Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • içeriyi ısıtmak için sadece motor sıcaklığını içeri vermek istiyorum. puntonun dijital klimasında bu varmı ve nasıl ayarlıyoruz. ben bunu pek anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetka2

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yalnız büyük harfle yazmaktaki niyetim aynı mesaj yukarıdada vardı araya başka konular karışınca görülmediğini düşündüm. ve aynısını kopyalayıp devamına birşeyler ekledim. birbirinden ayrı olsun die büyük harfle yazdım yani. niye bu şekilde düşündünüz bilmiyorum.

Rica ederim dostum..Forumumuzun amacı karşılıklı bilgi paylaşımı..Büyük harfle yazarken ne düşündüğünü ben dahil forumdaki hiçkimse bilemez..İnternet aleminde ve forumlarda büyük harf kullanımı bağırmak anlamına geldiği için bu düşünceni bilmeyen forumdaki arkadaşların tepki göstermesi doğaldır.
    Sonuçta karşılıklı diyalog ile çözülemeyecek problem yoktur.Sen mesajında açıklamanı yaptın ve durum açıklığa kavuştu.
    Klimada sadece motor sıcaklığını içeri vermek için on-off düğmesine basarak klimayı(dikkat kompresörü değil) çalıştırman yeterli.Klimayı çalıştırmak için üzerinde 'Kar Tanesi' işareti olan düğmeye basman gerekiyor.Basmadığın sürece kompresör ve dolayısı ile klima devreye girmiyor.İçeriye giren sıcak havanın derecesini istegine göre ayarlayabiliyorsun.Üzerinde 'Pervane' işareti olan düğmelerden fan hızını ayarlarlayabilirsin.
    Bu arada önceki mesajımda bahsetmiş olduğum klimanın kabin içindeki havayı sirkülasyon etmesini sağlayan sistem ise sağ alt köşede bulunan düğmeye basınca devreye giriyor.
    Klimanın üzerinde 'Mono' ve Auto' olmak üzere iki adet sıcaklığı ayarlamana yarayan tuş var.Eğer yazın 'Auto' tuşuna basarsan ön camdaki sensör dış hava sıcaklığını algılıyor ve kabin içi sıcaklığı algılayan sensör ile etkileşimli bir biçimde kompresörü devreye sokmak ve çıkarmak suretiyle kabin içi sıcaklığı optimum seviyede tutuyor. Mono tuşuna basarsan seninde tahmin edebileceğin gibi sıcaklığı kendi isteğine göre ayarlayabiliyorsun.
    Sana ufak bir tavsiyem daha olacak.Ben kışın ön camdaki buğuyu daha hızlı bir şekilde gidermek için klimayı 'mono' modunda en yüksek sıcaklıkta kısa bir süre kullanıyorum.Böylece hem buğuyu daha hızlı bir şekilde gideriyor hemde klimanın uzun süre kullanılmamasından kaynaklanan (klima gazı çökmesi) gibi sorunları yaşamıyorum.

Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 19 Kasım 2009; 20:45:03 >

• madlion buralarda mısın?
  • ghosttailor dostum verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. kafamda bulunan bütün soruların cevabını aldım sayende.
  • burdayım punto hgt dostum:)
  • selam arkadaşlar.Benim puntoda sol arka kapıda sürüş esnasında cıkcık cık gibi bir ses geliyor özellikle çukurlara girdiğimde net duyabiliyorum.Sesi tarif edemedim ama konu hakkında bilgisi olan varmı acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

selam arkadaşlar.Benim puntoda sol arka kapıda sürüş esnasında cıkcık cık gibi bir ses geliyor özellikle çukurlara girdiğimde net duyabiliyorum.Sesi tarif edemedim ama konu hakkında bilgisi olan varmı acaba :)

Aynı ses benim Punto'nun sol arka kapısında da vardı menteşeleri ve kapı kilidini yağladım önceleri pek bir işe yaramadı ama zamanla azaldı ve geçti şimdi uzun zamandır duymuyorum o sesi... Acaba yağladığım kısımlardan o sesi çıkaran bölgeye yağ zamanla süzülüp o sesi kesmiş olabilirmi diye düşünüyordum ben de...
  • Bir de daha seyrek kullanlan kapıların yay mekanizması kapı açılıp kapanırken garç gurç diye ses yapıyor zamanla. WD-40 sıktım oraya ses daha beter olmaya başladı, serviste kapıları yağladıkları bi sprey var onun ismini cismini bilen varmı acaba? Servisten satın almak istedim ama dışarı satmadıklarını söylediler... saçma geldi biraz ama ona da eyvallah dedik.
    Bu arada bugün Puntomu yıkattım baya uzun zamandır yağmur çamur ilgilenememiştim, araba bambaşka bişey oldu ya gariptir sanki yeni almışım gibi hissettim Artık daha çok seviyorum Puntomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

