Şimdi Ara

2003 vectra 1,6 elegance (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
13.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: resources

arabayı sakin kullanan biriyseniz ve alacağınız (inşallah) araba 2006 üzeri ve temiz olursa bence hiç almayın zaten 100 mio benzinle 400 km yapıyor şehiriçinde

Hocam yakıt değeriniz çok güzel. benim 99 corsa ecotec 1.4 16V aracım şehir içinde 100 milyon (100ytl)'lik benzinle 150km'yi zor buluyor. Şehir dışı ise oldukça güzel yakıyor.ş.dışı tüketiminden memnunum da bu şehir içi olayı kafamı karıstırdı. şimdi siz 100 ytl araca benzin alıp 400 km şehir içi mi gidiyorsunuz?
  • evet yol bilgisyarının görüntüsünü de koyacağım yakında...

bu arada sizin %90 olasılıkla katalitik konvektörünüz dolu+oksijen (lambda) sensörünüz bozuk... muhtemelen arada bir göstergelerdeki lambasıda yanıp sönüyordur... her iki parçayıda değiştirdiğinizde yakıtınız normale döner... o durumda sizin arabada 500 km yapar...
  • quote:

evet yol bilgisyarının görüntüsünü de koyacağım yakında...

bu arada sizin %90 olasılıkla katalitik konvektörünüz dolu+oksijen (lambda) sensörünüz bozuk... muhtemelen arada bir göstergelerdeki lambasıda yanıp sönüyordur... her iki parçayıda değiştirdiğinizde yakıtınız normale döner... o durumda sizin arabada 500 km yapar...

lamba yanıp sönmüyor fakat benzin ibresi gerçekten insanı uyuz ediyor.ilk çalıstırdıgımda neden yavas yavas ilerlediğini aldıgım günden beri anlayamadım.bu tüm oplellerde aynı bir özellik. diğer bir uyuz oldugum özelliği de şehir içi kalkışlarda ve ş.dışı araç sollamalarında vs yani araca yuklendiğimde benzin ibresi azalıyor sonra tekrar yukseliyor.bu sadece benim aracıma ait bi özellik olabilir yani muhtemelen bi arızadır.

@resources sizin yanlış hatırlamıyorsam 1.6 vectranız vardı.aracın performansı hakkında bilgi verebilir misiniz? bizde aynı araçtan alıp LPG taktırmayı düşünüyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

lamba yanıp sönmüyor fakat benzin ibresi gerçekten insanı uyuz ediyor.ilk çalıstırdıgımda neden yavas yavas ilerlediğini aldıgım günden beri anlayamadım.bu tüm oplellerde aynı bir özellik. diğer bir uyuz oldugum özelliği de şehir içi kalkışlarda ve ş.dışı araç sollamalarında vs yani araca yuklendiğimde benzin ibresi azalıyor sonra tekrar yukseliyor.bu sadece benim aracıma ait bi özellik olabilir yani muhtemelen bi arızadır.

@resources sizin yanlış hatırlamıyorsam 1.6 vectranız vardı.aracın performansı hakkında bilgi verebilir misiniz? bizde aynı araçtan alıp LPG taktırmayı düşünüyoruz.

1-küçük depo ve hassas ibre olduğu için bu anlattığınız... bir arıza yok
    oksijen sensörü ve katalitik konvektör pahalı parçalardır. o yuzden pek değiştirilmez. bu yuzden k.ç kadar corsa 1,4 16 v 90 bg araçlar 2,5 v6 gibi yakarlar. maalesef kronik sayılabilecek bir arızadır... ya yaptırın en az 1 milyar tutar... yada satın...

2-vectrayı tavsiye ederim, 2003-2004 modelleri en kaliteli olanları, makyajdan sonra her modelde olduğu gibi kalite azalmış durumda. ufak tefek arızalar oluyor tabi ama bence ucuz cadillac kendisi... lpgye gerek yok bence inanınki sizin corsadan az yakıyor...

• performansı da bizim corsa gibi olmasın? araba yüklü durumda haklı olarak hantal kalıyor.
    2005 vectralar nasıldır peki kalite olarak?
  • hocam yapmayın aşın bu olayı ya? vectra performanslı olsa ne olur... al 3.2 gtsyi 1550 kilo araç 220 beygir. sen yine ışıkta corsaya poloya geçileceksin... bu araçlar yol tutuş ve komfor arabasıdır... amaç 8 saniyede 100 e çıkmaksa alınacak araçlar genelde küçük araçlar olmalıdır... haa para çoksa o ayrı...

