Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dr kemal süpert fiyata yaptımısın tebrikler
  • Dostum drkemal yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 60000 bakımı için gerçekten güzel bir fiyat almışsınız ben de yaz ortasında yaptırmıştım Ankara'daki serviste indirimli hali bile (ısıtma bujisi hariç) yanlış hatırlamıyorsam 345ytl idi.
    Arabalarımız gerçekten çok keyifli araçlar kullandıkça insan daha çok bağlanıyor görüntüsüne, ekonomikliğine, performansına... Eğer varsa arabanızın resimlerini de yükleyebilirsiniz forumumuz daha da renklenir. Kolay gelsin
  • merhaba servisin bakım fiyatlarına bakıyorum
    disklerin değiştiğine eminmisiniz? disklerin maliyeti yaklaşık 100lira civarındadır ??
    yağın fiyatı sadece 70-80 lira sanırım..
    bana ilginç geldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

merhaba servisin bakım fiyatlarına bakıyorum
    disklerin değiştiğine eminmisiniz? disklerin maliyeti yaklaşık 100lira civarındadır ??
    yağın fiyatı sadece 70-80 lira sanırım..
    bana ilginç geldi..

Benim sadece balatalar değişmişti.. arabayı satın aldığımda üstünde olan balatalardı ve fren yaparken ses geliyordu ustam balataların henüz bitmemiş olduğunu ama sertleştiğini, değiştirmezsem diskleri çizeceğini ve zarar vereceğini söylemişti bu yüzden değiştirmiştim maliyeti de yaklaşık 45ytl idi... Disklerin kaç para olduğunu bilmiyorum ama illaki daha pahalıdır balatalardan. 2 adet 2 litrelik Selenia 5W40 yağ toplam en az 70 - 80 civarı bişey olsa gerek bu yüzden alınan fiyat çok iyi bence.

• Kumandalı anahtar soran arkadaşa : 160 lira kumandalı anahtar fiyatı + (eğer yoksa) Code card 65 lirada o..
    " Bilmeyenler için " Code Card puntolarımızda immobilizer olduğu için kodun karşılığını arabaya tanıtmamız gerekiyor. Aksi halde ne araba çalışıyor nede kumanda işlevini görüyor. Benim anahtarımın plastik olan yeri kırılmıştı ve nasıl olduysa içindeki immobilizer düştü. (ufak silindir şeklinde tüp gibi bişi ) bulamadım haliyle o kadar küçük parçayı ve arabam çalışmadı. Servise gittim code card sordular ilk olarak.. yoktu bende önceki sahibini aradım oda bayan olduğu için bu işlerden çakmadığı için ne bileim ben dedi

Yani uzun lafın kısası şudur. 160 lira kumandalı anahtar + kodlamak için code card + 35 lira işçilik..

Not : Fiyatlar 1 ay öncesinin fiyatlarıdır.

Dipnot : ghosttailor ve puntojet direksiyon problemimde ikinizdende çok şey öğrendim. Bugün yada en geç çarşamba günü değişecek olan direksiyonum sizin sayenizde değişecek. Bütün kalbimle çok teşekkür ediyorum ikinizede. ayrıca punto kulübündeki diğer arkadaşlarıma bu kulübü oluşturabildiğimiz için teşekkür ediyorum. Aynen bu şekilde dahada nufüslanarak devam etmek dileğiyle arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akureyri -- 2 Kasım 2009; 9:16:50 >

• akureyri yazdıklarımızın işe yaraması en az senin kadar beni de mutlu ediyor inanki... Birbirimizle yardımlaşarak sorunlarımızı azaltıp arabalarımızı daha keyifle kullanıyoruz... Umarım sayımız çok daha artar ve Puntolarımızla ilgili bilmediğimiz birçok şey öğreniriz birbirimizden. Bu forum bunun için var işte
  • Öncelikle sevgili dostlarım puntojet ve akureyri'ye hakkımdaki düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.Şahsım adına kulübümüzdeki arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.Bu kulübün bir üyesi olmaktan son derece mutluluk duyduğumu ayrıca belirtmek isterim.Son günlerdeki katılımlarla sayımız baya bir arttı.Bu durumda beni çok sevindiriyor.Fiat Punto kullanıcılarının oluşturmuş olduğu bir topluluk olarak bakıldığında Türkiye'de ilk ve tek olduğumuzu söyleyebilirim.Bu durumunda kulübümüze ayrı bir değer kattığını düşünüyorum.

