Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    böyle birşeyden haberimiz yok diyorlar..

quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

Benim Puntomun da direksiyonu bugün değiştirildi hem de garantisi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değiştirildi. Arkadaşlar eğer direksiyon problemi ile karşılaşırsanız hemen müşteri hizmetlerini arayın ve şikayetinizi bildirin. 2300TL lik parça ücretsiz değiştiriliyor boşuna para vermeyin sakın... Fiat'a teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gpunto

444 22 55 çağrı merkezini aradım,

quote:

Benim Puntomun da direksiyonu bugün değiştirildi hem de garantisi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değiştirildi. Arkadaşlar eğer direksiyon problemi ile karşılaşırsanız hemen müşteri hizmetlerini arayın ve şikayetinizi bildirin. 2300TL lik parça ücretsiz değiştiriliyor boşuna para vermeyin sakın... Fiat'a teşekkürler.

Eğer bu arıza aracınızda var ise ve servis tarafından bu arızanın aracınızda olduğu onaylanırsa tofaş müşteri hizmetleri gittiğiniz servisle bağlantıya geçip arızayı teyit ettikten sonra aracınızın motor-şasi numarasını İtalya Fiat'a yollayıp onlardan onay alarak değişimi gerçekleştiriyor. Çağrı merkezindeki operatörlerin bu konuya vakıf olduklarını sanmıyorum (hatta bu konudan habersiz olduklarına eminim ben de defalarca uzun uzun sohbet etmek zorunda kalmıştım onlarla... Dostum daha yetkili birisiyle görüşmeni tavsiye ederim. Öncelikle şikayetini yazılı olarak fiat.com.tr deki şikayetler bölümüne yazman daha iyi olur, onlar yollayacağın bu maili yetkililere ulaştırıp sana geri dönerler) tabi eğer senin puntonun direksiyonunda da bu tip bir sorun varsa... Sonuçta ben arabamın garantisi bitmiş olmasına rağmen değişimi ücretsiz yaptırdım bir kuruş para vermedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 6 Temmuz 2009; 22:57:56 >

• benim de arıza tespitim eylülde yapılmıştı. fiat sitesinden başvurduğumda eylülde bu arıza size bildirilmiş denildi. sen de istersen önce bir yetkili servisle görüş.

quote:

444 22 55 çağrı merkezini aradım,

quote:

• Merhaba sevgili Punto'daşlar..Yaklaşık 1 aylık bir aradan sonra tekrar aranızdayım.. Sağlık problemleri nedeniyle aranızdan uzak kaldım.Şimdi herşey yolunda..Öncelikle aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza 'Hoşgeldiniz' demek istiyorum...
    Direksiyon sisteminin ücretsiz değiştrilmesi konusunda açıkçası ben pek şaşırmadım.Çünkü FIAT müşteri hizmetleri işinin hakkını gerçekten veriyor.Koşulsuz müşteri memnuniyeti bu olsa gerek..
    Bende aracımı aldığım zaman kullanma kılavuzu yoktu.Foruma girip araştırdığımda FIAT müşteri hizmetleri aracılığı ile sorunumun çözülebileceğini öğrendim.Ve gerçektende çözüldü..2 gün sonra Punto'mun kullanma kılavuzu elimdeydi.Hiç bir bedel ödemedim Kargo ücreti bile ödenmişti..Üzerine bir kaç gün sonra beni arayıp böyle bir talepte bulunduğumu kullanma kılavuzunun elime geçip geçmediğini bir sıkıntı varsa yeniden gönderebileceklerini söylediler..Bir an için ban kamera şakası falan yapılıyor hissine kapıldım..Tek kelimeyle 'Helal Olsun' diyorum.
    Yaşadığım bu durum açıkçası beni şaşkınlığa uğratmıştı.Bildiğiniz gibi ülkemizde bütün herşey malını satana kadar..Satış sonrası ise koca bir hiç..
    Direksiyon sorunu yaşayan arkadaşlar dert etmesin..Sorunlarının en kısa zamanda çözüleceğine eminim..
    Aklıma bir soru takıldı..Aracımızın şaşi numarası yardımı ile bu arızaya sahip olup olmadığını(şu an bi problem olmasa bile) öğrenme şansımız olabilir mi? Bu konuda ne düşündüğünüzü öğrenmek isterim arkadaşlar..

• ghosttailor dostum selamlar.ben şasi numarasaı göndererek arıza talebinde bulundum ancak herhangi bir cevap gelmedi.benim sıkıntımsa yolcu hava yastığı her servis sonrası bilgisayarda ışığı söndürülüyor ancak 100 km dolmadan gene yanmaya başlıyor ve problem çözülemiyor.
  • Direksiyonda sorun olduğunu nasıl anlarız?
    Benim direksiyonda bu sorun var mı yok mu nasıl anlarım?
    Mevcut hali bana göre sert yada yumuşak olabilir ama gerçekten sorunlu olup olmadığını gösteren bariz bir belirteç var mıdır?

