Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    clionun iç plastik kalitesini bilmediğimden ötürü bir karşılaştırma yapamam fakat bence puntonun plastik kalitesi gerçekten kötü.daha önce 99 model polom vardı ondaki kalite puntonunkinden 10 kat fazlaydı.
    ama daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi ben aracımdan gayet memnunum her güzelin bir kusuru var.Puntonun içide kaliteli olsaydı bu paralara alamazdık.
  • Bu arada aklıma takılmışken 1.4 16v sahiplerinden cevap alabilirsem sevineceğim.Benim punto 2000-3000 devir arası çok zayıf 3000den sonra şahlanmaya başlıyor 4000den sonra tutulmuyor.Sizdede durum böylemi acaba ?
  • merhaba arkadaşlar

son mazot fiyatlarıyla yakıt tüketimi hesaplaması yapan oldumu? 1.3 multijet 90 lık ve 75 lik şehiriçi ve şehirdışı yakıt tüketimi ne durumda?

aklımda punto var.yine ustalarımızdan punto alırken neye dikkat etmemiz konusunda kısa bilgiler alabilirmiyiz.
    90 lık mı alalım 75 lik mi?
    dynamic mi active mi? gibi birçok konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • kilometrede 12-13 kuruş arası yakıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: starback

merhaba arkadaşlar

son mazot fiyatlarıyla yakıt tüketimi hesaplaması yapan oldumu? 1.3 multijet 90 lık ve 75 lik şehiriçi ve şehirdışı yakıt tüketimi ne durumda?

aklımda punto var.yine ustalarımızdan punto alırken neye dikkat etmemiz konusunda kısa bilgiler alabilirmiyiz.
    90 lık mı alalım 75 lik mi?
    dynamic mi active mi? gibi birçok konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • teşekkürler gpunto.
    motor donanımı konusunda neler önerirsin.
  • merhaba arkadaşlar. bir kaç gündür bütün yazılanları okudum çok güzel bir paylaşım yeri olmuş tebrik ederim öncelikle. ben de 1 haftadır fiat punto almak istiyorum 14.500-15.000 arasında bir bütçeyle..1.2dualogic versiyonu almak istiyorum ama uygun bulursam 1.4 yada 1.3 multijette alabilirim.. sormak isediğim bir kaç şey var yanıtlayabilirseniz sevinirim.

1- araçta city ve hill holder isimli özelliklerin bulunup bulunmadığını anlıyabiliyormuyuz? ben hep netten bakıyorum hiç aracı yakından inceleme fırsatım olmadı..

2-bu direksiyon mili sorunu sanırım her puntoda olmasada fazlaca görünüyor.. yetkili servisten ücretsiz değiştirme olayında son durum nedir?

3- son olarakta 100bin km geçmemiş bir puntonun donanıma göre fiyatı değişir tabide ederi nedir sizce? 17.500-18.000 fiyatta çok fazla punto var 15.000 e düşen çok az görebildim. gerek dizel gerek benzinli 1.2 1.4 olsun çoğunluk hep 17.000 den başlıyo fiyatlar.. bana biraz yüksek gibi geldi...

• Arkadaşlar herkese slm..
    aracımda bir süredir hızlanma süresinde önden bir titreme geliyor.
    bu titreme daha önce de gelmişti, o zaman yeni lastik taktırmıştım, lastikçi 1000km sonra gel ayar yapalım demişti. bende herhalde ondan dedim ve yaptırdım ayarını .. Sonrasında kesildi bu titrememe... ama aynı titreme bu aralar tekrarladı, 2-3-4. viteslerde çok belirgin oluyo, yaklaşık 60, 70 le giderken 100 e kadar hızlanmada devam ediyo, sonrasında kesiliyor..otoban sürüşünde bişey anlaşılmıyor(100 km/h üstünde)
    Tecrübelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var,
    herkese kazasız belasız sürüşler..
  • Salıncak ve rot başlarına baktırmak lazım..

quote:

