Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: af__yok

peki bu aracın parça sorunu varmıdır. bide yukarıdaki yazılarda artık yenisi çıkmıcak denilmiş o zaman bu araç zor satılırmı satılcağı zman yada yılbaşından sonra ucuzlarmı 2.eller bide fazla tutulmadı bu araç neden acaba

Dostum sorularına sırayla cevap yazayım; Punto'nun parça sorunu yok, sonuçta markası Fiat ve de Fiat büyük bir firma. En ücra kasabada bile servisini bulursun, parçaları da ucuzdur. Ayrıca üretici bir arabayı üretimden kaldırdığı sene itibarıyla en az 10 sene boyunca her türlü yedek parçasını müşterilerine sağlamak zorundadır o yüzden kafan rahat olsun. 77 model Murat 131 in parçasını bile bulabiliyorsan gerisini düşünme... Yenisi çıkmayacağı için zor satılırmı bilmiyorum ama zaten Punto'nun özelliklerini bilen, kullanan bu arabayı zor satar Şaka biryana Markası Fiat, servisi bol, parçası ucuz, ekonomik, Masraf çıkartmayan bir araba satışında problem yaşayacağını sanmıyorum. Broadway de üretimden kalktı biliyorsun ama kolayca satılıyor. Yılbaşından sonra ucuzlaması için aynı modelin yenisinin üretilmesi lazım bence bu araba zaten 2. el olacak daha ucuzlayacağını sanmıyorum en azından kendimi düşünüyorum arabamı şimdi satacak olsam ve misal 17000tl istiyor olsam, birbuçuk ay sonra yani yılbaşından sonra niye ucuzlatayım??? Fazla tutulmamasının tek kabahatlisini Fiat-Tofaş Türkiye'nin reklam ve pazarlama departmanı olarak görüyorum şahsen. Avrupa'nın birçok ülkesinde, başta İtalya'da Ve Yunanistan'da olmak üzere yılın en çok satılan otomobili ünvanını almış olan bir otomobilin Türkiye'de tanıtılamaması ve bu yüzden satışının da düşük olması bence acemilikten başka birşey değil. Adam gibi bir reklam kampanyası ile insanlara bu arabanın tanıtımı daha etkili yapılmış olsaydı hala ithalatı devam ediyor olurdu. Sonuçta Multijet motor üretildiği yıllarda yılın motoru, Punto ise Avrupa'nın en çok satılan otomobili ünvanını almış bir otomobil daha ne diyim... Aynı hatayı Grande Punto'da yapmadılar sonuç ortada...

• Arkadaşlar en yakın arkadaşım Puntosunu satıyor araba 71700km de 2004 model 1.3 multijet (dizel) dynamic versiyon, arkadaşım aracın ilk sahibi, herhangi bir arızası, kazası, boyası, değişeni yok, herşeyi orrjinal, tüm bakımları yetkili serviste yapılmış, çok temiz bir araba. Açık yeşil renk, 15000tl istiyor **** ten bilgi alabilirler. Hepinize iyi günler dilerim.

NOT: Araba SATILDI arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 18 Kasım 2009; 11:09:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

quote:

Orijinalden alıntı: af__yok

peki bu aracın parça sorunu varmıdır. bide yukarıdaki yazılarda artık yenisi çıkmıcak denilmiş o zaman bu araç zor satılırmı satılcağı zman yada yılbaşından sonra ucuzlarmı 2.eller bide fazla tutulmadı bu araç neden acaba

Dostum sorularına sırayla cevap yazayım; Punto'nun parça sorunu yok, sonuçta markası Fiat ve de Fiat büyük bir firma. En ücra kasabada bile servisini bulursun, parçaları da ucuzdur. Ayrıca üretici bir arabayı üretimden kaldırdığı sene itibarıyla en az 10 sene boyunca her türlü yedek parçasını müşterilerine sağlamak zorundadır o yüzden kafan rahat olsun. 77 model Murat 131 in parçasını bile bulabiliyorsan gerisini düşünme... Yenisi çıkmayacağı için zor satılırmı bilmiyorum ama zaten Punto'nun özelliklerini bilen, kullanan bu arabayı zor satar Şaka biryana Markası Fiat, servisi bol, parçası ucuz, ekonomik, Masraf çıkartmayan bir araba satışında problem yaşayacağını sanmıyorum. Broadway de üretimden kalktı biliyorsun ama kolayca satılıyor. Yılbaşından sonra ucuzlaması için aynı modelin yenisinin üretilmesi lazım bence bu araba zaten 2. el olacak daha ucuzlayacağını sanmıyorum en azından kendimi düşünüyorum arabamı şimdi satacak olsam ve misal 17000tl istiyor olsam, birbuçuk ay sonra yani yılbaşından sonra niye ucuzlatayım??? Fazla tutulmamasının tek kabahatlisini Fiat-Tofaş Türkiye'nin reklam ve pazarlama departmanı olarak görüyorum şahsen. Avrupa'nın birçok ülkesinde, başta İtalya'da Ve Yunanistan'da olmak üzere yılın en çok satılan otomobili ünvanını almış olan bir otomobilin Türkiye'de tanıtılamaması ve bu yüzden satışının da düşük olması bence acemilikten başka birşey değil. Adam gibi bir reklam kampanyası ile insanlara bu arabanın tanıtımı daha etkili yapılmış olsaydı hala ithalatı devam ediyor olurdu. Sonuçta Multijet motor üretildiği yıllarda yılın motoru, Punto ise Avrupa'nın en çok satılan otomobili ünvanını almış bir otomobil daha ne diyim... Aynı hatayı Grande Punto'da yapmadılar sonuç ortada...

Dostum söylediklerine aynen katılıyorum..+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

Arkadaşlar en yakın arkadaşım Puntosunu satıyor araba 71700km de 2004 model 1.3 multijet (dizel) dynamic versiyon, arkadaşım aracın ilk sahibi, herhangi bir arızası, kazası, boyası, değişeni yok, herşeyi orrjinal, tüm bakımları yetkili serviste yapılmış, çok temiz bir araba. Açık yeşil renk, 15000tl istiyor ilgilenen olursa 0-532- 255 35 43 ten bilgi alabilirler. Hepinize iyi günler dilerim.

Hayırlısı olsun..Km 'si ve modeline göre aracın fiyatı gayet uygun..Umarım en kısa zamanda satılır..
  • SELAMLAR...
    UZUN ZAMANDIR FORUMA GİRMİYORUM,MALUM YENİ BABA OLAN BİRİSİ OLARAK VAKİT BULAMIYORUM..OĞLUM SİMDİ 5 AYLIK VE BİZ OĞLUMA OĞLUMDA BİZE ALIŞTI...
    BİR EFSANE OLAN O KIRMIZI LAMBA BENDEDE YANMAYA BAŞLADI..BAZEN KENDİ KENDİNE ,BAZENDE KONTAGI KAPATIP ACINCA SÖNÜYORDU..
    BİR HAFTA ÖNCE BİR CUKURA GİRDİİM Kİ HAYATIMDAKİ EN SİDDETLİ ÇUKURA GİRMEYDİ..HEMEN YAVAŞLADIM..DİRAKSİYON BİRDEN SERTLESTİ,NERDEYSE ÇEVİREMİYORDUM..EVE GELDİM,2 SAAT SONRA PUNTOMA BİNDİGİMDE HERSEY NORMALDİ...
  • YİNE ÖNEMSEMEDİM TABİİİ...LAKİN DÜN 2 GÜN KULLANMADIGIM ARACIMIN DİREKSİYONU O KADAR SERTTİ Kİ ÇEVRİLMİYORDU BİLE..KONTAGI BİR KAÇ KEZ KAPATIP,SADECE İLERİ GERİ YAPRARAK DİREKSİYON ESKİ HALİNE GELDİ AMA BEN ESKİ UMURSAMAZ HALİMDE DEĞİLİM..ARIZA TESPİT VE ÜCRETSİZ DEĞİŞİM İÇİN EN KISA ZAMANDA SERVİSE GİDECEGİM..NE YAPACAGIMI SİZLER SAYESİNDE İYİCE ÖĞRENDİM...
    HADİ HAYIRLISI...
    BU ARADA ÖN LASTİKLERE 2 TANE KIŞ LASTİĞİ DÜSÜNÜYORUM,NE TAVSİYE EDERSİNİZ...(SONUÇTA GİRESUNDA NE KADAR KIŞ OLUR Kİ DEMEDEN ALMAYA KARAR VERDİM...)

• bende giresundayım ama en uzak ilçesi çamolukta görev yapıyorum. şöyle 5 milyar peşin 5-7 milyar vadeli bi punto bulma şansımız nedir acaba. yalnız siz daha iyi bilirsiniz çamoluk denen yerde ferat ustadan başka tamirci yok market bile yok böle bir yer için ideal bi araçmıdır parça konusunda. saygılar
  • bu arada Allah oğlunuza ve size uzun ömürler versin analı babalı büyütmeyi nasip etsin. aman çukurlara dikkat:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cauchyhua

SELAMLAR...
    UZUN ZAMANDIR FORUMA GİRMİYORUM,MALUM YENİ BABA OLAN BİRİSİ OLARAK VAKİT BULAMIYORUM..OĞLUM SİMDİ 5 AYLIK VE BİZ OĞLUMA OĞLUMDA BİZE ALIŞTI...
    BİR EFSANE OLAN O KIRMIZI LAMBA BENDEDE YANMAYA BAŞLADI..BAZEN KENDİ KENDİNE ,BAZENDE KONTAGI KAPATIP ACINCA SÖNÜYORDU..
    BİR HAFTA ÖNCE BİR CUKURA GİRDİİM Kİ HAYATIMDAKİ EN SİDDETLİ ÇUKURA GİRMEYDİ..HEMEN YAVAŞLADIM..DİRAKSİYON BİRDEN SERTLESTİ,NERDEYSE ÇEVİREMİYORDUM..EVE GELDİM,2 SAAT SONRA PUNTOMA BİNDİGİMDE HERSEY NORMALDİ...

Selam dostum uzun zamandır seni aramızda göremiyorduk..Ufaklık 5 aylık oldu demek Şu zaman ne kadar çabuk geçiyor..Allah uzun ömürler versin..
    Demek ki kırmızı lamba sırası sana geldi.. Ama endişelenecek bir durum yok dostum..Değişim yapan dostlarımız oldu..Forum sayfalarına yaşadıklarını, prosedürü yazdılar..Artık elimizde bu konu hakkında rehber niteliğinde veriler var..Gelişmeleri bekliyoruz..
    Giresun'daki kış koşullarını tam olarak bilemiyorum.Lakin Kış lastiği konusunda kar ve buz öncelikli bir seçim yapacak olsam, fiyat/performans durumunuda hesaba katarak sana önerebileceğim marka Finli Nokian'dır.. İskandinavya'daki ülkelerin hava şartları malum.. Zira adamların asıl işi kar/buz...Önceki aracımda kullandım..Hiç bir sıkıntı yaşamadım..
    Konusu açılmışken yaz lastiği konusunda ise Punto'cu dostlarıma tavsiyem seçimlerini 'H Sınıfı' lastiklerden yana kullanmaları. Şu anda Puntomun üzerinde H Sınıfı lastik bulunuyor.Özellikle yol sesi konusunda önceki lastiklerime göre (T Sınıfı) baya bir fark hissettim.

Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 10 Kasım 2009; 19:48:59 >

• puntoyu her şekilde tavsiye ederim..sınıfının az yakan,donanımlı,altıda yüksek küçük aile arabasıdır..multijet motoru her ustada bilir sanırım..vadeli punto ise biraz zor..bu devirde herkas peşine bakar
  • cauchyhua dostum seni tekrar aramızda görmek negüzel tekrar hoşgeldin, oğlunun sağlıklı sıhhatli olmasına çok sevindim benim oğlum da 10 aylık oldu insanın tüm zamanını alıyor evde keratalar bilirim
    Direksiyon konusu artık kafaya takılacak bişey olmaktan çıktı. Prosedürü biliyosun dostum işin peşini bırakma.
    Kış lastiği konusuna gelince; ben 4 tekerde de Michelin Alpin A3 kullanıyorum oldukça memnunum oldukça kötü kış koşullarında kaldım ve zincire hiç gerek kalmadı bugüne kadar, almadan önce baya bir araştırma yapmıştım, tavsiye ederim. Ayrıca sevgili dostum ghosttailor'un da dediği gibi nokian da konusunda uzmandır, hiç kullanmadım ama hakkında oldukça olumlu şeyler duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 11 Kasım 2009; 0:33:15 >

• arkadaşlar uzun zamandır giriş yapıp takip edemiyordum. bazı arkadaşlarımız kokpit içindeki seslerden şikayetçi olduğunu gördüm. aynı sorunları bende yaşamıştım ancak şu an hepsini çözdüm.ilk olarak torpidodan gelen seslerin çoğunluğu mevcut küçük kapaklar var mutlaka dikkat etmişsinizdir.onları ince bir tornavida yardımıyla zedelemeden çıkartıp çift taraflı bantla tekrar yerine oturtun.ikincisi ise kapılarda bulunan hoparlör kapakları zamanla ses yapmaya başlıyor bunlarıda yerinden çıkarmadan sadece köşe noktalarına(görünmeyecek şekilde) bir iki damla japon yapıştırıcıs damlatıp sağlamlaştırın.gürültünün geldiği 3. nokta ise arka koltuk. arka koltuk mandallarının geçtiği demirleri elektrik bantıyla 2-3 kat sarın yerine sıkıca oturtun ondan sonrada koltuğun oturulan kısmını kaldırarak altına çift taraflı bant yardımıyla ince sünger kaplayın. içerden gelen gürültülerin tamamen kesildiğini sizde göreceksiniz. rüzgar sesine gelecek olursak punto tarzında tasarıma sahip tüm araçların ön camlarından dolayı rüzgar sesi mevcuttur. ön kapıda ki fitilleride 1 boy kalını ile daha dolgun fitil ile değiştirdiğinizde büyük oranda sesi azaltmış oluyorsunuz. eğer yardımcı olabildiysem sevinirim

• madleon aramıza tekrar hoşgeldin dostum tavsiyelerini en kısa zamanda uygulayacağım. Aklıma hiç gelmeyen birsürü yerden bahsetmişsin, eminim söylediklerini yapınca bir fark olacak. Tekrar çok teşekkür ederim o sesler çok sinir bozucu oluyordu gerçekten de... seni artık aramızda daha sık görmek dileğiyle kolay gelsin...
  • ghosttailor merhaba.bakımlar yetkili serviste yapılmadı.Adana da yetkili servisten sonra ençok iş hacmi olan bir özel serviste yapıldı.çalışanların geçmişi yetkili servise dayanıyormuş.merak edenler için tek tek fiyatları yazayım.
    motor yağı 5/40 :60 lira
    yağ filitresi :10 lira
    hava filitresi :10 lira
    yakıt filitresi :10 lira(üzerinden çıkan ucuz model filitreymiş)
    ön disk takımı :80 lira
    ön balata takımı:45 lira
    balata spreyi :5 lira
    hidrolik yağı :10 lira(yağın tamamı değişti)
    ısıtma bujisi :20 lira
    polen filitresi :10 lira
    mekanik işcilik:50 lira

