Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum akureyri aramıza hoşgeldin Forumumuzu elimizden geldiğince güncel ve canlı tutmaya çalışıyoruz sizlerin katılımı ile hergün daha da kalabalıklaşmak ayrıca keyif veriyor.
    Sorularına gelince; Aracın 145 km de 7.50 litre tüketti ise, 100 km de 5.17 tüketmiş demek oluyor bu da yol bilgisayarında gösterilen ortalama değer ise son derece makul. 2000 motor otomatik vites ford mondeo bu değeri ancak şehir dışı seyahatlerde yani uzun yolda yakalayabilir diye düşünüyorum şehir trafiğinde 2000 motor otomatik şanzımanlı 1384 kg ağırlığındaki bir arabanın 7.1 litre yakıt tüketmesi imkansız gibi birşey. (Bir süre otomatik vites 2000 model 1.6 litre opel astra kullanmıştım şehir içi tüketim 10 litrenin altına hiç düşmemişti ondan biliyorum) Uzun yollarda sanılanın aksine 2000 motor arabaların yakışı, motor gücünden dolayı düşük devirlerde seyahat etmeye olanak sağladığı için oldukça düşer. Benim de babamın sahip olduğu 2001 model 2000 cc 140 beygirlik motora sahip Renault Laguna uzun yolda yaklaşık 7.0 - 7.5 litre yakıyor. Bu rakamların uzunyol tüketim ortalamaları olmasını burdan tahmin ediyorum. Vakti zamanında iki araba uzun yola çıkmıştık. Önde babam Renault Laguna ile, arkada ben Opel Corsa 1.2 easytronic ile Ben ona yetişecem diye bas babam bas o resmen rölantide gidiyor yüksek süratte, ben corsayla yetişmek için habire gaza basıyordum ve yaklaşık 500 km sonra yakıt aldığımızda Opel Corsa sadece 1 litre daha az yakıt almıştı bunu hiç unutmam... Özet olarak büyük motor uzun yolda sabit hızlarda oldukça ekonomik hale geliyor tecrübeyle sabittir.

• rüzgar sesi ve tıkırtılarla ilgili maalesef yapılacak pek bişey yok puntolarımız bukadar..
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Kulak aşinalağım olduğu ancak başıma gelmediği için cokta dikkat etmediğim kronik punto direksiyon kutusu arızası:( Durum şudur ki son birkaç haftadır direksiyonu cevirirken dişli sesine benzer bir ses duyuyordum. İnce bir tırlama seklinde, ve cumartesi aksamı aracı park ettiğim yerden alamadım. Kırmızı hata ışığı verdi, direksiyon muthiş agırlaştı ve dönmüyor. Durum hakkında bilgisi olan aynı sorunu yasayan var mıdır? Ne yapmak lazım? ve bize bu durum neye mal olacaktır.
  • Rotil değişimi salıncakların onarımı hatta amortisörlerin değişimi ile şu seslerden kurtulamayızmı yaw ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

Arkadaşlar herkese merhaba. Kulak aşinalağım olduğu ancak başıma gelmediği için cokta dikkat etmediğim kronik punto direksiyon kutusu arızası:( Durum şudur ki son birkaç haftadır direksiyonu cevirirken dişli sesine benzer bir ses duyuyordum. İnce bir tırlama seklinde, ve cumartesi aksamı aracı park ettiğim yerden alamadım. Kırmızı hata ışığı verdi, direksiyon muthiş agırlaştı ve dönmüyor. Durum hakkında bilgisi olan aynı sorunu yasayan var mıdır? Ne yapmak lazım? ve bize bu durum neye mal olacaktır.

