Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasko soranlara, Birlik sigorta dan yaptırdım, 1,3 multijet, full... 2004 arabam.. 468 lira %50 personel indirimli fiyatı ve geçen seneden hasarsızlık indirimi var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

bende kaskoyu 15 gün önce 506 lira genel sigortadan yaptrdım mali sorumluluk 150.000lira. fakat genelin bize özel bir indirimi söz konusuydu.Normal şartlarda 750 ve üstü fiyat alırsınız dubai hariç.dubai den fiyat aldığımda 450 gibi bir fiyat verilmişti full olarak.
    tun4 arkadaşım burası punto forumu grande değil.sen grandelerden bahsediyorsun konuyu oraya sorarsan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
    bu arada performans olarak sizin 1.3 dizellermi yoksa bizim 1.4 benzinliler mi daha iyi ben dizelini hiç kullanmadım kullanan deneyen varmı acaba ?

benim kaskoda hasarsızlık yok yani sıfırdan yaptırdım. yukarıdaki fiyatta hasarsızlık yoksa ben kazık yedim galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucho66

kasko soran arkadaşa; 1 ay önce yaptırdım araba 2004 1.3 multijet kasko bedeli 16400 TL kasko masrafı 560 TL. tabi ben dubai sigortadan yaptırdım aslında fiyatlar 560 ile 750 arası değişiyor. ama benim 560 a yaptırdığım full. ucuz gelebilir çünkü adamlar yeni girmiş bu işe müşteri kapmaya çalışıyorlar.
    benim arka amortisörlerde bozuk ama cok para istiyorlar. serviste 76 diyor opar ın fiyat listesinde 113 yazıyor galiba servis yan sanayi kullanıyor yada marka farklı. aceba değiştirmesem araca ne gibi zararlar verir?

parça için gez biraz daha ucuzada bulursun ve 60-70 tl lik parça için kaçma masrafdan
  • GPmi alalı 1 ay oluyor (2006 90BG mjet) Forumları okudukça şimdiden yarın bir gün verme ihtimali oln dreksiyon arızasına kafam çok takılıyor. 2500Tl çok para! benden önce umarım değiştirmişlerdir. opis'ten 2. el olarak aldım bir bayan ondan öncede 1 kişi kullanmış. Garanti dışında. Aslında çok memnunum ama bu arıza olma şüphesi. Beni çok soğutmaya başladı.
    Bu arızanın oluru nedir arkadaşlar?Çıkmacıdan bu parçayı edinemez miyiz? Benim de bir dava açmam mümkün mü(garanti dışıyken) ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucho66

quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

bende kaskoyu 15 gün önce 506 lira genel sigortadan yaptrdım mali sorumluluk 150.000lira. fakat genelin bize özel bir indirimi söz konusuydu.Normal şartlarda 750 ve üstü fiyat alırsınız dubai hariç.dubai den fiyat aldığımda 450 gibi bir fiyat verilmişti full olarak.
    tun4 arkadaşım burası punto forumu grande değil.sen grandelerden bahsediyorsun konuyu oraya sorarsan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
    bu arada performans olarak sizin 1.3 dizellermi yoksa bizim 1.4 benzinliler mi daha iyi ben dizelini hiç kullanmadım kullanan deneyen varmı acaba ?

benim kaskoda hasarsızlık yok yani sıfırdan yaptırdım. yukarıdaki fiyatta hasarsızlık yoksa ben kazık yedim galiba

dubaiden alınan fiyatta hasarsızlık mevcut değildi
    diğerlerinde mevcuttu
    biraz karışık bi durum...
    tam kasko yenileme tarihinde kaza yaptım ve suç bende gibi çıkıcaktı bizde ona göre fiyat aldık.sonradan tüm suç karşı tarafta çıkınca ben hasarsızlık indirimimle genele yaptırdım

• direksiyonumda problem yok diye diye direksiyonumda problem çıkarttım.. Direksiyon arıza lambam yanıyor ve şuan direksiyonum çok sert durumda ama iş dolayısıyla mecburiyetten o vaziyette eski usül hidroliksiz bi halde kullanmak durumundayım..

