ta bir galeride duruyordu..Hatta benim Punto'yu almadan önce baya niyetliydim almaya onu..Birkaç kez gidip incelemişliğim vardır o aracı..Ama daha önce benzinli bir araç kullanmaktan ağzı yanmış biri olarak dizel bir araç alma isteğinin daha ağır basması ve tek kapılı araç düşünmediğimen vazgeçmiştim..Araç gerçekten müthiş..0-100 için fabrika verisi 8,2 sn..Tasarımıda çok güzel..Sonuçta bu bir İtalyan..
    Aracını güle güle kazasız belasız kullanmanı dilerim..Tekrar aramıza hoşgeldin hemşehrim..

P.S : Sevgili arkadaşlar..Diğer Punto'nun ilanına buradan göz atabilirsiniz:
    http://www.arabam.com/IKINCIEL/Ilan/Detay/1720655?MarkaModel=2001-FIAT-Punto-HGT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 15 Temmuz 2009; 13:21:29 >

• Walla hemserim eger benzinle sorunun warsa isabetli bir karar vermişsin HGT yi almamakla zira yakıtı karısık 40YKR civarındadır, oldukca yuksek bir tuketim sahhsen ben ayıptır solemesi bas edemeyip lpg taktırdım:( 20YKR yer kadar dustu yakıtı , ciddi bir performans kaybıda olmadı hala dürdane rampasını 130 la tırmanabiliyorum
  • Dostum 40 ykr 'lik değer gerçekten günümüz şartları için biraz fazla..Eski aracım 1.6 16 V Fiesta'ya benzin yetiştirmekte zorlanıyordum ki..Punto HGT'ye hiç yetiştiremezdim..Gerçi ne kadar ekmek o kadar köfte demişler Sonuçta 1.8 motorlu GTI sınıfı bir araçtan bahsediyoruz..LPG taktırmakla iyi etmişsin..Performans açısından hissedilir bir kayıp yoksa sorun yok..
  • slm herkese puntomla yaklaşık 1000km yol yaptım gerçekten çok keyifli geçti Allah nazardan saklasın:) yalnız teybi bir türlü sökemedim orjinal teyip hala üzerinde. kendi teybimi takmak istiyorum sanırım bir anahtar varmış internetten öğrendim benzerini yaptım ama çıkartamadım daha önce böyle bir şey yapan var mı yada hiç uğraşmayıp servise mi götüreyim ne tavsiye edersiniz? teşekkürler şimdiden...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ROBINHOOD

Ya kardeşim hızına yetişmek mümkün değil...
    hayırlı olsun yeni araban ve bebeğiniz,
    Allah, analı babalı büyütmeyi nasip etsin,vatanına anasına babasına hayırlı bir evlat olarak olur inşallah.
    Arada bir uğra kardeşim topiğimize , iyiisndir umarım...
    görüşmek üzere.

quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

@puntojet güzel dileklerin için teşekkürler..
    bu arada meşhur kırmızı direksiyon lambası bugun bende de yandı...önce akudendir dedim..degiştirme zamanı gelmiştir elbet..
    Lakin dreksiyonda bir sertleşme falan da olmadı..kırmızı ısıkta kontagı kapatıp actım bir ara yanmadı,sonra tekrar yandı..sonra ne oldu bilmiyorum,öylece eve geldim..dilerim bir sorun çıkartmaz..

• Selamlar arakdaşlar, bu forumda çok marka araştırdım, yok japon iyidir ,yok kore yok alman ben en sonunda fiat a karar verdim.. ve punto almak istiyorum ,grande punto da olabilir normalde tam anlamıyorum arabadan ilk arabam olucak biraz acemiyim bu yüzden otomatik vites klimalı az yakan bir araç istiyorum tabiki yedek parçasıda ucuz olsun biliyorum çok şey istiyorum:) Benim limitim en son 17.000 Tl bu paraya yüksek model az km li otomatik vites biraz donanımlı en önemlisi klima az yakan bir punto alabilirmiyim hangi motorunu alsam iyi olur model falan fikrinizi almak istedim..

