Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada daha once soylemiştim bnm aracın direksiyonu TR de olmadıgı için bekleyeceğim diye, direksiyonum tam belirtilen tarihte Bursa'ya geldi ve dun serviste tamamen ucretsiz değişimi yapıldı. Burdan Fiat'a ve Teknomak'a teşekkurler ve sorunu olan arkadaşlara emsal olsun ki benim PUNTO'm 2001 model olarak sanırım ucretsiz değişim yapılan en yaşlı araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss1982 -- 15 Kasım 2009; 12:39:57 >
  • Hadi sana da geçmiş olsun dostum punto hgt çok sevindim
  • saol Pntojet bende cok sevindim:) Artık city modunda kullanmıyorum nitekim artık city kapalıyken daha yumusak oldu..Yalnız soyle bi ufak sorun war tekerlekler tam duz oldugunda direksiyon simiti biraz yamuk duruyo bi ara tekrar ugramam gerekecek..
  • slm puntocular. ben dijital klima hakkında bilgi istiyorum. motor ısısından çalışma şekli nasıl? yakıt harcamadan çalışmasını istiyorum. dijital klima hakkında bilgisi olanlar genel bir açıklama yaparsa sevinirim.. arka cam ısıtmada yakıttan çekiyormu?
  • MERHABA;

http://www.sahibinden.com/sadece_64000_km_de-67WQQaXQQ17504427WQQpXQQdisplayitem bu araç hakkında yorum yaparmısınız?
    KM modele gore cokmu azmı
    odemesı cok mu azmı
    yakıtı nasıl
    pıyasada fıyatlar nasıl vs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghosttailor

quote:

Orijinalden alıntı: cauchyhua

SELAMLAR...
    UZUN ZAMANDIR FORUMA GİRMİYORUM,MALUM YENİ BABA OLAN BİRİSİ OLARAK VAKİT BULAMIYORUM..OĞLUM SİMDİ 5 AYLIK VE BİZ OĞLUMA OĞLUMDA BİZE ALIŞTI...
    BİR EFSANE OLAN O KIRMIZI LAMBA BENDEDE YANMAYA BAŞLADI..BAZEN KENDİ KENDİNE ,BAZENDE KONTAGI KAPATIP ACINCA SÖNÜYORDU..
    BİR HAFTA ÖNCE BİR CUKURA GİRDİİM Kİ HAYATIMDAKİ EN SİDDETLİ ÇUKURA GİRMEYDİ..HEMEN YAVAŞLADIM..DİRAKSİYON BİRDEN SERTLESTİ,NERDEYSE ÇEVİREMİYORDUM..EVE GELDİM,2 SAAT SONRA PUNTOMA BİNDİGİMDE HERSEY NORMALDİ...

Selam dostum uzun zamandır seni aramızda göremiyorduk..Ufaklık 5 aylık oldu demek Şu zaman ne kadar çabuk geçiyor..Allah uzun ömürler versin..
    Demek ki kırmızı lamba sırası sana geldi.. Ama endişelenecek bir durum yok dostum..Değişim yapan dostlarımız oldu..Forum sayfalarına yaşadıklarını, prosedürü yazdılar..Artık elimizde bu konu hakkında rehber niteliğinde veriler var..Gelişmeleri bekliyoruz..
    Giresun'daki kış koşullarını tam olarak bilemiyorum.Lakin Kış lastiği konusunda kar ve buz öncelikli bir seçim yapacak olsam, fiyat/performans durumunuda hesaba katarak sana önerebileceğim marka Finli Nokian'dır.. İskandinavya'daki ülkelerin hava şartları malum.. Zira adamların asıl işi kar/buz...Önceki aracımda kullandım..Hiç bir sıkıntı yaşamadım..
    Konusu açılmışken yaz lastiği konusunda ise Punto'cu dostlarıma tavsiyem seçimlerini 'H Sınıfı' lastiklerden yana kullanmaları. Şu anda Puntomun üzerinde H Sınıfı lastik bulunuyor.Özellikle yol sesi konusunda önceki lastiklerime göre (T Sınıfı) baya bir fark hissettim.

