Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ghosttailor elimde bu değişimin yapıldığına dair hiçbir belge yok sadece şikayetimle ilgili servis kayıtlarından bazıları var. Değişim yapıldıktan sonra servisten bir belge istedim sonuçta yeni bir parça takıyorsunuz ve her yeni parçada olduğu gibi bu yeni parçanın da 2 yıl garantisi vardır diye düşünüyorum dedim servisten müşteri temsilcisi bayan bu parçanın zaten garanti kapsamından değiştirildiğini ve aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen iyi niyet kapsamında yapılan bu değişimin parça garantisi olamayacağını söyledi hatta ben burdan çıkıp şu köşeyi dönünce aynı arıza bu yeni takılan parçada da tekrarlarsa ne olacak? diye sorduğumda artık ücretsiz değişim prosedürünü biliyoruz merak etmeyin yine değişim yaparız dediler yani servisin dediğine göre benim arabanın direksiyonu ömür boyu garantili olmuş oldu Ben de parçayı gözümün önünde değiştirdikleri için (yani yenisinin takıldığını kendi gözümle gördüm) üstüne fazla düşmedim sonuçta istediğimi yaptılar. Şimdi düşünüyorum da emsal teşkil etmemesi için belge vermemiş de olabilirler... Artık komplo teorileri üretmeye başladım servisler hakkında. Demekki güven sıfıra iniyor yavaş yavaş...
    Not: Değişimden sonra ilk başta direksiyon city modu devrede değilken baya ağır gelmişti ama bir müddet kullandıktan sonra eskisinden daha yumuşak oldu bu da ufak bir ayrıntı...

• quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

evettttttttttt arkadaslar bugun Fiat tan aranmış bulunmaktayım cumartesi aradım pazar teyit için aradılar bugun de ucretsiz degişim yapmak üzere parcayı talep ettiklerini belirttiler. olumlu yanıt almamdan ziyade bu sürat super memnun etti beni Fiat ta teşekkurleri borç bilirim. Ancak kesin bir dille arızanın kronik oldugunu kabul etmediklerini sadece benim iyi niyetimi dikkate aldıklarını soylediler:) Bu konuda polemige girmedim ve gosterdikleri ilgi için tşk ettim. Ayrıca hemen ardından yetkili serviste arayarak durumu acıklayıcı bilgi verdi kasım 12 parca degişiyor ve sadece işçilik odeyecegim. İşçiliğe ne veririm tecrubeli arkadaslar standart bi fiyat var mı?

Dostum aslında işçiliği de onlar karşılıyor... ama sizin aranızda geçen konuşmayı ve mutabakatı bilmediğimden birşey söyleyemeyeceğim. Ben arabayı servise götürdüm anahtarı verdim başında durdum parça değişti ve anahtarı verdiler güle güle kullanın dediler okadar.. işçilik falan ödemedim yani bence işçilik konusunu hiç açma, boşuna para ödeme çünkü benden öyle bişey istemediler
    Not: City mod sorunu olan diğer arkadaşlara da demek istediğim buydu işte arkadaşlar siz de hakkınızı arayın sizden kaynaklanmayan bir sorunun parasını neden siz ödeyesiniz? Sonuca çok sevindim punto hgt umarım diğer arkadaşlara da senin ve benim olay örnek olur. Ben zaten olumlu sonuç alacağını biliyordum

• Demekki 8 yaşında Puntonun da direksiyonu ücretsiz değişiyormuş Puntoda model gözetmeksizin bu değişim yapılıyor arkadaşlar duyurulur...
  • Bu direksiyon beni sinir ediyor. Çağrı merkezinden hala telefon beklemekteyim.. Olumlu sonuç alacağımdan nerdeyse emin olduğum için fazla takmıyorum ama şöylede bir durum var benim direksiyonum düzeldi eskisinden yumuşak oldu yada 2 gün boyunca BMC direksiyonu gibi sertlikte sürdüğüm için öncesinden yumuşak geliyorda olabilir ama şuan için direksiyonumda sorun yok.. Ama işin peşini bırakmadım bugün arızayı veren yarın pert olur ben bunu öle yada böle değiştireceğim..