Teşekkür ederim..
  • Öncelikle foruma hoşgeldin.. Sadece Punto için değil ama, 1,2 motorlu araçlar için benzin sarfiyatının çok ekonomik olmadığını duydum..
    Özellikle bu otomatik olunca, tek avantajı vergi diliminden olur.. Benzin sarfiyatının en az 1,4 motor kadar oduğunu duymuştum. Bahsettiğin rakama (eğer punto almak istiyorsan ) DİZEL ve en dolusunu ( ABS,dijital klima,sunroof,park sensörü,yağmur sensörü v.s) alabilirsin..
    Mesela ; 2005 Punto
    Hayırlı alışverişler olsun..
    Umarım istediğin arabayı alırsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejgun -- 29 Temmuz 2009; 16:42:30 >

• merhaba arkadaşlar
    benim 2005 1.4 16v benzinli olanından puntom satılık
    82.000km de
    lacivert renginde sağ ön çamurluk boyalı
    arka bagaj kapağında arka sol çamurlukta ve sol arka kapıda boydan boya yapılmış bir çizik vardı autokingte yama yapıldı kesinlikle komple boyanmadı.
    hiçbir değişeği yok
    isteyen usta gelir en ince ayrıntısına kadar bakabilir.
    sunroofa kadar var
    14750 ye vereceğim.Not:Aracın fren hidroliğinden şanzuman yağına motor yağına bujilerine tüm filtrelerine baskı balatasına kadar değişmiş durumdadır.Alacak arkadaşın 8000km hiçbirşey yapmasına gerek yok.Bu konuda titiz olduğum için bakımlarını hep erkenden yaptırdım
    1 sene daha muayenesi mevcut
    orta koyulukta cam filmi var
    düşünen arkadaşlar buradan pm yoluyla irtibata geçebilir.
  • Sayın emrahisilti'nın dikkatine araç nerde öğrenebilirmiyim?
  • istanbul
  • Selam arkadaşlar,bikaç sorum olacak size... iki araç arasında gidip gelmekteyim,biri Clio II 1.5 dci Alize,diğeri punto 1.3 mj dynamic...ikiside ESKİ kasadır,2003-2006 arası bkaç model buldum... Aslında fiat ı marka olarak pek sevmem ama 2006 model punto 1.3 mj dynamic buldum,çok iyi gibi duruo,110000km de,13.000ytl...forumunuza baktım,hızlanınca titreme yapıomuş eski kasalar ve iç malzeme kalitesiz plastikmiş sanırsam tabi çok fazla kalitede aramamak lazm bu araçta

Clio ya gelince 2 model buldum,ikiside HB... 1.5 dci Alize ve 1.5 dci,alize olan 90000km de 13.750ytl,alize olmayan 88000 14.000ytl. Benm en çok merak ettğim hangi araç daha konforludur ve binice daha iyi bir iç mekan kalite izlenimi brakır Tabi kullanımıda çok önemli...

Eğer bu iki aracıda kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir misiniz?Şimdidien Teşekkürler...

• kesinlikle punto,
    ben 2 gün boyunca sürekli clio kullandım.
    ardından puntomu kullandım,
    o kadar yumuşak geldi ki punto, stop ettirdim.
    konfor açısından tartışmasız punto,
    iç malzemesi bakımında punto cliodan daha iyi.
    ön konsol görüntüsü punto daha güzel.
    clionun iç hacmi puntodan çok dar. sedanları bile dar.
    punto hb bir aile arabasıdır ve sedan kadar geniştir.
    clionun sedanı bile sedan kadar geniş değildir.

1.3 multijetin vergisi ocak ve temmuz toplamda 200 lira daha ucuz.
    dış görüntü olarak da punto daha iyi.
    Clio ile punto karşılaştırılabilecek bir araç değil.

bana inanmayan olursa
    farkı anlamak için direksiyona geçip test sürüşü yapmak yeterli,
    farkı anlamak için çok fazla uzman olmaya gerek yok.

quote:

Orijinalden alıntı: johnsin

Selam arkadaşlar,bikaç sorum olacak size... iki araç arasında gidip gelmekteyim,biri Clio II 1.5 dci Alize,diğeri punto 1.3 mj dynamic...ikiside ESKİ kasadır,2003-2006 arası bkaç model buldum... Aslında fiat ı marka olarak pek sevmem ama 2006 model punto 1.3 mj dynamic buldum,çok iyi gibi duruo,110000km de,13.000ytl...forumunuza baktım,hızlanınca titreme yapıomuş eski kasalar ve iç malzeme kalitesiz plastikmiş sanırsam tabi çok fazla kalitede aramamak lazm bu araçta

Clio ya gelince 2 model buldum,ikiside HB... 1.5 dci Alize ve 1.5 dci,alize olan 90000km de 13.750ytl,alize olmayan 88000 14.000ytl. Benm en çok merak ettğim hangi araç daha konforludur ve binice daha iyi bir iç mekan kalite izlenimi brakır Tabi kullanımıda çok önemli...