Fiat yetkili servisine gittim hemen ücretsiz değişimden haberimiz yok saçmalamayın gibi bi tavırla karşılaştım farklı bi servise gittim onlarda o şekilde davrandılar (kötü davranmadılar aksine çok ilgilendiler ama ücretsiz konusunda bilgileri yok ) fiat çağrı merkezini aradım merkezden bilgilerinizi aldık saolun aradığınız için pazartesi size dönüş yapacağız dediler onada peki dedim.. Daha sonra o sinirle forumdaki arkadaşımız stormun konusunu bastım kağıda gittim servise gösterdim buyrun emsalleri burda diye... Şaşi no ile motor numarasını aldılar pazartesi dönüş yapılcaktır size mutlaka dediler.. Bakalım pazarteside gelecek.. Ne olacak çok merak ediyorum..

Eğer direksiyon milimi değiştirmezlerse 2500 tl gözden çıkarıcam.. Arıza verdi diye puntoma küsmüş değilim hala seviyorum puntomu ama 2500 çok para yaw..

• gerçekten çok para üstüne 2500 lira eklenip araba alınır.
  • Sevgili dostum akureyri, aynı şeyleri ben de yaşadım... Pazartesi günü olumlu yanıt alacağına inanıyorum, işin peşini bırakma. Emsal göstermen çok iyi olmuş ondan sonra söyleyecek birşeyleri kalmıyor. Servisler bunu anlamsız bir şekilde bilmemezlikten geliyorlar, ücretsiz değişim yapan servis bile bu tip bir uygulamaya müşterilerini yönlendirmekten kaçınıyor ama sonuçta Parça zaten İtalya'dan geliyor Tofaş'a.. yani Fiat bunu bir hata olarak görmüş ki benim aracım dahil daha birsürü aracın bu parçasını ücretsiz değiştiriyor. Servislerin biraz da müşteriden yana olup bu durumu müşterinin yerine kendilerinin araştırması gerektiğini düşünüyorum... Bizim haberimiz yok böyle birşey olurmu demektense bir an önce bu konuya vakıf olsalar hiç fena olmayacak bence. Aksi takdirde anlayıp dinlemeden hatta araştırmadan bu tip cevaplar vererek müşteriyi küstürmek işgüzarlıktan öteye gitmiyor. "Müşteri hizmetleri ile sizin için görüştük aracınızın bu parçası sizin için ücretsiz değiştirilecek" denseydi bana da en baştan, beni uğraştırmadan, çok daha başka olurdu servisler hakkındaki fikrim. Belki de çok şey istiyorum...

• evet arkadaslar nihayet bugun bende gonderdim arabayı servise daha once bilgi vermiştim bugun aldılar arabayı bilgisayara baglamıslar ve motorda arıza oldugunu soylediler. Ayrıca bahtsız benim direksiyon kutusu diger puntolardan farklı oldugu için TR de yok imiş. İtalya dan getirtiriz en az 2000 TL ni alırız dediler. Bende dedim hastırın ordan, dediler senin arac 8 yasında ucretsiz degişim falan bekleme. bende fiat ın hem Bursa fabrikasına hemde call center ina durumu bildirdim, emsallerden bahsettim şasi numaramı aldılar donderiz dediler, yetmedi bide italya ya yazdım döşendim, bide italya fiatta var bi baglantımız onunla temasa gectim. İnşallah onlar kale alıp ilgilenirler. Ayrıca bu sacma sistemin sebebide performans arttırmak içinmiş zira hidrolik pompaları motordan bikac beygir yiyomus lailaheillalah dedim bende beygir cok verirdik bikacını nolur ki:) Bu arada bi 5 dakkalıgına ısık sondu normale dondu sonra yine aynı durum. Acaba bi temassızlık felen soz konusu olabilir mi? birde ucretsiz degişim yaptıran arkadaslar araclarının yaslarını yazarlarsa cok memnun olurum. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss1982 -- 24 Ekim 2009; 20:09:38 >