Direksiyondan ziyade benim sorunum yakıt..!

Yol bilgisayarının dediğine göre benim puntom 1-100 km de 6.0lt yakıt tüketiyor..
    Sürüş şekli şudur..
    * Devir ne düşük ne çok yüksek bi şekilde araba kullanmıyorum sakin bir araba kullanıyorum.
    * Otobanda olsun şehir içinde olsun aracım kesinlikle 110 üzerine çıkmıyor. (Eğer bi arabayı geçmeye inat etmediysem )
    * Filtrelerimi yeni değiştirdim. (yağ hava mazot ıvır zıvır )

Neden bu kadar çok yakıyor ? Neden benim puntom beni yakıttan güldürmüyor.

• arkadaşlar hepinize merhabalar.
    benim puntom çalındı tesadüfen denk gelmişken buraya yazıyim dedim,puntosu olanlar daha çok dikkat eder trafikde belki denk gelir.

2004 model çelik gri
    1.3 multijet motorlu
    34 jh 281 plakalı aracım yaklaşık bir buçuk ay önce çalındı.

şuana kadar bulunamadı eğerki parçalanmadıysa belki trafikde denk gelen olur.
    polise haber verebilirsiniz.
    0555 719 94 97 ayrıca bu da benim numaram herhangi bir durumda ulaşmak için de kullanabilirsiniz.

aracın anahtarı ve ruhsatı evimden çalındığı için vatandaş normal kullanıyor olabilir.
  • 2004 2006 arası Punto'ların benzinlileri kilometrede kaç kuruş yakıyor bilen varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: punto hgt

evettttttttttt arkadaslar bugun Fiat tan aranmış bulunmaktayım cumartesi aradım pazar teyit için aradılar bugun de ucretsiz degişim yapmak üzere parcayı talep ettiklerini belirttiler. olumlu yanıt almamdan ziyade bu sürat super memnun etti beni Fiat ta teşekkurleri borç bilirim. Ancak kesin bir dille arızanın kronik oldugunu kabul etmediklerini sadece benim iyi niyetimi dikkate aldıklarını soylediler:) Bu konuda polemige girmedim ve gosterdikleri ilgi için tşk ettim. Ayrıca hemen ardından yetkili serviste arayarak durumu acıklayıcı bilgi verdi kasım 12 parca degişiyor ve sadece işçilik odeyecegim. İşçiliğe ne veririm tecrubeli arkadaslar standart bi fiyat var mı?

Dostum senin adına çok sevindim. Yalnız arızanın kronik olduğunu kabul etmemeleri açıkçası bana biraz garip geldi.Koskocaman Fiat kabul etmiş fakat servis kabul etmiyor..Kime göre neye göre ??
    Kesinlikle işçilik ödememelisin.Sonuçta sorunun sebebi sen değilsin.Bu fabrikasyon bir sorun.
    Gelişmeleri bekliyoruz..Kolaygelsin dostum..

• quote:

Orijinalden alıntı: akureyri

Bu direksiyon beni sinir ediyor. Çağrı merkezinden hala telefon beklemekteyim.. Olumlu sonuç alacağımdan nerdeyse emin olduğum için fazla takmıyorum ama şöylede bir durum var benim direksiyonum düzeldi eskisinden yumuşak oldu yada 2 gün boyunca BMC direksiyonu gibi sertlikte sürdüğüm için öncesinden yumuşak geliyorda olabilir ama şuan için direksiyonumda sorun yok.. Ama işin peşini bırakmadım bugün arızayı veren yarın pert olur ben bunu öle yada böle değiştireceğim..