Özür dilerim puntohgt senin yazdığın mesajı görmezden gelerek başka bişi yazmışım :D

Linkte ne yapman gerektiği yazıor incelersin

http://forum.donanimhaber.com/m_32682902/tm.htm

Bu arada çok şükür maaşallah allah nazardan saklasın direksiyon problemi çıkmadı benim puntomda gerçi bi kere yandı o lamba ve çok ağırlaştı direksiyon ama sonra bidaha yapmadı.. inşallah kroniklik benim alette yoktur :D

• Dostum peki nasıl düzeldi sende ki problem kendi kendine calısmaya devam mı etti?
  • quote:

Dostum peki nasıl düzeldi sende ki problem kendi kendine calısmaya devam mı etti?

aynen olay şöyle oldu.. arabayı baş kısmı üste olacak şekilde 30 derecelik bi açıdaki bayıra park etmiştim.. Sabahleyin çalıştırdığımda direk kırmızı direksiyon hatasını verdi ve direksiyon sertleşti.. Daha sonra kendi kafamdan uydurduğum kesin direksiyon hidroliği araba bayırda durdu diye bittiğini sanmıştır o yüzden hata vermiştir diye düşündüm.. Daha sonra arabayı zor zahmet olduğu yerden çıkardım.. Otobanda giderken kendiliğinden ışık söndü. Ve yaklaşık 2 aydır bi problem yaşamadım. bide direksiyonumun özelliğini hiç değiştirmiyorum.. Otobanda olsun park ederken uzun yolda kısa yolda hep city açık..

Şuana kadar problem yaşamadım inşallahda yaşamam..

• Buda benim kendini 4.7 turbo sanan minik manitam punto :P

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

Bu arada arkadaşlar fotografta görüldüğü üzere benim dış dikiz aynamın kapağı düştü.. Servis 1 kapak için 140 tl para istior.. Akbaba gibi bu servisler haa.. Söğüşleyecek adam arıolar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akureyri -- 19 Ekim 2009; 12:33:19 >

• quote:

Arkadaşlar herkese merhaba. Kulak aşinalağım olduğu ancak başıma gelmediği için cokta dikkat etmediğim kronik punto direksiyon kutusu arızası:( Durum şudur ki son birkaç haftadır direksiyonu cevirirken dişli sesine benzer bir ses duyuyordum. İnce bir tırlama seklinde, ve cumartesi aksamı aracı park ettiğim yerden alamadım. Kırmızı hata ışığı verdi, direksiyon muthiş agırlaştı ve dönmüyor. Durum hakkında bilgisi olan aynı sorunu yasayan var mıdır? Ne yapmak lazım? ve bize bu durum neye mal olacaktır.

Selamlar dostum punto hgt, direksiyon sorunu ile ilgili yazılanları ve çözümü için yapılması gerekenleri daha önceki sayfalardan bulabilirsin, incelemeni tavsiye ederim ama şu kadarını söyleyebilirim eğer serviste bilgisayara bağlandığında city mod tork konvertörü arızası şeklinde bir arıza kodu alıyorsan malesef direksiyon sisteminin tamamının değişmesi gerekiyor demektir. Benim arabamda da ilk önce sadece ışık yanıyordu ve direksiyonda herhangi bir ağırlaşma olmuyordu 1 - 2 aylık süre içinde bu sorun daha da kötüye gitti ışıkla beraber direksiyon da sertleşmeye başladı zamanla sonra kontağı kapatıp açınca düzeldi en sonunda ışık hep yanar oldu ve direksiyon sürekli sertleşmeye başladı ve sistemi değiştirmek durumunda kaldım tabi ücretsiz. Dediğim gibi daha önceki sayfaları incele tatmin edici cevaplara ulaşacağına inanıyorum kolay gelsin.

• akureyri dostum araban çok güzel görünüyor özellikle de sunroof ile baya bi yakışıklı olmuş kazasız belasız kullanmanı dilerim
    Not: Aynanın dış kapağı için çıkma parça satanlara baktınmı? İstanbulda baya çok çıkma parça satan yer olduğunu duymuştum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

akureyri dostum araban çok güzel görünüyor özellikle de sunroof ile baya bi yakışıklı olmuş kazasız belasız kullanmanı dilerim
    Not: Aynanın dış kapağı için çıkma parça satanlara baktınmı? İstanbulda baya çok çıkma parça satan yer olduğunu duymuştum...