bu işlemler yapılırken aracımın başındaydım.
  • Arkadaslar bnm aracın kumandası yok yeni bir merkezi kilit kiti aldım elektronikten anlarım kurulumunu kendim yapayım diyorum. montaj hakkında bilgisi olan var mı? Bizim aracların tetikleme sistemi poz. mi negatif midir?
  • Bu soru beni aşar
  • punto hgt dostum komple bir merkezi kilit sistemi almana gerek yok.sadece uzaktan kumanda kiti alman yeterli.şayet ben öyle yaptım. şemaya göre kendim bağladım sigorta kutusu içine sığıyor.anahtar sustalı ve anahtar yaptırmak için immobilizeri bahane edecekler ve inanın ki onun yeni kumandaya takılması herşeyden daha kolay bunu öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.sadece soru yöneltmeleri yeterli saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkemal

ghosttailor merhaba.bakımlar yetkili serviste yapılmadı.Adana da yetkili servisten sonra ençok iş hacmi olan bir özel serviste yapıldı.çalışanların geçmişi yetkili servise dayanıyormuş.merak edenler için tek tek fiyatları yazayım.
    motor yağı 5/40 :60 lira
    yağ filitresi :10 lira
    hava filitresi :10 lira
    yakıt filitresi :10 lira(üzerinden çıkan ucuz model filitreymiş)
    ön disk takımı :80 lira
    ön balata takımı:45 lira
    balata spreyi :5 lira
    hidrolik yağı :10 lira(yağın tamamı değişti)
    ısıtma bujisi :20 lira
    polen filitresi :10 lira
    mekanik işcilik:50 lira

bu işlemler yapılırken aracımın başındaydım.

benzinli dizel arasında filtre fiyatları arasında fark varsa biraz pahalıya yapmışsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: madleon

punto hgt dostum komple bir merkezi kilit sistemi almana gerek yok.sadece uzaktan kumanda kiti alman yeterli.şayet ben öyle yaptım. şemaya göre kendim bağladım sigorta kutusu içine sığıyor.anahtar sustalı ve anahtar yaptırmak için immobilizeri bahane edecekler ve inanın ki onun yeni kumandaya takılması herşeyden daha kolay bunu öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.sadece soru yöneltmeleri yeterli saygılar....

Dostum grande puntoların sustalı anahtarını bizimkine uydurmak mümkün mü? yani aslında talep doğrultusunda servisten orjinal anahtarı kaybeden veya bozulan müşterilere yeni model sustalı anahtar'a immobilizeri uygulayabilirler ama yapmıyorlar nedense... Benim anahtarın düğme kısmı artık aşınmaya hatta yırtılmaya başladı, yakında değiştirmem gerekebilir. Yani değişmişken orjinal sustalı Fiat anahtarlığı olsun istiyorum parası neyse vereyim anahtarı yenilemişken bana o sustalı anahtardan getirtin diyorum ama servisten olmaaaaaz sen ancak eskisinin aynısını alabilirsin diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 15 Kasım 2009; 0:20:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madleon

punto hgt dostum komple bir merkezi kilit sistemi almana gerek yok.sadece uzaktan kumanda kiti alman yeterli.şayet ben öyle yaptım. şemaya göre kendim bağladım sigorta kutusu içine sığıyor.anahtar sustalı ve anahtar yaptırmak için immobilizeri bahane edecekler ve inanın ki onun yeni kumandaya takılması herşeyden daha kolay bunu öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.sadece soru yöneltmeleri yeterli saygılar....

Madleon dostum şimdi benim aldım kit 2 kumanda ve kutusundan olusuyor kapı motorlarından almadım. Kumandalar sustalı ama satıcılarının kendi tavsiyesi orjnal anahtarı kullanmam yonundeydi sen immobilizeri nasıl söktün bi sıkıntı yarattımı merak ettim?? Bağlantı kısmına gelince elimde şema var ancak univ. negatif tet. poz. tetikleme seklinde farklı seceneklerde verilmiş. Bizim aracların tetiklemeleri nedir sen nasıl bagladın? Hele anlat bakam..

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.