Şimdi Ara

2004 1.6 vectra landi renzo izlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
13.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 209 bin lira çok ya ben 2003 1.6 vectra c ile hiç 175i geçmedi.160-175 bandında yakıyor.Şehirler araıda 125-130 arası yakıyor.Benzin sarfiyatı hariç fakat çalıştıktan hemen sonra gaza geçtiğinden fazla benzin harcamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 8 Ocak 2008; 20:46:32 >
  • gkkt isimli arkadaşım benzin hesabını yapmadan lpg de ??? şu kadar yakıyorum demen bana göre yanlış , sana göre benim yakıt maliyetim 648/3600=180 oysa benim yakıt maliyeti olarak cebimden çıkan para 648+105=753/3600=209
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1998onur

gkkt isimli arkadaşım benzin hesabını yapmadan lpg de ??? şu kadar yakıyorum demen bana göre yanlış , sana göre benim yakıt maliyetim 648/3600=180 oysa benim yakıt maliyeti olarak cebimden çıkan para 648+105=753/3600=209

Ben bunu belirttim zaten benzin sarfiyatı hesaba katılmamıştır diye. Siz benzini fazla harcıyorsunuz.Tahminimce daha öncede belirttiniz gibi gaza geçiş süresinin uzun olması olabilir. Ayrıca 25 derecede geçiriyorum tüpe onunda etkisi vardır.
  • OMVL markasında doğrudan gaz la çalıştırma özelliği varmış diye duydum acaba zamanında ondan mı taktırsaydık. benzin sarfiyatı olmazdı fakat benzinle olan ısınma km bu seferde gaz la olacaktı ve gazı arabayı ısıtıcam diye çok yakacaktı..... ama benzin kadar masraflı olmasdı galiba..

bu arada 25 derecede benzine geçince bi sorun yaşıyormusunuz, benimki 40 dereceye ayarlı acaba 30 a falan düşürsem mi ki ?
  • ben hiç sorun yaşamadım 25 derecede.Tekleme filan olamdan gayet iyi birşekilde geçiyor.
  • Denemekte yarar . Birara uğrayıp laptobu ecu ya bağlatcaz demekki :)))
  • Beyler benim araba benzinle karma yakıt 100kmde 7litre 21 kuruş yakıyo şimdi benim sorum şu ben araca lpg taktırsam 2000lira maliyeti var senede 8000-10000kmyi hiç geçmem ayrıca araba 75 beygir güç kaybı olur diyorum siz ne diyosunuz?
  • Clio rumuzlu arkadaş yılda 8000-10000 km yol yaptığına göre bana göre senin lpg taktırmanda çok bi avantajın olmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Beyler benim araba benzinle karma yakıt 100kmde 7litre 21 kuruş yakıyo şimdi benim sorum şu ben araca lpg taktırsam 2000lira maliyeti var senede 8000-10000kmyi hiç geçmem ayrıca araba 75 beygir güç kaybı olur diyorum siz ne diyosunuz?

1100ytlye takılabilen atiker, stefanelli, milano gibi markalarda var. taktıranlar genelde memnun. prins gibi bir marka taktırırsanız 2000 olur.

kabaca bir hesap yapsak, clio lpgde tahminimce 8 lt. yaksa, 14kr.a denk gelir. bu durumda 10bin kmde benzinde 2100ytl, lpgde 1400ytl+benzin masrafınız olur. yani kabaca 2 yılda ancak amorti eder.

ama işe amorti edecek düşüncesiyle bakmayabiliriz de. mesela sabit bir geliriniz var... ayda 210ytl benzin parası ödemek var. 140ytl lpg parası ödemek var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 14 Ocak 2008; 0:49:28 >

• iyiki lpg ye geçmişim teşekürler.
  • Aracıma landi renzoyu taktıralı yaklaşık 4.5 ay oldu km olarakta yaklaşık 8000 km en ufak bir problem yaşamadım TEŞŞEKÜRLER AC ÖNCEL TEŞEKÜRLER OLGUNLAR ANKARA
  • sayın 1998onur aracınızda benzinden lpg ye geçerken (özellikle sabahları ve ilk çalıştırmalarda]silkeleme hatta stop etme olayları yaşıyormusunuz, ben yaşıyorumda (aracım landi renzolu clio). lpg li aracınızı güle güle kullanın.
  • onur kardeş benim sana sorum lpg den çok aracın kendisi ile ilgili peki 2004 1.6 vectralar nasıl kasa ağır geliyor bu yüzden yakıt tüketimi yüksek gibi seyler duydum birde benim için en önemli nokta ses izolasyonu nasıl ??

tşk
  • Arkadaşım Atiker kitte kullanılan valtek enjektörlerin sesini duymanız için bayağı bir dinlemeniz gerekir.Çünkü sesi en az olan enjektörleri kullanmaktadır.Kitin fiyatı ise şuan piyasada olanların en iyisidir ve bizim topiği ziyaret ederseniz inanın bütün sorunlarınıza ve kullanıcı memnuniyetlerini rahatlıkla görebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: vatos73

onur kardeş benim sana sorum lpg den çok aracın kendisi ile ilgili peki 2004 1.6 vectralar nasıl kasa ağır geliyor bu yüzden yakıt tüketimi yüksek gibi seyler duydum birde benim için en önemli nokta ses izolasyonu nasıl ??

tşk
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcoskun38

sayın 1998onur aracınızda benzinden lpg ye geçerken (özellikle sabahları ve ilk çalıştırmalarda]silkeleme hatta stop etme olayları yaşıyormusunuz, ben yaşıyorumda (aracım landi renzolu clio). lpg li aracınızı güle güle kullanın.

Arkadaşım bende landi renzo kullanıyorum bir hafta oldu geçişlerde bir soun çıkmadı daha...
  • bir arkadasımda 2004 opel astra var...

brc taktırdı..

ne yakıyorsun diye sordugumda 148 diyor... ben 200 ün altına inemedim...

opeller lpg de daha az yakıyor diye bir durum olabilirimi ?
  • lpg hem ucuz hem çevreci bir yakıt. benzinden az da olsa sıralı sistemin farkı olacak elbette. her ihtimalle benzinden yakıta vereceğiniz meblağ azalacaktır.
  • Öncelikle bu konuyu açarken vectra aracımdaki landi renzo izlenimlerimi zaman zaman sizlerle paylaşacağımı söylemiştim aracıma landi rezo kitini sayın ac öncel bey vasıtasıyla taktırdım ve ogün bugundür küçük dahi olsa bi problem yaşamadım hatta bir kaç depo lpg kullandıktan sonra gel tekrar ayar yapalım dediler arabamdaki sürüş rahatlıgını hissettiğim için ona dahi gerek duymadım ankara bayisi olgunlar lpg ekibine selamlarımı gönderiyorum.
  • Aracıma binmeye devam ediyorum şükür hala en ufak bi sorunum yok.
  • son 3 aylık yakıt degerlerim kesinlikle net bir sonuç
    alınan toplam lpg+benzin: 1.444 ytl
    yapılan km : 7600
    kısaca 1.444.00/7600:190
    dikkatlerinize sunarım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.