@drkemal

Dostum aramıza hoşgeldin..Punto'nun 60000 bakımı için ödemiş olduğun ücret (eğer yetkili serviste yapıldı ise) son derece uygun..Yetkili serviste 60000 bakımı için benden istenen ücret balatalar ön disk takımı ve ısıtma bujisi hariç bunun 2 katıydı..
    Anahtar konusuna gelince; eğer aracın full kaskolu ise ve poliçende 'Anahtar Klozu' adı altında bir opsiyon varsa sigorta şirketinle görüşmeni öneririrm.
    Sigorta şirketleri sigortalı aracın anahtarının kaybolması,çalınması nedeniyle aracın güvenliğini sağlamak için yapılan anahtarın kopyalanması,alarm veya immobilizerin yeniden kodlanması olay başı ve yıllık azami 500 YTL limite kadar teminat altına alıyor.Bir araştır derim.

Bol Paylaşımlı Günler..

• arkdaşalr meraba ben 2004 2005 model punto almaya karar verme aşamasındayım. tavsiye edermisiniz. hangi çeşidini tavsiye edersiniz bir sürü çeşidi var kafam karıştı. bu araçların piyasası nedir 12 13 milyara airbagli klimalı absli sunruf olursa oda fena olmaz bulunurmu yardım edersiniz sevinirim.
  • 12-13 milyara punto bulamazsın
    temiz düzgün bir punto 14binden başlar
  • Direksiyon değişim sürecini başarı ile atlatmış bulunuyorum.. Direksiyonum değişdi lastik ayarlarım yapıldı. Ön teker ve arka tekerlerin bi yerleri yağlandı. Bunların hepsi bedavaya yapıldı.. Fiat gerçekten yaptığı işin arkasında duruyor.. Keşke fiat kadar Ltd.şti. Servislerde yaptığı işin arkasında dursalar.. Olmaz öyle şey garantisi bitmiş araca ücretsiz onarımmı olurmuş diyen usta bugün utanmadan yüzüme bakıp gülümseyerek teslim etti arabamı..
    " sana iki çift sözüm var bilmiyor olabilirisin ama idda etmeyeceksin.. Ben ücretsiz değiştiriliyor dedim fakat sen idda ettin olmaz diye ama bak sen kendi ellerinle bana teslim ediyorsun ücretsiz onarım yapılmış arabayı " dedim. Utanmadan hala gülüyor suratıma bakıpta. Neyse sonuçta değiştirdim allah şükür problemim kalmadı. Şimdi tek sorun salıncaklar kaldı onu da yaptırdıktan sonra arabam kız gibi oluyor 25 bin verseler vermem

• Helal sana akureyri dostum elemanın hakkını eline vermişsin malesef bazı ustalarımızda aymazlık had safhada, o gülümsemeyi bilirim... biraz yüzsüzlükle karışık yedik bi halt nası çevirsem şimdi gülümsemesi o... Arabanı güle güle kullan bu süreci sorunsuz atlatmana çok sevindim gerçekten. İlk başlarda eskisine oranla direksiyon biraz sert gelebilir ama kullandıkça 1 - 2 hafta içinde eskisinden daha yumuşak olacak göreceksin...
  • Her arabayı kendi sınıfında değerlendirme lazım,
    bu sınıfta ve 2006 yılına kadar olan araçlara bakılırsa hepsinde aynı sorun vardır.
    Puntoya has değil.
    Rüzgar sesi çok değil bence normal seviyede. daha kötülerini de gördüm.

Yol sesine gelince kesinlikle yumuşak lastik kullanın,
    yol sesi üst sınıf arabalar gibi olacaktır. kullanımda çok daha keyifli olacaktır.
    Ben Nokian H taktırdım geçen yıl. ses o kadar azaldıki, inanamazsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

şu puntolarımız yol rüzgar sesini biraz daha az alsa ne kadar güzel olur ya...
  • punto kasa değişecekmi bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtech

punto kasa değişecekmi bilgisi olan varmı?

Punto'nun Türkiye'de satışı artık yok ve olmayacak arkadaşım, dolayısı ile yeni model de yok. Grande Punto var o model de görünüş olarak bizimkilerle alakasız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: af__yok

arkdaşalr meraba ben 2004 2005 model punto almaya karar verme aşamasındayım. tavsiye edermisiniz. hangi çeşidini tavsiye edersiniz bir sürü çeşidi var kafam karıştı. bu araçların piyasası nedir 12 13 milyara airbagli klimalı absli sunruf olursa oda fena olmaz bulunurmu yardım edersiniz sevinirim.

Selam dostum..kulubümüze hoşgeldin..Eğğer seçimini Punto'dan yana kullanacak olursan son derece akılcı bir karar vermiş olursun..2.el piyasasında muhtelif fiyat ve donanımlarda Punto'lar bulunuyor.Ama alacağın Punto'nun fiyatı donanıma paralel olarak artar.Dediğin fiyata baz versiyon bir Punto bulma olasılığın var.Lakin donanımlı bir Punto istiyorsan vereceğin ücret 14-15 bin TL 'yi bulur..
    En kısa zamanda gönlüne göre bir Punto bulman dileği ile..
    Kolaygelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: akureyri

Direksiyon değişim sürecini başarı ile atlatmış bulunuyorum.. Direksiyonum değişdi lastik ayarlarım yapıldı. Ön teker ve arka tekerlerin bi yerleri yağlandı. Bunların hepsi bedavaya yapıldı.. Fiat gerçekten yaptığı işin arkasında duruyor.. Keşke fiat kadar Ltd.şti. Servislerde yaptığı işin arkasında dursalar.. Olmaz öyle şey garantisi bitmiş araca ücretsiz onarımmı olurmuş diyen usta bugün utanmadan yüzüme bakıp gülümseyerek teslim etti arabamı..
    " sana iki çift sözüm var bilmiyor olabilirisin ama idda etmeyeceksin.. Ben ücretsiz değiştiriliyor dedim fakat sen idda ettin olmaz diye ama bak sen kendi ellerinle bana teslim ediyorsun ücretsiz onarım yapılmış arabayı " dedim. Utanmadan hala gülüyor suratıma bakıpta. Neyse sonuçta değiştirdim allah şükür problemim kalmadı. Şimdi tek sorun salıncaklar kaldı onu da yaptırdıktan sonra arabam kız gibi oluyor 25 bin verseler vermem

Akureyri dostum senin adına çok sevindiğimi belirtmek istiyorum.Ben buna azmin zaferi derim. Dediğin gibi keşke servislerde yaptığı işin arkasında dursalar..Bence FIAT'ın servisleri ile ilgili durumu gözden geçirmesi gerekiyor.Emin ol o usta kılıklı adamın böyle bir şeyin varlığından senin sayende haberi oldu. O sadece Türkiye'deki yaptığı işten bihaber insanlardan biri..
    Aracını güle güle sorunsuz, kazasız, belasız kullan dostum..

• quote:

Orijinalden alıntı: vtech

punto kasa değişecekmi bilgisi olan varmı?

Dostum burası Punto diğer tabir ile Eski kasa Punto forumu..Bİzim Punto'larımız hali hazırda İtalya'da üretilmesine rağmen Türkiye'ye ithalatı 2006 yılında son buldu.Soruna Grande Punto forumundaki arkadaşlarım yanıt verebilirler.Bildiğim kadarı ile Grande Punto gelecek yıl ufak bir makyaj operasyonu geçirecek.Ve adı 'Grande Punto Evo' olarak değişecek..

http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=287462&baslik=Punto%27ya%202010%20makyaj%C4%B1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 7 Kasım 2009; 15:28:41 >

• puntonun hangi çeşidini tavsiye edrsiniz.motor olarak filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: af__yok

puntonun hangi çeşidini tavsiye edrsiniz.motor olarak filan.

Dostum Punto'nun 1.3 Multijet modeli var (Dizel) Şiddetle tavsiye ederim. Hem ekonomik hem performanslı. Klasik olacak biraz ama özetle anlatılmaz yaşanır
    Not: (Punto'nun en son 2006 model olarak ithal edilen Shine modeli en donanımlı versiyonudur. Ama şunu da ekleyim eğer amacın otomatik vites bir Punto almak ise bu modellerde dizel ve otomatik vites olan malesef yok. Otomatik vites sadece benzinlilerde var.)
  • peki bu aracın parça sorunu varmıdır. bide yukarıdaki yazılarda artık yenisi çıkmıcak denilmiş o zaman bu araç zor satılırmı satılcağı zman yada yılbaşından sonra ucuzlarmı 2.eller bide fazla tutulmadı bu araç neden acaba
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.