Merhaba arkadaşlar, inş. ilk arabamı yakın bir zamanda alacağım. Arabalardan çok anlamam ama mecbur epeydir araba araştırması içndeyim ve bir tane 2003 vectra 1.6 comfort u ciddi ciddi düşünmeye başladım ama aklıma takılan sorular var.Bilenler bana yardımcı olabilirlerse çok memnun olacağım. Sonuçta alıpda pişman olmak istemiyorum.
Arabanın özelliklerini yazacak olursam:
2003 gümüş gri opel vectra 1.6 comfort 120.000 km manuel lpgli sağ ön ve sol arka çamurluk boyalı,etek altı boya çıkabilir demiş ama kaput ve tavanda boya yok değişen yok demiş ve 23bin500 isteniyor.
Gelelim aklımdaki sorulara
1 internette araştırdıgım kadarıyla çok yakar hızlı gitmez diyorlar, bn hız taraftarı değilim ama çok yakar konusu beni epey düşündürüyor, mesela 2001 lpgli astra elegance göre ne kadar çok yakar, yada genel olarak bu çok kavramını biraz günümüz şartlarına göre somutlaştırabilir misiniz?
2 arabada esp var deniyor ama interntte baktım esp comfort modelde yok diye yazmışlar, espnin olup olmadıgını nereden anlayabilirim
3 arabanın hız göstergesi 260ı gösteriyor, diğer pek çok 2003de son hız 220, bu son dönem çıktıgı için böyle oldugunu düşünürsek aralarında daha başkane gibi farklar vardır/ daha doğrusu bir fark var mıdır?
4 arabanın plakasından hasar kaydını sorgulattım ama km bilgisi gelmedi, km bilgisini mesaj ile nasıl öğrenebilirim?
5 arabayı alma aşamasında kontrol ettirirken nelere/nelerine dikkat etmem gerekiyor? satan kişiye özellikle sormam gereken vetraya özel durumlar var mıdır?
6 bu özellikteki bir araba için 23bin gibi bir rakam makul mudur? bir sene sonra satmk istesem zararım olur mu?
7 tatil zamanları 800 km yol yapacagım, herkes bu arabanın uzun yolda süper oldugunu söylüyor ve bu kısmı beni cezbederken ağız birliği yapmışçasına çok yakar denmesi de ciddi şekilde düşündürüyor, yılın önemli bir kısmını şehir içinde geçirecek birisi olarak bu arabaya evet denir mi?
8 özellikle kullanan arkadaşlar kullanımları esnasında sıkça arıza,bozulma vs gibi problemlerle karşılaşıyorlar mı?
bu uzun sorulara özellikle kullanan bilen anlayan tecrübe sahibi arkadaşlar cevap verirlerse çok memnun olacagım, Ayrıca eklemek istediginiz birşey olursa da onlar içinde şimdiden teşekkürler.
hocam ben 2 yıldır vectra 2004 1.6 elegance kullanıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. 1- clio ile kıyaslarsan çok yakıyor denebilir, ama kendi sınıfındaki araçlara göre yakıtı gayet normaldir. diğerleri 20 kuruş yakarsa bu 22 kuruş yakar ve 1000 km de en fazla 20 lira fark eder. hız konusuna gelince, ani atak yapamazsın,rampalarda yığılırsın, ama hızlanıncada konforuyla sürüp gidersin. 2- comfort larda esp yok diye biliyorum bende 6- 23000 gayet normal. geçen yıl 2 arkadaşım 2004 comfort u 24 e aldı. ben 2 yıl önce 2004 elegance lpg li 25.500 e aldım ve değer kaybı olmadan satabilirim şuan. 7- bu fiyata emsal araç bulamayacağına göre (tabi zevk meselesi) ben evet derim. 8- hiçbir durumda seni yolda bırakmaz. rutin bakımları haricinde sanayi yüzü görmedi (hor kullanmama ve çok yol yapmama rağmen)
merhaba. öncelikle şunu belirteyim 2007 senesinden beri vectra c kullanıcısıyım. ilki 2003 model vectra c comfor idi. 5 sdene bindim gecen 1 seneden beride 2008 vectra c comfort kullanmaktayım. aklındaki sorularını karşısına yazarak madde madde cevaplayacağım. umarım yardımcı olurum. gerekirse özel mesajlada ulaşabilirsin.
