bilidiğinz kütahyada fiat servisi war mı?????? yardımlariçin şimdiden tşkler
Teşekkürler puntojet sürekli takip edeceğim bu forum çok ii olmuş herkese keyifli sürüşler...
sanırım bu direksiyon lambasının sürekli yanması problemi çoğu puntoda var.geçen bahsettiğim punto 13500 e kadar düştü ama çevremden aldığım sakın punto alma tepkileri biraz daha beklememe sebep oldu. bu bir üretim hatası mı acaba direksiyon sistemindeki arıza?
quote:
Orjinalden alıntı: aozan
sanırım bu direksiyon lambasının sürekli yanması problemi çoğu puntoda var.geçen bahsettiğim punto 13500 e kadar düştü ama çevremden aldığım sakın punto alma tepkileri biraz daha beklememe sebep oldu. bu bir üretim hatası mı acaba direksiyon sistemindeki arıza?
Üretim hatası diyebilmek için sanırım tümünde bu arızanın olması gerekiyor ama yok. sanırım belli yıllarda üretilenlerde daha sık görülüyor bu problem, mesela duyduğuma göre 2006 model Puntolarda ve 2007 model Grande Puntolarda diğer yıllardakine göre daha sık görülüyormuş bu da bu yıllarda üretilenlerin hepsi problemli demek değildir. Biraz da şansla ilgili sanırım
quote:
Orjinalden alıntı: punto43
quote:
Orjinalden alıntı: Puntojet
punto43 tekrar selam dostum, direksiyon lambası akü gerilimi düştüğü için de yanabilir yani bir arızaya işaret etmiyor olabilir çünkü eps (elektrikli direksiyon sistemi) önemli miktarda akım çekiyor. en kısa zamanda akü gerilimini ölçtürmenizi ve gerekkli ise aküyü değiştirmenizi öneririm. Yetkili servislerde fiyatı 100TL ben 3 hafta önce değiştirdim 50 amperlik akü olması gerekiyor ve akü yuvası ufak olduğu için oraya uyacak 50 amperlik aküyü bir tek serviste bulabildim ama fiyatları dışarıda da çok ucuz değil o yüzden benden tavsiye ayetkili servise götürmeniz, direksiyon lambası sorunundan bahsetmeniz zaten onlar hemen bilgisayara bağlarlar ve sorun akden ise değiştirirler ama eğer sorun direksiyon sistemindeyse ozaman direksiyon sistemini yenisiyle değiştirmek gerekiyor...
teşekür ederim yardım için benim ki %90 aküden çünkü direksiyonda herhangi bir değiişiklik yoq zorlanma falan şimdi aküyümü değiştirm mi gerekir.???
Akünün gerilimini ölçtürdükten sonra eğer akü ömrünü tamamlamışsa servis te zaten direksiyon sisteminin değişiminden önce akü değişimi tavsiye ediyor akü 100TL eğer sorun akü değişiminden sonra hallolursa süper olur, direksiyon sistemi 2180TL (işçilik hariç). Sorunu çözmek için bu iki parçadan daha ucuz olan aküyü değiştirmekle işe başlamak sanırım en akıllıcası olacaktır. Sonuçta akü gerilimi düşükse her an yolda kalabilirsiniz her durumda zaten akü değişecek.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: punto43
quote:
punto43 tekrar selam dostum, direksiyon lambası akü gerilimi düştüğü için de yanabilir yani bir arızaya işaret etmiyor olabilir çünkü eps (elektrikli direksiyon sistemi) önemli miktarda akım çekiyor. en kısa zamanda akü gerilimini ölçtürmenizi ve gerekkli ise aküyü değiştirmenizi öneririm. Yetkili servislerde fiyatı 100TL ben 3 hafta önce değiştirdim 50 amperlik akü olması gerekiyor ve akü yuvası ufak olduğu için oraya uyacak 50 amperlik aküyü bir tek serviste bulabildim ama fiyatları dışarıda da çok ucuz değil o yüzden benden tavsiye ayetkili servise götürmeniz, direksiyon lambası sorunundan bahsetmeniz zaten onlar hemen bilgisayara bağlarlar ve sorun akden ise değiştirirler ama eğer sorun direksiyon sistemindeyse ozaman direksiyon sistemini yenisiyle değiştirmek gerekiyor...
teşekür ederim yardım için benim ki %90 aküden çünkü direksiyonda herhangi bir değiişiklik yoq zorlanma falan şimdi aküyümü değiştirm mi gerekir.???