quote:

selam arkadaşlar.Benim puntoda sol arka kapıda sürüş esnasında cıkcık cık gibi bir ses geliyor özellikle çukurlara girdiğimde net duyabiliyorum.Sesi tarif edemedim ama konu hakkında bilgisi olan varmı acaba :)

Aynı ses benim Punto'nun sol arka kapısında da vardı menteşeleri ve kapı kilidini yağladım önceleri pek bir işe yaramadı ama zamanla azaldı ve geçti şimdi uzun zamandır duymuyorum o sesi... Acaba yağladığım kısımlardan o sesi çıkaran bölgeye yağ zamanla süzülüp o sesi kesmiş olabilirmi diye düşünüyordum ben de...

sanki ordaki bir parça bana oynuyor gibi geliyor ama kapıyıda sökmeye üşeniyorum açıkçası
    bi yağlamayı deniyeyim

• selam beyler
    bugün aracın bakımını yaptım (benzinli)
    opet yağ aldım deneme amaçlı 4ltsi 35lira
    hava yağ polen filtresi 32 lira
    20 lirada ustaya attık mı iş bitti
    TOPLAM=87 LİRAYA mal olmuş
    ayrıca daha önceki şikayetim olan arkadan gelen vık vık diye öten sesi lastiği sökerek balataları sökerek amortisörü sökerek bulamadık
    problem çok basitmiş el freni teli gevşemiş olay bukadar.
    aracı öten varsa duyurulur :)
    not:alarmım nerdeyse 1 aydır çalışmıyor kumandalarım alarma etki etmiyor alarm kodlamasını bilen arkadaş varmıdır acaba ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 24 Kasım 2009; 22:06:37 >
  • Selam tekrardan herkese

2005 model, dijital klimalı, cd çalarlı, çift havayastıklı, 80.000km'de aracı 15.300'e aldım. 1.3 Multijet Dizel. Koyu gri renkte. Arabanın sağdan ufak bi darbesi var şaşede hasar yok. Onun haricinde bir problemi yoktu.

Araçta steering fail, hatası var ve direksiyon ışığı sürekli yanık, ama direksiyon yumuşak. Yarın öbürgün Fiat yetkili servise götürüp değişim olayını yapıcam.

Araç motor sesini hakkaten baya alıyomuş içeriye, rüzgar da öyle. Dediklerinizi uygulayıcam.
  • herkese selamlar bende yenı gırıyorum forumunuza babama 2005 mart ayında fıat palıo almak ıcın fıat a gıttıgınde aklına puntoyu sokmustum ve 1.4 95 beygır olanını almıstık kı o zaman multıjet verelım demıstıler ve bu kadar ıyı oldugunu kımse bılmıyordu babam benzınlı almıstı arac 20.000 ıken kaza yaptık ve kasko da bıtmıstı kı bu bızım hayatımızda ılk ve tek kaza ıdı..pert halde 6.000 tl ye sattıktan sonra 2007 grande punto 78 beygır olanındak aldık arac daha 4800 km ıdı ve bundan babam hıc memnujn dııl.hala eskı kasa punto dıor baska bıse demıor:)bende 2004-2005 multıjet arıyorum fıatı ıcın 13000 14000 dıor herkes..ama ınternettekı fıyatlar ucuk:D

beyler onerırmısınız yakıt konusu ve performans olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: engincantan

herkese selamlar bende yenı gırıyorum forumunuza babama 2005 mart ayında fıat palıo almak ıcın fıat a gıttıgınde aklına puntoyu sokmustum ve 1.4 95 beygır olanını almıstık kı o zaman multıjet verelım demıstıler ve bu kadar ıyı oldugunu kımse bılmıyordu babam benzınlı almıstı arac 20.000 ıken kaza yaptık ve kasko da bıtmıstı kı bu bızım hayatımızda ılk ve tek kaza ıdı..pert halde 6.000 tl ye sattıktan sonra 2007 grande punto 78 beygır olanındak aldık arac daha 4800 km ıdı ve bundan babam hıc memnujn dııl.hala eskı kasa punto dıor baska bıse demıor:)bende 2004-2005 multıjet arıyorum fıatı ıcın 13000 14000 dıor herkes..ama ınternettekı fıyatlar ucuk:D

