Şimdi Ara

2004 DIZEL OTOMATIK FORD FIESTA DIREKSIYON SERTLESMESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da belirttiğim gibi 2004 model dizel otomatik (asm) ford fiestam var. Dün akşam şehir içinde ilerlerken yol üzerindeki çukurlardan kurtulmak için sağ sol manevraları yaptığım bir esnada bir anda direksiyonun sol tarafa dönerken aşırı sertleştiğini ama sağ tarafa normal döndüğünü farkettim. O kadar sertleşti ki evimin bulunduğu sokağa girmek için sola dönemedim dörtlüleri yakıp tam sağ geri vites yaparak arabanın ucunu sokağa çevirdim o şekilde girdim. Daha sonra arabayı otoparka nasıl yanaştıracağımı düşünürken birkaç metre sonra direksiyon kendiliğinden düzeldi ve normal haline geldi. Arabayı yanaştırdım . Direksiyon hidroliği düzeyi normal, lastiklerde sıkıntı yok continental kış lastiklerim takılı. Herhangi bir yere çarpma darbe olmadı. Aracı sürdüğüm esnada hava -3 derece civarındaydı ve hafif kar yağışı mevcuttu.

Şimdi merak ettiğim konu bu durum neden olmuş olabilir ? Evet şu anda sorun yok ama tekrarlamasından özellikle uzun yolda tekrarlamasından korkuyorum. Direksiyon hidroliği donmuş olabilir mi ? (daha önce hiç duymadım ama önce kitlenip sonra açılınca aklıma geldi ? )

Neden bir ustaya götürmüyorsun diyen arkadaşlara ; en kısa zamanda sanayiye gideceğim fakat işim dolayısıyla şu anda gidemiyorum. Ayrıca internette biraz okudum arızayı tam irdelemeden direk olarak hidrolik pompası yada direksiyon kutusu ile çözmeye çalışan ustalar var ve gerekmedikçe bu maliyeti yüksek işlemi yaptırmak istemiyorum. Bu nedenle sizlere sordum yardım istiyorum.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmone -- 1 Ocak 2016; 14:22:09 >

• Bu arada yaklaşık 4 senedir dizel otomatik asm şanzıman araç kullanıyorum. Bu model araç almak isteyenler pm atabilirler yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.