Orijinalden alıntı: nejgun

Arkadaşlar herkese slm..
    bu titreme daha önce de gelmişti, o zaman yeni lastik taktırmıştım, lastikçi 1000km sonra gel ayar yapalım demişti. bende herhalde ondan dedim ve yaptırdım ayarını .. Sonrasında kesildi bu titrememe... ama aynı titreme bu aralar tekrarladı, 2-3-4. viteslerde çok belirgin oluyo, yaklaşık 60, 70 le giderken 100 e kadar hızlanmada devam ediyo, sonrasında kesiliyor..otoban sürüşünde bişey anlaşılmıyor(100 km/h üstünde)
  • motor donanımı ne demek?

quote:

Orijinalden alıntı: starback

teşekkürler gpunto.
    motor donanımı konusunda neler önerirsin.
  • aracın temizliğine göre 15 -17bin arası multijet iyidir.
    daha aşağısında bir problem vardır.
    yukarısı da abartı olur.

ben bi ara ciddi ciddi düşünüyordum satmayı,
    otomatik alacaktım. ama sonra cebime göre birşey bulamadığım için vazgeçtim.
    bazı arkadaşlar puntonun bağımlılık yaptığını söylüyorlar,
    doğru galiba. bırakamıyorum:)

quote:

Orijinalden alıntı: kubilay1981

merhaba arkadaşlar. bir kaç gündür bütün yazılanları okudum çok güzel bir paylaşım yeri olmuş tebrik ederim öncelikle. ben de 1 haftadır fiat punto almak istiyorum 14.500-15.000 arasında bir bütçeyle..1.2dualogic versiyonu almak istiyorum ama uygun bulursam 1.4 yada 1.3 multijette alabilirim.. sormak isediğim bir kaç şey var yanıtlayabilirseniz sevinirim.

1- araçta city ve hill holder isimli özelliklerin bulunup bulunmadığını anlıyabiliyormuyuz? ben hep netten bakıyorum hiç aracı yakından inceleme fırsatım olmadı..

2-bu direksiyon mili sorunu sanırım her puntoda olmasada fazlaca görünüyor.. yetkili servisten ücretsiz değiştirme olayında son durum nedir?

3- son olarakta 100bin km geçmemiş bir puntonun donanıma göre fiyatı değişir tabide ederi nedir sizce? 17.500-18.000 fiyatta çok fazla punto var 15.000 e düşen çok az görebildim. gerek dizel gerek benzinli 1.2 1.4 olsun çoğunluk hep 17.000 den başlıyo fiyatlar.. bana biraz yüksek gibi geldi...

• Selam Kubilay1981 öncelikle aramıza hoşgeldin,
    Umarım sen de güzel bi punto alıp aramıza bir an önce katılırsın Araçta city modu için bir düğme var zaten tüm puntolarda city mod direksiyoın var yani varmı yokmu diye hiç düşünmene gerek yok.. standart donanım yani, ama hillholder için bir düğme varmı bilmiyorum dizellerde mevcut değil. Ben arabamı alırken baya bi araştırmıştım aynı şekilde otomatik vites de bulamazsın dizel puntolarda. Ben de dizel kullandığım için sana tavsiye ederim dizel almanı, motor gücü, çekişi ve son sürati olarak tatmin eder emin ol ve en önemlisi en son nezaman benzinliğe gittiğini unutturacağına emin olabilirsin sanırım buradaki dizel kullanıcıların hepsi benimle aynı fikirdedirler.
    City mod direksiyon arızası sornuna gelince bu artık sorun olmaktan çıktı Fiat talebiniz doğrultusunda motor ve şasi numarasını İtalya'dan onaylatarak bu parçayı ücretsiz değiştiriyor (Benşm aracımın da garantisi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değiştirildi) bu yüzden bunu bir problem olarak görme sonuçta bu arıza her puntoda olacak diye bir kaide de yok benimkisi şans...
    Fiyat konusuna gelince temiz bir punto için en az 16-17bin ytl yi gözden çıkartmalısın tabi model yılı, motor cinsi ve donanım da bunda büyük rol oynuyor.
    Son durumdan bizi de haberdar edersen ve eğer satın alırsan puntonun fotoğraflarını bizlerle paylaşırsan çok seviniriz... Şimdiden hoşgeldin aramıza

quote:

merhaba arkadaşlar. bir kaç gündür bütün yazılanları okudum çok güzel bir paylaşım yeri olmuş tebrik ederim öncelikle. ben de 1 haftadır fiat punto almak istiyorum 14.500-15.000 arasında bir bütçeyle..1.2dualogic versiyonu almak istiyorum ama uygun bulursam 1.4 yada 1.3 multijette alabilirim.. sormak isediğim bir kaç şey var yanıtlayabilirseniz sevinirim.

• Merhabalar;2005 model 1.3 multijet dynm.+sunroof punto sahibiyim.Aracımın debriyajı epeyce sertleşmiş durumda ama kavramasıyla ilgili bir sorun yaşamıyorum.Bugün yetkili serviste yapılan incelemede debriyaj setinin(Baskı-Balata) değişmesi gerektiğini söylediler ve yaklaşık 650TL masrafı olur dendi.İzmir'deyim,bu arızayı gidermenin daha ekonomik bir yolu olup olmadığı konusunda bana yardım edebilir misiniz?Yani bilindik,nitelikli bir özel servis tavsiyeniz var mıdır?
    Bir de 2006 dan itibaren kullanılan ve direksiyondan kumandaya da olanak tanıyan orjinal cd çalar arıyorum.(servisteki fiyatı 450 TL imiş)
    Ayrıca henüz direksiyonla ilgili sertleşme sorunuyla karşılaşmadım ve bununla alakalı herhangi bir uyarı lambası da yanmıyor.Ancak anladığım kadarıyla servis bu işlemi ücretsiz yapacağına dair bir bültenle hareket ediyorsa,bu sorun eninde sonunda her Punto'da olacak demektir.Yani sorunla karşılmadan da direksiyonun ilgili sisteminin değişimini talep etmek gerekmez mi?Bu yönde talepte bulunan var mı aranızda?

• gpunto ve puntojet teşekkür ederim cevaplarınız için.. artık parayı denkleştirebilirsem allah izin verirse bir punto alıcam inşallah...
  • her modelin direksiyon mili değiştirilmiyor şansın var mış seninkini değiştirmişler ama kriterleri çok zayıf ama bu direskiyon aksamının geneli olarak çok hassas olduğunu söyleye bilirim açıkcası asfalt aracı

quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

Selam Kubilay1981 öncelikle aramıza hoşgeldin,
    Umarım sen de güzel bi punto alıp aramıza bir an önce katılırsın Araçta city modu için bir düğme var zaten tüm puntolarda city mod direksiyoın var yani varmı yokmu diye hiç düşünmene gerek yok.. standart donanım yani, ama hillholder için bir düğme varmı bilmiyorum dizellerde mevcut değil. Ben arabamı alırken baya bi araştırmıştım aynı şekilde otomatik vites de bulamazsın dizel puntolarda. Ben de dizel kullandığım için sana tavsiye ederim dizel almanı, motor gücü, çekişi ve son sürati olarak tatmin eder emin ol ve en önemlisi en son nezaman benzinliğe gittiğini unutturacağına emin olabilirsin sanırım buradaki dizel kullanıcıların hepsi benimle aynı fikirdedirler.
    City mod direksiyon arızası sornuna gelince bu artık sorun olmaktan çıktı Fiat talebiniz doğrultusunda motor ve şasi numarasını İtalya'dan onaylatarak bu parçayı ücretsiz değiştiriyor (Benşm aracımın da garantisi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değiştirildi) bu yüzden bunu bir problem olarak görme sonuçta bu arıza her puntoda olacak diye bir kaide de yok benimkisi şans...
    Fiyat konusuna gelince temiz bir punto için en az 16-17bin ytl yi gözden çıkartmalısın tabi model yılı, motor cinsi ve donanım da bunda büyük rol oynuyor.
    Son durumdan bizi de haberdar edersen ve eğer satın alırsan puntonun fotoğraflarını bizlerle paylaşırsan çok seviniriz... Şimdiden hoşgeldin aramıza

quote:

• bahsettiğin şekilde bir bülten yok ücretsiz değişmesi tarzında umarım o arıza ile karşılaşmazsın bu işlemi ücretsiz yaptıranları şanslı kabul ediyorum artık yeni sisteme göre sıradışı durumlarda fiatın desteği belli yüzdelerde senin aracının modeli bu kapsam dışında

quote:

Orijinalden alıntı: sooner09

Merhabalar;2005 model 1.3 multijet dynm.+sunroof punto sahibiyim.Aracımın debriyajı epeyce sertleşmiş durumda ama kavramasıyla ilgili bir sorun yaşamıyorum.Bugün yetkili serviste yapılan incelemede debriyaj setinin(Baskı-Balata) değişmesi gerektiğini söylediler ve yaklaşık 650TL masrafı olur dendi.İzmir'deyim,bu arızayı gidermenin daha ekonomik bir yolu olup olmadığı konusunda bana yardım edebilir misiniz?Yani bilindik,nitelikli bir özel servis tavsiyeniz var mıdır?
    Bir de 2006 dan itibaren kullanılan ve direksiyondan kumandaya da olanak tanıyan orjinal cd çalar arıyorum.(servisteki fiyatı 450 TL imiş)
    Ayrıca henüz direksiyonla ilgili sertleşme sorunuyla karşılaşmadım ve bununla alakalı herhangi bir uyarı lambası da yanmıyor.Ancak anladığım kadarıyla servis bu işlemi ücretsiz yapacağına dair bir bültenle hareket ediyorsa,bu sorun eninde sonunda her Punto'da olacak demektir.Yani sorunla karşılmadan da direksiyonun ilgili sisteminin değişimini talep etmek gerekmez mi?Bu yönde talepte bulunan var mı aranızda?

• quote:

Orijinalden alıntı: gpunto

Salıncak ve rot başlarına baktırmak lazım..

quote:

Orijinalden alıntı: nejgun

Arkadaşlar herkese slm..

önerin için teşekkürler gpunto..
    yarın nasipse servise gideceğim, sonucu yazarım burdan..

• gördüğm kadarıyla serviste baskı balata için 600 lira civarı fiyat istemişler
    ben 2 ay önce herşey dahil 260 liraya hallettim
    debriyaj seti 130lira gerisi usta parası
    okadar uçuk fiyatlar vermeyin arkadaşlar
  • İzmir Karşıyaka'dan Ahmet isimli bir bey burada yazdıklarımı okuyarak benden nasıl ücretsiz değişim talep ettiğime dair bilgi istedi ve aracı 2004 model. Geçen gün bana attığı mailde onu da aracının city mod direksiyon sistemini ücretsiz değiştirmişler ve bunun gibi birkaç kişi daha tanıyorum araçları 2004-2005 model olup direksiyon mili ücretsiz değiştirilen... E benim araba da 2006 model olduğuna göre ve benim arabanın direksiyon sistemi de değiştiğine göre demekki 2004 - 2005 - ve 2006 modellerde sorun yok diğerlerini bilmem. Artık bu arızada garanti süresi bitmiş olmasına rağmen ücretsiz değişimi yapılmış olan birsürü emsal teşkil edecek değişimler var Daha önce de birkaç yerde yazdığım gibi sanki biraz ağlamayana meme yok tarzı bi yaklaşım var bu konuda. Tabi eğer ücretini ödeyip değiştirmek isteyen varsa buna da yok demiyorlar ilginç bir şekilde, çünkü benden de ücretsiz değişimi yapan servis en başta ücretsiz değişim için Tofaş'a başvurabileceğimi bilmesine rağmen bu konuda beni bilgilendirmemeyi tercih etmişti ve değişim için 2300ytl para istemişti. Servisin bunu biliyor olduğunu da nerden anladın derseniz internete girip city mod direksiyon arızası ve tofaş'a yollana mail diye arattırırsanız görürsünüz.. Yani ben normal, sıradan bir internet kullanıcısı olarak ücretsiz değişimi yapılan arabaların model yılı ve plakasına kadar bulabiliyorsam illaki servis kayıtlarında da bu mevcuttur bu kadar "ufak" meblağdaki bir değişimi gözden kaçırmış olmalarını düşünmek bile istemiyorum. Bu yüzden ben açıkçası buna şans olarak bakmıyorum dostum. Hakkımı aradım ve aldım... Saygılar.
    Not: Umarım hiçbiriniz bu tarz bir sorunla karşılaşmazsınız ve ücretsiz değişim için de uğraşmanıza da gerek kalmaz arkadaşlar.

quote:

Orijinalden alıntı: karahan81

her modelin direksiyon mili değiştirilmiyor şansın var mış seninkini değiştirmişler ama kriterleri çok zayıf ama bu direskiyon aksamının geneli olarak çok hassas olduğunu söyleye bilirim açıkcası asfalt aracı

quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

Selam Kubilay1981 öncelikle aramıza hoşgeldin,

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 22 Ağustos 2009; 0:30:13 >

• quote:

Selam Kubilay dostum..Öncelikle aramıza hoşgeldin demek istiyorum..