1 internette araştırdıgım kadarıyla çok yakar hızlı gitmez diyorlar, bn hız taraftarı değilim ama çok yakar konusu beni epey düşündürüyor, mesela 2001 lpgli astra elegance göre ne kadar çok yakar, yada genel olarak bu çok kavramını biraz günümüz şartlarına göre somutlaştırabilir misiniz?
cevap: benzinde kullancaksan s.içi km.de 9-10 lt yakar. lpg de ise. şunu söyleyeyim sana ankara-alanya arası 560 km yolda bu yaz klima açık 86 tl yaktı. fazla yakmaz emin olabilirsin.
2 arabada esp var deniyor ama interntte baktım esp comfort modelde yok diye yazmışlar, espnin olup olmadıgını nereden anlayabilirim
cevap: 2003 model comfortlarda kesinlikle esp yoktur. kandırılmayasın dikkat et.
3 arabanın hız göstergesi 260ı gösteriyor, diğer pek çok 2003de son hız 220, bu son dönem çıktıgı için böyle oldugunu düşünürsek aralarında daha başkane gibi farklar vardır/ daha doğrusu bir fark var mıdır?
cevap: vectra c kasalarda 1.8 motor dısındakılerin hepsinde kadran 260 dır. 1.8 motorda 220 dir.
4 arabanın plakasından hasar kaydını sorgulattım ama km bilgisi gelmedi, km bilgisini mesaj ile nasıl öğrenebilirim?
cevap: bildigim kadarıyla öğrenilmiyor.
5 arabayı alma aşamasında kontrol ettirirken nelere/nelerine dikkat etmem gerekiyor? satan kişiye özellikle sormam gereken vetraya özel durumlar var mıdır? cevap: triger'i sorabilirsin 60 binde bir değişmesi gerekiyor. ama emin olmak için aldıgında değiştirebilirsin. ben öyle yapmıştım. şu an 300-350 tl gibi rakamlara özel servislerde değiştriliyor. iyi bir ustaya göstererek aracı alabilirsin. ufak tefek boyaları sorun etme yaşına göre normaldir. trammerden sorgulat. tanıdık bir sigortacın varsa eger motor şasi plaka dan sorgulasın .
6 bu özellikteki bir araba için 23bin gibi bir rakam makul mudur? bir sene sonra satmk istesem zararım olur mu?
sana sadece şunu söyleyeyim. 2003 senesinde 23.500 e aldığım vectra c yi 2011 senesinde 23.500 den sattım. 5 senede araç deger kaybetmedi. ve en önemlisi vectraların daha doğrusu opellerin yüzü eskimiyor. her zaman değerli. seneye yine aynı fiyatlara satabilirsin.
7 tatil zamanları 800 km yol yapacagım, herkes bu arabanın uzun yolda süper oldugunu söylüyor ve bu kısmı beni cezbederken ağız birliği yapmışçasına çok yakar denmesi de ciddi şekilde düşündürüyor, yılın önemli bir kısmını şehir içinde geçirecek birisi olarak bu arabaya evet denir mi?
cevap: kesinlikle evet.
8 özellikle kullanan arkadaşlar kullanımları esnasında sıkça arıza,bozulma vs gibi problemlerle karşılaşıyorlar mı?
quote:
cevap: 5 sene kullandığım vectra c de sadece 1 kez yolda arıza yaptı sol akis kesti. başka bir sıkıntı yaşamadım. bakıma sokmama rağmen ustamın ilgisizliğle alakalıydı bu durum sonrasında ustamı değiştirdim.
umarım yardımcı olmuşumdur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme