Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağol dostum ghosttailor senin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun.

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 29 Ekim 2009; 22:58:10 >
  • şu puntolarımız yol rüzgar sesini biraz daha az alsa ne kadar güzel olur ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

şu puntolarımız yol rüzgar sesini biraz daha az alsa ne kadar güzel olur ya...

Ziebart'a götürüp aracın tamamına ses izolasyonu yaptırmayı düşünmüştüm bir ara ama ömür boyu garantili olması için her yıl bakım yapılması gerekiyor diye söylediler. (her ne kadar bu bakımda ne yaptıklarını bilmesemde) Her sene bir de ses yalıtımının bakımı için para vermek bana gereksiz geldi. Ses yalıtımı yaptırsaydım sonuç ne olurdu gürültü azalırmıydı merak etmiyor da değilim hani...
    Hiç ses yalıtımı yaptıran varmı acaba?
  • şu durumda ses yalıtımının randuman vereceğini bilsem şu dakika yaptırırım.. Ama işte yaptıran yok nasıl bir randuman veriyor gerçekten tatmin edici bir yalıtım sağlıyormu bilmediğim için açıkcası hiç o işe giresim yok.

Ama takırtılarıyla rüzgar sesiyle direksiyon arızasıyla herşeyiyle seviyorum puntomu
  • eveeeettt azmin sonu zaferle sonuçlandı.. 1 saat önce fiat çağrı merkezinden arandım ve değişimin onaylandığını öğrendim.. Pazartesi günü araç servise çağırıldı değiştirmek için Direksiyon problemi olan arkadaşlara bi örnekte ben olayım olayın peşini bırakmayın..
  • akureyri senin Punto'nun da direksiyon sisteminin değişiminin ücretsiz yapılacak olmasına çok sevindim dostum güle güle kullan şimdiden. Artık emsal teşkil edecek birsürü değişim oldu, bakalım Fiat toplu halde bir çağrı yapacakmı kalan araçların direksiyon sistemlerinin değişimi için...
  • akureyni hayırlı olsun dstum sana daha gec donduler ama benimkinden erken degişecek:) benim parcada gelse artık..:( Acaba taktıkları yeni parca mevcutla aynı mıdır yoksa dayanıklılık adına yaptıkları bir değişim var mıdır? y
  • quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

akureyni hayırlı olsun dstum sana daha gec donduler ama benimkinden erken degişecek:) benim parcada gelse artık..:( Acaba taktıkları yeni parca mevcutla aynı mıdır yoksa dayanıklılık adına yaptıkları bir değişim var mıdır? y

Bence yeni takılacak olan direksiyon sistemi 2007 ve üzeri modellerde kullanılan direksiyon sistemi olacaktır diye düşünüyorum.. Keza aynı parçayı takıp iki gün sonra tekrar aynı hatayı verdirecek bir parça takmazlar sanıyorumki.. Tabi bu bir varsayım
  • Birde direksiyon problemi olan arkadaşlara tavsiyem.. Fiat servislerinin hemen hemen hepsi salağa yatıyor. Garantisi bitmiş aracın parçası değişmez ücretsiz olarak filan diye. Tavsiyem kesinlikle iş bilmezi oynamayın. Üsteleyin bilmiyosanız araştırın öğrenin o şekilde gidin servise " bu böle olucakmış şunu şöylemi yapacaz ? " gibi değilde. " bunu böyle yapacaz şu şöyle olması gerekiyor " gibi iş bilir olarak davranın. bide elinize emsalleri ispatlıcak kulübümüzdeki postları basın kağıda herhangi bişey sölediklerinde kafalarına atın A4 ü. İş bilmezi yakaladıklarında 21 TL ye silecek değiştiren bi yerden bahsediyoruz arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

akureyni hayırlı olsun dstum sana daha gec donduler ama benimkinden erken degişecek:) benim parcada gelse artık..:( Acaba taktıkları yeni parca mevcutla aynı mıdır yoksa dayanıklılık adına yaptıkları bir değişim var mıdır? y

Kesilikle dayanıklılık adına yaptıkları birşeyler var dostum çünkü sistem aynı sistem değil... ilk başlarda direksiyon eskisinden daha sert gelecek ama eğer arabanızı hergün kullanıyorsanız yaklaşık 1-2 hafta sonra city modu devrede değilken bile çok çok daha hafif olduğunu göreceksiniz. Sonuçta adamlar parçadaki arızayı kabul etmiş ve ücretsiz değiştirmiş. Arıza verme ihtimali olan parçanın aynısını takıp tekrar masrafa girmek isteyeceklerini sanmıyorum. Bence arızayı kökünden çözdüler ve bu tip bişeyle karşı karşıya kalmamak için bu sefer adam gibi bir parça ürettiler... Ben yeni direksiyonumdan çoook memnunum nazar değmesin