sorunun cevabına gelince arabanın ivmelenmesi tatminkar 0-100 12,5 saniye... tüm 1,6 benzinli araçlar gibi yani... a4 passat vs.
  • 03-04 modeller belki daha kalitelidir gerçekten ama bu 2006 ve üzeri modellerin dandik olduğu anlamına gelmez bence majkyajlı kasa çok daha kalantor ve klas duruyor ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

03-04 modeller belki daha kalitelidir gerçekten ama bu 2006 ve üzeri modellerin dandik olduğu anlamına gelmez bence majkyajlı kasa çok daha kalantor ve klas duruyor ...

internetten araştırdığım kadarıyla 2004 modeller filan kaset çalarlı.2005'lerde CD çalar var.bu görebildiğim farklardan biri.
    diğer bir fark ise; yol bilgisayarı ve yol bilgisayarının kontrolü.bazı modellerde kontrolü zormuş ve dandikmiş ama hangi model bilmiyorum. son olarak da 2003 model olanların direksiyon hislerinin kötü oldugu.bunun 2005 modellerde nasıl oldugunu bilmiyorum.
    bu yazdıklarım hakkında bizleri aydınlatacak arkadaşlar varsa lütfen cevaplarını bekliyorum.
    saygıalr

• quote:

quote:

03-04 modeller belki daha kalitelidir gerçekten ama bu 2006 ve üzeri modellerin dandik olduğu anlamına gelmez bence majkyajlı kasa çok daha kalantor ve klas duruyor ...

internetten araştırdığım kadarıyla 2004 modeller filan kaset çalarlı.2005'lerde CD çalar var.bu görebildiğim farklardan biri.
    diğer bir fark ise; yol bilgisayarı ve yol bilgisayarının kontrolü.bazı modellerde kontrolü zormuş ve dandikmiş ama hangi model bilmiyorum. son olarak da 2003 model olanların direksiyon hislerinin kötü oldugu.bunun 2005 modellerde nasıl oldugunu bilmiyorum.
    bu yazdıklarım hakkında bizleri aydınlatacak arkadaşlar varsa lütfen cevaplarını bekliyorum.
    saygıalr

opelin hiçbir modelinde dandiklik olmaz. hiç bir alman arabasında da olmaz peugeot değil bunlar
    2003 2004 comfort kaset
    2003 2004 elegance kaset artı 4 cd
    2003 2004 yol bilgisayarı silecek kolundan
    2005 2006 2007 2008 direksiyondan (daha kolay kontrol var)
    direksiyon hissizliği ne demek? benimki 2003 çok hislidir kendisi :) şaka bir yana bence iyi...

• makyajsız kasa uzun süre kullandım en ufak bir arıza çıkarmadı diğer bir konu 2003-2004 vectra comfortta cd çalar mevcut ve çokta kaliteli ses veriyor rahatlık konusuna gelince makyajsız modeller bana göre daha rahat ilk çıkanlar hem kalite hem sağlamlık olarak makyajlı kasadan daha iyi tabi bu benim kendi görüşümdür şu anda makyajlı kullanıyorum benim hoşuma gitmiyor makyajlı kasalar bende heves ettim aldım makyajsız kasanın ağır görünüşü makyajlılarda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 25 Eylül 2008; 20:22:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: strong84

makyajsız kasa uzun süre kullandım en ufak bir arıza çıkarmadı diğer bir konu 2003-2004 vectra comfortta cd çalar mevcut ve çokta kaliteli ses veriyor rahatlık konusuna gelince makyajsız modeller bana göre daha rahat ilk çıkanlar hem kalite hem sağlamlık olarak makyajlı kasadan daha iyi tabi bu benim kendi görüşümdür şu anda makyajlı kullanıyorum benim hoşuma gitmiyor makyajlı kasalar bende heves ettim aldım makyajsız kasanın ağır görünüşü makyajlılarda yok

ben 2007 5000 kmde 30000 ytlye bulmuştum ama onun yerine 2003 almayı tercih ettim... 27 bin ytl
  • Makyajlı kasanın neleri hoşuna gitmiyor mesela ?
  • quote:

Makyajlı kasanın neleri hoşuna gitmiyor mesela ?

herzaman ilk modeller en iyisidr belkide bir takıntı ama... 2003 sonbaharında oto showda görmüştüm vectra cyi... şimdi aldığımın aynısıydı... o sırada bende focus vardı... mesela insigniayı görüncede çok seveceğimi düşünüyorum...
  • quote:

quote:

herzaman ilk modeller en iyisidr belkide bir takıntı ama... 2003 sonbaharında oto showda görmüştüm vectra cyi... şimdi aldığımın aynısıydı... o sırada bende focus vardı... mesela insigniayı görüncede çok seveceğimi düşünüyorum...

