Şimdi Ara

2004 Civic 1.4 Gıcırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 model Honda Civic 1.4 Model araba var. Araç son 2 haftadır. Hareket halindeyken Gacırt gıcırt sesler çıkartmaya başladı. Sesler Nereden ve neden kaynaklanıyor olabilir? Bu sesin kaynağını bir türlü çözemedim. Araçta ani dur-kalk yaptım. Ses bazen çıktı bazen çıkmadı. Bunun nedeni ne olabilir acaba ustalar yardımınızı bekliyorum? Yolda giderken ses bazen rahatsız edici seviyeye ulaşıyor... Bu sorunu nasıl çözebiliirim?

edit:İmla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 18 Temmuz 2006; 14:01:17 >

• Hangi Şehir?
  • Ankara ama şu anda mersin toroslarda tatil yapıyorum. Neden ki?
  • Sıcaklardan olabilir diyeceğim.

akşamları Gece Saat 3 gibi Falan varmı ses?
    ayrıca ses lastiklerden geliyor değilmi_?
  • Hayır. Lastiklerden geldiğini zannetmiyorum. Gece gündüz devamlı aynı gıcırtı geliyor. Bana ilk başta amortisörlerden gibi geldi ama Arabayı salladığımda sesi duyamadım. Başka bir fikrin var mı?

Teşekkürler...
  • Lastiklerin temizmi?
    yani sakız fln yada başka birşey yapışmış olabilirmi?

yada lastikler çamurluklara sürtüyor olabilirmi?
  • Lastikler temiz. Araç daha 20 bin km.de Ama sesin lastiklerden geldiğini zannetmiyorum. Lastiklerden gelse düdük gibi öten bi cayırtı gelmesi lazım. Bu gelen ses karyola gıcırtısı gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 18 Temmuz 2006; 14:51:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir çukura filan girdikten sonramı başladı? Sağlam asfaltta gidince de yapıyormu? Büyük ihtimalle amortisördür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoWeR_TeCH

Hayır. Lastiklerden geldiğini zannetmiyorum. Gece gündüz devamlı aynı gıcırtı geliyor. Bana ilk başta amortisörlerden gibi geldi ama Arabayı salladığımda sesi duyamadım. Başka bir fikrin var mı?

Teşekkürler...

Yaw bu iş, kör karanlıkta ateş etmeye benzer ya hadi neyse... biz de görmeden bişeyler atalım bakalım.
    Egsoz mafsal ve bağlantı noktaları da ses yapıyor olabilir. Arabayı lifte kaldırıp kontrol etmek faydalı olabilir.
  • benim bildiğim 2004de 1.4 civic yok!! ayrıca ingiliz kasa ise yapabiliyor bunları amortisörün orda lastikten bi körük mü desem birşey war yırtılmış mı bak.Ayrıca ses torpidonun ordan mı geliyor ona da bnak
  • Tekerlek bilyesi olmasın. Aracın ön tarafından mı yoksa arka tarafından mı geliyor ona bir bak. Arabaya yük binince veya direksiyon hareketi ile ses değişikliğe uğruyormu onu kontrol et. Aslında 20binde pek böyle bir arıza olmaz ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

benim bildiğim 2004de 1.4 civic yok!! ayrıca ingiliz kasa ise yapabiliyor bunları amortisörün orda lastikten bi körük mü desem birşey war yırtılmış mı bak.Ayrıca ses torpidonun ordan mı geliyor ona da bnak

Araç 2003 aralık ayında ankara Honda Bora 'dan alındı. Zaten alınırken sitede yazan bilgiler de tam olarak tutmuyordu. Mesela sitede 2 hava yastığı yazıyordu. 4 hava yastığı çıktı. Ama 2004 Model ve 1.4

Dediğin parça tam olarak nerede tarif edermisin? Torpido'yu dinledim oradan gelmiyor. Ses arabanın dışından da farkedilmiyor sadece aravanın içinde duyulabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: hak78

Tekerlek bilyesi olmasın. Aracın ön tarafından mı yoksa arka tarafından mı geliyor ona bir bak. Arabaya yük binince veya direksiyon hareketi ile ses değişikliğe uğruyormu onu kontrol et. Aslında 20binde pek böyle bir arıza olmaz ama...

Ses ön taraftan geliyor. Araç daha çok taş toprak yolda giderken ses duyuluyor. Ama Ani dur-kalk denedim bu sefer araçtan ses gelmedi
    @dedikodu Aracı zaten ağustosta Ankara'da servise vereceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 18 Temmuz 2006; 20:27:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoWeR_TeCH

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

benim bildiğim 2004de 1.4 civic yok!! ayrıca ingiliz kasa ise yapabiliyor bunları amortisörün orda lastikten bi körük mü desem birşey war yırtılmış mı bak.Ayrıca ses torpidonun ordan mı geliyor ona da bnak

Araç 2003 aralık ayında ankara Honda Bora 'dan alındı. Zaten alınırken sitede yazan bilgiler de tam olarak tutmuyordu. Mesela sitede 2 hava yastığı yazıyordu. 4 hava yastığı çıktı. Ama 2004 Model ve 1.4

Dediğin parça tam olarak nerede tarif edermisin? Torpido'yu dinledim oradan gelmiyor. Ses arabanın dışından da farkedilmiyor sadece aravanın içinde duyulabiliyor.

2004 ? 1,4 ? ankaradan alındı ha allah alla

• Caddy de buna benzer bir olay yaşadıydım , eğer sadece içerideyse , koltuklardan birinin hareket mekanizması gevşeyen civatadan dolayı gıcırdayıp uyuz ediyordu mütemadiyen koltukları oturmadan kıçlıklarından sallla kendini belli eder
  • kardeş bi' servise gitsen

ses mes kalmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.