Yol bilgisayarının dediğine göre benim puntom 1-100 km de 6.0lt yakıt tüketiyor..
    Sürüş şekli şudur..
    * Devir ne düşük ne çok yüksek bi şekilde araba kullanmıyorum sakin bir araba kullanıyorum.
    * Otobanda olsun şehir içinde olsun aracım kesinlikle 110 üzerine çıkmıyor. (Eğer bi arabayı geçmeye inat etmediysem )

Dostum bende direksiyon ile ilgili sorununun çözüleceğini sanıyorum.Değişim yapmakla gayet mantıklı bir yol seçmiş olursun diye düşünüyorum.
    Aracının yakıt tüketimi Multijet motorlu bir Pnto için biraz fazla gibi görünüyor..Yakıt tüketimini etkileyen pek çok etken var..Yol bilgisayarından ziyade ölçümü klasik yolla yapmayı denemelisin..
    Şayet yazdığın parçaların hepsini değiştirdiysen ve aracı kullanım şeklinde mesajında belirttiğin gibi ise aklıma ECU'da (Electronic Control Unit) bir sıkıntı olabileceği ihtimali geliyor.
    Ecu'nun çalışma prensibi şu şekilde:
    Gösterge tablosunun altında bulunan dijital beyin yol bilgisayarına bağlıdır.Bu bağlantı sayesinde yol bilgisayarı, motorun çalışma durumu hakkında bilgi alır. Ayrıca, yol bilgisayarı sabit programlanmış motora, özel verilere ve ECU’nin yakıt püskürtme nabızlarına göre yakıt tüketimini hesaplar. Bunlara ilaveten, ortalama yakıt tüketimini, anlık yakıt tüketimini ve menzili hesaplamak için hız sensörü ve yakıt seviye sensöründen gelen verilere ihtiyaç vardır.
    Yol bilgisayarı 4 sensörden giriş sinyallerini alır. Bu sensörler araç hızını, yakıt akışı oranını, yakıt seviyesini ve dışarıdaki hava sıcaklığını almaktadırlar. Bu giriş sinyalleri yol bilgisayar saatiyle birleşerek, fonksiyonların numaralan genel biçimde hesaplanır ve dijital formda görülür..
    Bu fonksiyon seçildiği zaman, bilgisayar zaman başına akan yakıtı algılayan yakıt akış sensörlerinden pals frekanslarını okumaya başlar. Bu nicelik bilgisayar tarafından kilometre başına veya mil başına ne kadar yakıt tüketildiğini hesaplamakta ve anlık tüketim ekranında görüntülenmesini sağlar. Yakıt enjeksiyon sistemindeki zaman palsi, bu enjekte edilmiş yakıt miktarıyla orantılı olarak hesaplama için temel teşkil eder. Sadece bir tane enjektör zaman palsi ölçülebilir. Bu, kullanılan yakıtın toplam miktarını bulmak için silindir sayısıyla çarpılır. Bilgisayar saat başına litredeki yakıt akma oranıyla, saat başına mildeki(km 'deki) araç hızını kıyaslayarak yakıt tüketimini hesaplamaktadır. Kıyaslama ise şu şekildedir: Tüketim (mpg) = Hız(mph) / Yakıt akma oranı (gph)
    Anlık yakıt tüketim her saniye olmak üzere sık, sık güncelleştirilir ve çalışma şartlarındaki değişmelere göre sonuç ekranda hızlı bir şekilde değişerek gözükür. İşlem şart çeşitleri hızlandırma pozisyonlarına bağlıdır. Bunlar; aynı hızla uzunca bir süre gitme, tırmanma veya tepelerden aşağıya inmek, veya hızlanma. Verilen her hangi bir anda kullanılan kesin yakıt miktarının bilgisi gösterildikten sonra, yol bilgisayarı ekonomik yakıt için kullanışlı kazançlara adapte olmuş sürüş tekniklerine yardım etmektedir.(Alıntıdır)

• quote:

Orijinalden alıntı: haggardd

arkadaşlar hepinize merhabalar.
    benim puntom çalındı tesadüfen denk gelmişken buraya yazıyim dedim,puntosu olanlar daha çok dikkat eder trafikde belki denk gelir.