Akünün gerilimini ölçtürdükten sonra eğer akü ömrünü tamamlamışsa servis te zaten direksiyon sisteminin değişiminden önce akü değişimi tavsiye ediyor akü 100TL eğer sorun akü değişiminden sonra hallolursa süper olur, direksiyon sistemi 2180TL (işçilik hariç). Sorunu çözmek için bu iki parçadan daha ucuz olan aküyü değiştirmekle işe başlamak sanırım en akıllıcası olacaktır. Sonuçta akü gerilimi düşükse her an yolda kalabilirsiniz her durumda zaten akü değişecek.
benim aküde bir problemde görünmüyo hiç çalışmamazlık yapmıyo hemene çalışıyo...elektirik sisteminde arza war heralde bi ara arabay istop ettim indim arabada stoplambaları sönmemişti hemen tekrar çalıştırıp istop ettim söndü anlmadım neden böle oluyo elektirik sitsteminde soru war herhalde ama serviste pcde taradılar sorun yok diyodu...
benim aküde bir problemde görünmüyo hiç çalışmamazlık yapmıyo hemene çalışıyo...elektirik sisteminde arza war heralde bi ara arabay istop ettim indim arabada stoplambaları sönmemişti hemen tekrar çalıştırıp istop ettim söndü anlmadım neden böle oluyo elektirik sitsteminde soru war herhalde ama serviste pcde taradılar sorun yok diyodu...
Benim arabanın aküsü de marş motorunu canavar gibi çeviriyodu yani hiç bir problem yok gibi görünüyordu ana ölçünce performansı %70 seviyesine düşmüş ve her an sizi yolda bırakabilir demişlerdi o yüzden değiştirmiştim. arabayı stop ederken kontak anahtarını taktığınız yerde siyah bi düğme var anahtar deliğinin hemen altında ona yanlışlıkla basmış olabilirmisiniz acaba? çünkü eğer o düğmeye basarak kontağı kapatırsanız parklar açık kalır. Fiat otomobillerde yanlışlıkla farları açık unutmamak için konulmuş olan bir güvenlik donanımı. Kullanma klavuzunuz varsa orda da bunun nasıl kullanılacağını yazar bir inceleyin derim. Umarım sorun arabanızın elektrik sisteminde değildir...
quote:
Benim arabanın aküsü de marş motorunu canavar gibi çeviriyodu yani hiç bir problem yok gibi görünüyordu ana ölçünce performansı %70 seviyesine düşmüş ve her an sizi yolda bırakabilir demişlerdi o yüzden değiştirmiştim. arabayı stop ederken kontak anahtarını taktığınız yerde siyah bi düğme var anahtar deliğinin hemen altında ona yanlışlıkla basmış olabilirmisiniz acaba? çünkü eğer o düğmeye basarak kontağı kapatırsanız parklar açık kalır. Fiat otomobillerde yanlışlıkla farları açık unutmamak için konulmuş olan bir güvenlik donanımı. Kullanma klavuzunuz varsa orda da bunun nasıl kullanılacağını yazar bir inceleyin derim. Umarım sorun arabanızın elektrik sisteminde değildir...
ewt dediğiniz gibiymiş ........zaten artık direksiyon lambası yanmıyor yanarsada arada bi yanıyor...ama aküyü ölçtürcem genede.....
Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
bir zamanlar 2-3 kişi idik bu forumda. bakıyorum da 2 hafta girmedim, neler olmuş neler.
geçen hafta sonu corsa kullandım. puntodan sonra oyuncak gibi geliyor. iç hacmi ne kadar dar geldi.
bakarsanız aynı sınıfta araçlar ama iç hacmi, bagaj hacmi ve donanımı bakımından değerlendirilince fark atıyor punto. iç hacim olarak bir sedan kadar geniş.
quote:
Orjinalden alıntı: gpunto
bir zamanlar 2-3 kişi idik bu forumda. bakıyorum da 2 hafta girmedim, neler olmuş neler.
geçen hafta sonu corsa kullandım. puntodan sonra oyuncak gibi geliyor. iç hacmi ne kadar dar geldi.
bakarsanız aynı sınıfta araçlar ama iç hacmi, bagaj hacmi ve donanımı bakımından değerlendirilince fark atıyor punto. iç hacim olarak bir sedan kadar geniş.
Selam dostum bizi unuttun sandım özletme kendini yaw Corsa konusunda haklısın ben de birkaç sene kullanmıştım 2001 model Corsa 1.2 easytronic dediğin gibi bizimkilere oranla içi dışı ufak bir araba uzun yolculuklar için bavul koymaya daha uygun puntonun bagajı ve sanırım hala kendi sınıfında en büyük bagaja sahip model. (En azından "grande" puntodan daha büyük bagajı olduğunu biliyorum)
SLM ARKADAŞLAR ARANIZA BENDE KATILDIM SONUNDA. YAKLAŞIK 1-2 AYDIR YAZDIKLARINIZI OKUYORDUM. İNANIN ÇOK FAYDALI BİLGİLERE ULAŞTIM. HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER. BENDE 2005 PUNTO 1.4 DYNAMİC 16V VAR ALLAHA ŞÜKÜR ÇOK BÜYÜK BİR SORUNUM YOK. BİRKAÇ TIKIRTI VS. RESİMLERİNİDE EKLİYECEĞİM YAKINDA HEPİNİZE SAYGILAR...