1.sorunun cevabı Punto'ların bütün versiyonlarında (Multijet,Benzinli,Dualogic) direksiyonda City modu bulunmaktadır.Ön konsolda cam açma düğmelerinin sağında 2 solunda 2 olmak üzere toplam 4 adet yuvarlak düğme vardır.Bunlar sırası ile City modu düğmesi,Arka cam rezistansı düğmesi,Arka sis farı düğmesi ve eğer aracında mevcutsa ön sisi farı düğmesi şeklinde dizilmişlerdir.City düğmesine basınca gösterge tablosunun sol alt köşesinde yeşil renkli 'CITY' yazısı görürsün.

Hill holder konusunda ise şimdiye kadar bizim Punto'larda Hill Holder özelliği bulunana hiç rastlamadım.ESP-ASR ve Hill Holder özellikleri beraber paket halinde satın alınabiliyor.Bu mantıktan yola çıkarsak ESP'li bir Punto'da
    Hill Holder özelliği olabilir.Ayrıca Dualogic şanzımanlı Punto'larda bu özellik olabilir diye düşünüyorum.

2.Bazı Punto'larda direksiyon mil sorunu yaşandığı doğrudur.Örneğin benim aracımda böyle bir sorun yaşamadım..(Maaşallah )Birazda şans işi denilebilir buna..Lakin böyle bir sorun yaşansa bile FIAT tarafından kolayca çözüme kavuşturuluyor.Müşteri memnuniyeti açısından FIAT gerçekten çok çok iyi..

3.100,000 km'yi geçmemiş bir Punto için kesin bir fiyat aralığı vermek inan çok zor..Ama 16.000-18.500 fiyat bandı aralığında gerçekten temiz bir araç bulunabilirse alınabilir diye düşünüyorum.16.000-18.500 'un altına ancak 100.000 km'yi devirmiş araçlar alınabilir..Şayet multijet düşünüyorsan KM olayına pek takılma derim.Multijetlerin Triger zinciri ömrü 250.000 KM..Tabi fiyatı etkileyen pek çok kriter var.Ama en mühimi insanın içine sinmesi..Ayrıca sağlam bir ustaya göstermekte fayda var..

Umarım gönlüne göre bir araç bulursun..Senide aramızda görmek isteriz..Tekrar aramıza hoşgeldin..

• quote:

Orijinalden alıntı: sooner09

Merhabalar;2005 model 1.3 multijet dynm.+sunroof punto sahibiyim.Aracımın debriyajı epeyce sertleşmiş durumda ama kavramasıyla ilgili bir sorun yaşamıyorum.Bugün yetkili serviste yapılan incelemede debriyaj setinin(Baskı-Balata) değişmesi gerektiğini söylediler ve yaklaşık 650TL masrafı olur dendi.İzmir'deyim,bu arızayı gidermenin daha ekonomik bir yolu olup olmadığı konusunda bana yardım edebilir misiniz?Yani bilindik,nitelikli bir özel servis tavsiyeniz var mıdır?

Merhaba Dostum..Çok ekstrem durumlar haricinde yetkili servislere gidilmemeli bence..Far ampulü değişimine 7 TL, Silecek değişimine 21 TL işçilik yazan bir servis anlayışından kimseye hayır gelmez..En iyisi sağlam bir usta bulup ona gitmek..Servisin çıkardığı fiyatın yarısına hatta yarısındanda azına işini halledersin.Ayrıca işin nasıl yapıldığınıda görürsün..

Her Punto'da direksiyon arızası var diye bir durum söz konusu değil..Bu tamamen şans işi..Fabrikada bunun farkında sorunlu olan araçların şasi ve motor numaraları sistemde kayıtlı..Müşteriden böyle bir talep geldiğinde aracının motor ve şasi numaralarını isteyip İtalya'daki fabrikadan kontrol ettiriyorlar.Onayı alınca ücretsiz değişim işlemi yapılıyor.Sistem bu şekilde işlemekte..

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.