Servisten önce ilk çıkmacılara sordum zaten.. Komple ayna var ama sadece kapağı yok.. Aklıma geldi komple aynayı alayım kapağını sökeyim benim aynaya takayım dedim.. En az 20 tane gri renkte kapakla birlikte satılan aynadaki kapağı sökemedik :D Sökülmeyen şey nasıl düşüyor çok düşündürüyor :D

Bide puntojet sen anlarsın.. bu rotilleri değiştirsek salıncakları onarsak yol tutuşundan taviz verip daha yumuşak bir amortisör taksak bu takırtılardan kurtulamayızmı.. Sinir ediyor beni o takırtılar.. Rüzgar sesini kafama çok takmıyorum.. Genelde sunroof arkası açık olduğu için o sese kulağım aşina.. Ama o uyuz takırtılar sinir ediyor beni..

• Ya ücretsiz değiştirilebileceği soyleniyor ama ben bunun teyidini alamadım hem fiat call center la hemde Bursa da Birmot ve Banoto yla yaptığım gorusmelerde boyle bir uygulamadan haberleri olmadıklarını belirttiler. Ayrıca arabanın 8 yasında olması cok gec vermiş bir arıza olarak değerlendirilir mi? Grandelerden farklı olarak bizde ki direksiyon sistemleri 3 parcadan ibaretmiş bu yuzden bana soylenen hatanın kuvvetli muhtemel motordan oldugu ve sadece motorun değiştirilebileceği yonunde. Cok canımı sıktı bu iş ayrıca bu halde aracın servise kadar gidebilecegini de sanmıyorum cektirmek gerekecek:(
  • akureyri dostum buarada şimdi gordum 190km/h resmi koymuşsun, şu direksiyonu bi halledeyim de onu bana bi hatırlat:)
  • quote:

Ya ücretsiz değiştirilebileceği soyleniyor ama ben bunun teyidini alamadım hem fiat call center la hemde Bursa da Birmot ve Banoto yla yaptığım gorusmelerde boyle bir uygulamadan haberleri olmadıklarını belirttiler. Ayrıca arabanın 8 yasında olması cok gec vermiş bir arıza olarak değerlendirilir mi? Grandelerden farklı olarak bizde ki direksiyon sistemleri 3 parcadan ibaretmiş bu yuzden bana soylenen hatanın kuvvetli muhtemel motordan oldugu ve sadece motorun değiştirilebileceği yonunde. Cok canımı sıktı bu iş ayrıca bu halde aracın servise kadar gidebilecegini de sanmıyorum cektirmek gerekecek:(

Çoğu servis haberdar değilmiş bende öle duydum.. Ama zorlayınca akılları başlarına geliyor.. bide fiatın acil yol yardım hizmeti var 35 tl veriyorsun çekiyolar arabanı. Benim kaza anında yakıt kesme dalgası bozulmuştu.. Motora mazot gitmiordu o parçayı onarmak için 35 liraya çekmişlerdi ordan biliyorm..

Umarım sorununu bi an önce halledebilirsin..

hgt ile kıyaslanacak arabam yok benim puntohgt:D birine sölesem döverler beni :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akureyri -- 19 Ekim 2009; 17:20:37 >

• işte bide aracı bıraktıgım yere cekici girmez ole bi sıkıntı war. Şimdi baska bi yetkili servisle gorustum onlar bu halde hareket edince biraz daha yumusuyacagını ve ek bir zarar vermeyecegini soylediler artık yavas yavas gidecem trafiksiz bi saatte.. Hernekadar bu araba yavas gitmeyi pek bilmesede:)
  • slm lar arkadaşlar,

Bazı sorularıma cevap arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

2004 1.3 multijet eski kasa Punto'm var .Km 99.000 'e geldi.Özellikle yakıt konusunda çok memnunum.