2004 model çelik gri
    1.3 multijet motorlu
    34 jh 281 plakalı aracım yaklaşık bir buçuk ay önce çalındı.

şuana kadar bulunamadı eğerki parçalanmadıysa belki trafikde denk gelen olur.
    polise haber verebilirsiniz.
    0555 719 94 97 ayrıca bu da benim numaram herhangi bir durumda ulaşmak için de kullanabilirsiniz.

aracın anahtarı ve ruhsatı evimden çalındığı için vatandaş normal kullanıyor olabilir.

Dostum öncelikle çok geçmiş olsun..Aramızdan aracını gören olursa seninle irtibata geçecektir..
    Umarım en kısa sürede aracına kavuşursun..
    Tekrar geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: crackocain

2004 2006 arası Punto'ların benzinlileri kilometrede kaç kuruş yakıyor bilen varmı acaba?

Dostum 1.4 16 V Punto'yla bir depo benzin ile karma tüketimle 500-550 km yaparsın. Kulübümüzdeki benzinli Punto kullanıcıları sana daha sağlıklı bilgi vereceklerdir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghosttailor

quote:

Bu direksiyon beni sinir ediyor. Çağrı merkezinden hala telefon beklemekteyim.. Olumlu sonuç alacağımdan nerdeyse emin olduğum için fazla takmıyorum ama şöylede bir durum var benim direksiyonum düzeldi eskisinden yumuşak oldu yada 2 gün boyunca BMC direksiyonu gibi sertlikte sürdüğüm için öncesinden yumuşak geliyorda olabilir ama şuan için direksiyonumda sorun yok.. Ama işin peşini bırakmadım bugün arızayı veren yarın pert olur ben bunu öle yada böle değiştireceğim..

Sürüş şekli şudur..

Dostum bende direksiyon ile ilgili sorununun çözüleceğini sanıyorum.Değişim yapmakla gayet mantıklı bir yol seçmiş olursun diye düşünüyorum.
    Aracının yakıt tüketimi Multijet motorlu bir Pnto için biraz fazla gibi görünüyor..Yakıt tüketimini etkileyen pek çok etken var..Yol bilgisayarından ziyade ölçümü klasik yolla yapmayı denemelisin..
    Şayet yazdığın parçaların hepsini değiştirdiysen ve aracı kullanım şeklinde mesajında belirttiğin gibi ise aklıma ECU'da (Electronic Control Unit) bir sıkıntı olabileceği ihtimali geliyor.
    Ecu'nun çalışma prensibi şu şekilde:
    Gösterge tablosunun altında bulunan dijital beyin yol bilgisayarına bağlıdır.Bu bağlantı sayesinde yol bilgisayarı, motorun çalışma durumu hakkında bilgi alır. Ayrıca, yol bilgisayarı sabit programlanmış motora, özel verilere ve ECU’nin yakıt püskürtme nabızlarına göre yakıt tüketimini hesaplar. Bunlara ilaveten, ortalama yakıt tüketimini, anlık yakıt tüketimini ve menzili hesaplamak için hız sensörü ve yakıt seviye sensöründen gelen verilere ihtiyaç vardır.
    Yol bilgisayarı 4 sensörden giriş sinyallerini alır. Bu sensörler araç hızını, yakıt akışı oranını, yakıt seviyesini ve dışarıdaki hava sıcaklığını almaktadırlar. Bu giriş sinyalleri yol bilgisayar saatiyle birleşerek, fonksiyonların numaralan genel biçimde hesaplanır ve dijital formda görülür..
    Bu fonksiyon seçildiği zaman, bilgisayar zaman başına akan yakıtı algılayan yakıt akış sensörlerinden pals frekanslarını okumaya başlar. Bu nicelik bilgisayar tarafından kilometre başına veya mil başına ne kadar yakıt tüketildiğini hesaplamakta ve anlık tüketim ekranında görüntülenmesini sağlar. Yakıt enjeksiyon sistemindeki zaman palsi, bu enjekte edilmiş yakıt miktarıyla orantılı olarak hesaplama için temel teşkil eder. Sadece bir tane enjektör zaman palsi ölçülebilir. Bu, kullanılan yakıtın toplam miktarını bulmak için silindir sayısıyla çarpılır. Bilgisayar saat başına litredeki yakıt akma oranıyla, saat başına mildeki(km 'deki) araç hızını kıyaslayarak yakıt tüketimini hesaplamaktadır. Kıyaslama ise şu şekildedir: Tüketim (mpg) = Hız(mph) / Yakıt akma oranı (gph)
    Anlık yakıt tüketim her saniye olmak üzere sık, sık güncelleştirilir ve çalışma şartlarındaki değişmelere göre sonuç ekranda hızlı bir şekilde değişerek gözükür. İşlem şart çeşitleri hızlandırma pozisyonlarına bağlıdır. Bunlar; aynı hızla uzunca bir süre gitme, tırmanma veya tepelerden aşağıya inmek, veya hızlanma. Verilen her hangi bir anda kullanılan kesin yakıt miktarının bilgisi gösterildikten sonra, yol bilgisayarı ekonomik yakıt için kullanışlı kazançlara adapte olmuş sürüş tekniklerine yardım etmektedir.(Alıntıdır)