Dostum selamlar, tekrar Punto ile aramıza katılmak istemeniz bence doğru bir karar olmuş özellikle multijet seçiminizle. Temiz bir Punto multijeti 15 000 tl nin altına bulabileceğini hiç sanmıyorum, eğer bulursan hemen al kaçırma. Yakıtı ve performansı konusunda kendisini ispalamış ödüllü bir motora sahip Punto multijet, fiyatına göre en donanımlı otomobil olmakla beraber sınıfının en ekonomik aracıdır. (ekonomik derken vergi avantajını da düşünmeni tavsiye ederim sadece yakıtla bitmiyor iş.) Performans konusuna bir kez daha değinmek istiyorum; 1750 devirden itibaren turbo devreye girince araba deliriyor yaşaman lazım...
    NOT: Daha önceki sayfaları inceleyecek zamanın varsa kafandaki tüm soruların cevabını bulacağını garanti ederim. Gelişmelerden bizi haberdar et lütfen. Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 25 Kasım 2009; 20:08:59 >

• Aralık ayı içinde kampaylardanda yararlanarak 0 punto almayı düşünüyoruz. Ben otomatik vites diyorum babamlar gerek yok diyorlar. Otomatik viteslerde sıkıntı varmıdır tavsiye edermisiniz otomatik vitesi.
  • puntojet verdıgın bılgıler ıcın sagol...bende ıddaa edıorm bızım turk halkı gram annamıor arabadan!bu eskı kasa punto nasıl tutmaz bu ulkede ya??heryerde satış rekorları kırıyor turkıyede palıo fıyatına gıdıyor:((((tutup grande punto alıyorlar..bızdede var suan grande punto ama ıddaa edıyorım eskı kasa 2005 benzınlı puntomuz vardı kazza yaptık sımdıde 2007 benzınlı grande war eskı kasa bu grande yı beşe katlar otuza boler havada yedı parande atıp yere serer...bole bı motor yoktu yaaa..bole bu guc...sadece işçilik köto grandeye gore..iç mekan falan...oda cokta umurumda dııl...kafama koydum temız 60000 de bır multıjet kelepır dusurursem hemen alacam..bırde puntojet bısı sorcam bu fıat dısel motorları ıste 120.000 km den sonra at cope falan fıstan ayakları var bılgın warmı bu konuda??
  • quote:

puntojet verdıgın bılgıler ıcın sagol...bende ıddaa edıorm bızım turk halkı gram annamıor arabadan!bu eskı kasa punto nasıl tutmaz bu ulkede ya??heryerde satış rekorları kırıyor turkıyede palıo fıyatına gıdıyor:((((tutup grande punto alıyorlar..bızdede var suan grande punto ama ıddaa edıyorım eskı kasa 2005 benzınlı puntomuz vardı kazza yaptık sımdıde 2007 benzınlı grande war eskı kasa bu grande yı beşe katlar otuza boler havada yedı parande atıp yere serer...bole bı motor yoktu yaaa..bole bu guc...sadece işçilik köto grandeye gore..iç mekan falan...oda cokta umurumda dııl...kafama koydum temız 60000 de bır multıjet kelepır dusurursem hemen alacam..bırde puntojet bısı sorcam bu fıat dısel motorları ıste 120.000 km den sonra at cope falan fıstan ayakları var bılgın warmı bu konuda??

Rica ederim engincantan yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Ben Grande Punto'yu hiç kullanmadım o yüzden bilmiyorum ama senin gibi iki arabayı da kullanan arkadaşlardan iki model arasındaki farkı anlatan sağlıklı bilgileri almak hepimiz için oldukça bilgilendirici oluyor, sonuçta sen her iki arabayı da kullanıp en objektif eleştiriyi yapabilecek kişisin. Bu yüzden en azından benim için bizim Puntoların Grande Puntolardan daha iyi olduğunu söylemen beni mutlu etti çünkü ben arabayı aldıktan yaklaşık 4 ay sonra Grande Puntolar çıktı ve en başlarda bekleyip onu almadığım için pişman oluyordum, Puntomu kullandıkça fikrim tamamen değişti, şimdi sen ve senin gibi arkadaşlardan da bu tip objektif olduğuna inandığım eleştirileri duydukça arabamı daha çok seviyorum Grande Punto'ya sahip olan bir kişi olarak hala aklının eski kasa Punto'da kalması da gerçekten de bizim arabalarımızın kaliteli üretimler olduğunun bir ispatı bence
    120 bin km den sonra at çöpe diyen arkadaş belli ki Fiat'ın multijet motorları hakkında en ufak bir bilgiye sahip değil, öğrenir o da zamanla boşver. Biraz sonra daha önceki sayfalarda yazmış olduğum senin bu soruna açıklık getirecek mesajımı buraya tekrar bulup yazacağım...