Kolaygelsin..

Oğlum Furkan Yiğit'ten selamlar...direksiyonum yine bir çukur sonrası kitlendi..aracda oğlum ve hanımda vardı..neyseki hızım yavastı,usulca saga cekip,kontagı kapattım..3 dk sonra hersey normaldi...servise gidip,yaptıracagım ama zamanım hiç yok..kış lastiginide,LASSA SNOWAYS ERA aldım..tanıstı,ikisini 210 a aldım...tanıiş olmasa nokian ı kafama koymustum..

• quote:

Orijinalden alıntı: H7K7N

MERHABA;

http://www.sahibinden.com/sadece_64000_km_de-67WQQaXQQ17504427WQQpXQQdisplayitem bu araç hakkında yorum yaparmısınız?
    KM modele gore cokmu azmı
    odemesı cok mu azmı
    yakıtı nasıl
    pıyasada fıyatlar nasıl vs vs

BENCE FENA DEGİL...15 E ALIRSAN HARİKA..KM DE NORMAL SAYILIR..YAKITTA İSE BULABİLECEGİN EN AZ YAKAN ARACTIR...
    ÖRNEGİN BEN 100 TL LİK MAZOTLA,EN SON 920 KM YOL YAPTIM(ÜSTELİK BUNUN 250 KM Sİ ŞEHİR İÇİ...!!)

• quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

cauchyhua dostum seni tekrar aramızda görmek negüzel tekrar hoşgeldin, oğlunun sağlıklı sıhhatli olmasına çok sevindim benim oğlum da 10 aylık oldu insanın tüm zamanını alıyor evde keratalar bilirim
    Direksiyon konusu artık kafaya takılacak bişey olmaktan çıktı. Prosedürü biliyosun dostum işin peşini bırakma.
    Kış lastiği konusuna gelince; ben 4 tekerde de Michelin Alpin A3 kullanıyorum oldukça memnunum oldukça kötü kış koşullarında kaldım ve zincire hiç gerek kalmadı bugüne kadar, almadan önce baya bir araştırma yapmıştım, tavsiye ederim. Ayrıca sevgili dostum ghosttailor'un da dediği gibi nokian da konusunda uzmandır, hiç kullanmadım ama hakkında oldukça olumlu şeyler duymuştum.

ALLAH BAĞIŞLASIN..HELE BİR 10AYLIK OLSA,YÜRÜR İNANIYORUM LAKİN ŞİMDİLİK YUVARLANMAKTA...
    DİREKSİYON İŞİNİDE EN KISA ZAMANDA HALLEDİCEM...KIŞ LASTİGİNİDE,TANIS DOLAYISYLA LASSA SNOWAYS ERA ALDIK..PERFORMANSINI PAYLAŞIRIM..SELAMLAR....

• 10 000 tl ye temız bulunabılırmı? yada
    albea solemı dusuneyım..
  • aaaa
  • arkadaşlar kusura bakmayın foruma 4 gündür mesaj yazamadığım için deneme amaçlı 'aaaa' diye bir mesaj yolladım.rahatsızlık için özür dilerim. bu arada öğrenmiş olduğum yeni bir bilgiyi paylaşmak isterim. aracın yağ değişiminde kullanılan yağ filtresi mutlaka fabrika motor verilerine uygun ebat ve devir daimi sağlayacak nitelikte olmalıymış. olmadığı takdirde yağ devirdaimini fazla zorlamaya iterek motorda aşırı ısınma ve zorlama meydana getiriyormuş. bu yüzden her zaman için orjinal parça kullanalım arkadaşlar 3 liradan kaçarken 100 liraya tutulmayalım:)
  • madleon dostum ben de sana mesaj yazdım az önce site adminlerine senin mesaj yazamama sorununu ileteyim falan diye ama hallolmuş neyseki
    cauchyhua dostum kış lastiklerin hayırlı olsun performans değerlendirmeni sabırsızlıkla bekliyoruz. Bence direksiyon işlemlerini başlat bir an önce cumartesi falan bi fırsat bulmaya çalış bence bu ara direksiyon değiştirme olayı baya yoğun yaşanıyor müşteri hizmetleri ücretsiz değişim diye birşeyi "unutmaya" başlamadan sen de hallet işini bir an önce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: H7K7N

