Şimdi Ara

2003 Model Opel Vectra C Arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2003 model Opel Vectra C 2.2 dti sahibiyim araç 1 haftadır normal seyir halinde iken arıza lambası yakıp gaz yememeye başlıyor 2bin deviri geçmiyor sanayiye götürdük hava akış metre arızalı dendi orjinali arızalı dediler çıkmacıdan başka orjinal aldık ona da arızalı dediler 0 parça sipariş ettik taktık 1 gün sorunsuz bindik. 3 parça da arızalı olma ihtimali yok bu arada .Sorunsuz derken 1 kez yaktı arıza lambası sonra yakmadı tekrar şu an sürekli yakıyor 2km gidiyorum normal sonra tekrar arıza verip gaz yemiyor araç ve arıza lambası yandıktan sonra duman atıyor fazla şekilde bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen var mıdır hayırlı forumlar..

• vectra b benzinli de aynı sorunu yaşadım , bosch akışmetre ile sorun çözüldü başka markalarda sorun devam etmişti. stop etme ve çekişte azalna oluyordu birde bir kaç defa lamda sensör degişti sonunda onuda gm buldum taktım . başka markalarda sorun devam etmişti .
    sanırım vectra lar uyumlu parçayı şeçiyor .
  • Çıkmacıdan alınan akışmetre de Bosch markaymış ama sorun devam etti :(
  • Araç kendini korumaya alıyor olabilir. Odb'den bağlanıp, araç sorun yaptığında arıza kodlarına bakıp yorum yapmak lazım.
  • Hocam gaza ve frene tam olarak basıp kontağı iki tık çevirin radyoda arıza kodu çıkacak onu googledan aratın arızası neymiş öğrenirsiniz. Obd den okumakla aynı şey merak etmeyin aracın özelliği bu.

Çıkan arızadan sonra akü kutup başını bi sökün 10 dk bekleyip takın lamba sönmüş olacak. Tekrar yanmazsa devam edin yanarsa sorun devam ediyor demektir.
  • 20 yaşında araba

Normaldir
  • Verilen cevaplarınıza teşekkür ediyorum aracı cihaza bağlayıp arıza kodlarına baktırdığımızda hava akış metre bozuk denilmişti değiştirdik fakat aynı sorun devam etti egr yada selenoid valfi olmasından şüpheliyim aracın duman atması fazla şekilde arttı bu arada kesinlikle bir yerlerden tıkalı olduğuna eminiz artık yada bize öyle geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.