İşte o mesajım:

2 Ocak 2009, 5:29:52

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı: freemann

Arkadaşlar bende Punto ailesine katıldım 2006 Multijet alalı 1 hafta olmadı ama servise götürdüğümde içime kurt düşürdüler yürüyeni vss.. herşeyi çok güzel temiz ama 118 bin km de araç.100 binden sonra sana çok masraf çıkartır dedi servisteki usta.Siz ne dersiniz bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz benim için önemlii.

Dostum İstanbul Atatürk havalimanında aynı motoru kullanan bir albea nın 380 bin km bakımını geçen ay yaptırdığını gittiğim serviste duydum ve hiçbir sorununun olmadığını söylesem heralde rahatlarsın 100 bin km sonra temiz bir aracın hem de dizel motorlu bir aracın (dizel motorlarda benzinli motorlara göre daha sağlam malzeme kullanma zorunluluğu vardır) bakımlı ve temiz kullanmak şartıyla nasıl çok masraf çıkartacağını açıklayabileceğini sanmıyorum. Aracın dediğin gibi temiz kullanılmışsa ustanın söyledikleri - ki o kişinin gerçek "usta" olduğunu hiç sanmıyorum - saçmalamaktan ibaret... Gönlün rahat olsun. triger kayışı bakım periyodu 250 bin km. Bu da servis parça bakım periyodunda yazan yazıdır. (Dikkat et değişim demiyorum bakım diyorum çünkü puntolarda triger kayışı değil zinciri vardır ve normal araçlardaki gibi 50 - 60 bin km de bir değiştirilmez) Madem 100 bin den sonra sorun çıkartıyor o halde 250 bin km yi nasıl görür bu araba? Gerçekten de işinde bu kadar bilgisiz bir insanın resmi serviste nasıl çalıştığını merak ettim... Ayrıca 2005 senesinde 1.3 multijet motorunun yılın motoru seçildiğini de eklemek isterim. İyi bir seçim yapmışsın multijet motor kaliteli yakıt kullanıldığı müddetçe ve bakımları düzenli olarak yapıldığı müddetçe seni hiç üzmez araban kaya gibi sağlam merak etme. hayırlı olsun güle güle kullan.
    Not: Bence derhal servisini değiştir yoksa senin çok bilen "usta" sağlam motorunu da bozar benden söylemesi :) İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 26 Kasım 2009; 19:07:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skepo

Aralık ayı içinde kampaylardanda yararlanarak 0 punto almayı düşünüyoruz. Ben otomatik vites diyorum babamlar gerek yok diyorlar. Otomatik viteslerde sıkıntı varmıdır tavsiye edermisiniz otomatik vitesi.

Otomatik viteslerde sorun duymadım ama sanırım almayı düşündüğünüz araba Grande Punto. Bu forum Eski kasa Puntolar ile ilgili konuların tartışıldığı bir forum. Sorunuzu Grande Punto forumuna yönlendirirseniz daha sağlıklı bir cevap alırsınız, sonuçta satın almayı düşündüğünüz modelin kullanıcıları da oradalar. Şimdiden almayı düşündüğünüz araba hayırlı olsun ve kolay gelsin.
  • quote:

selam beyler
    bugün aracın bakımını yaptım (benzinli)
    opet yağ aldım deneme amaçlı 4ltsi 35lira
    hava yağ polen filtresi 32 lira
    20 lirada ustaya attık mı iş bitti
    TOPLAM=87 LİRAYA mal olmuş
    ayrıca daha önceki şikayetim olan arkadan gelen vık vık diye öten sesi lastiği sökerek balataları sökerek amortisörü sökerek bulamadık
    problem çok basitmiş el freni teli gevşemiş olay bukadar.
    aracı öten varsa duyurulur :)
    not:alarmım nerdeyse 1 aydır çalışmıyor kumandalarım alarma etki etmiyor alarm kodlamasını bilen arkadaş varmıdır acaba ??