10 000 tl ye temız bulunabılırmı? yada
    albea solemı dusuneyım..

Dostum 10 000 tl'ye temiz bir Punto multijet bulabileceğini hiç sanmıyorum. Albea sole konusunda hiçbir yorum yapamayacağım kullanmadım bilmiyorum.
    Daha önce linkini vermiş olduğun Punto modeli ve kilometresi gözönüne alındığında oldukça iyi bir seçenek gibi görünüyor, sevgili dostum cauchyhua da söylemiş aynen katılıyorum bulabileceğin en ekonomik araba Punto Multijettir. Geçen hafta burada ilanını verdiğim yakın arkadaşımın 2004 model Puntosu da 14 500 tl'ye satıldı, o da multijetti ve 76700km de idi. Bu yüzden 2006 model Punto multijeti 15 000 tl ye alırsan çok iyi.
    NOT: Punto satılırmı diye soran bi arkadaş vardı geçen haftalarda sanırım bu da sorusuna cevap olur. İlan çıktıktan 5 gün sonra araba satılmış...

• arkadaşlar rica ediyorum şuraya gelipte 10bine 12 bine punto bulabilirmiyim diye sormayın.Puntoları ne sanıyoruz acaba ben merak ediyorum?Absli sunrooflu çelik jantlı city modlu direksiyonlu multijet ya da 95hp lik güçlü motoru olan bazılarında cruise control ve digital kliması olan aracı nasıl 10.bine alıcaksınız merak ediyorum?Sahibinden.com arabam.com araba.com yada 2-3 galeriye gitsenizde şu fiyatlara baksanız hiç fena olmayacak.
  • slm puntocular. ben dijital klima hakkında bilgi istiyorum. motor ısısından çalışma şekli nasıl? yakıt harcamadan çalışmasını istiyorum. dijital klima hakkında bilgisi olanlar genel bir açıklama yaparsa sevinirim.. arka cam ısıtmada yakıttan çekiyormu? BİR CEVAP ALAMADIM. GÖREN OLMADI SANIRIM!!! DİJİTAL KLİMADADA MOZOTTAN YEMESİ VE YEMEMESİ İÇİN AÇMA KAPAMA TUŞU FALAN VARMI? BİLEN VARSA CEVAP BEKLİYORUM. ARACIN KULLANIM KLAVUZUDA YOK O YÜZDEN BİLMİYORUM. (2004 PUNTO MULTİJET)
  • ahmetka2 dostum selamlar öncelikle aramıza hoşgeldin. Tüm elektrik sistemleri çalıştıkları sürece, ama az, ama çok aracın gücünden çekerler ve bizler de o kaybolan gücü yerine koyabilmek için daha çok gaza basarız, bu yüzden yakıt tüketimi artar özetle bunu söyleyebilirim. Bu djital veya manuel klima veya arka cam rezistansı, normal far, sis farı için aynıdır. Kullanırsan yakıt tüketimi farketmeyeceğin bir seviyede bile olsa artar. Söylemeden geçemeyeceğim büyük harfle azarlar gibi yazman pek hoş olmamış bence, sorularını eminim bilgisi olan arkadaşlar en kısa sürede cevaplandırırlar sonuçta hiçkimse burada mesai yapmıyor bazı arkadaşlarımız -ben dahil- oldukça yoğun çalışıyoruz ve ciddi anlamda bu forumu bu şekilde düzeyli paylaşımlarda bulunabileceimiz bir ortam halinde tutabilmek için karşılıksız çaba sarfediyoruz. Bu forumun ücretli çalışanları da değiliz. Birbirimize yardımcı olabilmek için buradayız. Sen de aynı yaklaşımla sorularını yönlendirirsen ve cevapları da sabırla beklersen daha şık olur diye düşünüyorum. Merak etme bu forumda daha sonuca ulaşmayan soru veya problem olmadı, olacağını da sanmıyorum.
    Not: Dijital klima kullanımı ile ilgili hatırladığım kadarı ile geçmiş sayfalarımızda bir açıklama gelmişti bunu incelersen daha net bilgi sahibi olacağına inanıyorum
    Aracının kullanım klavuzunu müşteri hizmetlerini arayıp ücretsiz talep edebilirsin. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetka2