Eğer bu iki aracıda kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir misiniz?Şimdidien Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: gpunto

kesinlikle punto,
    ben 2 gün boyunca sürekli clio kullandım.
    ardından puntomu kullandım,
    o kadar yumuşak geldi ki punto, stop ettirdim.
    konfor açısından tartışmasız punto,
    iç malzemesi bakımında punto cliodan daha iyi.
    ön konsol görüntüsü punto daha güzel.
    clionun iç hacmi puntodan çok dar. sedanları bile dar.
    punto hb bir aile arabasıdır ve sedan kadar geniştir.
    clionun sedanı bile sedan kadar geniş değildir.

1.3 multijetin vergisi ocak ve temmuz toplamda 200 lira daha ucuz.
    dış görüntü olarak da punto daha iyi.
    Clio ile punto karşılaştırılabilecek bir araç değil.

bana inanmayan olursa
    farkı anlamak için direksiyona geçip test sürüşü yapmak yeterli,
    farkı anlamak için çok fazla uzman olmaya gerek yok.

Bilgin için teşekkürker gpunto Benm bahsettğim eski kasa punto ama,sen umarım grande olanından bahsetmemişindir

• yaklaşık 10gündür puntomu satıp farklı bir araç almayı düşündüm.Fakat gördümki bizim puntolar fiyat performans olarak değerlendirdiğimizde piyasadaki nerdeyse en iyi araç.14-15bin civarına sunrooflu klimalı absli çelikjantlı bir araç almak hayal.Puntomla yaptığım uzun yolculukları ve yakıt tüketimlerinide hesapladığımda ben napıyorum diye düşündüm.
    Aracımı satmaktan vazgeçtim..
    Bildiğiniz gibi birkaç modifiye vardı marşpiyel ve tamponları değiştirirerek devam etmeyi planlıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnsin

Selam arkadaşlar,bikaç sorum olacak size... iki araç arasında gidip gelmekteyim,biri Clio II 1.5 dci Alize,diğeri punto 1.3 mj dynamic...ikiside ESKİ kasadır,2003-2006 arası bkaç model buldum... Aslında fiat ı marka olarak pek sevmem ama 2006 model punto 1.3 mj dynamic buldum,çok iyi gibi duruo,110000km de,13.000ytl...forumunuza baktım,hızlanınca titreme yapıomuş eski kasalar ve iç malzeme kalitesiz plastikmiş sanırsam tabi çok fazla kalitede aramamak lazm bu araçta

Selam johnsin..gerek malzeme kalitesi,gerek sürüş özellikleri,gerek motor,gerek tasarım olsun Punto, Clio ile kıyaslanamaz diye düşünüyorum.Punto şu an otomobil piyasasındaki en iyi fiyat/performans oranına sahip araç..
    Tercih yapacağın araçlar aynı fiyatta sayılır..Bence o paraya boş ve kalitesiz bir araç olan Clio alacağına temiz dolu bir Punto almanı önerebilirim.Pişman olmayacaksın..
    Punto'yu kullandıktan sonra onunla aranda bir bağ oluşacak..Pek çok araç kullandım ama bu hissi ilk kez Punto'da tattım.Şimdi bana bunu açıkla desen açıklayamam..Tamamen hissi bir durum bu..
    Ayrıca kulübümüzde bu durumla ilgili diğer bir örnek için
    bkz.emrahisilti

• puntonun içindeki malzeme kalitesi gerçekten kötü.Hızlanmalarda bir süre sonra titreme yapmasıda motordan kaynaklı.Ama her güzelin bir kusuru var işte..
    Ayrıca 13bine 2006 model multijet araç için çok ucuz.Ben biraz daha araştırmanızı öneririm.Aracın ederi ortalama 15.500
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti

puntonun içindeki malzeme kalitesi gerçekten kötü.Hızlanmalarda bir süre sonra titreme yapmasıda motordan kaynaklı.Ama her güzelin bir kusuru var işte..
    Ayrıca 13bine 2006 model multijet araç için çok ucuz.Ben biraz daha araştırmanızı öneririm.Aracın ederi ortalama 15.500

bnde ona şaşırdım zaten,sanırsam iyi bir servise göstermek lazm aracı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti

puntonun içindeki malzeme kalitesi gerçekten kötü.Hızlanmalarda bir süre sonra titreme yapmasıda motordan kaynaklı.Ama her güzelin bir kusuru var işte..

Düşüncene saygı duymakla birlikte bu konuda sana pek katılamayacağım dostum..Sınıfındaki araçlar arasında Punto'nun malzeme kalitesi gayet iyi durumda bence. Clio'dan çok daha iyi .. Sonuçta orta sınıf bir aracın sahibiyiz..Beklentilerimizde bu çerçevede olmalı diye düşünüyorum..

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.