Bugün yaşadığım bi sorunu sizlere aktarmak istiyorum.

Direksiyonum bugün şehirlerarası yolda 100 km hızla giderken birden sertleşti ve arıza lambası olan direksiyon simgesi çıktı.Arabayı stop ettim ve tekrar çalıştırdım arıza lambası söndü 15-20 km gidince yine aynı sorunla karşılaştım.Cıty modunda aynı sorun oldu.Sorun şu bu araçlarda direksiyon arızası çok fazla olduğunu okuduğum kadar anladım.fakat bunun maliyeti nedir?

1) Tamircimi aradım bana dediği direksiyonu milinin değişebileceği veya direksiyonun beyninin bakılması gerektiği

2) Aracın frenlerinden otobüslerdeki gibi durmaya yakın ötme fren sesi geliyor.DİSK VE BALATALARI değiştirmeme lazım aynı ses devam ediyor.Bunu çözmek mümkün mü

tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: bucho66

gs007tr tavsiyen için saol bir deneyelim bakalım en az kaça düşecek. birde uzun yolda ölçüm yaparken yolla cıkmadan yol bilgisayarını sıfırlamam gerekir değilmi? yoksa benmi yanlış düşünüyorum?

tabiki ama sıfırlamasanda ortalama düşer.bu aralar kasko yaptıran varmı ?nekadara maloluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs007tr -- 19 Ekim 2009; 18:48:46 >
  • bizim neden buluşma günlerimiz yok ? Neden hep sorunlar konuşuluyor bizim klüpte ? arabalarımızın 3 sorunu var 1. direksiyon 2. klima 3. yol sesi felan

sadece 3 sorun var ama okuyanlar punto almaktan korkacak hepimiz sorunları yazıyoruz :D niye buluşma günümüz yok ?

Satacam grande alcam haa kıskanıorum herifleri :D

Bi buluşma günü ayarlayalım puntolarımızı ele güne gösterek :d
  • ve sonunda benmde direksiyon lambam yandı stop edip tekrar çalıştırdıktan söndü.1senedir böyle bi durum yoktu 3-4 gündür city yi kapatıp açıyordum.demekki oynamamak gerekiyormuş..
    aracın frenlerinde benimde aynı şekilde bir ses var bence herkeste olan bir ses en son 2-3 ay önce baktırmıştım diskler ve balatalar gayet iyi durumdaydı
    bu arada 190 gören arkadaş helal bendede 1 kez görmüştü bizim araçların biraz motorları enteresan alt devirler zayıf yüksek devirlerde kontrolden çıkıp çıldırıyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 19 Ekim 2009; 21:23:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

ve sonunda benmde direksiyon lambam yandı stop edip tekrar çalıştırdıktan söndü.1senedir böyle bi durum yoktu 3-4 gündür city yi kapatıp açıyordum.demekki oynamamak gerekiyormuş..
    aracın frenlerinde benimde aynı şekilde bir ses var bence herkeste olan bir ses en son 2-3 ay önce baktırmıştım diskler ve balatalar gayet iyi durumdaydı
    bu arada 190 gören arkadaş helal bendede 1 kez görmüştü bizim araçların biraz motorları enteresan alt devirler zayıf yüksek devirlerde kontrolden çıkıp çıldırıyor:)

arabanın hafifliği (980Kilo) ve motorun multijet olmasının avantajı ile opel vectra 1.6 ve mondeo 2.0 nun 2. viteste kasıldığı beşiktaş yokuşunda 1.3 motora inat 3. vitesle tırmanıyorum :D

Multijet motor gerçekten bi devrim.. 190 gördüğüm zaman megane ile yarışıodum geçtim uyuz herifi :D

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.