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bir gerizekalının anlayabileceği şekilde açıklama var burda. Önerdiğin gibi klasik bi ölçüm yapayım bakalım sonuç ne olacak..

Aracı çalınan arkadaşa sabır diliyorum umarım en yakın bi günde aracına tekrar kavuşursun. Plakanı not aldım istanbul trafiğinde devamlı gezen biri olarak gözüm plakalarda olacak. Ayrıca 4 tane ticari taksici arkadaşım var (Ortaköy, Sefaköy, Ümraniye, Yenibosna Semtlerinde ) onlarada söyledim onlarda bakacak.. Umarım bi sonuç alırız..

• merhaba arkadaşlar bende punto ailesine katıldım yalnız ben depomu ışık yandığında doldurum ve 102 tl mazot aldı ve 570 km gitti sizce bu normalmi ? arabamda celik jant var bu etki yaparmı ? bir depo ile şehir içi 800-850 km giden varmış forumlarda nasıl iş anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: crackocain

2004 2006 arası Punto'ların benzinlileri kilometrede kaç kuruş yakıyor bilen varmı acaba?

şehiriçinde ortalama 25krş yakıyor sanırım
    buda 1 depoyla 500-550km eder herhalde
    şehirdışı 1depo ile 630 km ile ışığı yakıyorum

şehirdışında gaza yüklensenizde yüklenmesenizde hiçbirşey farketmiyor bunu defalarca denedim 90la 120-130km gitmek arasında 1 depoda 5-10 lira civarı bir tasarruf sağlıyor yani 2-3lt.
  • Bugün çağrı merkezine ismini verdiğim devamlı gittiğim servisten arandım.. Aracınızı getirin direksiyon arızanızı tespit edelim diye.. gittim saat 09:40 sularında aracı teslim ettim.. 12:50 sularında aracımın direksiyon arızası tespit edilmiş. (nasıl bi arızaysa 3 saatte tespit ediliyor) İşin kötü yanı aracı servise teslim ettiğim zaman direksiyonumda problem olmaması...
    Uzatmıyım lafı.. Şuan servisimde aracımın direksiyon arızası tespit edilmiş durumda. Tofaşla görüşme yapılıp yakın tarihte tarafıma dönüş yapılacağını söylediler.. Umarım bu yakın tarih yakın olur..
  • quote:

Bugün çağrı merkezine ismini verdiğim devamlı gittiğim servisten arandım.. Aracınızı getirin direksiyon arızanızı tespit edelim diye.. gittim saat 09:40 sularında aracı teslim ettim.. 12:50 sularında aracımın direksiyon arızası tespit edilmiş. (nasıl bi arızaysa 3 saatte tespit ediliyor) İşin kötü yanı aracı servise teslim ettiğim zaman direksiyonumda problem olmaması...
    Uzatmıyım lafı.. Şuan servisimde aracımın direksiyon arızası tespit edilmiş durumda. Tofaşla görüşme yapılıp yakın tarihte tarafıma dönüş yapılacağını söylediler.. Umarım bu yakın tarih yakın olur..

Umarım sen de sorunsuz bir şekilde ücretsiz değişimden yararlanırsın dostum. Sana tavsiyem pazartesi veya salı gününe kadar onlar aramazsa senin araman. İşin peşini bırakmayacağını anlasınlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: william wollace

merhaba arkadaşlar bende punto ailesine katıldım yalnız ben depomu ışık yandığında doldurum ve 102 tl mazot aldı ve 570 km gitti sizce bu normalmi ? arabamda celik jant var bu etki yaparmı ? bir depo ile şehir içi 800-850 km giden varmış forumlarda nasıl iş anlamadım

normale yakın gibi ama jant etkiler şehir içi 170 krs walla iyisi 150 krs gerçi mazotta ii zamlandı bu ara oda etkiler:)
  • Arkadaşlar kulübümüzdeki tüm dostlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım..Nice 86. Yıllara..
  • benim multijet son zamlardan sonra sehir içi 163 kr sehirdışı 135 kr yakıyor. ordu fatsada mazot 2.81 tl. valla benzinliye göre ekonamik ama fiyatlar bayaa yükseldi.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. Bir aradaşım vasıtasıyla 2004 Model Punto 1.4 Dynamic 16 V bir araç buldum ve satın almayı düşünüyorum. Forumda genelde 1.3 Multijet modeli hakkında yazılar var. 1.4 Dynamic versiyonu ile ilgili sizlerden detaylı bilgi alabilirsem çok sevinirim. Aracın sahibi ile henüz görüşmedim fakat araç hakkındaki bilgiler şöyle 35.000 KM, LPG'li herhangi bir kaza değişen yada boya yok. Fiyat içn 15.000 TL gibi bir rakam telaffuz edilmiş. Aracı görmeden önce sizlerden bilgi almak istedim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim....
  • Ben multijet 1.3 dizel dinamik kullanıcısıyım. Araçtan genel olarak çok memlunum özellikle güvenlik ve yakıt konusunda çok memlunum.. Fakat puntolarımızda genel sorun torpido plastiği çok sert olduğu için çukurlarda fazla rahatsız etmeyen ama mide bulandırıcı bi ses problemi var..
    Bide araçlarda kronik olarak belirtilen direksiyon sistemi arızası var 2004 - 2007 model arası genelde görülüyor bu arıza.. Aracı almaya niyetlenirsen servis kayıtlarını kontrol ederek aracı almanı tavsiye ederim direksiyon değişmişmi yada direksiyon arızası vermişmi diye..
    Benzinli modelleri kullanan arkadaşlar sana yakıt konusunda bilgi vereceklerdir..Gerçi senin düşündüğün araba lpg li. Yakıt az olacağına inanıyorum ama performans nasıl olur bilemicem onu..

Özet olarak aracı aldığın zaman takırtılara hazır ol ve fiat servisine götür bilgisayara bağlat arabayı direksiyon arızası vermişmi diye bi kontrol ettir öyle al..
    Benim aracımda direksiyon problemi var ücretsiz değiştirme çabasındayımki değiştireceğim ücretsiz olarak ama can sıkıntısı oluyor ister istemez..

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.