• arkadaşlar bu direksiyon ışığı sabahtan beri bendede yanmaya başladı.stop edip tekrar çalıştırdığım zaman ya bir müddet söndü daha sonra yandı ya da çalıştırdığım anda direksiyonu sola çevirdiğim anda yandı.
    sizin şu değiştirme macerasına sanırım bende girdim
    bu parçayı değiştiren arkadaşlardan ricam bu işi hangi sırayla nasıl yaptıklarını açıklarlarsa çok sevinirim.Mümkünse servis ismi verebilirseniz çokta iyi olur enazından adamlar nedir neyin nesidir bu olay bilirler.
    aracı önce servisemi çekip mhz yi aradınız direk mhz yi mi aradınız vs.. ayrıntılı biri açıklaabilirse çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

arkadaşlar bu direksiyon ışığı sabahtan beri bendede yanmaya başladı.stop edip tekrar çalıştırdığım zaman ya bir müddet söndü daha sonra yandı ya da çalıştırdığım anda direksiyonu sola çevirdiğim anda yandı.
    sizin şu değiştirme macerasına sanırım bende girdim
    bu parçayı değiştiren arkadaşlardan ricam bu işi hangi sırayla nasıl yaptıklarını açıklarlarsa çok sevinirim.Mümkünse servis ismi verebilirseniz çokta iyi olur enazından adamlar nedir neyin nesidir bu olay bilirler.
    aracı önce servisemi çekip mhz yi aradınız direk mhz yi mi aradınız vs.. ayrıntılı biri açıklaabilirse çok sevinirim.

Dostum direksiyon arıza ışığı yandığına göre devamı gelir diye düşünüyorum. Benim direksiyon problemi de aynen senin tarif ettiğin gibi başlamıştı. Direksiyonu sağa sola çevirince yanıyordu kontağı kapatıp açınca sönüyordu... bu durum gittikçe daha da kötüleşti ta ki direksiyon kamyon direksiyonu gibi sertleşinceye kadar... Bu yüzden bir an önce işlemlere başlamanı tavsiye ederim. Benim izlediğim prosedürden bahsedeyim biraz; İlk önce servise götürüp direksiyon arıza lambasının yandığını söylüyorsun ve bilgisayara bağlayıp arızanın sebebini sana bildirmelerini istiyorsun bu işlem daha sonra müşteri hizmetlerini aradığında onların kayıtlarında da görüneceği için gerekli, yani bu arızayı kafadan uydurmadığını ve değişimi keyfi istemediğini ve arızayı servisin tespit ettiğini müşteri hizmetleri görmüş oluyor. Sonra müşteri hizmetlerini arayıp bu arızanın senden kaynaklanmadığını ve internette araştırdığın kadarı ile Puntoların kronik bir arızası olduğunu söylüyorsun ve ücretsiz parça değişimi talebinde bulunuyorsun, unutma ücretsiz değişim yapılan birsürü emsal var bunu dile getirirsen daha iyi olur. (Bunun yanında Fiat Türkiye nin internet sitesine yazılı şikayette de bulunabilirsin.) Onlar da bu sorunu kayıt ettiklerini servisle görüşüp size sonucu bildireceklerini söylüyorlar. Onlar sana 1 hafta içinde dönmezlerse tekrar müşteri hizmetlerini arayıp sonucu derhal beklediğini söylüyorsun ve bikaç saat içinde sana geri dönüyorlar ve aracınızın motor ve şasi numarasının onayını İtalya'dan aldıklarını ve değişimin onaylandığını söylüyorlar. Daha önce bahsi geçen servisi arayıp sizin için uygun olan gün ve saat için randevu almanızı söylüyorlar ve değişim kararlaştırlan gün ve saatte gerçekleşiyor.
    Ücretsiz değişim için ilk uğraşanlardan biri olarak bu işin artık daha kolay yapılacağını düşünüyorum. Açıkçası sizler daha şanslısınız en azından emsal gösterebileceğiniz değişimler var ben şikayet ettiğimde elimde hiç örnek yoktu, Bu yüzden canınızı hiç sıkmayın büyük ihtimalle değişim ücretsiz yapılacak.