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtal -- 8 Temmuz 2009; 16:54:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: madleon

ghosttailor dostum selamlar.ben şasi numarasaı göndererek arıza talebinde bulundum ancak herhangi bir cevap gelmedi.benim sıkıntımsa yolcu hava yastığı her servis sonrası bilgisayarda ışığı söndürülüyor ancak 100 km dolmadan gene yanmaya başlıyor ve problem çözülemiyor.

Selam Madleon Dostum..Şasi numarası göndererek arıza talebinde bulunduysan ve cevap gelmediyse bundan aracında kayıtlı bir kronik sorun olmadığı anlamını çıkarıyorum..Kesin böyledir dmiyorum.Ama şahsi düşüncem bu yönde..Olurda Fiat müşteri hizmetlerinden bir cevap gelirse bizimle burada paylaşırsın..

Yolcu hava yastığı konusunda ise kontağı açtıktan 3-5 sn sonra (senin aracının yol bilgisyarının modelini bilememekle beraber 2005 ve sonrası Punto'larda geniş ekran bulunuyorKüçük ekranlı yol bilgisayarındaki hata mesajları hakkında bilgim yok) senin sorununa göre AIRBAG FAILURE yada benzeri birşey yazıyor mu ? Bunu sordum çünlkü sadece airbag ışığından bahsetmişsin.
    Ayrıca yolcu kapısını açtığın zaman ön göğüsün yan tarafında yolcu hava yastığı iptali için bir düzenek var.Kontak anahtarını sokup yolcu hava yastığını aktif veya deaktif edebilirsin.Buradan kaynaklı bir sorun olabileceğinide düşünüyorum.
    Ayrıca serviste aracı bilgisayara bağladıkları zaman bağlanan bilgisayarın verdiği bir hata mesajı vs.. var mı?

• quote:

Direksiyonda sorun olduğunu nasıl anlarız?
    Mevcut hali bana göre sert yada yumuşak olabilir ama gerçekten sorunlu olup olmadığını gösteren bariz bir belirteç var mıdır?

quote:

Selam gpunto dostum...Sorunun olduğunu gösteren en belirgin şey gösterge tablosunda yanan kırmızı renkli direksiyon lambası ve yol bilgisayarında göreceğin STERRING FAIL ibaresidir.Ayrıca hissiyat olarak direksiyonun city modu kapalı haldeki durumundan çok çok daha sert olduğunu hissedersin.City modu aşırı kullanımlarda örneğin park manevrası yaparken (örneğin ard arda gelen tam tur direksiyon çevirmelerinde) direksiyon sistemindeki motorun aşırı ısınmasını ve olası bir arızayı önlemek için motoru geçici bir süreliğine iptal ediyor.Biraz bekleyip yeniden aracı çalıştırdığımızda herşey normale dönüyor.Böyle bir sistem mevcut bizim Punto'lar ve Grande Punto'larda..

Ayrıca geçen gün Bursa'da şu anda Opar bayiiliği yapan ve 30 seneyi aşkın bir tamircilik deneyimi olan peder vasıtası ile tanıştığımbir abimin yanına uğradım.Benim Punto'yu görünce mevzu açıldı ve bende bu direksiyon problemini sordum.Arkadaşlar kendisi bana aslında böyle bir sorunun olmaması gerektiğini ama servislerin direksiyon aksamında olması gerekenden daha kalın bir yağ kullandığını ve bu yağında direksiyondaki motoru aşırı zorladığını, uzun vadede soruna yol açtığından bahsetti.Ne derece doğrudur bilemem Ancak 30 yılı aşkın ustalık tecrübesini göz önüne alacak olursak söylediklerini yabana atmamak gerekir diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 8 Temmuz 2009; 19:04:50 >

• Orjinalden alıntı: gpunto

Dostum direksiyonunda problem varsa gösterge panelindeki kırmızı lamba yanar ve sistem devre dışı kaldığı için araban hareketsizken direksiyonu sağa sola çevirmen neredeyse imkansızlaşır arızalı olduğunu böylece anlarsın, yani düşündüğün gibi hafif sertleşme falan olmuyor basbayağı direksiyon dönmüyor
  • ghosttailor selamlar dostum çok geçmiş olsun aramıza dönmene sevindim ben de tatile çıktın falan sanmıştım kendine dikkat et tekrar hoşgeldin
  • quote:

ghosttailor selamlar dostum çok geçmiş olsun aramıza dönmene sevindim ben de tatile çıktın falan sanmıştım kendine dikkat et tekrar hoşgeldin

Çok teşekkür ederim dostum..Tatile çıkmayı planlıyordum lakin planlar değişmek zorunda kaldı..Belimden ufak bir operasyon geçirdim.Şimdi iyiyim çok şükür..Sende hoşgeldin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 9 Temmuz 2009; 0:53:37 >

• Bende sorun yok o zaman..

quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

quote:

quote:

Selam gpunto dostum...Sorunun olduğunu gösteren en belirgin şey gösterge tablosunda yanan kırmızı renkli direksiyon lambası ve yol bilgisayarında göreceğin STERRING FAIL ibaresidir.Ayrıca hissiyat olarak direksiyonun city modu kapalı haldeki durumundan çok çok daha sert olduğunu hissedersin.City modu aşırı kullanımlarda örneğin park manevrası yaparken (örneğin ard arda gelen tam tur direksiyon çevirmelerinde) direksiyon sistemindeki motorun aşırı ısınmasını ve olası bir arızayı önlemek için motoru geçici bir süreliğine iptal ediyor.Biraz bekleyip yeniden aracı çalıştırdığımızda herşey normale dönüyor.Böyle bir sistem mevcut bizim Punto'lar ve Grande Punto'larda..