Dostum 87 TL gerçekten uygun bir fiyat..Bu arada deneme amaçlı aldığın Opet yağ ile ilgili izlenimlerini ilerleyen günlerde forumdaki arkadaşlarımızla paylaşırsan sevinirim.
    Alarm kumandası konusunda malesef bir bilgim yok..Konu ile ilgili bir şey öğrenirsem forum sayfalarından paylaşırım..
    Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 26 Kasım 2009; 20:59:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crackocain

Selam tekrardan herkese

2005 model, dijital klimalı, cd çalarlı, çift havayastıklı, 80.000km'de aracı 15.300'e aldım. 1.3 Multijet Dizel. Koyu gri renkte. Arabanın sağdan ufak bi darbesi var şaşede hasar yok. Onun haricinde bir problemi yoktu.

Araçta steering fail, hatası var ve direksiyon ışığı sürekli yanık, ama direksiyon yumuşak. Yarın öbürgün Fiat yetkili servise götürüp değişim olayını yapıcam.

Araç motor sesini hakkaten baya alıyomuş içeriye, rüzgar da öyle. Dediklerinizi uygulayıcam.

crackocain kardeşim yeni aracın hayırlı olsun..Özelliklerine bakılırsa gayet dolu bir Punto'yu çok iyi bir fiyata almışsın..Direksiyon konusunda bir sıkıntımız kalmadı artık..Prosedürün nasıl işlediğini biliyorsun..
    Ses konusunda forumdaki dostlarımızın tavsiyelerini uygularsan sorun çözülecektir..
    En kısa zamanda fotoları bekliyoruz..

• quote:

herkese selamlar bende yenı gırıyorum forumunuza babama 2005 mart ayında fıat palıo almak ıcın fıat a gıttıgınde aklına puntoyu sokmustum ve 1.4 95 beygır olanını almıstık kı o zaman multıjet verelım demıstıler ve bu kadar ıyı oldugunu kımse bılmıyordu babam benzınlı almıstı arac 20.000 ıken kaza yaptık ve kasko da bıtmıstı kı bu bızım hayatımızda ılk ve tek kaza ıdı..pert halde 6.000 tl ye sattıktan sonra 2007 grande punto 78 beygır olanındak aldık arac daha 4800 km ıdı ve bundan babam hıc memnujn dııl.hala eskı kasa punto dıor baska bıse demıor:)bende 2004-2005 multıjet arıyorum fıatı ıcın 13000 14000 dıor herkes..ama ınternettekı fıyatlar ucuk:D

engincantan dostum..Aramıza hoşgeldin..Bende Punto'nun Türkiye'de hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum..Tıpkı Fiat'ın diğer araçları Stilo ve Croma gibi..Bu konu hakkında başka markalardanda sayısız örnek verebiliriz..Bunda baş sorumlunun Fiat'ın reklam ve pazarlama stratejisinin olduğunu düşünüyorum..Ukalalık etmek isteme ama dediğin gibi Türkiye'de gerçek anlamda otomobilden anlayan insan sayısı oldukça az.. Bence otomobili ''4tekerleği olan ve binip gidilen bir şey'' gibi basit bir kavram olarak algılamamak gerekiyor.Punto'mu almadan önce elimdeki mevcut para dahilinde farklı marka ve modellerde pek çok alternatifim vardı..Gerçekten çok araştırdım..Ve sonuçta Punto almaya karar verdim..Şimdi iyiki almışım diyorum.İddia ediyorum..''Punto 2.elde fiyat/performans olarak paranızın alabileceği en iyi otomobildir.'' Aksini iddia eden ve ispatlayan varsa buyursun gelsin
    Grande Punto ve Punto aynı segment araçlar olarak görünsede sadece dış görünüş olarak değil kullanım ve sürüş özellikleri bakımındanda birbirinden çok farklı araçlar..Grande Punto'da sürmüş bir olarak diyorum ki gerçekten bizim Punto'lar bambaşka..
    Multijet motorların 120 binde bittiği falan tamamen hayal ürünü söylemler..Rutin bakımlarını aksatmadığın müddetçe sıkıntı yaşamazssın..Triger zincirinin ömrü 250 bin km..Daha ne diyeyim..
    İnternette gerçekten uygun araçlar bulunabiliyor..Sabırlı olman ve iyice araştırman lazım..Umarım en kısa zamanda gönlüne göre bir Punto sahibi olursun..
    Tekrar aramıza hoşgeldin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 26 Kasım 2009; 21:31:06 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.