bir konuda bilgili kişilerin fikirlerini alıyorum.sizce; passat 2002-03-04 model 1.6, 1.8 yada 1.8T olanlardan mı almamı tavsiye edersiniz yoksa opel vectra 2004-05 1.6 motor almamı mı tavsiye edersiniz? LPG düşünüyorum. Bilmiyorum hiç passat kullandınız mı ama kıyaslayacak olursanız hangisi dersiniz? Passat yerine Jetta 1.6 102hp'de olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fever2006 -- 26 Eylül 2008; 21:41:14 >

• quote:

resources arkadaşında bahsettiği gibi ilk çıkanlar herzaman iyidir süspansiyon ve yol tutuşu makyajsız modelde bana göre daha iyi ayarlanmış dikkatimi çeken başka bir konu kapılar makyajsız modelin kapısı inanılmaz derecede ağır makyajlıda daha hafif 2004 vectramı kullanırken çelik bir koruma kafesinde gibi hissederdim kendimi makyajlı bu hissi vermiyor bence gerçekten azda olsa kalite kaybı olduğunu düşünüyorum daha sonra makyajlanan modellerde
  • 2003-2004-2005 model elegance'larda sormak istediğim birkaç özellik var.
    Cd çaları mp3'lü mü?
    geri vitese takınca sağ ayna kendiliğinden ayarlanıyor mı?
    uzaktan kumanda tuşuyla bagajı açabiliyor muyuz?
    teşekkürler
  • quote:

bir konuda bilinçli insanların fikirlerini alıyorum.sizce; passat 2002-03-04 model 1.6, 1.8 yada 1.8T olanlardan mı almamı tavsiye edersiniz yoksa opel vectra 2004-05 1.6 motor almamı mı tavsiye edersiniz? LPG düşünüyorum. Bilmiyorum hiç passat kullandınız mı ama kıyaslayacak olursanız hangisi dersiniz? Passat yerine Jetta 1.6 102hp'de olabilir

bence 2002-03-04 kasa passat arabalar vw'nin en guzel ve sorunsuz arabalarından. kesinlikle vectra cden iyidir. vectra c kötümü kesinlikle hayır. ama bu passatlar daha iyidir. daha sessiz ve daha tıkırtısızdır ve karizmadır... (tamamen kişisel görüşüm)

ayrıca tıpkı 1.6 ecotec opel motoru gibi gerek 1.6 102 bg gerek 1.8 125 bg ve 1.8 t 150 bg motorlar son derece düzgün çalışır lpg ile.

jettayı geç sakın düşünme... astra focus çok daha iyi ondan...

sonuş olarak LPG olayında ısrarlı isen ve 1.6 bulursan tercihin vectra olsun. 1.6 vw motoru 8 subaplıdır ve acayip yakar. ş.içinde 12 ltden aşağıya düşmez. vectra çok daha ekonomiktir. lpg ye bile gerek kalmaz aslında...

ama 1.8 veya 1.8 t bulursan ve de temizini bulursan sakın vectraya bakma derim. hemen al ve brc taktır... yada landi renzo... yada ankaradaysan prins...
    sonra yolların kralı ol...

ha bu arada; audi a4 2002-03 ve 2004 lerde çok ucuz 28-35 arası... passat yerine düşünebilirsin... ama 1.6 onlarda...

• quote:

2003-2004-2005 model elegance'larda sormak istediğim birkaç özellik var.
    Cd çaları mp3'lü mü?
    geri vitese takınca sağ ayna kendiliğinden ayarlanıyor mı?
    uzaktan kumanda tuşuyla bagajı açabiliyor muyuz?
    teşekkürler

2003 2004 mp3 yok sonrasında var
    geriye takınca ayna iner tum elegancelarda
    uk ile bagajı açabilirsin...

başka soru?
  • --internetten 2.ellere bakarken göstergede kapı açık ikaz lambasıyla karşılarştım.VW'lerde ki gibi kapılarda teker teker dedektör vardı,hangi kapı açıksa onu gösteriyodu.Devir saatinin altında küçük ekranda.bu hepsinde varmıdır?
    --vectra 100design diye bir model var pek özelliği yok gibi.Bu nasıldır?dıştan makyajlı ve baya sportif görünüyor.
  • quote:

--internetten 2.ellere bakarken göstergede kapı açık ikaz lambasıyla karşılarştım.VW'lerde ki gibi kapılarda teker teker dedektör vardı,hangi kapı açıksa onu gösteriyodu.Devir saatinin altında küçük ekranda.bu hepsinde varmıdır?
    --vectra 100design diye bir model var pek özelliği yok gibi.Bu nasıldır?dıştan makyajlı ve baya sportif görünüyor.

hepsinde var

100 design çakma olmasın? 2000 modellerde var o donanım... ama vectra b... c'lerde design edition var sadece 2005 model çıktı. comfort ile elegance arası donanım...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.