• puntojet çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Artık haftaya bu işi bende kovalamaya başlayacağım.geçen sene 1kez yanan lamba bugün nerdeyse hiç sönmedi ve ben sinir oldum.Kovalamaya başlayalım..Bu arada servis arıza tespit için ne kadar ücret alıyor acaba ?
  • Devamlı gittiğin bir servis ise hiçbir ücret almıyorlar. Bir defasında başka şehirde bir servise götürmüştüm orda 20 ytl almışlardı...
  • konu yetkili servis olunca benim ödüm kopuyor bunlar kaç yüz lira soyarlar diye :)kaza yaptığımda 1000liralık işi 3000liraya yaptıkları için..
  • Arkadaşlar bir işin peşini bırakmamanın karşılığını akureyri ve puntohgt dostlarım vasıtası ile hep beraber görmüş olduk.Akureyri 'nin dediklerine aynen katılıyorum.Bu gibi durumlarda 'iş bilmez' gibi davranmamak gerekiyor.Hatta biraz ukala bile olmak gerekiyor.Çünkü karşı tarafın hak ettiği davranış biçimi bu..Yaptığı işten bihaber insanları bazen biraz -amiyane tabir ile- 'dürtmek'gerekebiliyor.
    Sorunu çözüme kavuşan dostlarım adına çok sevindim.Her ikinizde değişim sürecindesiniz.Eminim değişim işlemi en kısa sürede gerçekleşecektir..emrahisilti darısı senin başına dostum..
    Bu konu için servise gitmek zorundaymışssın gibi geliyor bana..Lakin durumun servis kayıtlarına geçmesi gerekiyor.
    Umarım sende en kısa sürede sorununu çözüme kavuşturursun..

Puntojet dostumda yaşadıklarını bizlerle paylaşarak bu konudan muzdarip veya ileride muzdarip olabilecek arkadaşlarımıza çok yardımcı oldu.Şahsım adına sevgili dostum puntojet'e teşekkür ediyorum..

Hepimize Kolaygelsin..

• Sevgili dostum ghosttailor güzel düşüncelerin ve bizlere yardımcı olduğun sayısız konu için için çok teşekkür ederim, birsürü problem senin sayende çözüme kavuştu. Ne mutlu ki arabalarımızla ilgili sorunlarımızı paylaştığımız ve elimizden geldiğince çözüme ulaştırdığımız son derece düzeyli bir forumumuz var ve bu konuda kendimi çok şanslı sayıyorum. Bu uyumumuzun herzaman devam etmesi dileği ile dostum ghosttailor'ın da dediği gibi, hepimize kolay gelsin...
  • merhaba bende 2005 model fiat punto alarak aranıza katıldım.genel olarak memnunum arabamdan.60000 bakımı için özel bir servise gittim ve gayet uygun fiyata bakımlarını yaptırdım.birkaç sorum olacak.tecrübeli kullanıcılar yardımcı olursa sevinirim.
    --aracı stop ederken bir titreme oluyor.bu normalmi bilmiyorum.
    --orjinal kavuçuk paspas bulamadım.
    --satın aldığım kişi uzaktan kumandalı anahtarını kaybetmiş.nasıl yenisini yaptırabilirim.
    şimdiden teşekkür ederim.
  • drkemal aramıza hoşgeldin dostum senin de katılımınla Punto ailemiz daha da genişlemiş oluyor Sorularına sıra ile cevap vereyim;
    Aracını stop ederken olan titreme dizel arabalara mahsus bir durum benzinli arabalarda olmaz genelde. Dizel arabaların çalışma prensibi yüksek düzeyde sıkıştırmaya bağlıdır sanırım bu titreme bundan dolayı oluyor yani özet olarak endişe edecek bir durum yok son derece normal bir durum aynı şey bizim arabalarda da var.
    orjinal kavuçuk paspas malesef ben de bulamamıştım ama serviste bulunan aksesuar kataloğunda görmüştüm eğer istersen sipariş üzerine getirebileceklerini düşünüyorum. ama bana sorarsan Piyasada satılan kavuçuk paspaslardan oldukça kaliteli olanlar var onları tercih et derim. Servisten ısmarlayacağın paspasın yarı fiyatına alırsın aynı işi görür...
    Uzaktan kumandalı anahtarı servise başvurarak yaptırman gerekiyor onun üzerinde immobilizer kodu olduğu için aracın için yenisiniin getirilmesi gerekir diye düşünüyorum bildiğim kadarıyla. Ama fiyatı ne kadar bilmiyorum. Kasko yaptırdıysan kasko firmanla görüş bu konuyu derim belki onlar da karşılar. sonuçtan bizi haberdar edersen çok seviniriz kolay gelsin ve tekrar aramıza hoşgeldin.

• sayın puntojet herkesin derdine çare olduğunuz gibi beni de aydınlattınız teşekkür ederim.bu forum yüzünden punto aldım ve hiç pişman değilim.çok çok keyifli bir araç.alacak arkadaşlara tavsiye ederim.60000 bakımı hakkında biraz bilgi vereyim.yapılan işlemler:
    --yağ değişimi
    --fren hidroliği değişimi
    --yağ filitresi
    --polen filitresi
    --mazot filitresi
    --hava filitresi
    --ön disk takımı değişti
    --ön balatalar değişti
    --temizlik spreyleri
    --1 adet ısıtma bujisi +işcilik toplam:310 lira tuttu.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.