slm puntocular. ben dijital klima hakkında bilgi istiyorum. motor ısısından çalışma şekli nasıl? yakıt harcamadan çalışmasını istiyorum. dijital klima hakkında bilgisi olanlar genel bir açıklama yaparsa sevinirim.. arka cam ısıtmada yakıttan çekiyormu? BİR CEVAP ALAMADIM. GÖREN OLMADI SANIRIM!!! DİJİTAL KLİMADADA MOZOTTAN YEMESİ VE YEMEMESİ İÇİN AÇMA KAPAMA TUŞU FALAN VARMI? BİLEN VARSA CEVAP BEKLİYORUM. ARACIN KULLANIM KLAVUZUDA YOK O YÜZDEN BİLMİYORUM. (2004 PUNTO MULTİJET)

mazottan yemeyen klima daha üretilmedi.Sormak istediğin ısıyı sabit durumda sıcak veya soğuk olmadan üflemesi sanırım.
    ayrıca kimse senin soruna cevap vermek zorunda değil!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetka2

slm puntocular. ben dijital klima hakkında bilgi istiyorum. motor ısısından çalışma şekli nasıl? yakıt harcamadan çalışmasını istiyorum. dijital klima hakkında bilgisi olanlar genel bir açıklama yaparsa sevinirim.. arka cam ısıtmada yakıttan çekiyormu? BİR CEVAP ALAMADIM. GÖREN OLMADI SANIRIM!!! DİJİTAL KLİMADADA MOZOTTAN YEMESİ VE YEMEMESİ İÇİN AÇMA KAPAMA TUŞU FALAN VARMI? BİLEN VARSA CEVAP BEKLİYORUM. ARACIN KULLANIM KLAVUZUDA YOK O YÜZDEN BİLMİYORUM. (2004 PUNTO MULTİJET)