arkadaşlar bişey sormak istiyorum ama biliyosunuz ki sahip oldugumuz alt takım çok sert ve orjinal jant boyu da 14 inç. bu da çukurlarda ve bozuk zeminlerde cok sinir bozucu rahatsızlık veriyor. lastikçiler bu arabaya bundan farklı jant ve lastik takılamaz diyor ama yanılmıyosam onno ustaydı yazıyı yazan ve puntolarda 16 inç jantlara kadar rahatlıkla takabilirsiniz çünkü bütün versiyonları birbiriyle aynı alt takım ve spor modelinde kullanılabiliryor diye okumuştum.derdim 16 inç değil fakat 15 inç kullanıpta şikayeti olan var mı acaba.
slm madleon;
benim jantlar 15inç ve bahsettiğin problemlerin hepsi aynen devam ediyor. çok gürültülü ve sarsıntı vs oldukça hissedilir.
saygılar...
Arkadaşlar merhaba puntomu satmaya karar verdim.. tesisat xenon cam filmi ve arabanın aklınıza gelebilecek her bakımı yaptırdım 15.250 istiyorum üzerindeki ekipmanları sökerej 14.750 78.000km de.Düşünen varsa irtibata geçebilir.
Arkadaşlar 2004 model 1,3 multijet Punto sahibiyim. Anlayabileceğiniz gibi 5 yaşında ve garantisi 3 yıl önce bitmiş durumda. Aracımı eylül ayında ikinci el olarak aldım ve bir süredir direksiyon sertleşmesi problemi yaşıyordum. Yurtiçi ve yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarıyla bu arıza kronik olarak birçok punto'da varmış. Bunu 2-3 hafta önce Fiat resmi sitesinden yetkililere ilettim ve yapılan araştırma sonucunda direksiyon milinin komple değiştirilmesini kabul ettiler. Bu sabah Ortaköy Turan Otomotiv'de direksiyon milim tamamen ücretsiz olarak değiştirildi ki kendisi yaklaşık 2300 lira civarında. Yetkili servisle yaptığım görüşmede 2009'un 3. ayında fiat tarafından açıklama yapıldığını ve hatalı olarak görülen direksiyon milleri tamamen ücretsiz değiştirildiğini öğrendim. Bu değişimin onaylanması için aracınızın şasi ve motor numarası italya'ya gönderilip oradan onay alınıyormuş.
2000 lira için çektiğim bu eziyet sona erdi ve tamamen ücretsiiiiizzzzz!!! Fiat'a gerçekten teşekkürler...
Lütfen siz de en kısa süredehttp://www.fiat.com.tr/pages/emessage.aspx sayfasından eğer direksiyon sertleşme probleminiz varsa bildiriniz. 2-3 hafta içinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.
(Modlar isterse bu yazıyı sayfa başına alsınlar. Çünkü benim gibi birçok punto kullanıcısının muzdarip olduğu bu dert aslında Fiat'ın bir hatasıymış ve gerçek müşteri memnuniyeti için değişimi yapıyorlar)
Çok enteresan şaşırdım gerçekten Fiattan böyle birşey beklemezdim. Teşekkür ederim çok iyi oldu keyifli sürüşler...
quote:
Orjinalden alıntı: etna5555
Çok enteresan şaşırdım gerçekten Fiattan böyle birşey beklemezdim. Teşekkür ederim çok iyi oldu keyifli sürüşler...
açıkçası ben de tamamen ücretsiz değişim beklemiyordum ancak forumda okuduğum kadarıyla bir arkadaş bu değişimi yarısı fiat karşılayacak şekilde halletmiş. ben de öyle birşeyler olur diye bekliyordum ama körün istediği bir göz allah verdi iki göz
daha önce hiç 5 yıllık araçta ücretsiz parça değişimi olduğunu duymamıştım, hele ki garantisi 3 yıl önce bitmiş... Belki de ilk benim
Benim Puntomun da direksiyonu bugün değiştirildi hem de garantisi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değiştirildi. Arkadaşlar eğer direksiyon problemi ile karşılaşırsanız hemen müşteri hizmetlerini arayın ve şikayetinizi bildirin. 2300TL lik parça ücretsiz değiştiriliyor boşuna para vermeyin sakın... Fiat'a teşekkürler.
benim aracımda öyle bir problem yok çok şükür.. yinede değiştirmek için gitsem acaba değiştirirlermi , yada gerek varmı...