• direksiyon arızası benimde canımı sıktı. insan benim de başıma gelirmi demeden edemiyor. şu an tahtaya vuruyorum. forumdaki tüm arkadaşlara sesleniyorum fiatın ana sayfasını bu sorunla ilgili mesaj yağmuruna tutalım. bunun kronik bir sorun olduğu ortada. birde kış geliyor arkadaşlar aracımızda ne gibi değişiklikler yapmalıyız ne gibi önlemler almalıyız. sitedeki tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

evet arkadaslar nihayet bugun bende gonderdim arabayı servise daha once bilgi vermiştim bugun aldılar arabayı bilgisayara baglamıslar ve motorda arıza oldugunu soylediler. Ayrıca bahtsız benim direksiyon kutusu diger puntolardan farklı oldugu için TR de yok imiş. İtalya dan getirtiriz en az 2000 TL ni alırız dediler. Bende dedim hastırın ordan, dediler senin arac 8 yasında ucretsiz degişim falan bekleme. bende fiat ın hem Bursa fabrikasına hemde call center ina durumu bildirdim, emsallerden bahsettim şasi numaramı aldılar donderiz dediler, yetmedi bide italya ya yazdım döşendim, bide italya fiatta var bi baglantımız onunla temasa gectim. İnşallah onlar kale alıp ilgilenirler. Ayrıca bu sacma sistemin sebebide performans arttırmak içinmiş zira hidrolik pompaları motordan bikac beygir yiyomus lailaheillalah dedim bende beygir cok verirdik bikacını nolur ki:) Bu arada bi 5 dakkalıgına ısık sondu normale dondu sonra yine aynı durum. Acaba bi temassızlık felen soz konusu olabilir mi? birde ucretsiz degişim yaptıran arkadaslar araclarının yaslarını yazarlarsa cok memnun olurum. Saygılar.

ya anlamadığım 8 yaşında punto varmı benimki 2004 1.3 multijet ve ilk 2004 te cıktı diye biliyorum. yanlış biliyorsam cahilliğime ver.

• Dostum sadece seninkinin değil Puntoların hiçbirinin direksiyonu Türkiye'de yok benimki de İtalya'dan geldi, kargodan gelen ahşap kutuyu yanımda açtılar... Servistekiler işi yokuşa sürmek için böyle konuşuyor sanıyorum. Bana da 2300TL ni alırız demişlerdi ama alamadılar... O kadar çok arabaya direksiyon değişimi yapılıyorki stokta hiç yoktu benimkini değiştirirlerken. 1 hafta bekledim parçanın gelmesi için... Bu arada benim araba 4 yaşında
  • Valla dostum bende bilmiyorumda bana parcanın diger puntolardan farklı oldugunu soylediler ama bana pek mantıklı gelmedi nitekim farklı bir uretime neden ihtiyac duysunlar ki neticede hepitopu bi direksiyon kutusu ve arabaların iç dizaynları hemen hemen aynı, bakalım bu hafta bekleyecegim olmazsa tamir ettirme yollarına gidecegim gelişmeleri paylasırım.
  • Bence de saçma dostum her model için farklı city mod direksiyon üretmek pek ekonomik de olmaz heralde. Arabaların içi de dışı da hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla, ön farları farklı sadece. gelişmeleri bekliyoruz...
  • kazasız belasız sürüşler arkadaşlar...
  • Merhaba arkadaşlar..Gördüğüm kadarı ile aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var..Öncelikle onlara aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum..Geçen hafta bir iş seyahati için Antalya'ya gittim..Tabiiki Punto'm ile.. Bu Multijet motorun mucidi kimse gerçekten ona saygı duyuyorum..1 depo mazotla 1190 km yaptım..Antalya -Bursa gidiş dönüş ve Antalya şehir içi trafiği ve ortalama 100-110 km hız..Punto'larımızın kıymetini bilelim arkadaşlar..Özellikle Multijetçiler..

Şu aralar külübümüzde City modu konusu gündemde..Bu konudan muzdarip arkadaşlarıma tavsiyem servislerin -amiyane tabir ile- ''salağa yatmasına'' göz yummayın..Gerçi silecek değişimine 21 TL işçilik yazan bir zihniyetin 2300 TL 'lik bir bedeli olan parçayı ücretsiz olarak değiştirmek için böyle şeylere başvurmasını doğal karşılamak lazım.. ama ücretsiz değişim diye bir şey var ve bunu ilk talep eden siz değilsiniz..Hakkınızı arayın arkadaşlar..
    Bu konuda Fiat'ında yapması gereken şeyler vardı..Tamam ücretsiz değişim ile hatalarını bir nebze telafi emiş olsalarda geç kalındığını düşünüyorum.. Bana kalırsa hatalı üretilmiş araçları geri çağırma yoluna gidebilirlerdi.Başka otomobil firmalarında bunun örneklerini çok gördük..Sonuçta fabrikada hatalı olan araçların sasi ve seri numaraları mevcut..Yani aracın sahibi direksiyon sistemi arızası nedeni ile servise başvurmadan bu iş çözülebilirdi..Lakin araç için hayati önemi olan bir aksamdan bahsediyoruz..ve hiçbirşey canımızdan daha değerli değil..

Değişim sürecinde olan dostlarımızdan gelişmeleri bekliyoruz..

Hepimize kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 25 Ekim 2009; 15:35:43 >

• ghosttailor sanırım sen bursa dasın peki bu direksiyon kutusunun Bursa da ücretsiz değişimini yapmış olan servis biliyomusun? Ben banoto, birmot ve teknomak la gorustum ozellikle daha once gelen şikayetlerde ne uygulamalar yapıldı soruma ucretsiz degişim cevabı gelmedi. Yoksa dedigin gibi salaga mı yatıyolar??
  • Selam dostum ghosttailor hoşgeldin Multijet yine ekonomi dünyasına adını altın harflerle yazdırmış sayende Punto'nun ekonomikliğini başkalarından da duydukça arabamı her geçen gün daha çok seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

ghosttailor sanırım sen bursa dasın peki bu direksiyon kutusunun Bursa da ücretsiz değişimini yapmış olan servis biliyomusun? Ben banoto, birmot ve teknomak la gorustum ozellikle daha once gelen şikayetlerde ne uygulamalar yapıldı soruma ucretsiz degişim cevabı gelmedi. Yoksa dedigin gibi salaga mı yatıyolar??

Dostum Bursa'da ücretsiz değişim yapan servis hangisidir bilmiyorum.Cevap gelmemesi normal..Hadiseyi senin kovalaman lazım..Benim bu konu hakkında bir fikrim var..Ama ne derece kabul görür bilmiyorum.Ücretsiz değişim hizmetinden yararlanan arkadaşlar işlemin yapıldığına dair bir belgeyi kulüp sayfasına upload yapabilirler.Böylece bu haktan yararlanmak isteyen arkadaşlarımızın servislere gösterecek bir kanıtı olur.
    Evet ben salağa yattıklarını düşünüyorum dostum..Bu durumdan herhangibir özel Fiat servisindeki Ahmet Usta'nın haberi olmaması normaldir lakin ''Yetkili Servis'' hizmeti veren bir kurumun haberi olmaması ihtimali kesinlikle yok.

• evettttttttttt arkadaslar bugun Fiat tan aranmış bulunmaktayım cumartesi aradım pazar teyit için aradılar bugun de ucretsiz degişim yapmak üzere parcayı talep ettiklerini belirttiler. olumlu yanıt almamdan ziyade bu sürat super memnun etti beni Fiat ta teşekkurleri borç bilirim. Ancak kesin bir dille arızanın kronik oldugunu kabul etmediklerini sadece benim iyi niyetimi dikkate aldıklarını soylediler:) Bu konuda polemige girmedim ve gosterdikleri ilgi için tşk ettim. Ayrıca hemen ardından yetkili serviste arayarak durumu acıklayıcı bilgi verdi kasım 12 parca degişiyor ve sadece işçilik odeyecegim. İşçiliğe ne veririm tecrubeli arkadaslar standart bi fiyat var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss1982 -- 26 Ekim 2009; 21:29:32 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.