Ayrıca geçen gün Bursa'da şu anda Opar bayiiliği yapan ve 30 seneyi aşkın bir tamircilik deneyimi olan peder vasıtası ile tanıştığımbir abimin yanına uğradım.Benim Punto'yu görünce mevzu açıldı ve bende bu direksiyon problemini sordum.Arkadaşlar kendisi bana aslında böyle bir sorunun olmaması gerektiğini ama servislerin direksiyon aksamında olması gerekenden daha kalın bir yağ kullandığını ve bu yağında direksiyondaki motoru aşırı zorladığını, uzun vadede soruna yol açtığından bahsetti.Ne derece doğrudur bilemem Ancak 30 yılı aşkın ustalık tecrübesini göz önüne alacak olursak söylediklerini yabana atmamak gerekir diye düşünüyorum..

• Senin adına sevindim..Umarım bu sorunla uğraşmak zorunda kalmayız ileride..Bu sorunu olan Punto'cularda bir an önce sorunlarını çözerler..
  • merhaba arkadaslar. söyle bir göz attım oldukca guzel, faydalı bir forum hazırlamıssınız ellerinize saglık daha sık ziyaret edecegim bende 2001 1.8 HGT abarth kullanıcısıyım.
  • Aramıza hoşgeldin punto hgt sanırım senden başka hgt kullanıcısı yok aramızda henüz.. arabanın resimlerini bizlerle paylaşırsan çok seviniriz ççünkü piyasada hgt model görmek çok zor. Kolay gelsin
  • Sagol dostum hoşbulduk. halihazırda trafikte 2 tane olan HGT nin digeri Bursa da bir galeride suanda, sanırım yakın zamanda benden baska bir kullanıcıya denk gelmeniz zor:) Pasta cila attırmayı dusunuyırum ondan sonrasında eklerim tabi fotoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss1982 -- 14 Temmuz 2009; 14:39:25 >
  • hgt nasıl ilk defa duydum negibi bi özlği war???
  • hgt 1.8 litre ve sanırım 130 hp lik deli bişey... Bizim puntoların kasasına bu güçte bi motor eklenince yer uçağı oluyor tahminimce En iyisi kullanana sormak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

quote:

Orjinalden alıntı: hamzakaya1

Merhaba Hamza..Aramıza hoşgeldin dostum..Punto'larla ilgili düşüncelerine katılmamak elde değil..Cd çalar konusunda bizim Punto'larda ses sistemi (Kaestçalar veya CD çalar) ön konsola entegre olduğu için sonradan Cd çalar uygulaması zor olur diye düşünüyorum.Onun yerine alternatif olarak orjinal Blaupunkt 5'li Cd Changer taktırabilirsin.Ön konsolda takmak için yeri mevcut Burada Birmot'ta görmüştüm..Fiyatı ise 700-750 tl kadar olması lazım yanılmıyorsam..
    Keyifli forumlar dilerim..

Changeri torpidayamı koymamız gerekiyor, arkadan teypemi bağlanıyor ?

Dostum benim serviste gördüğüm Blaupunkt 5'li CD Changer resimdekinin aynısıydı.Takılan yer ise konsolda görmüş olduğun yer..İsteğine ve uygunluk durumuna göre farklı bir yerede montajını yapabileceklerini düşünüyorum..
     2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

Stilodan çıkma cd-changerimi satıyorum ilanıma bakabilirsin.
    bu cd-c ın aynısı.

http://www.sahibinden.com/idc-a09_blaupunkt_cd_changer-71WQQaXQQ12400783WQQpXQQdisplayitem

• Ya kardeşim hızına yetişmek mümkün değil...
    hayırlı olsun yeni araban ve bebeğiniz,
    Allah, analı babalı büyütmeyi nasip etsin,vatanına anasına babasına hayırlı bir evlat olarak olur inşallah.
    Arada bir uğra kardeşim topiğimize , iyiisndir umarım...
    görüşmek üzere.

quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

@puntojet güzel dileklerin için teşekkürler..
    bu arada meşhur kırmızı direksiyon lambası bugun bende de yandı...önce akudendir dedim..degiştirme zamanı gelmiştir elbet..
    Lakin dreksiyonda bir sertleşme falan da olmadı..kırmızı ısıkta kontagı kapatıp actım bir ara yanmadı,sonra tekrar yandı..sonra ne oldu bilmiyorum,öylece eve geldim..dilerim bir sorun çıkartmaz..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.