Selam ahmetka dostum..Öncelikle aramıza hoşgeldin demek istiyorum.Gördügüm kadarı ile soruna cevap alamamaktan yakınmışsın.Bunun sebebi sevgili dostum Puntojet'inde belirttiği gibi forumumuzdaki çoğu insan iş hayatı içinde olduğundan ve olası yoğunluklardan dolayı her gün foruma girme imkanı bulamayabiliyor.İkinci bir sebep ise forumdaki hiç kimse bilgi sahibi olmadığı bir konu hakkında tabiri caizse 'atıp tutmuyor' ve sadece cevap vermiş olmak için birşeyler yazmıyor ki bu da daha sağlıklı bir paylaşım ortamı yaratıyor.Sanırım forumumuzu diğer forumlardan ayıran en önemli özellik bu olsa gerek..
    Ayrıca forumun 15 sayfasının tamamını incelersen bugüne kadar kimsenin kimseye büyük harf ile (ki bu bağırmak anlamına gelir) yazı yazmayı bırak, en ufak bir rencide edici kelimesini göremezssin.Senden bu konuda biraz daha duyarlı olmanı rica ediyorum dostum.
    Sorunun cevabına gelecek olursak; benimde Punto'mda dijital klima mevcut.Klima kompresörünü devreye sokmadığın müddetçe tüketime herhangi bir etkisi olmaz.Kompresör devrede değilken,motor sıcaklığını direk kabin içerisine verir ve sen bu sıcaklığı sürücü ve yolcu tarafı ayrı ayrı olmak üzere ayarlayabilirsin...Günümüzdeki araçların klima sisteminde bulunan kompresörlerin tamamına yakını gücünü motordan alır ve motorda 2 ile 5 hp arası bir güç kaybı olur.Klima kompresörünün devreye girdiği, yani klimayı çalıştırdığın zaman yakıt tüketimini ortalama %5 kadar artacaktır.
    Ayrıca sana tavsiyem klimayı biraz çalıştırdıktan ve kabin içi yeterli serinliğe ulaştıktan sonra klimanın devirdaim konumunu çalıştırman .Bu sayede klima kabin içerisindeki havayı alır,soğutur tekrar kabin içerisine verir.Böylece klima kullanımını daha ekonomik bir hale getirebilirsin.Lakin dışarıdaki sıcak havayı alıp soğutan bir klima kompresörü, kabin içerisindeki dışarıdaki havaya nazaran daha serin bir havayı soğutmak için daha az güç harcayacaktır.
    Araç üzerineki çalışan her elektrik aksamı gibi (örneğin farlar) arka cam rezistansınında tüketime etkisi olacaktır.Ama bu etki dikkate alınmayacak kadar az bir değer..

Aracının kullanım kılavuzunu FIAT müşteri hizmetlerini arayıp durumunu ve aracının şase numarasını bildirerek edinebilirsin..Kargo ile evine gönderiyorlar.

Merak ettiğin,kafana takılan başka bir konu olursa elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.

Kolaygelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: cauchyhua

quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

cauchyhua dostum seni tekrar aramızda görmek negüzel tekrar hoşgeldin, oğlunun sağlıklı sıhhatli olmasına çok sevindim benim oğlum da 10 aylık oldu insanın tüm zamanını alıyor evde keratalar bilirim
    Direksiyon konusu artık kafaya takılacak bişey olmaktan çıktı. Prosedürü biliyosun dostum işin peşini bırakma.
    Kış lastiği konusuna gelince; ben 4 tekerde de Michelin Alpin A3 kullanıyorum oldukça memnunum oldukça kötü kış koşullarında kaldım ve zincire hiç gerek kalmadı bugüne kadar, almadan önce baya bir araştırma yapmıştım, tavsiye ederim. Ayrıca sevgili dostum ghosttailor'un da dediği gibi nokian da konusunda uzmandır, hiç kullanmadım ama hakkında oldukça olumlu şeyler duymuştum.

ALLAH BAĞIŞLASIN..HELE BİR 10AYLIK OLSA,YÜRÜR İNANIYORUM LAKİN ŞİMDİLİK YUVARLANMAKTA...
    DİREKSİYON İŞİNİDE EN KISA ZAMANDA HALLEDİCEM...KIŞ LASTİGİNİDE,TANIS DOLAYISYLA LASSA SNOWAYS ERA ALDIK..PERFORMANSINI PAYLAŞIRIM..SELAMLAR....

cauchyhua dostum yeni lastiklerini güle güle kullan..Fiyatı gerçekten uygun..Sonuçta Lassa'da öyle yabana atılır bir marka değil..Yeni lastiklerin hakkındaki izlenimlerini bizlerle en kısa zamanda paylaşmanı bekliyoruz..
    Direksiyon konusunda ise bir an önce halletmelisin bence..Malum bu işlerde arayı soğutmaya pek gelmez

Kolaygelsin..

• verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yalnız büyük harfle yazmaktaki niyetim aynı mesaj yukarıdada vardı araya başka konular karışınca görülmediğini düşündüm. ve aynısını kopyalayıp devamına birşeyler ekledim. birbirinden ayrı olsun die büyük harfle yazdım yani. niye bu şekilde düşündünüz bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.